Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

5η μέρα πυρετός !!!

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα !!!

Η μικρούλα μου, που είναι 16 μηνών μου κάνει πυρετό 5 μέρα σήμερα. Εκεί που λέω άντε σήμερα θα της περάσει, ξανά μανα τα ίδια.

Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε οι μεγάλη μία ίωση στην οικογένεια, αλλά δεν κάναμε τόσες μέρες πυρετό.

Την κυριακή του πάσχα πήγαμε και νοσοκομείο, γιατί κάναμε 39,6 πυρετό το πρωί. Εκεί μας κάνανε γενική αίματος και ούρων και δεν βρήκαν τίποτα. Έχει λέει πολλά ακροαστικά. Το καημένο βήχει και έχει βραχνιάσει, αλλά δεν μου δώσανε τίποτα για τον βήχα ή λαιμό. Μόνο Algofren λεει να του δίνω. Με Algofren πέφτει ο πυρετός στα δέκατα, αλλά μετά από 6-8 ώρες ξανανεβάζει.

Είναι το πρώτο μου παιδί και πρώτη φορά κανουμε τόσο πυρετό και έχω κατατρόμαξει. Θα πάμε στην παιδίατρο μας σε λίγο η οποία έλειπε λόγω γιορτών να δούμε τι θα μας πει.

Γενικά έχω φοβηθεί ότι ούτε εκείνη θα της βρει τίποτα και θα καίγεται το παιδί μου στο πυρετό χωρις βοήθεια. Αν είναι ίωση δεν θα έπρεπε να της είχε περάσει στις 3 μέρες; Ψάχτηκα στο ίντερνετ και βρήκα για κάτι νόσους kawasaki κλπ και έχω κατατρομάξει.

YPbFp3.png

2ZTMp2.png

Διαφημίσεις

Συνήθως στα ακροαστικά δίνουν κατευθείαν αντιβίωση, γιατί υπάρχει φόβος να γυρίσουν σε πνευμονία. Δε μπορώ να καταλάβω πώς σας άφησαν να φύγετε έτσι. Ούτε ένα αποχρεμπτικό δεν του έδωσαν του παιδιού; Να τρέξεις γρήγορα στην παιδίατρο...περαστικά σας.

Tinatoro καλημερα. Ψυχραιμια! Το γεγονός ότι ο πυρετός συνεχίζει και μετά την 5η μέρα δεν πρέπει να σου βάζει απευθείας τόσο κακές σκέψεις. Στις ιώσεις συνήθως, ισχύουν τα επακόλουθα( σύμφωνα με τους παιδιάτρους): Οι απλές ιώσεις κρατάνε συνήθως 3 μέρες. Το 2ο 24ωρο είναι συνήθως χειρότερο από το 1ο (από την άποψη πυρετού και γενικότερης εικόνας του παιδιού), το 3ο 24ωρο πρέπει να είναι καλύτερο από το 2ο.Εαν ο πυρετός συνεχίζει και μετά την 3η μέρα, τότε θεωρείται ότι η ίωση είναι μικροβιακού τύπου Και συνήθως χορηγείται αντιβίωση. Σε κάθε περίπτωση βέβαια αυτό το κρίνει ο παιδίατρος .Το είδος της αντιβίωσης επίσης το κρίνει ο γιατρός αναλόγως της γενικότερης κατάστασης του παιδιού και της συνολικής του εικόνας. Επίσης, δεν ξέρω αν σου το ανέφεραν στο νοσοκομείο, τα αντιπυρετικά που χορηγούνται στον πυρετό είναι 3, depon, allgofren kai ponstan. Αν όμως ο πυρετός ανέβει πρίν να κλείσουν 3 ώρες από την χορήγηση του αντιπυρετικού, θα πρέπει να δώσεις άλλο αντιπυρετικό, δηλ αν δώσεις πχ depon και σου ανεβάσει πυρετό πρίν να κλείσουν οι 3 ώρες ξανά, τότε πρέπει να δώσεις ένα από τα άλλα 2, η allgofren h ponstan. Επίσης, για να μην έρθουν οι μύξες και κολλήσουν πίσω και βουλώσουν τα αυτάκια δίνουν συνήθως και σιρόπια αποχρεμπτικά όπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω (mucosolvan, mucothiol, έχει κι άλλα νομίζω). Δίνεται επίσης και μεγάλη σημασία και στα πυρετικά κύματα, δηλαδή στο πόσο συχνά σου ανεβάζει το παιδί πυρετό. Η επίσκεψη στον παιδιατρο πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι επιβεβλημένη. Πρόσφατα (πρίν 1μισι μήνα ), για ν α καταλάβεις, η κόρη μου (3μισι κοντά), ανέβασε μέχρι και 40 πυρετό. Πήγαμε κλείνοντας το 3ο 24 ωρο στο γιατρό για να την δεί (μήπως είχαν βουλώσει αυτιά από τις μύξες και ξεκινούσε ωτίτιδα) και μας είπε ότι εάν ξανανέβαζε πυρετό μετά το 3ο 24ωρο θα έπρεπε να μπεί σε αντιβίωση (δεν θα χρειαζόταν να την ξαναδεί δηλαδή). Όντως ανέβασε πυρετο την 4η προς 5η με΄ρα, και 39 και 8 παρακαλώ, του τηλεφωνήσαμε και μας έδωσε την αντιβίωση και δοσολογία. Ωστόσο όμως κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και αρμόδιος να κρίνει είναι ο παιδίατρος.Περαστικά!

