Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

που είναι τα όρια της βοήθειας και που της διακριτικότητας;

Recommended Posts

σας γράφω γαι ένα περιστατικό που έγινε χτες και με προβλημα΄τισε πάρα πολύ γιατί έπιασα τον εαυτ΄΄ο μου να μην ξέρω πως να το χειριστώ. πάω χτες το πρωί στη λαική με το μικρό μου που κοντεύει τα 3 και παίρνω μαζί μου και το καρότσι του.

γενικα΄στο καρότσι δεν κάθεται από πολύ μικρή ηλικία (πριν καλά καλά περπατήσει), επειδή όμως είμαι στις μέρες μου να γεννήσω το πήρα μαζί γαι να μην κουβαλαώ τα ψώνια στο χέρι. επίσης να πω ότι δεν πηγαίνω πολύ συχνά στη λαική (με ή χωρίς παιδί) γιατί δεν μπορώ την πολύκοσμία... αντίστοιχα λοιπόν και ο μικρός μου δεν είναι μαθημένος σε βόλτα με τόσο στριμωξίδι. παρόλα αυτά η συμπεριφορά του δεν επηρεαστηκε θετικά ή αρνητικά όση ώρα ψώνιζα, όπως πάντα είχε άποψη για το τι θα ψωνίσουμε και να βοηθήσει να βάλουμε στις σακούλες τα πράγματα...

από την αρχή σχεδόν της λαικής άκουσα πάνω από 50 φορές "πρόσεχε το παιδί μη το χάσεις γιατί κυκλοφορούν γύφτοι, τσιγγάνοι κτλ" και άλλες τόσες "βάλ'το στο καρότσι, γιατί τον έχεις έτσι;" γενικά δεν μπαίνω στη διαδικασία να εξηγώ ή να απαντάω σε τέτοιου τύπου σχόλια όπου ο καθένας ξέρει καλύτερα τι πρέπει να κάνω για το παιδί μου, απλά χαμογελάω ευγενικά και πάω παρακάτω. κάποια στιγμή ο μικρός αρχίζει να τρέχει και να ψιλοαπομακρύνεται από εμένα γιατί αυτό είναι ένα παιχνίδι που παίζουμε όταν κυκλοφορούμε (ο ένας κα΄νει τον μακουίν και ο άλλος την αστυνομία που τον κυνηγάει). προσπάθησα να του εξηγήσω ότι αυτό δεν μπορούμε να το παίξουμε εκεί γιατί με την κοιλιά απέναντι, το καρότσι γεμάτο και τόσο κόσμο δεν μπορούσα να τον φτάσω και επιπλέον υπήρχαν στιγμές (δευτερόλεπτα) που δεν είχα οπτική επαφή. με άκουγε για λίγο και μέτα πάλι τα ίδια και εγώ να φωνάζω γαι να τον ξαναμαζέψω. κάποια στιγμή, αφού έχει πάλι ψιλοαπομακρυνθεί (για 1,5 μέτρο πιο πέρα μιλάμε)τον πιάνει μια κυρία από το μπράτσο και αρχίζει να τον μαλώνει γιατί φεύγει μακριά μου. ο δικός μου επειδή είναι και εγωιστής, τη μαλώνει και αυτός με τα αρίστικα ελληνικά που μιλάει αλλά τον βλέπω ότιο έχει ταραχτεί και είναι έτοιμος να βάλει τα κλάμματα. τον παίρνω, πάμε πιο πέρα, του εξηγώ ότι δεν πρέπει να απομακρύνεται από κοντά μου, ότι δεν πρέπει να δίνουμε δικαιώματα κτλ και ληγει το θέμα.

