Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS: ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Ή ΔΥΟ?

Recommended Posts

Καλημέρα, θα ήθελα τη βοαήθειά σας. Οι γονείς μου μου ανακαινίζουν το πατρικό (αυτοί νοίκιασαν δίπλα) και σε 2μήνες εγώ, ο σύζυγος και το 4 μηνων αγοράκι μας μετακομίζουμε.

Το θέμα είναι ότι στο πατρικό υπάρχει ένα παιδικό δωμάτιο.Σ΄αυτο μεγάλωσα εγώ με τον αδερφό μου και ομολογώ ότι δεν ήταν και ό, τι καλύτερο (θέμα με το διάβασμα, τον ύπνο, τις παρέες μας κλπ). Υπάρχει προοπτική για 2ο παιδάκι σε κανά χρόνο, οπότε αναρωτιέμαι αν θα πρεπε τα παιδιά (αν με το καλό είναι δύο) να αναγκαστούν να είναι σε ένα δωμάτιο, ή ΄τωρα που κάνω την ανακαίνιση να βγάλω ακόμη ένα παιδικό?

Το πρόβλημα είναι ότι αν βγάλω ένα παιδικό (εκεί που είναι τώρα η τραπεζαρία), η μπαλκονόπορτα που φωτίζει τραπεζαρία -κουζίνα πάει στο παιδικό. Μένει 1 μπαλκονόπορτα για να φωτίζει σαλόνι, τραπεζαρία, είσοδο και μία κουζίνα σε σχήμα π χωρίς κανένα παρ'αθυρο (θα παίρνει φως από τη μία και μοναδική μπαλκονόπορτα του σαλονιού.

Στην ουσία θα ανοίγω την πόρτα εισόδου και θα βλέπω μπροστά μου έναν μακρόστενο χώρο (τραπεζαρία-σαλόνι) με μία μπαλκονόπορτα. Και κάπου στη μέση θα γίνεται μία εσοχή κια θα βγαίνει μία κουζίνα σε σχήμα π). Γενικά θα είναι πολύ σκοτεινό, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να βγάλω και 2ο παιδικό.

Αν πάλι δεν βγάλω 2ο παιδικό, θα είναι οκ. Απλά θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ήμουν μικρή (από τα 10 έως τα 18) πόσο θύμωνα με τους γονείς μου που είχαν αγοράσει σπίτι με τεράστια σαλόνια, αλλά με κοινό παιδικό δωμάτιο και έπρεπε να κοιμάμαι την ίδια ώρα που κοιμόταν ο μεγάλος αδελφός, να διαβάζω στην κρεβατοκάμαρα των γονιών γιατί στο παιδικό διάβαζε ο αδερφός, να φωνάζω τις φίλες μου στην κρεβατοκάμαρα των γονιών γιατί στο παιδικό ήταν ο αδελφός...δε θέλω να τραβήξουν τα ίδια τα παιδιά μου (αν με το καλό είναι δύο στο μέλλον).

Από την άλλη, οι γονείς μου και ο αδερφός μου επιμένουν να μη βγάλω 2 ο παιδικό (ούτε καν πάει το μυαλό τους ότι αύριο μεθαύριο μπορεί να έχω 2ο παιδί, είναι ικανοποιημένοι με το μπεμπάκι μας και θεωρούν γενικά ότι λόγω της οικονομικής κρίσης αρκεί πλέον ένα παιδί σε κάθε οικογένεια..ε, δεν έχουν κι άδικο κι όλας.Οπότε δεν τολμάω να τους μιλήσω για μια τέτοια προοπτική, άλλωστε μπορεί και να πουν στην τελική ότι μια χαρά μεγαλώνουν 2 παιδιά σε ένα δωμάτιο).

Τί λέτε να κάνω?

Όσο για την κουζίνα, όντως χωρίς φως/παράθυρο θα είναι πίκρα. Σκεφτόμουν κι όλας να κάνω τα ντουλάπια μέχρι πάνω, αλλά μου λένε πως θα είναι σαν μία αποθήκη μέσα στο σαλόνι. Αχ, βοήθεια κορίτσια, τί να κάνω??

