Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εχω για σκουλαρικακι ενα ξανθο αγγελουδακι..

andrian

Recommended Posts

καλησπερα!!!ο γιοκας μου ειναι 60 ημερων και σχεδον απο 5 ημερων ειμαστε αυτοκολητακια!!!!

μαγειρευομε αγγαλια,καθαριζουμε αγγαλιτσα,κοιμομαστε μαζι πανω στη θεση της καρδιας και στελνουμε τον μπαμπα μας να κοιμηθει στο καναπε.Στον υπολογιστη καθομαστε μαζι και γενικα κοριτσια ενας μπεμπης 7 κιλα ειναι συνεχεια πανω μου...Του ειναι δυσκολο ακομα και να κοιμηθει για να μην αποχωριστουμε...Τον θηλαζω αλλα πινουμε και λιγο ξενο γιατι δε μας φτανει ακομα το δικο μου...Μου αρεσει που εχει δεθει τοσοοοο μαζι μου αλλα πλεον δε μπορω να κανω τπτ...Δοκιμασα να τον κοιμιζω βαθια και να σηκωνομαι αλλα μετα απο 5 λεπτα κλαει....Εχω παρατηρησει οτι κανει κατι νευρικα πεταγματα και θελει εκεινα τα δευτερολεπτα να νιωσει ασφαλεια.Ο παιδιατρος συνυστησε την αγγαλια αλλα το πραγμα εδω εγινε δυσκολο...Ο αντρας μου εχει κουραστει,θελει να με βοηθησει αλλα ο πιτσιρικας δε καθεται ακομα και στον μπαμπα του ουτε 10 λεπτα...δοκιμασαμε την πιπιλα,η οποια φαινεται οτι τον νανουριζει χωρις αγγαλια αλλα το επιασε το νοημα και στην αρχη την εφτυνε και τωρα πνιγεται...

εχω αρχισει να ξεχναω πραγματα,λεξεις,κολλαω ωρες ωρες σαν να μη μπορω να βρω τη λεξη-προχθες εψαχνα μια ωρα να βρω τη λεξη οραση,και εχω καταντησει κυριολεκτικα λετσος...

εχετε κατι να προτεινετε,εχετε καποια εμπειρια....

Διαφημίσεις

Καλησπερα...ετσι ακριβως κοριτσι μου και εγω που πλεον το μωρο μου ειναι 8μηνων.....ακομα και τωρα δεν ξεκολαει απο πανω μου.....απλα στην αρχη ηταν σαφως πιο δυσκολα.....σε καταλαβαινω....κανε λιγο υπομονη, με τον καιρο θα καθεται και θααπασχολειται με αλλα πραγματα και σε αλλα μερη, κουνια, παρκο, relax απλαακομα ειναι μικρουλη και αναγκαστικα και μη εχετε γινει αυτοκολλητοι......θελουν μεχρι καποια ηλικια την ασφαλεια της μανας γιαυτο και δεν ξεκολλουν η δεν καθονται σε αλλαη αγκαλια πανω απο 10 λεπτα.....αυτο τοαυτοκολλητο θα υποχωρησει με τον καιρο.....χωρις να το παρεις χαμπαρι και μετα θα παρακαλας να το παρεις αγκαλια και δεν θα θελει τπτ αλλο απο το να σκανταλιζει και να ειναι μονιμως ορθιο πανω στον καναπε οπως κανει η δικια μου.....αν θελεις παρε και κανενα αστερακι η σλινγκ αν σε βολευει η μαρσιπο για να εισαι καπως πιο ξεκουραστη......

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Οσογια το λετσος εμενα να δεις να πεθανεις απο τα γελια.....ξεχναω να ντυθω, να ξεντυθω, να μιλησω, να παρω τηλεφωνο, να βρω και να στεριωσω μια προταση......ακομα και να φαω.....οτι να ναι......ειμαι...

Ειναι φυσιολογικα.....οοοοολα......το μυαλο κολαει.....οατν συνεχεια πρεπει να το εχεις σε λειτουργια λογω του μωρου.......για γελια ειμαστε.....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

επειδη ο δικος μου ειναι 7 χρονων +,1.35 και 33 κιλα :? , και ειναι ακομη ετσι (ειλικρινα μου ερχεται καμια φορα να βαραω το κεφαλι μου στον τοιχο!!!), θα ηθελα να σας ενημερωσω για να το ξανασκεφτειτε αν πρεπει να συνεχισετε αυτην την τακτικη!

Τον μικρο που δεν τον ειχα τοσο κολλητηρι, εχει φυγει απο σκουλαρικι και εχει γινει ουρα :-D. Καλυτερα ομως ετσι!