να σημειώσω εδώ πως αν ήμουν πεισμένη για το ότι έκανε κάτι κακό θα τον μάλωνα που αντιμίλησε στην κυρία που τον μαλωσε και θα είχα έρθει και σ επολύ δύσκολη θέση. τώρα όμως ένοιωσα πολύ μπερδεμένη. αναγνωρίζω πως εκείνη δεν το έκανε από βίτσιο να μαλώνει ξένα παιδιά αλλά για να τον φοβίσει και να μην ξανακάνει κάτι επικίνδυνο όμως: με ποιο δικαίωμα μπλέκεται κάποιος 3ος και μάλιστα εντελώς άγνωστος στην ανταροφή ή στον τρόπο χειρισμού ενός παιδιού και μα΄λιστα με τόσο παρεμβατικό τρόπο; θα μπορούσε κα΄λλιστα να μην ήταν το δικό μου παιδί που αντιδρά με τσαμπουκά όταν τον μαλώνουν και νοιώθει αδικημένος και να έβαζε τα κλάμματα. αλλά και ανεξάρτητα από τον τρόπο αντίδρασης, τρόμαξε όπως θα τρόμαζε το κάθε τρίχρονο. μήπως έπρεπε να τον είχα υπερασπιστεί ανοιχτά απέναντί της για να ξέρει πως είμαι δίπλα του; καλά έκανα που δεν έδωσα συνέχεια στο όλο θέμα για να μην παίρνει αέρα; πραγματικά δεν ξέρω....

και καπάκι σήμερα στις κούνιες ενώ ετοιμαζόμασταν να φύγουμε, ο δικός μου προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα της παιδικής χαράς και μια πιτσιρίκα συνομίληκη και κόρη φιλικού ζευγαριού για να τον εμποδίσει του γρατζουνάει το πρόσωπο. βάζει τα κλάμματα ο δικός μου, τον παίρνω αγκαλιά για να τον ηρεμήσω και μου λέει με τον τρόπο του πως η Ι. πρέπει να μπει τιμωρία γι αυτό που του έκανε, του απαντώ πως θα το κάνει η μαμά της (η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν της έχει πει κουβέντα) και η μικρή βάζει τα κλάμματα γιατί για εκείνη είναι καλύτερα να της δώσεις μια στον πωπό παρά να τη βάλεος τιμωρία (λόγια του μπαμπά της). και σκέφτομαι μήπως με αυτό τον τρόπο παρενέβη και εγώ στο ξένο παιδό όπως η κυρία έκανε στο δικό μ,ου χτες; από την άλλη η μαμά της που ήταν παρούσα δεν έπρεπε να πει κάτι στο παιδί της; δε λέω οκ παιδιά είναι και όλα αυτά μέσα στο πρόγραμμα είαναι, αλλά πως μαθαίνεις στο παιδί σου τρόπους συμπεριφοράς όταν μένεις απαθής σε όλες τις εκφάνσεις της και δεν βάζεις κανόνες ή όρια; δε λεώ ότι θα έπρεπε να το κα΄νει γαιο να υπερασπιστεί το δικό μου παιδί αλλά για να μαθει στο δικό της τι επιτρέπεται και τι όχι....

πολύ θα ήθελα τη γνώμη σας...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Διαφημίσεις

Μην τα ψειρίζεις τόσο πολύ τα πράγματα. Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Αν θέλει κάποιος να αρπαχτεί ή να νιώσει άσχημα θα το κάνει ούτως ή άλλως.

Για την κυρία δε μου αρέσει καθόλου που μαλώνουν τα παιδιά και μάλιστα με άσχημες κουβέντες μερικές τύπου είσαι πολύ κακό παιδί. Όμως έτσι ήξεραν να κάνουν στα δικά τους παιδιά και όλοι έτσι έκαναν γνωστοί και ξένοι.

Εσύ δε μάλωσες το κοριτσάκι. Εσύ καθησύχασες το παιδί σου. Το κοριτσάκι έβαλε τα κλάματα γιατί ήξερε ότι είχε γίνει λάθος. Θα μπορούσες (ξέρεις από αυτά τα ωραία που λέω όταν συμβαίνουν σε άλλους, γιατί στα δικά μου μπορεί και να τα παίξω) να πεις "έκανε λάθος που σε γρατζούνισε, έπρεπε να σου μιλήσει, γιατί κι εσύ έκανες λάθος που πήγες να ανοίξεις την πόρτα μόνος σου, ενώ δεν επιτρέπεται. Μάθετε από το λάθος σας κι οι δυο λοιπόν και μην το ξανακάνετε (βρείτε καινούρια λάθη να κάνετε)".

Το τι θα κάνει η άλλη με το δικό της παιδί είναι και δικός της λογαριασμός. Επίσης είναι και ένα πολύ καλό μάθημα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος, σίγουρα πάντως όχι δίκαια και αμερόληπτα.