Tinatoro καλημερα. Ψυχραιμια! Το γεγονός ότι ο πυρετός συνεχίζει και μετά την 5η μέρα δεν πρέπει να σου βάζει απευθείας τόσο κακές σκέψεις. Στις ιώσεις συνήθως, ισχύουν τα επακόλουθα( σύμφωνα με τους παιδιάτρους): Οι απλές ιώσεις κρατάνε συνήθως 3 μέρες. Το 2ο 24ωρο είναι συνήθως χειρότερο από το 1ο (από την άποψη πυρετού και γενικότερης εικόνας του παιδιού), το 3ο 24ωρο πρέπει να είναι καλύτερο από το 2ο.Εαν ο πυρετός συνεχίζει και μετά την 3η μέρα, τότε θεωρείται ότι η ίωση είναι μικροβιακού τύπου Και συνήθως χορηγείται αντιβίωση. Σε κάθε περίπτωση βέβαια αυτό το κρίνει ο παιδίατρος .Το είδος της αντιβίωσης επίσης το κρίνει ο γιατρός αναλόγως της γενικότερης κατάστασης του παιδιού και της συνολικής του εικόνας. Επίσης, δεν ξέρω αν σου το ανέφεραν στο νοσοκομείο, τα αντιπυρετικά που χορηγούνται στον πυρετό είναι 3, depon, allgofren kai ponstan. Αν όμως ο πυρετός ανέβει πρίν να κλείσουν 3 ώρες από την χορήγηση του αντιπυρετικού, θα πρέπει να δώσεις άλλο αντιπυρετικό, δηλ αν δώσεις πχ depon και σου ανεβάσει πυρετό πρίν να κλείσουν οι 3 ώρες ξανά, τότε πρέπει να δώσεις ένα από τα άλλα 2, η allgofren h ponstan. Επίσης, για να μην έρθουν οι μύξες και κολλήσουν πίσω και βουλώσουν τα αυτάκια δίνουν συνήθως και σιρόπια αποχρεμπτικά όπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω (mucosolvan, mucothiol, έχει κι άλλα νομίζω). Δίνεται επίσης και μεγάλη σημασία και στα πυρετικά κύματα, δηλαδή στο πόσο συχνά σου ανεβάζει το παιδί πυρετό. Η επίσκεψη στον παιδιατρο πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι επιβεβλημένη. Πρόσφατα (πρίν 1μισι μήνα ), για ν α καταλάβεις, η κόρη μου (3μισι κοντά), ανέβασε μέχρι και 40 πυρετό. Πήγαμε κλείνοντας το 3ο 24 ωρο στο γιατρό για να την δεί (μήπως είχαν βουλώσει αυτιά από τις μύξες και ξεκινούσε ωτίτιδα) και μας είπε ότι εάν ξανανέβαζε πυρετό μετά το 3ο 24ωρο θα έπρεπε να μπεί σε αντιβίωση (δεν θα χρειαζόταν να την ξαναδεί δηλαδή). Όντως ανέβασε πυρετο την 4η προς 5η με΄ρα, και 39 και 8 παρακαλώ, του τηλεφωνήσαμε και μας έδωσε την αντιβίωση και δοσολογία. Ωστόσο όμως κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και αρμόδιος να κρίνει είναι ο παιδίατρος.Περαστικά!

