Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γυναικολογος ή Ενδοκρινολογος

Recommended Posts

Εδω και καιρο ακουω για ενδοκρινολο και εχω ενα ερωτημα.Τι ακριβως κανει? Αν ο γυναικολογος δεν μπορει να μου λυσει το προβλημα των πολυκυστικων τοτε πως μπορει να βοηθησει ενας ενδοκρινολογος? Μια ξαδερφη μου με το ιδιο προβλημα πηγε σε ενδοκρινολογο και τις εδωσε ασχετο με αντισυλληψη χαπι και ο κυκλος της εστρωσε.Τελικα τι αλλο να κανω???????? Ρηξτε λιγο φως κοριτσια! Πελαγωνω

Διαφημίσεις

Αναστασία 03 εγώ μόλις τώρα επισκεύτηκα μία ενδοκρινολόγο και περιμένω να πάω να κάνω τις εξετάσεις μου. Σου προτείνω να πας κι εσύ. Εμείς που έχουμε πολυκυστικές υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε και ορισμένες ορμόνες "απορυθμισμένες". :? Δεν έχεις να χάσεις τίποτα, μία αιματολογική εξέταση είναι.

Κάθε μέρα ένα θαύμα μας περιμένει, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να το δούμε.

0DCdp3.png

Και εσύ να είσαι καλά και να μην αγχώνεσαι τόσο πολύ. Και εγώ έχω αγωνία αλλά όλα θέλουν την ηρεμία τους, όσο μπορούμε βέβαια. :):)

Κάθε μέρα ένα θαύμα μας περιμένει, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να το δούμε.

0DCdp3.png

Λεω να ξεκινησω απο αυριο κιολας γυμναστηριο να χασω κανενα κιλο που θα κανει και καλο στο προβλημα μου και να αποσπασω κιολας την προσοχη μου αλλου εστω και για λιγο

Διαφημίσεις

Ο ενδοκρινολόγος είναι πιο εξειδικευμένος γιατρός, η ειδίκευσή του είναι οι αδένες (πχ ο θυρεοειδής) και οι ορμόνες στο γενικότερο. Ολες οι λειτουργίες του οργανισμού μας εξαρτώνται από τη σωστή έκκριση ορμονων, θα εκπλαγείς αν ασχοληθείς λίγο με το θέμα. Κι εγώ πολυκυστικές ωοθήκες έχω, με παρακολουθεί και γυναικολόγος και ενδοκρινολόγος. Πάντως ο γυναικολόγος ακολουθεί τις οδηγίες του ενδοκρινολόγου, για κάθε κίνηση πάντα μου έλεγε να συμβουλευτώ και τον ενδοκρινολογο. Να πας οπωσδήποτε να πάρεις μια γνώμη!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Κ γω πάω 2 φορές το χρόνο σε ενδοκρινολόγο.Λόγω λήψης αντισυλληπτικών,κάνω ανά 6 μηνο γενικές εξετάσεις αίματος,θυροειδή,καθύζησης κτλ.Η ενδοκρινολόγος μου μετρά το βάρος,με ψηλαφίζει.Πάντως δεν μου πρότεινε άλλο χάπι πέρα των αντισυλληπτικών.

Οσες έχετε πολυκυστικές τι κάνετε?Τι αφήνετε έτσι?

Εγώ με τα αντισυλληπτικά δεν είδα καμεία προκοπή :( , βέβαια αυτό εξαρτάται και από τον άνθρωπο. Μετά έκανα μία δίαιτα που είχε αποκλείση εντελώς τους υδατάνθρακες. Τότε είχα μία μικρή βελτίωση αλλά δεν άντεξα πάνω από 6 μήνες. Είχα πεθάνει της πείνας και είχα χάσει και 6 κιλά!!! Ήμουνα ήδη αδύνατη και έγινα σαν χτυκιό! :?

Οπότε τώρα τα παράτησα και πήγα στην ενδοκρινολόγο μήπως δω φως εκεί. :)

0DCdp3.png

Εχω ακουσει ξανα πως με ειδικη διατροφη καλυτερευει η κατασταση αλλα να πω την αληθεια ειμαι λιγο δυσπιτη.ΡΕΝΕ μου οι υδατανθρακες σε ποια τροφιμα βρισκοντε?

Κι εγω την ιδια απορια εχω!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πρεπει κατι να κανουμε ή απλα ελπιζεις να εχεις ωορηξια μπας και συμβει το ευχαριστο?