Ειναι τοσο ωραιες και γλυκες οι αγκαλιες αλλα ειναι και τοσο σημαντικο να μαθει σιγα σιγα οτι υπαρχει και χωρις τη μαμα, εεε?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Ετσι ήταν και η μικρή μου αλλά όσο πέρναγε ο καιρός και καταλάβαινε περισσότερα από τον έξω κόσμο τα πράγματα βελτιώνονταν (μετά τους 2-3 μήνες). Ξεκίνησα να τη βάζω στο ρηλάξ με μουσική και παιχνιδάκια, καθόταν κανένα 10λεπτο μόνη της!! Από 5 μηνών και μετά την έβαλα στο καρεκλακι φαγητού και βρήκα την υγειά μου! Της δίνω διαφορα μασητικά και παιχνιδάκια να μασουλάει και απασχολείται αρκετή ώρα, ειδικά αν βλεπει και κόσμο ναπηγαινοέρχεται στο σπίτι αλλά και μόνη της. Τώρα κοντεύει 7 μηνών. Λίγο στον ημερήσιο ύπνο έχουμε θέμα δηλ΄περα από ένα μεσημεριανό ύπνο που θα τον κανει κυρίως στο καροτσι στη βόλτα μας τις υπόλοιπες ώρες π.χ. απόγευμα δύσκολα κοιμάται πέρα από την αγκαλιά. Θα στρώσει με τον καιρό πιστεύω και ούτως ή αλλως κάποια στιγμή θα περπατήσει και τότε ποια αγκαλιά;;;

Το αυτοκολλητακι δεν αποφευγεται ευκολα!

Αλλα κι εγω θα σου προτεινα να μην τον κρατας αγκαλια ολη μερα γιατι θα τα παιξεις! Εννοειται θα εισαι διπλα του ολη μερα, σε εχει απολυτη αναγκη ακομα και δεν υπαρχει λογος να νιωσει ανασφαλεια, μπορεις να τον βαζεις στο ρηλαξ και να του δειχνεις τιποτα παιχνιδακια ή ξαπλωμενο στην κουνια με αυτη τη βαση που περιστρεφεται και παιζει μουσικουλα. Ή να ξαπλωνεται στο κρεβατι σου παλι με κουδουνιστρες και τετοια. Εμενα του αρεσαν αυτα, στεκομουν κι εγω απο διπλα βεβαια. Για υπνο ευτυχως απο την αρχη τον εβαζα στην καλαθουνα οχι πανω μου και κοιμοταν εκει. Για καμια ωρα βεβαια, οχι παραπανω, μη φανταστεις!

Να τον χαιρεσαι!!

εμενα κοριτσια η μπουμπου μου ειναι 3,5 μηνων και απο την αρχη της ξεκινησα το συστημα τρωμε, ρευομαστε, και κατω, αποτελεσμα την αφηνω στην κουνια της και κοιμαται μονη της, καθεται στο ριλαξ αρκετη ωρα και με χαζευει, και καθετε και σε οποιον την παιρνει αγκαλια....εγω ειμαι αυτης της τακτικης, αγκαλιτσες εχω ολα τα υπολοιπα χρονια να της δωσω, ετσι εκανα και με τον μεγαλο μου (τωρα ειναι 7χρονων),νομιζω οτι ετσι ανεξαρτητοποιουντε και ποιο γρηγορα....θα σου προτεινα σιγα σιγα να "ξεκωβεις" ας κλαψει και λιγο....το ιδιο θεμα εχει και η κουνιαδα μου, θελει να παει για δουλεια και δεν μπορουμε να της τον κρατησουμε γιατι εχει μαθει χερια και αγκαλιτσες, τον αφηνουμε κατω κλαιει τον παιρνουμε αγκαλια γελαει αντε να κανεις δουλειες μετα...σου ευχομαι καλο κουραγιο.....

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Σας διαβασα ολες τις μανουλες τοσο προσεχτικα σαν ευαγγελιο!!!Προσπαθω απο σημερα να τον αφηνω κατω μετα το φαγητο και ασ κλαψει ενα λεπτο με το ρολοι....Ειναι ομως μαρτυριο το κλαμμα του...αφου στα 20 sec βουρκωνω εγω....Παρατηρησα οτι καθεται λιγο παραπανω μονος χαζοκλαιγοντας ....Βημα βημα θα το παμε....δε περιμενω θαυματα απο τη πρωτη μερα,ουτε απο τη πρωτη εβδομαδα...

Μηπως καποια μαμα εχει χρησιμοποιησει αυτο το κουκλακι με τους χτυπους της καρδιας????ειδατε αποτελεσματα????

Εγώ δεν έχω γεννήσει ακόμη (σε 2 μήνες), αλλά θέλω να είμαι προετοιμασμένη!

Οπότε σήμερα μόλις παρέλαβα ένα sling αστεράκι, και κάνω δοκιμές με έναν αρκούδο κατάλληλου μεγέθους. Θα είναι τέλεια να έχω τα χέρια μου ελεύθερα.