Αλλά πραγματικά μην αναλώνεσαι σε τέτοια, δε θα βρεις άκρη.

FLcUp3.png0BQfp3.png

για την κυρία στην λαική έτσι σκέφτηκα και εγώ: "τόσο ξέρει τόσο κάνει" αλλά από την άλλη εγώ πως προστατεύω το παιδί μου; και αν δεν νοιώθει ότι τον προστετεύω, μήπως του ενισχύω να είναι επιθετικός απέναντι στο οτιδήποτε του πει ένας τρίτος, σωστό ή λάθος...

στο περιστατικό με τις κούνιες μάλλον αυτό που με προβληματισε περισσότερο είναι ότι ο δικός μου δεν έκανε κάτι που δεν του επιτρέπω. τον αφήνω να ανοίξει την πόρτα από τις κούνιες όταν ετοιμαζόμαστε να φύγουμε γιατί μπροστά έχει ενα παρκάκι άρα δεν βγαίνει σε δρόμο, την πιτσιρίκα από την άλλη, δεν την αφήνουν γιατί πετάγεται και τρέχει οπότε και εκείνη είχε εν μέρη δίκιο που δεν τον άφηνε (λάθος ο τρόπος της)... ίσως όντως να ψάχνω ψύλλο στα άχυρα...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Άντε παιδάκι μου να σκέφτεσαι πατουσάκια και χαμογελάκια και χειλάκια τώρα και το ξαναπιάνεις το ζήτημα αργότερα. Θα έχεις αφορμές ουουουου! Στην Ελλάδα ζεις, όλοι καλύτερα από σένα (εμένα, την άλλη) τα ξέρουν/ κάνουν/ σκέφτονται... ;)

Ουάου και πας και για τάντεμ, δεν παίζεσαι....

FLcUp3.png0BQfp3.png

διαβασα προσεκτικα το κειμενο σου και δεν βρηκα ουτε μια λαθος αντιδραση δικια σου και μπραβο σου.πρεπει να εισαι πολυ σωστη και αντικειμενικη μαμα.οσο αφορα την κυρια στη λαικη εγω προσωπικα θα ειχα τσακωθει γιατι δεν δινω σε κανεναν ΞΕΝΟ το δικαιωμα να μαλωσει το παιδι μου ειτε επειδη ετσι εχει μαθει ειτε επειδη μπορει και να το εκανε καλοπροεραιτα.απλα δεν με νοιαζει.και ποσο μαλλον και το παιδι που ταραχτηκε:confused::confused:...η αντιμετωπιση σου ομως ηταν καταπληκτικη γιατι ασχοληθηκες με το παιδι σου εκεινη την στιγμη εξηγωντας του κτλ...οσο αφορα το περιστατικο στις κουνιες μην ασχολεισαι με το τι κανουν οι γονεις με τα δικα τους παιδια.ειναι πολυ προσωπικο θεμα.αν δεν εχουνε μαθει οι γονεις στα παιδια τους σημαντικα πραγματα (δεν μιλανε δηλαδη με το παιδι για την συμπεριφορα του)ειτε αυτο λεγετε γρατζουνισμα ειτε λεγετε χτυπημα ειτε λεγετε φτυσιμο(το εχω δει και αυτο)ειτε λεγετε βρισιμο λυπαμαι πολυ βεβαια αλλα ειναι θεμα των αλλων και οχι δικο μας!!εσυ εχεις να κανεις παντα μονο με το παιδι σου και την σωστη συμπεριφορα του δικου σου παιδιου οταν βρισκετε με κοσμο-παιδακια...για αλλη μια φορα σωστα επραξες και στις κουνιες οποτε οπως σου λεει και μια αλλη μαμα πιο κατω να σκεφτεσε πατουσακια και χαμογελακια τωρα και να χαιρεσε και τον γιοκα σου!! μην αναλωνεσε και μην το ψαχνεις!!:P:p

Διαφημίσεις

καλημέρα

καταρχας και στις 2 περιπτώσεις δεν βρίσκω κάτι λάθος στις κινησεις σου

στην πρώτη περίπτωση μιλησες και ήσυχασες απευθειας το παιδι σου και στην δευτερη το ίδιο.. δεν έποιασες το κοριτσάκι εσύ .. το ότι σε ακουσε δεν ειναι δικο σου θέμα.

