Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΒΑΦΤΙΣΗΣ!

Recommended Posts

Δεν ξερω αν το ποσταρα στη σωστη ενοτητα...ειμαι ομως πολυ προβληματισμενη κ στενοχωρημενη....αρχες ιουνιου θα βαφτισουμε την πριγκιπισσα μας( οπως ολοι οι γονεις, εχουμε κ μεις την δικια μας!χιχι!)...λεφτα δεν υπαρχουν για να κανουμε κ τραπεζι---οχι οτι εγω το θεωρω απαραιτητο αλλα αν ειχα λεφτα θα το εκανα για διασκεδαση κ εννοειται μονο σε στενο οικογενειακο κυκλο...ο αντρας μου ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ καθολου....ο μπαμπας μου (που μενει κατω απο εμενα)θελει να πληρωσει αυτος το τραπεζι αλλα να φαμε οικογενειακως( γονεις, αδερφια κ κουμπαροι...εννοειται κ απο τη μερια του αντρα μου γονεις κ αδερφια)) με τη μονη διαφορα οτι θελει να καλεσει κ την αδερφη του--τη θεια μου δηλαδη---που μενει κ αυτη στην ιδια πολυκατοικια με εμας!!Εγω εννοειται το θεωρω αυτονοητο γιατι η θεια μου με βοηθα με το παιδι--το κραταει αμα θελω βοηθεια, του παιρνει δωρα κ ρουχαλακια-----ΔΕΝ ειναι πλουσια κ ΔΕΝ εχει δικη της οικογενεια....Ο αντρας μου εγινε πυραυλος...λεει οτι πρεπει να καλεστουν κ οι δικοι του θειοι...γιατι ενα σωστο τραπεζι δεν μπορει να εχει τους μισους..οκ αντικειμενικα μπορει να ειναι ετσι αλλα του λεω οτι δεν μπορει να μην καλεσει την θεια μου που μενει κ απο κατω κ μας βοηθα με το παιδι...σαν εξαιρεση, δεν θα καλεστουν αλλοι συγγενεις...ο αντρας μου θυμωσε, ειπε οτι δεν θα ερθει αυτος με την μπεμπα, ο μπαμπας μου τα πηρε γιατι λεει "εγω θα πληρωσω, ακομα κ τους δικους του..αλλα οχι θειους κ παραεξω συγγενεις κ φιλους"...κ εγω κλαιω συνεχεια..δεν το βλεπω να βρισκουμε μια λυση....λεω του μπαμπα μου "κερασε μας μια αλλη μερα, εστω την επομενη βδομαδα, να μην φανει σαν τραπεζι της βαφτισης"...εννοειται οτι συμφωνω με τον μπαμπα μου, αλλα εγινε τετοιος χαμος με τον αντρα μου που σταματησα να το συζηταω...ειμαι κ εγω υπερ του στενου οικογενειακου κυκλου αλλα η θεια μου ειναι σαν μια κατηγορια κατω απο τη μαμα μου...με εχει βοηθησει γενικα κ πολυ τωρα με την μπεμπα...κ μενει κ 2 οροφους κατω απο εμας...απο την αλλη ξερω οτι ενα αντικειμενικα σωστο τραπεζι θα ηταν να καλεστουν κ οι θειοι του συζυγου μου αλλα μονο ενας εχει ερθει να μας δει απο οταν γεννησαμε--εδω κ 9 μηνες....κ λεφτα δεν εχει ο μπαμπας μου για ολους κ ο συζυγος ΔΕΝ ειναι διατεθειμενος να πληρωσει ουτε ευρω...ΟΧΙ οτι μας περισσευουν κιολας....ΤΙ να κανω? ποια ειναι η γνωμη σας? ευχαριστω πολυ!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

απορώ με τη συμπεριφορά του άντρα σου... να καθήσεις να του εξηγήσεις ήσυχα κι όμορφα ότι πρέπει να κληθεί η θεία σου, όχι επειδή είναι θεία αλλά επειδή βοηθάει με το μωρό.

το θεωρώ παραλογο να το κάνει θέμα για ένα τέτοιο άτομο (χωρίς οικογένεια, που μένετε μια πόρτα και σας βοηθάει κιόλας). καλά το το ότι έχει απαιτήσεις να κληθούν οι θείοι του χωρίς να βάλει και το χέρι στην τσέπη δεν το σχολιάζω...