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Νομίζω έζησες και εσύ το καθιστικό της κλασικής ελληνικής οικογένειας όπου η τραπεζαρία δεν είχε καμία πρακτική χρήση; Δηλαδή δεν την χρησιμοποιούσε κανείς για να τρώει;

Και τώρα, μπορείς να φανταστείς ότι οι φίλοι που θα έρχονται θα βολεύονται με μια πίτσα στο χέρι στον καναπέ ή πιθανόν να έχετε κάποιο τραπέζι στο μπαλκόνι που θα το μεταφέρετε μέσα για τυχόν συγκεντρώσεις;

Για το φως θα προτείνω κάτι που μπορει και να μην εφαρμόζεται στη δική σας περίπτωση. Αποκλείεις το ενδεχόμενο να μεγαλώσετε τη τζαμαρία και να βάλετε διπλή συρόμενη μπαλκονόπορτα; Κάπως έτσι;

http://www.alubestdoors.gr/kataskeues_alouminiou/92/Suromena_Sustimata_Alouminiou.html

Βέβαια το αν μπορείτε να το κάνετε αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν ταιριάζει με την πρόσοψη, αν υπάρχει δυνατότητα από κολώνες κλπ και βέβαια ανεβάζει αρκετά το κόστος.

Μπορείς να δεις και πώς θα ενισχύσετε το τεχνητό φως σε όποια σημεία χρειάζεται.

http://linea811.blogspot.gr/2011/05/blog-post_27.html

Σε σχέση με το αν είναι καλύτερα να έχει κανείς περισσότερο χώρο και σε ποια δωμάτια, εξαρτάται και από την κάθε οικογένεια και τις ανάγκες της. Πχ εμείς θα θέλαμε μεγαλυτερο καθιστικό από αυτό που έχουμε και μπορεί να μην δίνουμε χώρο σε τραπεζαρία, όμως τα παιδιά και εμείς εκεί περνάμε τη μέρα μας, όσο είναι μικρά τουλάχιστον. Τα παιχνίδια τους είναι στο καθιστικό, γιατί τα παιδιά θέλουν να είναι μαζί μας. Άλλες οικογένειες δεν είναι έτσι. Αργότερα μεγαλώνουν τα παιδιά και πιστεύω και εγώ ότι θέλουν το χώρο τους. Μπορεί να εξαρτάται και από το φύλο του παιδιού και από τη διαφορά ηλικίας αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, ως εργαζόμενη ακόμα και αν υπήρχε ένα παιδί μόνο, μπορεί να προτιμούσα ένα spare δωμάτιο, για να βάζω τα ρούχα το χειμώνα! Να μη χρειάζεται να προγραμματίζω χρόνο για σιδέρωμα... Και να έχω να πηγαίνω κάπου όταν ο σύζυγος ροχαλίζει :lol: Αυτό βέβαια αν ο χώρος στο καθιστικό που θα περίσσευε δεν θα ήταν πολύ μικρός.

Είναι πολύ σχετικό πώς ο καθένας βλέπει το χώρο του.

O χώρος που μένει για καθιστικό είναι μια χαρά, άνετος. Το πρόβλημα είναι η φωτεινότητα του χώρου και η αναγκαστική επιλογή κουζίνας-αποθήκης.

Σκεφτήκαμε τη λύση της τζαμαρίας αλλά δεν γίνεται. Το fake-παράθυρο μαϊμού είναι καλή ιδέα, απλά αν το βάλω στην κουζίνα θα χάσω χώρο (υποτίθεται γι αυτό το λόγο λέω να κάνω τα ντουλάπια μέχρι πάνω, θα βγει σχετικά μικρή η κουζίνα).

Και γω προτιμώ 2 δωμάτια παιδικά, αλλά είναι από την άλλη και το θεοσκότεινο βαγόνι (όντως είναι σαν βαγόνι, ή μάλλον λεωφορείο εκείνο το μακρυνάρι, πού να φωτιστεί)?

sLvDp3.png

Μπορεις να αφησεις προς το παρον το χωρο για τραπεζαρια αλλα να εχεις προβλεψει ολα τα απαραιτητα για να μπορει να χωριστει αργοτερα (με καποια γυψοσανιδα η alpha block) σε παιδικό. Φροντισε να υπαρχουν οι καταλληλες ηλετρικες αναμονες κλπ ωστε να γινει ευκολα οταν ερθει η ωρα.