Ήμουν κι εγώ τέτοιο μωρό κολλιτσίδα, λέει η μαμά μου, οπότε λαμβάνω τα μέτρα μου.

Διαφημίσεις

Κι εμεις αυτοκολλητες!

Ακομα ειναι μικρουλι, δεν εχει νοημα να καθεται μονο του, απο 3 μηνων και μετα θα αρχισει σιγα σιγα να "ξυπναει" και να απασχολειται με παιχνιδακια.Ευχαριστησου την καθε φαση του παιδιου σου οσο μπορεις, αυτες οι στιγμες δεν γυρνανε πισω.

Τον μπαμπα γιατι τον στειλατε στον καναπε; ολοι μαζι δεν χωρατε στο κρεββατι; Οταν την εβαλα στη μεση του κρεββατοιυ και εβλεπε τον μπαμπα της οταν ξυπνουσε να κοιμαται διπλα της, θεωρω οτι βοηθησε πολυ να τον αποδεχτει.Ετσι αρχησε να καθεται 5λεπτα στον μπαμπα της , αλλα αυτο μου εκοψε να το κανω μετα τους 5 μηνες.8 μηνων εκατσε σε παππου/γιαγια για 5' επισης.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

εγώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα με τη μικρή μου, ούτε τώρα που είναι 7 μηνών ούτε μικρότερη. βασικά ήθελε αγκαλιά, και δεν την ένοιαζε ποιος θα την είχε αν θα ήταν η μαμά, ο μπαμπάς, ή η γιαγιά.

εμείς είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε ένα θεματάκι με τον ύπνο. Θέλει να την νανουρίζει (είτε στον μεσημεριανό ύπνο, είτε στον βραδινό) μόνο η μαμα της. και επειδή σε κανά μήνα ξεκινάω γραφείο και δεν θα είμαι σπίτι, άρχισα να εφαρμόζω το σύστημα με το ρούχο.

της δίνω ένα φανελάκι που φοράω όλη μέρα, αυτή το αρπάζει το κολλάει στη μύτη της και σχεδόν αμέσως σταματάει το χαζοκλάμα και σε λίγο αποκοιμιέται. για εφράρμοσέ το, όταν τον αφήνεις κάτω.

Ο καθενας εφαρμοζει αυτα που του ταιριαζουν. Προσωπικα δεν μπορουσα να τον αφηνω να κλαιει και δεν ειμαι υπερ να κλαιει ενα βρεφακι 2 μηνων. Δεν το κανει επειδη ειναι κακομαθημενο ή απο πεισμα, θελει την αγκαλια επειδη την εχει αναγκη, δεν εχει μαθει χωρις αυτην και νιωθει ανασφαλεια.

Μπορειτε να αποχωριζεστε σταδιακα. Δηλαδη μετα το θηλασμο, αγκαλιτσα για ρεψιμο και μετα ξαπλωνε τον στην καλαθουνα και ξαπλωνε απο πανω του να σε μυριζει και χαιδευε τον απαλα, ή τραγουδα του σιγανα, αν αρχισει να κλαιει δωσε του λιγο χρονο να καταλαβει οτι δεν εφυγες και λογικα θα σταματησει, εκει μπορεις να του βαλεις και ενα ρουχαλακι οπως λεει και η rosaki, μπορεις να τον κουνας σιγανα κρατωντας την κοιλιτσα του και σιγα σιγα να απομακρυνεσαι. Οταν αποκοιμηθει σηκωνεσαι. Ετσι σιγα σιγα θα μαθει να κοιμαται ξαπλωμενος και οχι επανω στην αγκαλια σου. Και οταν μεγαλωσει λιγο θα τον αφηνεις οταν γλαρωνει να αποκοιμιεται μονος του.

Οταν αρχισει το μπουσουλημα θα ελευθερωθεις, ολη μερα θα θελει να τριγυρναει!

ειναι φυσιολογικο απολυτα στο πρωτο παιδι δεν μπορουσα τους πρωτους 5 μηνες να το ευχαριστηθω γιατι ειχα στο νου μου τα μωρα στις ταινιες και των διαφημισεων!!!το πηρα αποφαση οτι ηταν φυσιολογικο ειδικα για μωρακι που θηλαζει αποκλειστικα και ηρεμησα αλλα και το μωρο ηταν πιο αγχωμενο απο την απειρια μου τωρα στο δευτερο ειναι πολυ πιο χαλαρο γιατι ξερω πως να αντιδρασω και να μην απελπιζομαι οταν σε 10 λεπτα ξυπναει για μανουλα εχω παρει και ενα μαρσιπο σλινγκ και το βαζω μεσα μια χαρα περναμε!!!