:shock::shock::shock::shock: μα εισαι καταπληκτική! σίγουρα δεν είσαι γιατρός?

Και εγώ που νόμιζα ότι με το που θα μπει ο Μάης τελειώσαμε με τις βρωμοϊώσεις!!Η δικιά μου (15 μηνών) από Μ.Παρασκευή μόνο με πυρετό, ο οποίος υποχώρησε τελικά τη Δευτέρα του Πάσχα και ξέσπασε σε εξανθήματα!!!Αντιπυρετικά και μπανάκια!!Την εξόρισα στη γιαγιά της γιατί έχω ένα μωρό 15 ημερών στο σπίτι!Καταλαβαίνετε τί Πάσχα πέρασα.........

Διαφημίσεις

Και εγώ που νόμιζα ότι με το που θα μπει ο Μάης τελειώσαμε με τις βρωμοϊώσεις!!Η δικιά μου (15 μηνών) από Μ.Παρασκευή μόνο με πυρετό, ο οποίος υποχώρησε τελικά τη Δευτέρα του Πάσχα και ξέσπασε σε εξανθήματα!!!Αντιπυρετικά και μπανάκια!!Την εξόρισα στη γιαγιά της γιατί έχω ένα μωρό 15 ημερών στο σπίτι!Καταλαβαίνετε τί Πάσχα πέρασα.........

δικιο εχεις και περαστικα! αν το μικρο κολαγε κατι σε αυτη την ηλικια τοτε τρεχατε ποδαρακια μου!! καλυτερα στην εξορια!:lol:

Mην τρομάζεις, ο μικρός μου ανιψιός 3 χρονών είχε υψηλό πυρετό για μια βδομάδα ο οποίος αντιμετωπίστηκε με αντιπυρετικά και καθόλου σιρόπι ( η παιδίατρος γενικά είναι αντίθετη με αυτά εκτός και αν είναι επιβεβλημένο).

Η μικρή μου το προηγούμενο καλοκαίρι που ήταν 4 μηνών είχε επί 12 ημέρες αυξομειώμενο πυρετό και στην τελική ήταν μια ίωση που απλά κράτησε πολύ και την είχαν ξετινάξει στις εξετάσεις.

Υπομονή και εννοείται ακολουθείς τις συμβουλές της παιδιάτρου σου.

Περαστικά εύχομαι, γρήγορα σιδερένια η μικρή σου.

αγαπητή μου σωτηρία δεν είμαι γιατρός. Η κόρη μου ειναι 3μισι χρονων και φέτος είναι η πρώτη της χρονιά στον παιδικό σταθμό και όπως καταλαβαίνεις αρρώστησε αρκκετές φορές. Τα μάθαμε λοιπόν με τον άντρα μου αναγκαστικά.Ster έχεις δίκιο,και ο δικός μας παιδίατρος είναι κατά των φαρμάκων γενικώς, δεν διευκρίνησα οτι τα σιρόπια (αποχρεμπτικά) τα δίνουν μόνο αν υπα΄ρχει πυρετός σε συνδυασμό με πολλές πράσινες κολλώδεις μύξες (σόρι). litsa 76 εννοώ το παιδικό Ponstan εννοείται. Μένω σε επαρχιακή πόλη αλλα΄εδώ όλοι οι παιδίατροι δίνουν παντα αυτά τα 3 αντιπυρετικά (που είναι και για τον πόνο γενικότερα) που προανέφερα, allgofren ponstan kai depon. Τα 2 πρώτα θεωρούνται οτι είναι πιο "δυνατά" , γιαυτό και στο depon η δοσολογία αλλάζει και είναι μεγαλύτερη.tinatoro περιμένουμε νέα σου

