Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αφαίρεση ωοθηκών

Recommended Posts

Γεια σας. Θα ήθελα να αναφέρω το πρόβλημα μου, μήπως κι έχει κάποια να μου πει κάτι απο δική της εμπειρία.. Είμαι 42 ετών, δεν έχω παιδιά, έχω αφαιρέσει σάλπιγγες και εχω κάνει 3 χειρουργεία για αφαίρεση κύστεων. Εδω και ενα χρόνο βρήκα ξανά μια κύστη στην δεξιά ωοθήκη 13 cm. Είναι βλενώδες κυσταδένωμα απ'ότι έδειξε το doppler. το Ca 125 (καρκινικός δείκτης) βγήκε αρνητικό. Πρέπει να γίνει πάλι χειρουργείο και μου έχει προταθεί να αφαιρέσω τις ωοθήκες για να ησυχάσω απο τις κύστες, μιας και προφανώς τις γεννάει ο οργανισμός μου. Το θέμα μου είναι οτι φοβάμαι να μπω σε απότομη εμμηνόπαυση. Έχω διαβάσει οτι αυξάνονται οι κίνδυνοι για εγκεφαλικά, καρδιαγγειακά και προβλήματα οστεοπόρωσης. Όσο για τις ορμόνες που σου δίνουν για να να αποφύγεις τους παραπάνω κινδύνους αλλά και τις εξάψεις και τη ξηρότητα τις φοβάμαι και αυτές. Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση, δε ξέρω αν πρέπει να δεχτώ την αφαίρεση ή όχι.... Μπορείτε να μου πείτε κάτι;;;:(:(:(

Διαφημίσεις

γεια σου και εγω εχω χρονια προβλημα με τις κυστες.τωρα ειμαι σε θεραπεια με αρβεκαπ το εχω σκεφτει και εγω να τις βγαλω αλλα θελω να προσπαθησω μια τελευταια φορα να κανω μωρο με εξωσωματικη βεβαια και μετα βλεπουμε.αν θα τις βγαλεις δεν θα μπορεις να κανεις μωρο,δεν σε απασχολει αυτο; Ηκλιμακτηριος ειναι το μονο που δεν με απασχολει,αν ειναι να ηρεμησω απο τις κυστες.

Γεια σας. Θα ήθελα να αναφέρω το πρόβλημα μου, μήπως κι έχει κάποια να μου πει κάτι απο δική της εμπειρία.. Είμαι 42 ετών, δεν έχω παιδιά, έχω αφαιρέσει σάλπιγγες και εχω κάνει 3 χειρουργεία για αφαίρεση κύστεων. Εδω και ενα χρόνο βρήκα ξανά μια κύστη στην δεξιά ωοθήκη 13 cm. Είναι βλενώδες κυσταδένωμα απ'ότι έδειξε το doppler. το Ca 125 (καρκινικός δείκτης) βγήκε αρνητικό. Πρέπει να γίνει πάλι χειρουργείο και μου έχει προταθεί να αφαιρέσω τις ωοθήκες για να ησυχάσω απο τις κύστες, μιας και προφανώς τις γεννάει ο οργανισμός μου. Το θέμα μου είναι οτι φοβάμαι να μπω σε απότομη εμμηνόπαυση. Έχω διαβάσει οτι αυξάνονται οι κίνδυνοι για εγκεφαλικά, καρδιαγγειακά και προβλήματα οστεοπόρωσης. Όσο για τις ορμόνες που σου δίνουν για να να αποφύγεις τους παραπάνω κινδύνους αλλά και τις εξάψεις και τη ξηρότητα τις φοβάμαι και αυτές. Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση, δε ξέρω αν πρέπει να δεχτώ την αφαίρεση ή όχι.... Μπορείτε να μου πείτε κάτι;;;:(:(:(

Σιγουρα θα σου δωσουν ορμονικα υποκαταστατα και δεν θα μπεις αποτομα σε εμμηνοπαυση.Καλα κανεις και το σκεφτεσαι γιατι οντως αλλαζουν πολλα στο σωμα της γυναικας στην εμμηνοπαυση ποσο μαλλον αν "πηδηξει" την κλιμακτηριο.Αν σε ενδιαφερει για παιδακι ομως μηπως να αφηνες την επεμβαση για λιγο αργοτερα;Ακομα κι ετσι ομως θα μπορουσες να γινεις μανουλα με ωαρια δοτριας.