Εμεις λεφτα δεν εχουμε για τραπεζι... ..λεει "το σωστο ειναι να καλεστουν ολοι..εμεις τραπεζι δεν μπορουμε να κανουμε..αμα θες να κανεις εσυ( στον μπαμπα μου), τοτε πρεπει να καλεστουν ολοι".....του εχω μιλησει, δεν ακουει καθολου.ειναι τοσο πεισμων κ μου μιλα ασχημα αμα θυμωσει...δεν ξερω, επειδη κ ο μπαμπας μου μας βοηθα οπως μπορει--πχ παιρνει φαγητα για την μπεμπα, ρουχαλακια κλπ) κ μας ειχε κανει δωρο κ το τραπεζι του γαμου οπου ειχαν καλεστει εννοειται ολοι τοτε, ισως ο αντρας μου να νιωθει μειονεκτικα, που οι δικοι του δεν εχουν να τα κανουν...οχι οτι οι δικοι μου ειναι πλουσιοι αλλα σκιζονται για την μπεμπα, την κρατανε, της μαθαινουν πραγματα κλπ..δεν ξερω...ο αντρας μου δεν ακουει, ο μπαμπας μου θυμωνει κ εγω κλαιω πολυ...ετσι μου ερχεται να παρω την μπεμπα κ να παω Αυστραλια!!!:P

δηλαδή πώς θα αισθανθεί αν μετά τη βάφτιση συναντήσει τη θεια σου και της ζητήσει να κρατήσει το μωρό? με τί μούτρα θα το κάνει? εγώ θα ντρεπόμουν...

ε, μην την καλέσετε κι ας έρθει ως ακάλεστη..8-):cool:

Μέχρι τον Ιούνιο έχεις καιρό... άφησέ τον να ηρεμήσει λίγο, να του περάσουν και τα νεύρα του, γιατί όταν δεν είμαστε ψύχραιμοι θολώνουμε και μίλα του αργότερα, θα το σκεφτεί και μόνος του και θα το καταλάβει..

Άλλη εναλλακτική είναι να τους κάνετε το τραπέζι σπίτι, αν δε θες να κουραστείς μπορείτε να παραγγείλετε από ψησταριά ψητά, από κανένα φούρνο αλμυρά, ποτά και αναψυκτικά και τέλος.. και πες του "μωρέ θα πω και στη θεία μου να έρθει να με βοηθήσει λίγο με το παιδί ;-)"

Διαφημίσεις

Sorry, νομίζω ότι είναι απαράδεκτος ο άνδρας σου. Ισως θα έπρεπε να του το ξαναθέσεις, με όμορφο τρόπο βέβαια, για να μη μαλώσετε. Το καλύτερο επιχείρημα νομίζω είναι αυτό που προανέφερε μία κοπέλα. Οτι δεν την καλείς σαν θεία, αλλά επειδή σας βοηθάει κι όλας με το μωρό.

Θα σου έλεγα πάντως να επιμείνεις, γιατί εάν δεν το κάνεις και η θεία δεν έρθει στο τραπέζι και εφόσον μένετε πάνω - κάτω, όλοι θα αισθάνεστε τουλάχιστον αμήχανα.

εγω δεν θα εκανα τιποτα.εφοσονο πατερας σου δεν μποορει να πληρωσει για οσους θελετε καλυτερα να μην κανεις τιποτα.γλιτωνεις απο πολλες μουρμουρες κ απο τους συγγενεις που δενθα ερθουν και απο τον αντρα σου να μην τσακωνεστε για αυτο το θεμα.Πες στον πατερα σου οτι απλα ΔΕΝ θελεις να κανεις τιποτα μετα την βαφτιση.Παρε το παιδακι σου τον αντρα σου και πηγαινετε μια βολτα μακρια για καφε.Πες και στους νονους αν ειναι να ερθουν και τελος.

Θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες.

Άφηνέ τον επίσης για κάποιες ώρες ολομόναχο με το μωρό, 4-5 κάθε φορά να δεις πως θα εκτιμήσει την θεία σου και θα την βάλει πρώτη στο τραπέζι.

Με τη δική μας τσέπη κάνουμε κουμάντο όχι με των άλλων. Στο κάτω κάτω αν δεν θέλει ας μην έρθει ο ίδιος στο τραπέζι. Τι θα κάνει, θα μουλαρώσει θα πεισμώσει θα του περάσει!