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

Bre koritsia!! Yparxei periptosi na to afiseis stin tixi? fusika kai kati prepei na kanoume gia na sullavoume.Den einai kai toso eukolo.Yparxei vevaia kai to endexomeno tuxaias eggumosinis otan exeis polukustikes alla nomizo tha simfonisete pos einai polu spanio.Prepei na elegxeis toulaxiston tin ooriksia....an den sou parousiastei allo provlima opos emena!

Εχω ακουσει ξανα πως με ειδικη διατροφη καλυτερευει η κατασταση αλλα να πω την αληθεια ειμαι λιγο δυσπιτη.ΡΕΝΕ μου οι υδατανθρακες σε ποια τροφιμα βρισκοντε?

Υδατάνθρακες έχουν τα ακόλουθα:

Μακαρόνια

Ρύζι

Ψωμί

Πατάτες

Μπανάνες

:(:(:(

Επιπλέον έπρεπε να τρώω πολλά "πρασινα" φαγητά, π.χ. σαλάτες, χώρτα, φασολάκια κά.

Α!!!! ο καφές απογορεύεται όπως και το οινόπνευα - ποτά!!!!!

Δεν άντεξα, τα έπαιξα η γυναίκα.

0DCdp3.png

Bre koritsia!! Yparxei periptosi na to afiseis stin tixi? fusika kai kati prepei na kanoume gia na sullavoume.Den einai kai toso eukolo.Yparxei vevaia kai to endexomeno tuxaias eggumosinis otan exeis polukustikes alla nomizo tha simfonisete pos einai polu spanio.Prepei na elegxeis toulaxiston tin ooriksia....an den sou parousiastei allo provlima opos emena!

Τί άλλο πρόβλημα έχεις βρε Αναστασία?

0DCdp3.png

Κ γω πάω 2 φορές το χρόνο σε ενδοκρινολόγο.Λόγω λήψης αντισυλληπτικών,κάνω ανά 6 μηνο γενικές εξετάσεις αίματος,θυροειδή,καθύζησης κτλ.Η ενδοκρινολόγος μου μετρά το βάρος,με ψηλαφίζει.Πάντως δεν μου πρότεινε άλλο χάπι πέρα των αντισυλληπτικών.

Δε μου λες βρε κοριτσάκι, λένε ότι οι πολυκυστικές μετά την εγκυμοσύνη επανέρχονται στα φυσιολογικά τους. Ισχύει???

Κι εγώ αντισυλληπτικά έπαιρνα για χρόνια, ανά 6 μήνες (δλδ 6 μήνες έπαιρνα και 6 δεν έπαιρνα). Την τελευταία πενταετία τα έχω σταματήσει, πήρα μόνο 6 μήνες το 2006 και όλο το 2007 είχα σταθερό κύκλο, 28 μέρες. Μετά έχασα τον πατέρα μου και γίνανε όλα άνω κάτω πάλι. Πήρα για 2 μήνες clomiphene, που ελέγχει και την ωορηξία αλλά με αγχωναν και τα σταμάτησα. Τον επόμενο μήνα ήρθε η εγκυμοσύνη.

Δε μπορείς να κάνεις και πολλά για τις πολυκυστικές, παρακολούθηση μόνο, εξετάσεις και όλα υπόκεινται στην κρίση του γιατρού που σε παρακολουθεί.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

PENE mou,arxika to provlima itan i ooriksia.Tin elegxame me clomiphene kai tin petixame me polu kalo apotelesma.Ela omos pou telika den anevazo progesteroni kai den oute periodo oute kai kalis poiotitas oaria.Tha ksekiniso mallon nea agogi gia tin progesteroni alla me tin apaisiodoksia pou me diakatexei eimai sxedon sigouri pos kapou parapera tha antimetopiso neo provlima.Tha rithmizo tin mia ormoniki kai tha xano kapoia alli! Eidomen! Pantos kati mou leei pos mexri ton neo xrono i stis arxes tou....tha exo aisio apotelsma.Auto to 2008 mou mpike polu strava....ante na fygei :lol:

Διαφημίσεις

Σου εύχομαι όλα τα πάνε καλά στο τέλος. Τί να κάνουμε? Εμείς με τις πολυκυστικές δεν ξέρουμε που μας πάνε τα 4!!!

Καλή δύναμη.