πάντως γενικά πολύ ψυχραιμη σε βρίσκω και μπραβο .

εγώ δεν έχω τόση υπομονή .

δηλαδή στην θέση σου θα μάλωνα και στις 2 περιπτωσεις

στην πρώτη γιατί δεν επιτρέπω σε κάνεναν να βγάζει τα ψυχολογικά και τα αποθημενα του στο παιδί μου και στην δευτερη θα την έλεγα πολύ ασχημα στην μάνα γιατί με ενοχλεί απίστευτα η απαθεια και η αδιαφορια γιατι αυτό κατα την προσωπική μου γνώμη πάντα ενισχύει την αποψη μου ότι κάποιοι δεν πρέπει να γίνονται γονείς... αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία (και θα παρακαλέσω τα υπόλοιπα μέλοι να μην ποιαστουν απο το κειμένο μου για να κάνουν την τριχα τριχιά... και να μείνουν στο θέμα της κοπέλας.) ευχαριατώ

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τη συμπεριφορά κανενός, να πω μόνο ότι εάν η ίδια η κυρία έβλεπε ένα παιδάκι μόνο του στη λαική και δεν έλεγε τίποτα, τότε θα λεγαμε, με καλα, δεν ενδιαφέρθηκε να του μιλήσει;

Γενικά κι εμένα δεν μου πολυαρέσει το στυλ των μεγάλων ανθρώπων, αλλά απλώς δεν παραδίνω σημασία.

Να πω ότι μου έχει τύχει κι εμένα να μαλώσω ξένο παιδί. Το παιδάκι γύρω στα 4, έτρεχε μπροστά από τη μάνα του, η οποία το κυνήγαγε (δεν νομίζω ότι τι έκαναν για αστείο, ο μικρός την είχε κοπανήσει). Πετάγεται λοιπόν ο μικρός στο δρόμο και εκείνη τη στιγμή περνάει αυτοκίνητο (παράνομα παρεπιπτόντως). Προλαβαίνω στο παρά τσακ και τραβάω πίσω το παιδάκι. Από την τρομάρα μου του φώναξα. Κακώς, ομολογώ, αλλά εκείνη τη στιγμή είχα τρομάξει πάρα πολύ. Θέλω να πω ότι καμιά φορά όλοι κάνουμε κάτι "στραβό", χωρίς κακή πρόθεση.

καλημερα!συμφωνω με οσα λενε τα κοριτσια και ηθελα να προσθεσω πως εσυ μια χαρα το χειριστηκες..με τη κυρια στη λαικη δεν ξερω πως θα αντιδρουσα...με το πιτσιρικι στο παρκο δεν εκανες κατι που πρεπει να σε απασχολει...μη σου πω εδωσες και ενα καλο παραδειγμα στην αλλη μαμα...!!!

απο και περα η σταση η δικη σου απεναντι στο παιδι σου ειναι που μετραει περισσοτερο.το πως εχει μαθει κανεις να χειριζεται τα παιδια του βγαινει συνηθως και στα παιδια των αλλων..γι'αυτο κι εσυ δεν μπηκες στη διαδικασια να μαλωσεις το κοριτσακι...αυτο ειναι δουλεια της μαμας του αν θελει να του μαθει τροπους.δεν μπορει να το μαθει απο κανεναν αλλο γονιο που θα το μαλωσει.ασε που κατι τετοιο θα εξαγριωνε τη μαμα του και στο τελος τα παιδια θα παιρναν το μηνυμα οτι ετσι λυνουμε τα προβληματα μας!

παραδειγματα το παιδι παιρνει απο εσας,μπορει να τρομαξε με τη κυρια στη λαικη,αλλα αφου εσυ του εξηγησες,την αλλη στιγμη θα το ξεχασει...και μην ξεχνας οτι στους μεγαλυτερους αρεσει να επεμβαινουν στα παιδια των νεοτερων...κακη συνηθεια αλλα τι να κανουμε?