εγω δεν θα εκανα τιποτα.εφοσονο πατερας σου δεν μποορει να πληρωσει για οσους θελετε καλυτερα να μην κανεις τιποτα.γλιτωνεις απο πολλες μουρμουρες κ απο τους συγγενεις που δενθα ερθουν και απο τον αντρα σου να μην τσακωνεστε για αυτο το θεμα.Πες στον πατερα σου οτι απλα ΔΕΝ θελεις να κανεις τιποτα μετα την βαφτιση.Παρε το παιδακι σου τον αντρα σου και πηγαινετε μια βολτα μακρια για καφε.Πες και στους νονους αν ειναι να ερθουν και τελος.

Συμφωνω απολυτα!

Εαν ειναι να δημιουργουνται τετοιες εντασεις,καλυτερα μην κανετε τραπεζι!Χιλιες φορες τα λεφτα που ηθελε να διαθεσει ο πατερουλης σου να τα δωσει στην μπεμπα και να τα βαλετε στην ακρη για τις μετεπειτα αναγκες της μικρης παρα να χαλατε τη ψυχολογια σας!

Αλλιως δε θα καλουσα τη θεια,και θα της εκανα ενα ξεχωριστο τραπεζι,ειτε στο σπιτι ειτε εξω για να την ευχαριστησω για οσα κανει!

Οπως και να πραξετε κοπελα μου,εγω ευχομαι να παρει το κοριτσι σου καλο φωτισμα και ευλογια μεγαλη!Να την χαιρεστε!:)

0QVLp2.pngkdBmp3.png

εγω λεω να πατησεις λιγο ποδι και να εξηγησεις με τον τροπο σου στον αντρα σου πως οταν δεν πληρωνεις κατι δεν εχεις απαιτησεις....ας βαλει κατι ο πατερας του να φερει και τους θειους του.

Διαφημίσεις

Απευθύνομαι σε σένα και όχι στον άντρα σου που δεν μπορεί να μου απαντήσει...

Τραπέζι ο παππούς και όχι εσείς για ποιό λόγο? Θα είσαι η καλεσμένη στη βάφτιση της κόρης σου και όχι η οικοδέσποινα ? Είναι τόσο δύσκολο , εφόσον μιλάμε για τους απολύτως στενούς συγγενείς , γονείς και αδέλφια, να βάλεις ένα ψητό στο φούρνο και λίγα κρασάκια και με απλότητα , αλλά με καλή διάθεση, να δεχτείς τους πολύ δικούς σου ανθρώπους?

με συγχωρειτε παιδια αλλα ο αντρας της εχει δικιο,,,απο τη στιγμη που θα καλεστει η θεια θα πρεπει να καλεστουνε και οι θειοι του,,,,μπορει να μην ειναι μια πορτα αλλα αυτο δε σημαινει κατι,,,ειναι οι θειοι του και τους τρεφει εκτιμηση πως να το κανουμε,,,,και αυτο που λετε οτι απο τη στιγμη δε πληρωνει δε πρεπει να εχει γνωμη ειναι λαθος,,,,αφορα το τραπεζι της βαφτισης της κορης του και σαφως θελει να εχει ενα λογο,,,τι παει να πει απο τη στιγμη που πληρωνει ο παππους???ο παππους επειμενει και αφου δε θλεει να ακουσει τα παιδια του που λενε οχι τραπεζι ας βαλει λιγο νερο στο κρασι του και αυτος και να καλεστουνε οσοι πρεπει,,,,για να αποφευγονται παρεξηγησεις,,,,το καλυτερο βασικα ειναι ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ τραπεζι η να κανετε ενα μπουφεδακι για ολους,...και σκεψου κατι ακομη,,,εσεις αυτη τη στιγμη τσακωνεστε για μια θεια για ενα θειο,,,ειλικρινα με το χερι στη καρδια δε θα προτιμουσες να εχεις και τους φιλους/φιλες σου?? καλυτερα να μιλησεις με το πατερα σου και να του πεις ξερεις εμεις δε θελουμε τραπεζι και τελος αυτα τα λεφτα καλυτερα να τα δωσεις στη μικρη σε νεα λογαριασμο κατι και να τελειωνει....τι επιεμενει και αυτος αφου ο αντρας σου ΔΕ ΘΕΛΕΙ τραπεζι???γιατι απο την αρχη δεν ακους λιγο και τον αντρα σου??ο αντρας σου εχει μουλαρωσει βασικα που δεν ακουγεται,,,,οχι γιατι θελει ντε και καλα τους θειους του,,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ειναι το τραπεζι που κανει ο παππους για την εγγονουλα του και οχι ο πατερας για το παιδακι του...απλο!