0DCdp3.png

Δε μου λες βρε κοριτσάκι, λένε ότι οι πολυκυστικές μετά την εγκυμοσύνη επανέρχονται στα φυσιολογικά τους. Ισχύει???

Παντως μια φιλη μου ενω γεννησε εχει ξανα πολυκυστικες

Δε νομιζω οτι ισχυει αν και θα το ηθελα :)

to endexomeno tuxaias eggumosinis otan exeis polukustikes alla nomizo tha simfonisete pos einai polu spanio!

Η ιδια φιλη μου εμεινε εγκυος με πολυυυυυυυ προβλημα με πολυκυστικες εντελως τυχαια. Ενω ο γιατρος της ειχε πει οτι αποκλειεται να μεινει εγκυος ειχε ελευθερες επαφες και το αποτελεσμα ειναι το κοριτσακι της!!!!!!!! Επομενως θελω να πιστευω οτι εχουμε ελπιδες για "τυχαια" γεγονοτα...

Η ελπιδα πεθαινει τελευταια?????????

Οχι η ελπιδα δε πεθαινει ΠΟΤΕ!!!!

WLFfp2.png XI11p2.png

H alithia einai pos merikes fores emena prosopika me pernei apo kato kai leo pos den tha kano pote ena paidaki.Kapoies meres omos san xthes kai simera niotho toso ksegniasti kai to skeftomai elaxista os kai katholou.Makari tetoies meres na uparxoun kai kata tin ooriksia mpas kai piasei to skasmeno to koutsouvelo thesi stin koilitsa mou :D !!! Ola tha ginoun apla thelei poluuuuu upomoni kai asketo psaksimo nomizo

Κορίτσια μου,

επειδή έχω και εγώ πρόλημα με πολυκστικές ,οι πολυκυστικές είναι θέμα ενδοκρινολόγου και όχι γυναικολόγου .Οι πολυκυστικές έχουν να κάνουν με τις ορμόνες μας και οι ορμόνες είναι θέμα ενδοκρινολόγου .Οταν πήγα στον δικό μου ενδοκρινολόγο (ο οποίος είναι κορυφαίος και εξειδικευμένος στις πολυκυστικές) μετά απο 2 χρόνια προσπαθειών για να μείνω έγκυος και σημειώτεων με 20 επιπλέον κιλά ,το πρώτο πράγμα που μου είπε είναι ότι πολυκυστικές-παχυσαρκία και εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί .Οπότε ξεκίνησα εντατική διατροφή που μου έδωσε και η επιμονή του ήταν ότι η καταστασή μου δεν είναι ακόμνα για χάπια και ότι μόλις έχανα τα κιλά θα έμενα έγκυος .Σας ομολογώ ότι δεν το πίστεψα αλλά ήταν μια ευκαιρία να ξεκινήσω την διαίτα,στους 7 μήνες έχασα τα 18 κιλά και στην τελευταία επισκεψή μου να του λέω τα κιλά τα έχασα παιδί δεν βλέπω ,μην ανησυχείς και θα έρθει και το παιδί μου έλεγε...ήμουν ήδη έγκυος !!!!!Σε μια εβδομάδα περιμένω περίοδο η οποία δεν ήρθε ποτέ και σήμερα χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια εκτός της διάιτας και της επιμονής μου σ'αυτή έχω σήμερα μια κορούλα 8 μηνώνκαι φυσικά το συγκεκριμένο γιατρό τον ευχαριστώ για όλη τη στήριξή του στη εγκυμοσύνη μου(καθότι εμφάνισα και ζάχαρο στον7ο )και στη γέννα μου !Δήμο μου σ'ευχαριστώ για όλα!

Μην απογοητεύεστε!

Βρε κοριτσια προχτες ελεγα οτι δεν ειναι απιθανο να μεινεις εγκυος με πολυκυστικες τυχαια........ Και ιδου η αποδειξη!!!!!!!!!!!!

Εμεινα εγκυος τελικααααααα Ουτε καν τεστ ωορηξιας δεν προλαβα να παρω!

Οταν μου ειπε οτι εχω πολυκυστικες πηγα κανα δυο φορες ακομα, ειδε ποια μερα εχω ωορηξια και μου λεει εκεινη τη μερα θα προσπαθειτε καθε μηνα.... Ε δεν περασαν 3 μηνες και ετσι εγινε το θαυματακι μας!!!!!!! Ελπιζω ολα να πανε καλα........

WLFfp2.png XI11p2.png