Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καμπύλη ζαχαρου και διατροφη

Recommended Posts

Εκανα τη καμπύλη ζαχαρου και μου βγήκε λίγο πάνω από το όριο είχα 180 και το όριο ήταν 170 μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε μια διατροφή που κάνατε όσες είχατε ανεβασμένο ζαχαρο?

Διαφημίσεις

Καλημέρα, μπορείς να διαβάσεις σχετικά εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=73346&highlight=%E4%E9%E1%E2%E7%F4%E7%F2+%EA%F5%E7%F3%E7%F2

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Γεια σου.

Έχω εμφανίσει και εγώ διαβήτη κύησης και στις δύο μου εγκυμοσύνες.

Με παρακολουθεί και ενδοκρινολόγος-διατροφολόγος.Ακολουθώ ειδική διατροφή για εγκύους με διαβήτη και επιπλέον επειδή δεν ρυθμίστηκε μόνο με διατροφή,πριν 4 μέρες ξεκίνησα και ενέσεις ινσουλίνης.

Σε συμβουλεύω να πας σε ενδοκρινολόγο γιατί πρέπει να κάνεις καθημερινές μετρήσεις και να παρακολουθάς τις τιμές του σακχάρου σου.

Σε γενικές γραμμές απαγορεύονται τα γλυκά,οι υδατάνθρακες(ασπρο ψωμί,μακαρόνια,ρύζι,πατάτες),τα τηγανητά,οι χυμοί,οι ξηροί καρποί και τα τυριά τα ολόπαχα.

Προτιμούμε λευκό κρέας,πολλά λαχανικά ,3-4 φρούτα την ημέρα,νερό!!!.

Μπορώ να σου στείλω τις βασικές οδηγίες διατροφής,αλλά όπως σου είπα καλύτερα να πας σε ενδοκρινολόγο..

yxUep3.png

Y8Nsp3.png

Σοφάκι αυτά είναι γενικ΄ςσ οδηγίες.Πρέπει η κάθε μία να δει τι εφαρμόζει στον οργανισμό της.Εγώ για παράδειγμα δεν μπορούσα να φάω καθόλου γαλακτοκομικά ,ούτε φρούτα γιατί μου ανέβαζαν πολύ το σάκχαρο και από ολικής έτρωγα μόνο 2 φρυγανιές τη μέρα. Παραπάνω ανέβαινε.. Πας με ργά βήματα και προσαρμόζεις το διατροφολόγιο ανάλογα.Το σημαντικό είναι να ΜΗΝ χάνεις κιλά κάτι που εμένα δεν μου είχε πει η πρώτη ενδοκρ και έχασα σε ένα μήνα 2. Όταν το είπα στον ενδοκρ που τελικά με παρακολουθούσε απλώς έφριξε..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Ναι είναι γενικές οδηγίες για αυτό και πρέπει η κοπέλλα να πάει σε ενδοκρινολόγο και διατροφολόγο για να εφαρμόσουν δικό της πρόγραμμα.Σίγουρα όμως τα γλυκά και οι υδατάνθρακες δεν συστήνονται....

yxUep3.png

Y8Nsp3.png

Διαφημίσεις

Εχθές έκανα τη β΄ επιπέδου η οποία ειναι πολύ καλή έδειξαν τις απαντήσεις από τη καμπύλη ζαχαρου στη γιατρό και μου είπε για αρχη να κόψω γλυκά ζάχαρη ζυμαρικά τα γνωστά.απλα σκεφτομουνα μήπως να επερνα και το μηχάνημα

Να μέτριομουνα και όταν ξανά πάω σε ένα μήνα να με δει να έχουμε μια καλύτερη εικόνα?

Δυστυχώς ο γυναικολόγος δεν είναι ειδικός να σε κατευθύνει σε θέματα διαβήτη και σακχάρου. Θα πρέπει να πάρεις καλύτερα την γνώμη ενός ενδοκρινολόγου που να ξέρει από διαβήτη κύησης (πίστεψε με δεν ξέρουν όλοι). Αν είσαι Αθήνα μπορώ να σου στείλω τα στοιχεία του δικού μου να πάρεις μία γνώμη.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Έκανα και εγω τη εξέταση της καμπύλης σακχάρου.

Την πρωτη φορα έκανα μόνο μια μέτρηση στα 60 λεπτά . Αποτέλεσμα πρωτη μέτρηση 110 και στα 60 πήγε 190.

Ο διατροφολογος μου όμως μου εξήγησε πως δεν εχει νόημα και πως πρεπει να την ξανά κανω όλη , με τις 4 μετρήσεις.

Ετσι ηταν :

0':94

60' : 180

120: 230

180': 132

Ετσι μου εξήγησε πως η γλυκόζη αρχίζει να πέφτει κάθε 3 ώρες περίπου, άρα βάλαμε τα γεύματα άνα 3,5 ώρες. Πρεπει οχι μόνο να τρώω οτι εχει το διαιτολόγιο, αλλα κυρίως σε συγκεκριμένες ώρες,

Επίσης μου ειπε πως το μωρο τρέφεται απο τη γλυκόζη του αίματος και αν τρώω νωρίτερα, θα ειναι πάντα ανεβασμένη με αποτέλεσμα το μωρο να τρέφεται πολυ και να ειναι στη γέννα πολυ μεγάλο...

Ελπίζω να βοήθησα! Επισκεφθείτε έναν διατροφολογο πηγή έναν ενδοκρινολόγο προληπτικά.

CAzNp2.png