Εγω προσωπικα εχω δυο δωματια αλλα προτιμω να εχω ενα παιδικο και αν χρειαστει αργοτερα να διαβαζει καποιο απο τα παιδια στο αλλο (που ειναι γραφειο) Θεωρω καλυτερο να μεγαλωνουν μοιραζομενοι το δωματιο τουλαχιστον μεχρι μια ηλικια. Αλλα ολα ειναι σχετικα και σιγουρα με διαφορετικα φυλα καποια στιγμη αν υπαρχει η δυνατοτητα μπορουν να εχουν το καθενα το δωματιο του.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Για φωτισμο που ρωτας, θα σου πω μια προταση που ειναι λιγο εξεζητημενη βεβαια. Φτιαχνεται μια ψευδοροφη που μοιαζει με αιθριο (σε καποιο σημειο) και αυτη φωτιζεται απο πανω δινοντας την εντυπωση φυσικου φωτισμου. Ολα μπορουν να λυθουν με την καταλληλη μελετη. Ριχνε μια ματια σε σαιτ διακοσμησης να παιρνεις ιδεες.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

εγω παλι θα σου πω αν μπορεις να βγαλεις 2ο δωματιο να το κανεις.χρειαζεται.οσο για το φωτισμο στη σαλοκουζινα δες εναν ειδικο διακοσμητη και συμβουλεψου για το τι μπορει να γινει στο χωρο σας ωστε να εξοικονομησετε χωρο και φως.

σε αυτη την φαση είμαστε και εμεισ βεβαια εμασ τα τετραγωνικά στο σπιτι μασ παίρνουν για 3 12αρες κρεβατακομαρεσ ο σύζυγος επειμενη να κανουμε δυο μεγάλες ώστε στην μια να κοιμόμαστε εμεισ και στην αλλη ΜΑΖΙ τα παιδιά και να μεινει κ ενα μικρο γραφείο ωστε να παει οποίος θελει ν διαβαζει αργοτερα εκει εγω δεν συμφωνω εφόσον τα τετραγωνικα το επιτρεπουν και χτίζουμε εμείς απο αρχη το σπιτι γιατι να μην εχει ο καθένα στον χώρο του ?

εσεισ πωσ εχετε τα παιδια σας ?

στο σπιτι που νοικιαζω τουσ εχω σε ενα δωματιο μαζι ειναι τεραστιο

η αληθεια ειναι τωρα που παμε στο γιαπι και λεμε στον μεγαλο να αυτο εδω θα γινει δωματιο σου μασ λεει πωσ θελει να κοιματε μαζι με τον αδερφο του δνε τον ενθουσιάζει καθολου η ιδεα ατομικού δωματιου

.....

όποιος μπορει ας κανει χωριστα δωματια για τα παιδια. για πολλους λογους.

αλλά δεν εννοω βεβαια να καταστρεψει τη διαρρυθμιση ενος σπιτιου για το πετυχει αυτο.

όποιος μπορει ας κανει χωριστα δωματια για τα παιδια. για πολλους λογους.

αλλά δεν εννοω βεβαια να καταστρεψει τη διαρρυθμιση ενος σπιτιου για το πετυχει αυτο.

δηλ για ποιουσ λογους ? σε ποσ ατετραγωνικα βγενουν σ 3 υπνοδωματια ?

.....

Διαφημίσεις

εντάξει όσο είναι μικρά τα παιδιά μπορούν να μένουν στο ίδιο δωμάτιο. όταν όμως αρχίσουν τα διαβάσματα κι αργότερα στην εφηβεία, καλό είναι να έχει ο καθένας το χώρο του. αν χτίζεις σπίτι ίσως να μπορείς να βγάλεις κάποιο έξτρα γραφείο σε ημιυπόγειο.