Θελει να κανει αυτο το δωρο στην κορη του ας πουμε, δεν του επιτρεπεται??

Ειμαι απο αυτες που λενε οτι η οικογενεια πρεπει να πορευεται μονη της. Αλλα ολα εχουν ορια...Γιατι να στερησει τη χαρα του παππου?

ειναι το τραπεζι που κανει ο παππους για την εγγονουλα του και οχι ο πατερας για το παιδακι του...απλο!

Θελει να κανει αυτο το δωρο στην κορη του ας πουμε, δεν του επιτρεπεται??

Ειμαι απο αυτες που λενε οτι η οικογενεια πρεπει να πορευεται μονη της. Αλλα ολα εχουν ορια...Γιατι να στερησει τη χαρα του παππου?

Aν δεν θέλουν να στερήσουν τη χαρά του παππού θα πρέπει να τον καλέσει η κόρη του και ο γαμπρός του και όχι το αντίθετο...Αλλιώς ή ο μεν αρνείται να αντιληφθεί ότι έχει να κάνει με ενήλικους και τους αντιμετωπίζει σαν παιδιά ή οι δε αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες της ενηλικίωσης...

Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον...

Aν δεν θέλουν να στερήσουν τη χαρά του παππού θα πρέπει να τον καλέσει η κόρη του και ο γαμπρός του και όχι το αντίθετο...Αλλιώς ή ο μεν αρνείται να αντιληφθεί ότι έχει να κάνει με ενήλικους και τους αντιμετωπίζει σαν παιδιά ή οι δε αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες της ενηλικίωσης...

κι εκει ειναι η ουσια, γνωμη μου

οταν κανει το τραπεζι ο παππους επειδη ο μπαμπας δεν εχει ο μπαμπας ακυρωνεται

ο παππους που βαζει το χερι στην τσεπη βαζει τους ορους του, ο μπαμπας νοιωθει δυο φορες ακυρωμενος

εμεις παντως γι αυτο τον λογο τραπεζι δεν καναμε

μετα την βαφτιση σερβιραμε στον προαυλιο χωρο της εκκλησιας σπιτικη λεμοναδα και σπιτικα γλυκακια, ειπαμε δυο κουβεντες και φυγαμε

ηταν ωραια για ολους και δεν πληγωθηκε κανεις μα κανεις,,,

την επομενη καναμε και ενα τραπεζι στο σπιτι μονον οι παπουδογιαγιαδες κι εμεις φυσικα και η αξιολατρευτη χηρα θεια μου που ειναι σαν δευτερη μανα μου, αν ειχε μια αναλογη κι ο αντρας μου θα την καλουσαμε αλλα μεχρι εκει

αυτο μπορουσαμε αυτο καναμε κι αν δεν μπορουσαμε δεν θα καναμε ουτε αυτο

τωρα να ονειρευομαι τραπεζι βαφτισης καπως να μην εχω φραγκα να ερχεται να πληρωνει ο πεθερος και να μου λεει εγω πλερωνω εγω καλω εγω θα σου πω πως και τι ευχαριστω δεν θα παρω

οπως και να εχει παντως αυτο με τη θεια ειναι απαραδεκτο,

Διαφημίσεις

καλα, γνωμες αλλαζουμε :-)! αλλα στ'αληθεια δεν καταλαβα αυτο: Aν δεν θέλουν να στερήσουν τη χαρά του παππού θα πρέπει να τον καλέσει η κόρη του και ο γαμπρός του και όχι το αντίθετο.

Το ζευγαρι δεν εχει σκοπο να κανει κατι λογω οικονομικων. Σεβαστο. Οποτε αυτοι δεν θα καλεσουν κανεναν.

Ο παπους θελει να κανει αυτο το δωρο στην εγγονη του. Δεν εχει δικαιωμα? Γιατι οχι? επειδη νιωθει ασχημα ο γαμπρος του?

Και γιατι δηλαδη να μην νιωθει ασχημα η κορη, επειδη ο αλλος παπους δεν κανει και αυτος δωρο στην εγγονη του? ;)

Εμενα αυτο που με 'ενοχλει' πιο πολυ (σε θεωρητικο παντα επιπεδο :-)) ειναι οτι νιωθει μειονεκτικα ο γαμπρος...