....... litsa 76 εννοώ το παιδικό Ponstan εννοείται. Μένω σε επαρχιακή πόλη αλλα΄εδώ όλοι οι παιδίατροι δίνουν παντα αυτά τα 3 αντιπυρετικά (που είναι και για τον πόνο γενικότερα) που προανέφερα, allgofren ponstan kai depon. Τα 2 πρώτα θεωρούνται οτι είναι πιο "δυνατά" , γιαυτό και στο depon η δοσολογία αλλάζει και είναι μεγαλύτερη.tinatoro περιμένουμε νέα σου

Αντι του ponstan δινουν gantil.Tο ponstan(και το παιδικο) εχει ενοχοποιηθει για προβληματα στα νεφρα.tinatoro περαστικα.

Διαφημίσεις

litsa 76 σ ευχαριστω που το διευκρινίζεις. Η αλήθεια είναι οτι σε μένα λόγω πολυκιστικής νόσου των νεφρών που έχω, μου εχουν απαγορευτεί όλα αυτά τα παυσίπονα (ponstan, mesulid) επειδή επιβαρύνουν τα νεφρά. Δεν το είχα σκεφθεί όμως οτι αυτό μπορεί να ισχύει και για το παιδικό ponstan και η αλήθεια είναι οτι κανένας γιατρός εδώ δεν το έχει αναφέρει.(όπως ανέφερα παραπάνω μένω σε επαρχιακή πόλη και όλες οι μαμάδες συζητάμε συχνά για τους παιδιάτρους, τι συμβουλές δίνουν , ποιά φάρμακα προτείνουν κλπ). Το φάρμακο που αναφέρεις δεν το έχω ξανακούσει (όχι οτι είμαι γιατρός και θα έπρεπε, αλλά ως εναλλακτική τουλάχιστον σε αυτό που θα μπορούσα να δίνω στο παιδί μου). Εμείς δίνουμε όταν χρειάζεται εναλλάξ allgofren και depon αλλά την επόμενη φορά που θα πάμε στον παιδίατρο θα τον ρωτήσω και για το gantil.tinatoro τι έγινε τελικά?

υπαρχουν και ιωσεις μετα του 3ημερου που δεν ειναι καποιο μικροβιο, οποτε συνεχιζετε μονο με αντιπυρετικα...

Και εμεις περασαμε πολυημερη ιωση (8 ημερες)...αλλα δεν εφτανε τοσο υψηλα ο πυρετος. Σε συνδυασμο με το οτι σας βρηκαν ακροαστικα μαλλον θελετε αντιβιωση.

Οταν πεφτει ο πυρετος εχει διαθεση?? Αν ναι, μην ανησυχεις.

PONSTAN δεν δινουν οι παιδιατροι εδω και χρονια

Εμας μας δινει μονο postan και το θεωρει πολυ καλο και παρεξηγημενο.

Εντωμεταξυ μονο με postan πεφτει ο πυρετος.

Τι σας δινει εσας σε υψηλους και επιθετικους πυρετους?

Διαφημίσεις

Αλγκοφρεν μας δινει......ειναι και αυτο καλο. Το πονσταν ειναι βρωμοφαρμακο.....Καλυτερα μην δινετε.

Σας εχει πει ο παιδιατρος τι ειδους παρενεργειες εχει?

Κοριτσια με εχετε αγχωσει πολυ γιατι εμεις μονο postan του δινουμε. Το DEPON δεν του κανει τιποτα σε επιθετικους πυρετους και την εχουμε πατησει πολλες φορες.

Οταν του δινουμε depon η apotel (παρακεταμολη) δεν καταβαινει.

Μια φορα την ειχαμε πατησει και ανεβασε 41 . Και ενω του ειχαμε δωσει depon επρεπε να περασουν 3 ωρες για postan.

Eιχαμε τρελλαθει. Τον ειχαμε συνεχεια κατω απο τη βρυση .