όσο για το φως της θεματοθέτριας, μήπως α μπορούσαν να μπουν κάπου κάποια υαλότουβλα που θα έδιναν περισσότερο φυσικό φωτισμό?

Νομίζω έζησες και εσύ το καθιστικό της κλασικής ελληνικής οικογένειας όπου η τραπεζαρία δεν είχε καμία πρακτική χρήση; Δηλαδή δεν την χρησιμοποιούσε κανείς για να τρώει;

Και τώρα, μπορείς να φανταστείς ότι οι φίλοι που θα έρχονται θα βολεύονται με μια πίτσα στο χέρι στον καναπέ ή πιθανόν να έχετε κάποιο τραπέζι στο μπαλκόνι που θα το μεταφέρετε μέσα για τυχόν συγκεντρώσεις;

Για το φως θα προτείνω κάτι που μπορει και να μην εφαρμόζεται στη δική σας περίπτωση. Αποκλείεις το ενδεχόμενο να μεγαλώσετε τη τζαμαρία και να βάλετε διπλή συρόμενη μπαλκονόπορτα; Κάπως έτσι;

http://www.alubestdoors.gr/kataskeues_alouminiou/92/Suromena_Sustimata_Alouminiou.html

Βέβαια το αν μπορείτε να το κάνετε αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν ταιριάζει με την πρόσοψη, αν υπάρχει δυνατότητα από κολώνες κλπ και βέβαια ανεβάζει αρκετά το κόστος.

Μπορείς να δεις και πώς θα ενισχύσετε το τεχνητό φως σε όποια σημεία χρειάζεται.

http://linea811.blogspot.gr/2011/05/blog-post_27.html

Σε σχέση με το αν είναι καλύτερα να έχει κανείς περισσότερο χώρο και σε ποια δωμάτια, εξαρτάται και από την κάθε οικογένεια και τις ανάγκες της. Πχ εμείς θα θέλαμε μεγαλυτερο καθιστικό από αυτό που έχουμε και μπορεί να μην δίνουμε χώρο σε τραπεζαρία, όμως τα παιδιά και εμείς εκεί περνάμε τη μέρα μας, όσο είναι μικρά τουλάχιστον. Τα παιχνίδια τους είναι στο καθιστικό, γιατί τα παιδιά θέλουν να είναι μαζί μας. Άλλες οικογένειες δεν είναι έτσι. Αργότερα μεγαλώνουν τα παιδιά και πιστεύω και εγώ ότι θέλουν το χώρο τους. Μπορεί να εξαρτάται και από το φύλο του παιδιού και από τη διαφορά ηλικίας αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, ως εργαζόμενη ακόμα και αν υπήρχε ένα παιδί μόνο, μπορεί να προτιμούσα ένα spare δωμάτιο, για να βάζω τα ρούχα το χειμώνα! Να μη χρειάζεται να προγραμματίζω χρόνο για σιδέρωμα... Και να έχω να πηγαίνω κάπου όταν ο σύζυγος ροχαλίζει :lol: Αυτό βέβαια αν ο χώρος στο καθιστικό που θα περίσσευε δεν θα ήταν πολύ μικρός.

Είναι πολύ σχετικό πώς ο καθένας βλέπει το χώρο του.

Τελικά θα υιοθετησουμε την ιδέα σου, θα βγάλουμε παράθυρο δίπλα στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού, ε. κάπως περισσότερο θα φωτίζεται ο χώρος (και μαζί και η κουζίνα εύχομαι)! Χίλια ευχαριστώ!

sLvDp3.png

εντάξει όσο είναι μικρά τα παιδιά μπορούν να μένουν στο ίδιο δωμάτιο. όταν όμως αρχίσουν τα διαβάσματα κι αργότερα στην εφηβεία, καλό είναι να έχει ο καθένας το χώρο του. αν χτίζεις σπίτι ίσως να μπορείς να βγάλεις κάποιο έξτρα γραφείο σε ημιυπόγειο.