συμφωνω με αυτο,,,κανονικα πρεπει να σεβαστει τους γονεις απο την αρχη οτι δε θελουνε να κανουνε τραπεζι,,,,και οχι να βαζει ξαφνικα το ζευγαρι σε ενα τσακωμο και το γαμπρο του σε διλημμα και σε τετοιο ζορι,,,δε σκεφτηκε λιγο και την αντρικη περηφανεια του γαμπρου του???ο γαμπρος του δε θελει τραπεζι γιατι απλα δνε εχει φαντασου ηδη ποσο ασχημα θα αισθανετε για αυτο,,,κανει υποχωρηση ηδη και λεει οκ τραπεζι αλλα τουλαχιστον ενα σωστο τραπεζι να ειναι σωστα μοιρασμενα ,,,,αφου θελει ο παππους τραπεζι τα 5-6 ατομα τι πειραζουνε για να ειναι ολοι ευχαριστημενοι???απλα εχουν μουλαρωσει και οι δυο αντρες....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

καλα, γνωμες αλλαζουμε :-)! αλλα στ'αληθεια δεν καταλαβα αυτο: Aν δεν θέλουν να στερήσουν τη χαρά του παππού θα πρέπει να τον καλέσει η κόρη του και ο γαμπρός του και όχι το αντίθετο.

Το ζευγαρι δεν εχει σκοπο να κανει κατι λογω οικονομικων. Σεβαστο. Οποτε αυτοι δεν θα καλεσουν κανεναν.

Ο παπους θελει να κανει αυτο το δωρο στην εγγονη του. Δεν εχει δικαιωμα? Γιατι οχι? επειδη νιωθει ασχημα ο γαμπρος του?

Και γιατι δηλαδη να μην νιωθει ασχημα η κορη, επειδη ο αλλος παπους δεν κανει και αυτος δωρο στην εγγονη του? ;)

Εμενα αυτο που με 'ενοχλει' πιο πολυ (σε θεωρητικο παντα επιπεδο :-)) ειναι οτι νιωθει μειονεκτικα ο γαμπρος...

γιατι να μη νοιωθει μειονεκτικα αν το σκεφτεις ο παππους αποφασιζει η κορη ακολουθει ο αντρας ομως του σπιτιου δεν ακουγετε,,,,εγω ετσι το βλεπω...αν ητανε αναποδα ολοι θα λεγαμε την κακια πεθερα που θελει να κανει το δικο της,....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

γιατι να μη νοιωθει μειονεκτικα αν το σκεφτεις ο παππους αποφασιζει η κορη ακολουθει ο αντρας ομως του σπιτιου δεν ακουγετε,,,,εγω ετσι το βλεπω...αν ητανε αναποδα ολοι θα λεγαμε την κακια πεθερα που θελει να κανει το δικο της,....

οτιδηποτε πηγαζει απο εγωισμο πιστευω ειναι λαθος....

ΑΝ ο παππους διαλεγε τους καλεσμενους δεν θα μου αρεσε...αλλα τωρα δεν βλεπω κατι παραλογο.....

Ας ελεγε ο πατερας δεν θελω τραπεζι, τελος! Οχι καλεσε και τους δικους μου θειους ;)

συμφωνω με αυτο,,,κανονικα πρεπει να σεβαστει τους γονεις απο την αρχη οτι δε θελουνε να κανουνε τραπεζι,,,,και οχι να βαζει ξαφνικα το ζευγαρι σε ενα τσακωμο και το γαμπρο του σε διλημμα και σε τετοιο ζορι,,,δε σκεφτηκε λιγο και την αντρικη περηφανεια του γαμπρου του???ο γαμπρος του δε θελει τραπεζι γιατι απλα δνε εχει φαντασου ηδη ποσο ασχημα θα αισθανετε για αυτο,,,κανει υποχωρηση ηδη και λεει οκ τραπεζι αλλα τουλαχιστον ενα σωστο τραπεζι να ειναι σωστα μοιρασμενα ,,,,αφου θελει ο παππους τραπεζι τα 5-6 ατομα τι πειραζουνε για να ειναι ολοι ευχαριστημενοι???απλα εχουν μουλαρωσει και οι δυο αντρες....

