Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΛΙΓΟΑΣΘΕΝΟΤΕΡΑΤΟΣΠΕΡΜΙΑ & ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ?

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω ποια απο εσάς με πρόβλημα ολιγοασθενοτερατοσπερμίας έκανε εξωσωματική κ είχε ευτυχή κατάληξη. Επίσης πόσες προσπάθειες κάνατε κ με ποιον γιατρό.

Ευχαριστώ

FyFRp2.png

Διαφημίσεις

καλησπερα, εμεις ειχαμε ολιγοασθενη σπερμα, το αλλο που λες δεν το καταλαβαινω....καναμε στο ιασω με την ομαδα του κοντοπουλου, με την πρωτη προσπαθεια πετυχαμε και σημερα εχω ενα κοριτσακι 3μηνων....

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Μπράβο βρε κορίτσια, δώστε μου κουράγιο γιατι με το πρόβλημά μας απογοητεύτηκα....Τουλάχιστον να ξέρω οτι υπάρχει ελπίδα έστω με την εξωσωματική

FyFRp2.png

Διαφημίσεις

Η ιστορία μας είναι λίγο περίεργη. Εμεινα έγκυος μέσα σε 3 μήνες φυσιολογικά κ στην προσπάθεια μας για 2ο πήραμε την κρυάδα. Κιρσοκήλη κ όλα άσχημα. Μορφή, αριθμός κ κινητικότητα. Το άφησα κάποια χρόνια αλλά τώρα σκέφτομαι πολύ σοβαρά την εξωσωματική....Πήγαμε φυσικά και σε ουρολόγο, μας είπε οχι επέμβαση, δεν έχει νόημα κ πήρε κάτι βιταμίνες. Καμιά ιδιαίτερη διαφορά. Έκανα κ μία σπερματέγχυση, χωρίς αποτέλεσμα. Ο σύζυγος εντελώς μα εντελώς αρνηστικός για εξωσωματική αλλά προφανώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος....

FyFRp2.png

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω ποια απο εσάς με πρόβλημα ολιγοασθενοτερατοσπερμίας έκανε εξωσωματική κ είχε ευτυχή κατάληξη. Επίσης πόσες προσπάθειες κάνατε κ με ποιον γιατρό.

Ευχαριστώ

Argiro κι εμείς έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Το αστείο είναι ότι το ολίγο δε μας στενοχώρησε γιατί το γνωρίζαμε, το ασθενές το παλεύαμε, αλλά αυτό το τερατό... στο λαιμό μας κάθησε. Κάναμε τρεις προσπάθειες στη Κρήτη και τώρα είμαστε στη τέταρτη στο Γένεσις. Πολλοί αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και μάθε ότι λύνεται επιτυχώς. Η κολλητή μου έκανε προσπάθεια με 6 μόνο καλά σπερματοζωάρια και έχει μια κορούλα. Υπομονή, λοιπόν, και για τις δυό μας και για όλα τα κορίτσια και αγόρια που δε το βάζουν κάτω.

• 2 weeks later...

αργυρώ κουράγιο κορίτσι μου. και εμείς το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχαμε.

η εξωσωματική έπιασε με την πρώτη, δόξα τω Θεώ.

όλα καλά θα σου πάνε και εσένα!:wink:

deva στη κρήτη που έκανες τις προσπάθειές σου???

Διαφημίσεις

αργυρώ κουράγιο κορίτσι μου. και εμείς το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχαμε.

η εξωσωματική έπιασε με την πρώτη, δόξα τω Θεώ.

όλα καλά θα σου πάνε και εσένα!:wink:

deva στη κρήτη που έκανες τις προσπάθειές σου???

Εσύ theodor που την έκανες; Εγώ δεν ξέρω αν θα την έκανα στα Χανιά παρόλο που ο γυναικολογος μου το πρότεινε.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Είχαμε ακριβώς το ίδιο! Ούτε η επέμβαση θα βοηθούσε οπότε κάναμε εξωσωματική. Η πρώτη αποτυχημένη. Με τη δεύτερη αποκτήσαμε δίδυμα! Με την τρίτη την τρίτη μας κορούλα! Μη μου αγχώνεσαι! Ξέρω είναι μεγάλο το σοκ στην αρχή και ειδικά για τον άντρα. Κάντε υπομονή, στήριξε τον αντρούλη σου ψυχολογικά γιατί το παίρνουν πολύ κατάκαρδα και ξεκινήστε εξωσωματική! Οι κόρες μας είναι 11 οι μεγάλες και 7 η μικρή. Σου εύχομαι από την καρδιά μου σύντομα να κρατάτε στην αγκαλιά σας ένα υγιές μωράκι. Μη σε ανησυχεί το τερατό .. με την εξωσωματική θα πάρουν το υγιές σπέρμα. Εμείς είχαμε κάποια στιγμή 300.000 και 99% ανώμαλα....

Με τη δεύτερη αποκτήσαμε δίδυμα! Με την τρίτη την τρίτη μας κορούλα! ....

piscina, πόσο καιρό μετά τα δίδυμα δοκίμασες την εξωσωματική για τη κορούλα σου?

νίκη μου το έκανα στο Ηράκλειο. δύο είναι εκεί γνωστοί που κάνουνε. πήγα στο ιδιωτικό.

piscina, πόσο καιρό μετά τα δίδυμα δοκίμασες την εξωσωματική για τη κορούλα σου?

νίκη μου το έκανα στο Ηράκλειο. δύο είναι εκεί γνωστοί που κάνουνε. πήγα στο ιδιωτικό.

Αν κι εφόσον χρειαστεί να κάνω θα σε ξανα ρωτήσω. Ευχαριστώ πάντως και να χαίρεσαι το ζουζουνάκι σου.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

• 4 weeks later...

Αργυρώ μου κι εμείς είχαμε το ίδιο πρόβλημα.

Υπάρχει ελπίδα! Με μικρογονιμοποίηση πιάσαμε δίδυμα με την πρώτη προσπάθεια.

Έχε όμως υπόψη σου ότι δεν μας έμεινε όμως τίποτα για να καταψύξουμε γιατί παρόλο που μου πήραν 10 ωάρια το σπέρμα ήταν τόσο αδύναμο που κατάφερε να γονιμοποιήσει μόνο 2! Αλλά δεν πειράζει, αυτά τα δύο ήταν και τα τυχερά μας :D

Προτείνω να επισκεφτείτε και έναν καλό ουρολόγο να σας πει τις επιλογές σας. Εμάς πχ μας είπε ότι κιρσοκήλη δεν έχουμε, και επίσης δεν είχε νόημα να πάρει βιταμίνες ο άντρας μου γιατί η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη και θα βελτιωνόταν ελάχιστα και μετά από αρκετούς μήνες.

Καλή επιτυχία!

D2Ixp3.png

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Argiro κι εμείς έχουμε το ίδιο πρόβλημα.

Σοβαρή ολιγοασθενοτερατοσπερμία :

60.000 σπερματοζωάρια/ml, νωθρή κινητικότητα μόλις 5% την 1η ώρα, και από αυτά μόλις 8% άρτια.

Το αρχικό σοκ ήταν τεράστιο.

Τώρα ψαχνόμαστε για να δούμε πως θα προχωρήσουμε.

Έχει καμία εμπειρία από κέντρο εξωσωματικής στην Πάτρα ή θα ήταν καλύτερα να μεταβούμε στην Αθήνα;