Τις επομενες ημερες ειχε βαρια ακροαστικα και προσληψη οξυγονου 94% εφτασε και 92%.

Εντωμεταξυ με ειχε επηρεασει και μια ομοιοπαθητικος που μου ειχε οτι το παιδι δεν παθαινει τιποτα να ανεβασει υψηλο πυρετο πανω απο 39 γιατι πρεπει να παλευει ο οργανισμος του και ειναι κατα των αντιπυρετικων .

Απο τοτε εδωσα ορκο, να μη ακουω κανεναν αλλο εκτος απο τον παιδιατρο , ο οποιος μού ελεγε και ξανελεγε , αντιπυρετικο οχι μετα το 38.50, αλλα μετα το 38.00 .

Προσωπικα βρισκω την υπερβολη παντα ασχημη.....Δεν δινουμε φαμακα με το παραμικρο αλλα δεν το αφηνουμε και να ψηθει. Αποψη μου ειναι αυτη βεβαια και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, αρα προσωπικη και μονο.

Με το αλγκοφρεν πεφτει εξισου ευκολα οπως με το πονσταν. Για το οτι εχεις δωσει μεχρι τωρα, μην ανησυχεις. δεν εχει παθει κατι. Δυστυχως οι παρενεργειες ειναι υπαρκτες για ολα τα φαρμακα αλλα το πονσταν θεωρειται χειροτερο απο τα ολα τα αλλα (νεφρικη νοσος ).

Εγω δινω αντι για ντεπον , παναντολ. Ειναι πιο δυνατο.

παναντολ και αλγκοφρεν.

και δινω αντιπυρετικα μετα το 38.5. Με αυτον τον τροπο ποτε δεν εχουν ξεπερασει το 39....

Προσωπικα βρισκω την υπερβολη παντα ασχημη.....Δεν δινουμε φαμακα με το παραμικρο αλλα δεν το αφηνουμε και να ψηθει. Αποψη μου ειναι αυτη βεβαια και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, αρα προσωπικη και μονο.

Με το αλγκοφρεν πεφτει εξισου ευκολα οπως με το πονσταν. Για το οτι εχεις δωσει μεχρι τωρα, μην ανησυχεις. δεν εχει παθει κατι. Δυστυχως οι παρενεργειες ειναι υπαρκτες για ολα τα φαρμακα αλλα το πονσταν θεωρειται χειροτερο απο τα ολα τα αλλα (νεφρικη νοσος ).

Εγω δινω αντι για ντεπον , παναντολ. Ειναι πιο δυνατο.

παναντολ και αλγκοφρεν.

και δινω αντιπυρετικα μετα το 38.5. Με αυτον τον τροπο ποτε δεν εχουν ξεπερασει το 39....

Λαιδα, oταν οι πυρετοι ειναι επιθετικοι το φαρμακο πολλες φορες δεν προλαβαινει να ενεργησει. Και επισης δεν τον εντοπιζεις ακριβως στο 38.50 .

Λαιδα, oταν οι πυρετοι ειναι επιθετικοι το φαρμακο πολλες φορες δεν προλαβαινει να ενεργησει. Και επισης δεν τον εντοπιζεις ακριβως στο 38.50 .

και στ 39 να το πετυχεις, προλαβαινεις! :)..με το αλγκοφρεν εννοω. Μια που μιλαμε για πιο 'επιθετικα' αντιπυρετικα.

fefhko μας έχει ενημερώσει ο παιδίατρος οτι στον πυρετό δίνουμε depon και allgofren ή depon και ponstan. Εννοείται όταν ανεβάζει ξανά πυρετό πρίν να κλείσει το τρίωρο. Το allgofren θεωρείται εξίσου "δυνατό" φάρμακο με το ponstan όπως λέει και η λαιδα.. Kαι μέσα σε 30 λεπτά περίπου στην δική μας κόρη έχει ρίξει πυρετό 40 στο 37 και κατι. Συνήθως εμείς σε πυρετό που ξεκινά απο 38 και κατι ξεκινάμε δίνοντας depon.Το allfgofren σε πιο ψηλό πυρετό.