γι αυτο λεω αστε το τραπεζι,,,ο παππους αν θελει τραπεζι ας καλεσει σπιτι του οποιον θελει κι ας τον κερασει, η θα λογαριασει και τον συζυγο, τραπεζι βαφτισης χωρις να συμφωνουν οι γονεις ειναι ακυρο

δεν μπορει ο παππους να αγνοει την πλευρα του γαμπρου επειδη δεν εχουν λεφτα να χωσουν, γιατι επι της ουσια αυτο κανει

αν ημουν ο παππους για να μην νοιωσει ασχημα η πλευρα του γαμπρου θα τον τιμουσα και θα ελεγα πρωτα σε αυτον ποιον θα θελει απο την οικογενεια του να καλεσει και μετα θα μιλουσα για την δικη μου οικογενεια\\

οποιος βαζει το χερι στην τσεπη πρεπει να το κανει με τροπο που να μην νοιωσει κομπλεξικα-μειονεκτικα ο αλλος,,λεπτες ισορροπιες

οι δικοι μου σε τραπεζωματα αναλογα πρωτα λενε στον αντρα μου, πες στη θεια σου πες στην ξαδερφη σου και μετα λογαριαζουν τα δικα τους καλεσματα

ο αντρα μους για να μην επιβαρυνει καλει τους απολυτως απαραιτητους και τελειωνει εκει η ιστορια

σε αυτο τους βγαζω το καπελο, και στους γονεις μου καταρχην και στον αντρα μου στη συνεχεια

Ελεος μιλαμε για ενα ατομο παραπανω...σιγα το σπουδαιο πραγμα που ενοχληθηκε τοσο πολυ ο αλλος.εγω θα την καλουσα και μπα να χτυπιοταν κατω ο δικος μου.αυτα ειναι βλακειες.

Ελεος μιλαμε για ενα ατομο παραπανω...σιγα το σπουδαιο πραγμα που ενοχληθηκε τοσο πολυ ο αλλος.εγω θα την καλουσα και μπα να χτυπιοταν κατω ο δικος μου.αυτα ειναι βλακειες.

αυτο με τη θεια ειναι απαραδεκτο

αλλα το σημειο που θιγεται ο αντρας της ειναι αλλο και ειναι ποιο βαθυ

Δεν ξερω αν το ποσταρα στη σωστη ενοτητα...ειμαι ομως πολυ προβληματισμενη κ στενοχωρημενη....αρχες ιουνιου θα βαφτισουμε την πριγκιπισσα μας( οπως ολοι οι γονεις, εχουμε κ μεις την δικια μας!χιχι!)...λεφτα δεν υπαρχουν για να κανουμε κ τραπεζι---οχι οτι εγω το θεωρω απαραιτητο αλλα αν ειχα λεφτα θα το εκανα για διασκεδαση κ εννοειται μονο σε στενο οικογενειακο κυκλο...ο αντρας μου ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ καθολου....ο μπαμπας μου (που μενει κατω απο εμενα)θελει να πληρωσει αυτος το τραπεζι αλλα να φαμε οικογενειακως( γονεις, αδερφια κ κουμπαροι...εννοειται κ απο τη μερια του αντρα μου γονεις κ αδερφια)) με τη μονη διαφορα οτι θελει να καλεσει κ την αδερφη του--τη θεια μου δηλαδη---που μενει κ αυτη στην ιδια πολυκατοικια με εμας!!Εγω εννοειται το θεωρω αυτονοητο γιατι η θεια μου με βοηθα με το παιδι--το κραταει αμα θελω βοηθεια, του παιρνει δωρα κ ρουχαλακια-----ΔΕΝ ειναι πλουσια κ ΔΕΝ εχει δικη της οικογενεια....Ο αντρας μου εγινε πυραυλος...λεει οτι πρεπει να καλεστουν κ οι δικοι του θειοι...γιατι ενα σωστο τραπεζι δεν μπορει να εχει τους μισους..οκ αντικειμενικα μπορει να ειναι ετσι αλλα του λεω οτι δεν μπορει να μην καλεσει την θεια μου που μενει κ απο κατω κ μας βοηθα με το παιδι...σαν εξαιρεση, δεν θα καλεστουν αλλοι συγγενεις...ο αντρας μου θυμωσε, ειπε οτι δεν θα ερθει αυτος με την μπεμπα, ο μπαμπας μου τα πηρε γιατι λεει "εγω θα πληρωσω, ακομα κ τους δικους του..αλλα οχι θειους κ παραεξω συγγενεις κ φιλους"...κ εγω κλαιω συνεχεια..δεν το βλεπω να βρισκουμε μια λυση....λεω του μπαμπα μου "κερασε μας μια αλλη μερα, εστω την επομενη βδομαδα, να μην φανει σαν τραπεζι της βαφτισης"...εννοειται οτι συμφωνω με τον μπαμπα μου, αλλα εγινε τετοιος χαμος με τον αντρα μου που σταματησα να το συζηταω...ειμαι κ εγω υπερ του στενου οικογενειακου κυκλου αλλα η θεια μου ειναι σαν μια κατηγορια κατω απο τη μαμα μου...με εχει βοηθησει γενικα κ πολυ τωρα με την μπεμπα...κ μενει κ 2 οροφους κατω απο εμας...απο την αλλη ξερω οτι ενα αντικειμενικα σωστο τραπεζι θα ηταν να καλεστουν κ οι θειοι του συζυγου μου αλλα μονο ενας εχει ερθει να μας δει απο οταν γεννησαμε--εδω κ 9 μηνες....κ λεφτα δεν εχει ο μπαμπας μου για ολους κ ο συζυγος ΔΕΝ ειναι διατεθειμενος να πληρωσει ουτε ευρω...ΟΧΙ οτι μας περισσευουν κιολας....ΤΙ να κανω? ποια ειναι η γνωμη σας? ευχαριστω πολυ!!