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τη συμπεριφορά κανενός, να πω μόνο ότι εάν η ίδια η κυρία έβλεπε ένα παιδάκι μόνο του στη λαική και δεν έλεγε τίποτα, τότε θα λεγαμε, με καλα, δεν ενδιαφέρθηκε να του μιλήσει;

συμφωνω , οπως και με την Μιρικι που συμβουλευει να μην τα πολυψειριζεις και να σκεφτεσαι πατουσακια!!! :)

Οταν στεναχωριεται το παιδι μας, ειτε φταιει ειτε οχι, πικραινομαστε και αν μπορουσαμε να γδαρουμε αυτον που το στεναχωρησε θα το καναμε ευχαριστως. Ισως καπου εκει χανουμε και την αντικειμενικοτητα...αλλα τι σημασια εχει?? Ολα συμαβινουν και ολα χρειαζονται σε αυτη τη ζωη ...

Με το καλο να γεννησεις!!!!

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

αγαπητη φίλη νομίζω ότι κοματακι υπερβολικη...

αν το παιδί σου όντως απομακρυνόταν και το χανες τι θα θελεσ;

να το βρει μια καλη κυριούλα και να ψάξει να σε βρει...

ή να πει η κυριούλα με ποιο δικαίώμα να ανακατευτω στο ξένο παιδί και να επέμβω στη διαπαιδαγωγηση;

να σου πω ενα παραδειγμα ήμουν σε μια βαπτιση και βλέπω ένα άγνωστο σε μένα δίχρονο να περπατα αρκετά μκριά από τους άλλους... τον πήρα και άρχησα να ψάχνω τη μαμά του ,τελικά ο μπαμπάς του όμως το επέβλεπε από απόσταση και ψιλχαλαστηκε που πήρα από το χέρι το παιδί του (να σημειώσω ότι κρατούσα και τα δικά μου παιδιά και δεν φαινώμουν επικύνδινη...)....

εσύ στη θέση μου ή στης κυριούλας τι θα έκανες;

α και το παιχνιδι με το μακουιν είναι επικύνδινο.... συμβουλή κόφτε το

Συγγνώμη που επεμβαίνω στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού σου, αλλά και εγω το παιχνίδι του μακουίν το βρίσκω λίγο επικίνδυνο, επειδή πολλά γίνονται στις μέρες μας, και ειδικά σε μέρη με πολυκοσμία. Η κυρία δεν ξέρω τί είπε και πώς το είπε, αλλά μάλλον να σε βοηθήσει ήθελε, και ίσως να τρομάξει το μικρό για να μην σε αφήνει. Με το κοριτσάκι δίκιο είχες, επειδή δεν το αφήνουν να βγαίνει δεν σημαίνει ορμάμε σε όποιον βγαίνει.. Την γνώμη μου είπα, εσύ ξέρεις φυσικά το καλύτερο του δικού σου παιδιού.

VH6Dp2.png

ivf7p2.png

• 1 month later...

Γραφω εδω γιατι αν και διαφορετικη η δικη μου περιπτωση, η ερωτηση που κανω κυριως στις εκπαιδευτικους του φορουμ ειναι μεχρι που φτανουν τα ορια της βοηθειας και της διακριτικοτητας στο δικο μου θεμα.

Πριν κλεισει το σχολειο του παιδιου μου, τα εβαλε η δασκαλα να φτιαξουν μια καρτα για την γιορτη του πατερα. Το παιδι μου στην καρτα ζωγραφισε τον εαυτο του και εμενα (κ οι 2 φιγουρες το ιδιο μεγεθος, με λεπτομερειες στο προσωπο κ απο ενα μεγαλο χαμογελο). Η δασκαλα του οταν το ειδε τον ρωτησε γιατι δεν εκανε και τον μπαμπα του για να λαβει την απαντηση "εγω δεν εχω μπαμπα" , η ιδια του ειπε πως εχει μπαμπα (σψστα επραξε) και τον πιεσε να τον ζψγραφισει(εδω για μενα ειναι λαθος). Επειδη η κατασταση με τον πατερα του ειναι το λιγοτερο ασχημη(εχω γραψει σχετικα κ σε αλλα τοπικ), ενοχληθηκα γιατι κυριολεκτικα του επεβαλε να ζωγραφισει εναν ανθρωπο που ο ιδιος δεν ηθελε.

