Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προβλημα με τον παππου

Recommended Posts

καλημερα.τα διδυμακια μου ειναι 2,5 χρονων και το προβλημα μου ειναι το εξης:το ενα αγορακι εχει το ονομα του πατερα μου(δεν ειναι εν ζωη)και το αλλο εχει το ονομα του πεθερου μου.ο πεθερος μου του δειχνει υπερβολικη αδυναμια,ενω με τον αλλο δεν ασχολειτε καθολου.του το εχουμε εξηγισει πολλες φορες οτι το παιδι ζηλευει και θελει και αυτο την δεουσα προσοχη,αλλα δεν το καταλαβενει και επιμενει να κανει το ιδιο.αν καποια φορα τα αφησουμε στο σπιτι του για οτι γινετε θεωρει υπευθινο τον ενα,ενω τον αλλο τον προσεχει πολυ.εχω φτασει στο σημειο να μην θελω να πηγαινω τα παιδια στο σπιτι τους.τι να κανω;

τα παιδια μας ειναι το μελλον του κοσμου

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Εμείς είμαστε μικρές ακόμα και δεν έχουμε φτάσει σε σημείο να κατηγορείται η μια για τις σκανταλιές της άλλης, αλλά ζούμε άλλα σκηνικά

- Η πεθερά μου να λέει στο ένα μωρό την ώρα που θηλάζει το άλλο "η αδελφή σου σου τρώει το φαγητό"

- Η μάνα μου να θέλει να παίρνει για βόλτα το εκάστοτε ήσυχο μωρό

- Οι νονοί τους να τις αποκαλούν "η δική μας" ο καθένας για τη δική του βαπτιστήρα...

κι άλλα τέτοια, αθώα προς το παρόν κουλά...

Δυστυχώς επειδή τέτοια στενά μυαλά θέλουν δραστικές λύσεις, αν δεν έχετε ανάγκη την βοήθειά του, "εξαφανιστείτε" για ένα διάστημα και όταν θα σας ρωτήσει που χαθήκατε, πείτε του πάλι ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη να μεγαλώνουν σε ένα αρμονικό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις μεταξύ τους και πως όταν αυτά θα μεγαλώσουν εσύ δεν θα υπάρχεις και χρειάζονται και οι δύο να έχουν όμορφες αναμνήσεις από τον παππού (το ξέρω ότι είναι ψιλοχοντράδες, αλλά μόνο αν γίνεται κακοί μπορεί να καταλάβει).

Καλό κουράγιο.

kr3fp2.png

Kαι μένα το κανουν αυτο και οι γονεις μου και τα πεθερικά μου. ΄Οταν το κάνουν τους λέω να φέρονται και στα δυο παιδιά το ίδιο αλλά ειναι οι γονείς μου και δεν με παρεξηγουν οταν ομως το κανουν τα πεθερικα μου οποτε το εχω πει εχουν παρεξηγηθει(η πεθερα συγκεκριμενα!!!) και εχουν δημιουργηθει φασαριες. Πιστευω οτι ειναι παλια μυαλια και δεν καταλαβαινουν, και ουτε θελουν να καταλαβουν. Πλεον δεν λεω τιποτα για να μην εχω φασαριες!!! Μόνο στους δικους μου γονεις συνεχιζω να λεω τα ιδια.

Αν καθοταν ο αντρας σου και του μιλουσε ηρεμα χωρις ενταση και του εξηγουσε οτι ακομη κι αν εχει αδυναμια σε εναν απο τους 2 πιτσιρικους δεν ειναι σωστο να το εκφραζει?...Ας την κραταει μεσα του.Ας του πει οτι ολο αυτο δεν ειναι καθολου σωστο κι οτι κανει κακο και στα 2 παιδια γιατι αυριο μεθαυριο οι σχεσεις τους μπορει να χαλασουν μονο και μονο απο αυτο....Γιατι ο ενας θα αισθανεται μειονεκτικα κι ισως κρατησει κακια και στον αδερφο του,εξαιτιας της στασης του παππου...Οποτε αν τους αγαπαει πραγματικα να γινει λιγο παραπανω διακριτικος...

Μινι εγω είμαι νέα μαμά, τα διδυμάκια μου είναι 4 μηνών μόλις, και ήδη αισθάνομαι την πεθερούλα μου να θέλει την "δικιά της"! Ετσι λέει την Ευα μου που έχει το όνομά της.

Τους είπα λοπόν μια μέρα, μπας και γλυτώσω τα δικά σου μπροστά στην μάνα μου και την πεθερά μου, ότι αν αισθανθώ ότι δείχνουν αδυναμία σε κάποια απο τις δύο, δεν θα την δουν μέχρι το τρεις χιλιάδες πεντακόσια!!

Δεν δοκιμάζεις να "μαλώσεις" και καλά και τους δύο παπούδες?

Και ας μην το κάνει ο μπαμπάς σου!

Η λύση δε του να μην τα πηγαίνεις σπίτι τους μου φαίνεται η σωστότερη αν και φοβάμαι ότι θα τσακωθείς με τον άντρα σου.

Για δοκίμασε να απειλήσεις λίγο...

Κουράγιο..!

yoGfp2.png

Διαφημίσεις