όσο για το φως της θεματοθέτριας, μήπως α μπορούσαν να μπουν κάπου κάποια υαλότουβλα που θα έδιναν περισσότερο φυσικό φωτισμό?

Σκεφτόμαστε να το κάνουμε αυτό με τα υαλότουβλα. Να μπουν ανάμεσα στην κουζίνα και στο δωμάτιο του μπέμπη (το οποίο είναι μπροστά απο την κουζίνα και είναι φωτεινό, έχει δική του μπαλκονόπορτα) και να τα βάλουμε ψηλά, μία ή δύο σειρές κοντά στο ταβάνι. Απλά ψάχνουμε κάποια ιδέα/τρόπο, ώστε να μπορούμε να κατεβάζουμε π.χ. ένα ρολό και να μην μπαίνει φως από την κουζίνα (π.χ. το βράδυ που θα έχουμε ανοιχτό το φως) στο δωμάτιο του μπέμπη που πιθαν'ότατα θα κοιμάται. Ναι μεν δηλαδή θα μπαίνει φως από το δωμάτιό του στην κουζίνα, αλλά δε θέλουμε να τον ενοχλούμε (ειδικότερα όταν μεγαλώσει) με το φως της κουζίνας ή του σαλονιού (θα περνάει σίγουρα από τα υαλότουβλα και θα φωτίζει το δωμάτιό του).

Καμιά ιδέα? Ο σύζυγος πάντως πήρε σβάρνα όλα τα μαστόρια για να μας πουν αν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό.

sLvDp3.png

Σκεφτόμαστε να το κάνουμε αυτό με τα υαλότουβλα. Να μπουν ανάμεσα στην κουζίνα και στο δωμάτιο του μπέμπη (το οποίο είναι μπροστά απο την κουζίνα και είναι φωτεινό, έχει δική του μπαλκονόπορτα) και να τα βάλουμε ψηλά, μία ή δύο σειρές κοντά στο ταβάνι. Απλά ψάχνουμε κάποια ιδέα/τρόπο, ώστε να μπορούμε να κατεβάζουμε π.χ. ένα ρολό και να μην μπαίνει φως από την κουζίνα (π.χ. το βράδυ που θα έχουμε ανοιχτό το φως) στο δωμάτιο του μπέμπη που πιθαν'ότατα θα κοιμάται. Ναι μεν δηλαδή θα μπαίνει φως από το δωμάτιό του στην κουζίνα, αλλά δε θέλουμε να τον ενοχλούμε (ειδικότερα όταν μεγαλώσει) με το φως της κουζίνας ή του σαλονιού (θα περνάει σίγουρα από τα υαλότουβλα και θα φωτίζει το δωμάτιό του).

Καμιά ιδέα? Ο σύζυγος πάντως πήρε σβάρνα όλα τα μαστόρια για να μας πουν αν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό.

ίσως θα μπορούσατε να βάλετε ένα στόρι από την πλευρά του δωματίου, ώστε να το κατεβάζετε το βράδυ.

black out στορι θα βαλεις, μπορεις να τυπωσεις και πανω οτι θες.

Διαφημίσεις

Αν καταλήξετε σε λύση με στόρι, χρειάζεται και προσοχή σε σπίτι με μικρά παιδιά, γιατί μπορεί να πάνε να μπλέξουν. Εδώ επειδή δεν τα πολυχρησιμοποιούμε, δεν έχει ακουστεί κάτι.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2227199/The-child-killer-home-The-week-daughter-shipping-tycoon-TWELFTH-victim-years-killed-getting-tangled-window-blind-cord.html

Πολυ ωραίες οι ιδέες σας, τα υαλότουβλα αν μπουν, θα μπουν κοντά στο ταβάνι (30 πόντους πριν το ταβάνι), οπότε δεν θα μπορεί το μωρό να φτάνει τα στόρια. Θα μας αφήσουν τα μαστόρια μια γραμμή πριν χτίσουν τον τοίχο μέχρι πάνω, για να δούμε αν θα φωτίζεται και η κουζίνα που θα μπει, αν ναι, θα βάλουμε σ' εκείνη τη γραμμή υαλότουβλα.

sLvDp3.png