Μιλησα και με την παιδοψυχολογο(η οποια ξερει πολυ καλα τι γινεται γιατι εκτος απο μενα και το παιδι εχει δει και τον πατερα του) και μου ειπε οτι κακως πιεσε το παιδι, το ιδιο ξερει καλυτερα απο ολους τι αισθανεται και επρεπε να ζωγραφισει αυτο που ενιωθε .. Μιλησα και με τη δασκαλα , της ειπα οτι ακριβως μου ειπα για αυτο η παιδοψυχολογος, αλλα συνεχισε να το παιζει ειδικος κ να επιμενει πως εκεινη ξερει καλυτερα, πως εγω δεν πραττω σωστα και εμποδιζω το παιδι να εχει σχεση με τον πατερα του κ μερικα αλλα..

Ενταξει, τοσα χρονια δασκαλα σιγουρα εχουν δει πολλα τα ματια της και εχει μεγαλη εμπειρια, αλλα γιατι ξεπερασε τα ορια..? Και ολα αυτα μπροστα σε αλλους γονεις, ετσι..?Διακριτικοτητα γιοκ. Εσεις τι γνωμη εχετε..?

εντιτ: ξεχασα να πω πως οταν εφτιαξε την φιγουρα του πατερα του, ερχικα εκανε ενα κεφαλι χωρις ματια-μυτη-στομα. Μετα εβαλε ενα ματι επειδη του ειπε οτι δεν ειναι προσωπο αυτο και επειδη επεμενε κ αλλο του εβαλε αλλο ενα ματι, αλλα οχι μυτη-στομα

• 1 month later...

Ξέθαψα ένα ενδιαφέρον θέμα.

ενοχληθηκα γιατι κυριολεκτικα του επεβαλε να ζωγραφισει εναν ανθρωπο που ο ιδιος δεν ηθελε.

Εσεις τι γνωμη εχετε..?

εντιτ: ξεχασα να πω πως οταν εφτιαξε την φιγουρα του πατερα του, ερχικα εκανε ενα κεφαλι χωρις ματια-μυτη-στομα. Μετα εβαλε ενα ματι επειδη του ειπε οτι δεν ειναι προσωπο αυτο και επειδη επεμενε κ αλλο του εβαλε αλλο ενα ματι, αλλα οχι μυτη-στομα

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Το εάν χειρίζεσαι σωστά εσύ το ζήτημα με τον πατέρα του παιδιού είναι διαφορετικό θέμα.

Το οτι η δασκάλα επέβαλε στο παιδί να κάνει κάτι που δεν ήθελε είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό.:?

Σε ότι αφορά το θέμα που θίγει η θεματοθέτρια σχετικά με παρεμβάσεις τρίτων που δεν σχετίζονται με το παιδί είναι άλλο. Η δασκάλα είναι υπεύθυνη για την εκπαιδευση του παιδιου και έχει δικαίωμα παρέμβασης.

Ο κάθε άσχετος που θα υποδείξει πράγματα στο παιδι και μάλιστα με τον τρόπο που περιγράφεται στο αρχικό ποστ

1. Θα την ακούσει, ισως ευγενικά, ανάλογα σε τι κατάσταση θα είμαι...

2. Θα μιλήσω αμέσως με το παιδί και θα του πω οτι καταλαβαίνω το οτι στεναχωρήθηκε ή φοβήθηκε.

Εάν κάποιος τρίτος ενοχληθεί από το παιδί θα πρέπει να απευθυνθεί στο άτομο που το φροντίζει. Το αν είναι ή οχι επικίνδυνο το παιχνίδι με το Μακ κουίν θα έπρεπε η ενδιαφερόμενη να το πει σε σένα.

Το θέμα με το παιδάκι που γρατζόυνισε το γιο σου και δεν έκανε τίποτα η μαμά του καλά το χειρίστηκες.

Ασχολήθηκες με το παιδί σου και σχολίασες στο παιδί σου, τη συμπεριφορά του άλλου παιδιού.

Δεν νομίζω οτι είναι ψείρισμα αυτο. Κάτι τέτοιες "λεπτομέρειες" της καθημερινότητας χτίζουν τις σχέσεις μας.

Νελλίτσα να σου ζήσει το 2ο παιδάκι!

9XkKp3.png

HArNp3.png