Η διαφορά στα φάρμακα έχει να κάνει με την ουσία που περιέχουν.

Αν θυμάμαι καλά η παρακεταμόλη (depon κλπ) αποβάλλεται από το ήπαρ, ενώ οι υπόλοιπες από τους νεφρούς. Και νομίζω πως για το λόγο αυτό προτείνεται η εναλλαγή, για να μην επιβαρύνεται ιδιαίτερα το κάθε όργανο.

Οι απόψεις γενικώς για τα αντιπυρετικά διαφοροποιούνται.

Κάποιες πληροφορίες βρήκα στα παρακάτω links

http://www.paidiatre.gr/index.php?id=13,276,0,0,1,0

http://www.paidiatre.gr/arrosto/arrosto%20paidi.htm

http://www.infokids.gr/2011/03/%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%B9%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86/

Να πω την αλήθεια, εγώ δίνω αντιπυρετικό στα παιδιά μου όταν η θερμοκρασία είναι γύρω στο 39 και όχι πιο πριν, εκτός αν το παιδί δείχνει άρρωστο και καταβεβλημένο. Και σε πολλές περιπτώσεις είδα τον πυρετό να ανεβαίνει στο 38,7 ή 38,8, το παιδί είχε σχετικά καλή διάθεση, περίμενα και δεν του έδωσα αντιπυρετικό και η θερμοκρασία έπεσε μόνη της.

Όταν δίνω και χρειαστεί να πάρουν περισσότερες από μία φορές την ημέρα, δίνω depon και gantil (το ponstan ποτέ δεν το δέχθηκε κανένα από τα παιδιά μου, το έβγαζαν με εμετό, οπότε δώρον άδωρο...).

Λαΐδα manefi ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας .

Εριξα μια ματια στο google για το allgofren και περιεχει διαφορετικη ουσια απο το ponstan. Και μαλιστα το προτιμουν σε σχεση με το Postan στην Αμερικη και στις περισσοτερες χωρες της Ευρωπης σαν εναλλακτικο στην παρακεταμολη

Θα το συζητησω και με τον παιδιατρο .

Γιατι εμεις εχουμε μεγαλο προβλημα με τον πυρετο. Ειναι απιστευτο ποσο γρηγορα ανεβαινει σε εμας ο πυρετος σε καποιες ιωσεις.

Τουλαχιστον να βρουμε ενα καλο αντιπυρετικο με τις λιγοτερες παρενεργεις.

Ευχαριστουμε Cleo για τα link που μας παρεθεσες. Πολυ κατατοπιστικα.

Επισης και στο βιβλιαρο υγειας του παιδιου αναφερεται οτι

Η εναλλαγή των αντιπυρετικών σκευασμάτων δεν έχει επιστημονικό νόημα.

Αντίθετα, ο συνδυασμός τους μπορεί να αυξήσει την τοξικότητά τους.

Κι εμένα η μικρή μου μέχρι και χθες ανέβαζε 39,5 πυρετό...οπότε της εδωσα εναλλάξ παναντολ και αλγκοφρεν και την εκανα χλιαρα μπανάκια. Έπίσης έχει πολύ καταρροή και βήχα, γι'αυτο της εδωσα και σιρόπι προσπάν που είναι αποχρεμπτικό. Αν ξαναανέβει ο πυρετός πολύ σήμερα το βράδυ, μάλλον θα την πάω κι εγω στο νοσοκομειο. Ο πυρετός είναι η άμυνα του οργανισμού, αλλά πάνω από 38.3 δίνω πάντα αντιπυρετικά, ντεπόν ή παναντολ και αλγκοφρεν. Περαστικά σε όλα τα μικρούλια!!!

Kαι εμένα η παιδίατρος μου σύστησε το algofren αντί του ponstan και μου είπε χαρακτηριστικά ότι το πονσταν έχει καταργηθεί σε όλες τις χώρες της ευρώπης και συνεχίζει να υπάρχει μόνο στην Ελλάδα......

Τώρα αντί του ντεπόν να δίνω παναντόλ θα την ρωτήσω να δώ την γνώμη της.