συμφωνω με μερικα που ειπαν οι αλλες κοπελες και οχι με ολα οποτε σου απανταω κατευθειαν στο αρχικο σου ποστ...

1)ο μπαμπας σου τα πληρωνει ολα και πολυ καλα κανει ο ανθρωπος και να ναι παντα καλα αλλα δεν λεγονται κουβεντες του τυπου "θα πληρωσω ακομα και για τους δικους του| γιατι προσβαλλει τον αντρα σου αν και εφοσον το ειπε με υποτιμητικο τροπο (αυτο δεν το γνωριζω)

2) εγω τσαντιστικα λιγο με τη συμπεριφορα του αντρα σου γιατι γυρισε και ειπε οτι εγω με την μπεμπα δε θα ρθουμε...αν ηταν ο δικος μου θα του λεγα μισωσεις και ερθεις αλλα πρωτα θα συζητησουμε πιο ακριβως ειναι το προβλημα σου και θα συζηταγα με τον αντρουλη μου ηρεμα και χαλαρα ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ...γιατι συνηθως ενας αντρας ο οποιος δεν εχει χρηματα να προσφερει στη ν οικογενεια του αυτα που θελει νομιζει οτι ειναι κανενας παρακατιανος και νιωθει μειονεκτικα που τα πληρωνει αλλος και αυτος δεν μπορει να κανει τιποτα...αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα δεχομουνα αυτο που σου ειπε με το ετσι θελω!μεγα λαθος!ακου εκει εγω και η μπεμπα δεν θα ρθουμε!:confused:αυτο του το κοβεις...και δεν γινομαι σκληρη,, εκει πατας ποδι.

3)δεν νοειτε να μην καλεστει η θεια αφου σας εχει βοηθησει τοοοοσσοοοο πολυ και μενει και 2 οροφους παρακατω!!μην σου πω οτι εγω μπορει να της ζηταγα να μου το βαφτισει και αυτη σε συνεργασια με την κουμπαρα που ηδη εχετε.....και αυτο επισης αχαριστια του αντρα σου χωρις ομως να ξερω τι ακριβως συμβαινει οποτε το λεω με μεγαλη επιφυλαξη και συγχωρεσε με αν προσβαλλω καποιον σε καμια περιπτωση αλλα σου μιλαω σαν να ησουν φιλη μου τι θα σου ελεγα αν ησουν μπροστα μου...δεν επρεπε καν ο αντρας σου να μιλησει ΚΑΘΟΛΟΥ στο θεμα της θειας γιατι κουκλιτσα μου ειναι μονο ενα ατομο και αυτο γιατι υπαρχει σοβαρος λογος και πανω απόλα την συμπαθειτε κιολας!και πες του αντρα σου οταν μας βοηθαει με την μπεμπα ειναι καλη και μας "βολευει¨"αλλα εμεις ουτε σε ενα τραπεζι δεν ειμαστε ικανοι να την καλεσουμε??εκει θα του ριξεις και τον εγωισμο γιατι απο οτι καταλαβαινω εχει μπολικο αλλα τον χρησιμοποιει λαθος!