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif

η CA 125 ειναι καρκινικος δεικτης η δειχνει αν εχεις ενδομητριωση;νομιζω παντως οτι ειναι για ενδομητριωση.

Είναι σίγουρα καρκινικός δείκτης απλά είναι εξέταση ενδεικτική, δε μπορείς να είσαι σίγουρη ακόμα κι αν είναι αρνητικό το αποτέλεσμα

Διαφημίσεις

γεια σου και εγω εχω χρονια προβλημα με τις κυστες.τωρα ειμαι σε θεραπεια με αρβεκαπ το εχω σκεφτει και εγω να τις βγαλω αλλα θελω να προσπαθησω μια τελευταια φορα να κανω μωρο με εξωσωματικη βεβαια και μετα βλεπουμε.αν θα τις βγαλεις δεν θα μπορεις να κανεις μωρο,δεν σε απασχολει αυτο; Ηκλιμακτηριος ειναι το μονο που δεν με απασχολει,αν ειναι να ηρεμησω απο τις κυστες.

Η κύστη είναι μεγάλη για να περιμένω. Για να κάνω μωρό μετά μπορώ μόνο με δότρια. Σαφώς και θέλω να ηρεμήσω απο τις κύστες αλλά φοβάμαι όλα αυτά που διαβάζω για κινδυνο εγκεφαλικό, καρδιάς,κι άλλα καλούδια... Απλά είμαι πολύ φοβισμένη αυτή τη στιγμή κι αισθάνομαι αδύναμη να πάρω απόφαση... :(

Η Evmorfia εχει δικιο.Με μια ωοθηκη θα εχεις κανονικα περιοδο.Νομιζω πως αν εχεις κυστες δεν σου ξεκινανε θεραπεια για εξωσωματικη.Ρωτησε και τον γιατρο σου να εισαι σιγουρη.

3231580x15ta1yz3w.gif

Η Evmorfia εχει δικιο.Με μια ωοθηκη θα εχεις κανονικα περιοδο.Νομιζω πως αν εχεις κυστες δεν σου ξεκινανε θεραπεια για εξωσωματικη.Ρωτησε και τον γιατρο σου να εισαι σιγουρη.

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.. Το θέμα μου αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο το θέμα του παιδιου. Επειδή δημιουργεί κύστες ο οργανισμός μου ο γιατρός πρότεινε να αφαιρεθούν και οι ωοθήκες μαζί με τη κύστη. Οι κύστες εμφανίζονταν και αριστερά και δεξιά. Έχω φοβηθεί με το απότομο σταμάτημα της περιόδου μιας και θα επέλθει εμμηνοπαυση.. Εχω διαβάσει και ενημερωθεί για τα υποκατάστατα... το ζητούμενο είναι να υπάρχει ποιότητα ζωής μετά κι όλα τα άλλα βρίσκονται... Ευχαριστώ και πάλι...

Θα σου προτεινα να παρεις τα υποκαταστατα.Ειναι κριμα νεα γυναικα να αντιμετωπιζει ολα τα θεματα της εμμηνοπαυσης.Οσο πιο αργα μπουμε σε εμμηνοπαυση τοσο καλυτερα για τον οργανισμο μας.Πλεον τα φαρμακα δεν βλαπτουν οσο τα παλιοτερα κι επειτα δεν θα τα παρεις επ αοριστον αλλα για οσο διαστημα επιτρεπεται κι επιθυμεις εσυ.Οτι κι αν αποφασισεις ομως εσυ ξερεις τι ειναι καλυτερο για τον εαυτο σου :)

3231580x15ta1yz3w.gif

Διαφημίσεις