4)και για να κλεισω το ποιημα μου και να τον μουρλανεις τελειως ετσι απο πεισμα και εσυ πες του οκ διαλεξε και εσυ εναν αγαπημενο θειο ή θεια και φερτον!και αμα σου πει ενταξει γυρνα και πες του "τι να σου πω αγαπη μου!"χαμογελαστα αλλα και συναμμα με αδιαφορια..ποσο κοστιζει αλλο ενα πιατο στο τραπεζι 10-15 ευρο?? εεεεε μα ελεος πια!! το παιδακι σας βαφτιζετε και δεν χωρανε τετοιου ειδους φασαριες!!

και για να συνοψισω στο τι θα εκανα εγω γιατι ολοι δεν αντιμετωπιζουμε το ιδιο τις καταστασεις θα καλουσα ολους αυτους που ειπατε μαζι και την θεια θα ελεγα στον αντρα μου πολυ ευγενικα ενταξει αγαπη μου καλεσε και εσυ εναν θειο σου και αν σου πει μα αυτο δεν γινετε θα του πεις εσυ για εμας πως γινετε να καλεσουμε την μια θεια και για εσενα δεν γινετε?απλα πρεπει να του δωσεις να καταλαβει την διαφορα με την συγκεκριμενη θεια και οχι να την βλεπει απλα σαν βαθμο συγγενειας δικο σου!αν δεν το καταλαβει αυτο μην ασχοληθεις αλλο και επεμενε στο σημαντικοτερο λογο απο ολα δηλαδη να παρει το παιδακι σου την ευχουλα του θεου και τιποτα αλλο.αλλα δεν συμφωνω στο να σου πει τιποτε αλλο...πρεπει να το δεχτει γιατι πολυ απλα αυτο ειναι το σωστο.αν σου πει καντε μονη σας την βαφτιση εγω εκει θα τσακωνωμουνα πολυ αγρια και θα γινοτανε πανικος(προς θεου δεν σε ξερω και μην το κανεις μιλαω μονο για τον εαυτο μου επειδη με ξερω)...η καλυτερη λυση ειναι η συζητηση παντα σε ολα μας τα προβληματα και η απο κοινου λυση!!δεν υπαρχει αποφασιζω και διαταζω σε μια οικογενεια!!ειμαστε ολοι ισοι κατω απο την ιδια στεγη!και αυτο πρεπει μερικοι να το καταλαβουμε!!

Εγω δεν θελω τραπεζι γιατι δεν πιστευω οτι η βαφτιση ειναι κοσμικο γεγονος///κ arieta ποια ενηλικιωση μου λες κ αλλα που δεν στεκουν? Εγω καλεσμενη ή οτι βαριεμαι να μαγειρεψω?????Μην κρινεις κ μην εχεις δηκτικο υφος αν δεν με ξερεις προσωπικα!!!!Αν ειναι δυνατον!!!Και ναι, δεν θελω να μαγειρεψω για να φανε οι θειοι που δεν τους εχω δει καν,,,,σκιζομαι ολη μερα στη δουλεια στο σπιτι κ με το παιδι κ θελω να περιποιηθω εμενα κ την κορη μου κ να ευχαριστηθουμε το μυστηριο...Εγω θελω να γινει το μυστηριο με απλοτητα κ επειδη νονος θα ειναι ο αδερφος μου αντε να παμε με τους κουμπαρους βολτα...ο αντρας μου δεν θελει τραπεζι αλλα δεν επεβαλε κατι...λεει ή το σωστο ή καθολου, κ αυτος.....απλα οι 2 αντρες ειναι εγωιστες!!!Εμενα δεν με ενδιαφερουν τα τραπεζια...αν μου περισσευαν θα εκανα μονο για γονεις κ τη θεια μου οπως εκανα τα χριστουγεννα κ το καταευχαριστηθηκαμε!!!Ο αντρας μου δεν θιγεται για το οικονομικο--ουτε εχουμε τετοιο κολλημα...εχει κολλημα με τους δικους του συγγενεις επειδη ειναι αφαντοι κ δεν μενουν κοντα μας, μηπως κ δεν ερθουν οι θειοι κ παρεξηγηθουν οι γονεις του...αλλα ο θειος του κοριτσια ΔΕΝ ηρθε καν στο μαιευτηριο να μας δει!!!Τι λεμε τωρα????

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...