Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλαζω. Μπορώ να, μείνω έγκυος;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Ναι μπορείς να μείνεις έγκυος παρόλο που συνεχίζεις να θηλάζεις.

Σου έχει έρθει περίοδος;

Σε έχει δει ο γυναικολόγος μήπως έχεις ανωορρηκτικό κύκλο;

Δεν ξέρω αν μειώνονται οι πιθανότητες εγκυμοσύνης λόγω θηλασμού (προσωπικά πιστεύω πως όχι - δεν το γνωρίζω όμως με σιγουριά).

Εγώ πάντως έμεινα έγκυος ενώ θήλαζα....

Καλή επιτυχία!!!

2IW7p3.png

xwifp2.png

ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΩ ΘΗΛΑΖΑ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟς...ΓΕΝΙΑΚ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ γινεσαι πιο καρπερηηη...το νου σου

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Καλησπέρα κοπελιες.

Μπορεί μία κοπέλα να μείνει έγκυος ενώ θηλάζει; Μειώνονται οι πιθανότητες;

Σίγουρα μπορείς να μείνεις έγκυος! Υπάρχουν κάποια αντίστοιχα θέματα αν θέλεις να ψάξεις το φόρουμ, αλλά υπάρχει και το θέμα ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣhttp://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42023

που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές κοπέλες που μείνανε έγκυες ενώ θήλαζαν και συνεχίζαν το θηλασμό. Και κάποιες μετά θηλάζουν και τα δύο τους παιδάκια (tandem nursing) το οποίο βρίσκω φανταστικό!

Για τις πιθανότητες δεν ξέρω να σου πω με ακρίβεια. Από όσα έχω διαβάσει εξαρτάται αν θηλάζεις αποκλειστικά, πόσο μηνών είναι το μωράκι σου, αν σου έχει έρθει περίοδος (και να μη σου έχει έρθει πάλι υπάρχουν πιθανότητες), αν ξυπνάει το βράδυ να θηλάσει.

Εγώ πάνω στο χρόνο άρχισα να του δίνω και φρέσκο, για να αραιώσω τους θηλασμούς γιατί έπρεπε να μείνω άμεσα έγκυος. Δεν ξέρω αν επηρέασε τη δική μου περίπτωση. Μπορεί να συνέχιζε να πίνει την ίδια ποσότητα από μένα. Δεν έκοψα το θηλασμό και εξακολουθώ να θηλάζω 2-4 φορές τη μέρα.

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν θέλεις να σου συμβεί!

8noIp2.pngjOU4p3.png

Διαφημίσεις

Ναι μπορείς να μείνεις έγκυος παρόλο που συνεχίζεις να θηλάζεις.

Σου έχει έρθει περίοδος;

Σε έχει δει ο γυναικολόγος μήπως έχεις ανωορρηκτικό κύκλο;

Δεν ξέρω αν μειώνονται οι πιθανότητες εγκυμοσύνης λόγω θηλασμού (προσωπικά πιστεύω πως όχι - δεν το γνωρίζω όμως με σιγουριά).

Εγώ πάντως έμεινα έγκυος ενώ θήλαζα....

Καλή επιτυχία!!!

ναι εχω απο οταν ηταν 4

μηνων περιοδο.για ανωορικτικο δεν το εχω ψαξει...

Το αντράκι μου είναι η ζωή μου!

ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΩ ΘΗΛΑΖΑ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟς...ΓΕΝΙΑΚ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ γινεσαι πιο καρπερηηη...το νου σου

πιο καρπερη;;;;;;πλακα κανεις;;;

Σίγουρα μπορείς να μείνεις έγκυος! Υπάρχουν κάποια αντίστοιχα θέματα αν θέλεις να ψάξεις το φόρουμ, αλλά υπάρχει και το θέμα ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣhttp://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42023

που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές κοπέλες που μείνανε έγκυες ενώ θήλαζαν και συνεχίζαν το θηλασμό. Και κάποιες μετά θηλάζουν και τα δύο τους παιδάκια (tandem nursing) το οποίο βρίσκω φανταστικό!

Για τις πιθανότητες δεν ξέρω να σου πω με ακρίβεια. Από όσα έχω διαβάσει εξαρτάται αν θηλάζεις αποκλειστικά, πόσο μηνών είναι το μωράκι σου, αν σου έχει έρθει περίοδος (και να μη σου έχει έρθει πάλι υπάρχουν πιθανότητες), αν ξυπνάει το βράδυ να θηλάσει.

Εγώ πάνω στο χρόνο άρχισα να του δίνω και φρέσκο, για να αραιώσω τους θηλασμούς γιατί έπρεπε να μείνω άμεσα έγκυος. Δεν ξέρω αν επηρέασε τη δική μου περίπτωση. Μπορεί να συνέχιζε να πίνει την ίδια ποσότητα από μένα. Δεν έκοψα το θηλασμό και εξακολουθώ να θηλάζω 2-4 φορές τη μέρα.

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν θέλεις να σου συμβεί!

3-4 φορες θηλαζω κ εγω.εχουμε κοψει τα βραδυνα τελευταια.

θα μπω να δω το link τωρα!tandem nursing θα ηθελα να κανω πρωτα ο θεος

με το καλο τα μωρακια σας!οτι επιθυμειτε!

Kαλησπερα κι απο μενα. Ναι μπορεις να μεινεις εγκυος το λεω εκ εκ πειρας...οταν η πρωτη μου κορη ηταν 2 μηνων εμεινα εγκυος στην δευτερη .....και θηλαζα!!!! χι χι..!

Β. 8/5/2009

Ε. 8/4/2010 τα αστερακια μου

Kαλησπερα κι απο μενα. Ναι μπορεις να μεινεις εγκυος το λεω εκ εκ πειρας...οταν η πρωτη μου κορη ηταν 2 μηνων εμεινα εγκυος στην δευτερη .....και θηλαζα!!!! χι χι..!

Β. 8/5/2009

Ε. 8/4/2010 τα αστερακια μου

σοβαρα;και θηλαζες αποκλειστικα;να σου ζησουν τα παιδακια σου!

Διαφημίσεις

πιο καρπερη;;;;;;πλακα κανεις;;;

etsι μου ειπαν...κι ετσι αποδειχτηκε!

etsι μου ειπαν...κι ετσι αποδειχτηκε!

αν εισαι εγκυος το γαλα μειωνεται;ετσι αισθανομαι....μου την εχει δωσει λιγο κ εχω αυξησει τους θηλασμους.θα με περασουν για τρελη π αγχωνομαι για το γαλα σε αυτη την ηλικια αλλα θελω φυσικο αποθηλασμο...κατι για να αυξησω λιγο την παραγωγη μου υπαρχει;επισης ποσα μλ πρεπει το παιδι να καταναλωνει σε αυτη την ηλικια;πρωι βραδυ δεν αρκει νομιζω ε;;;

εγω εκοψατοθηλασμο 8,5 μηνων μεεντολη γιατρου μολις επιβεβαιωσα την εγκυμοσυνη επειδη εχωμεγαλο θεμα με συσπασεις, κι επειδη ο θηλασμος κανει συσπασεις και κινδυνευε το εμβρυο . αλλα ναι μειωνεται το γαλα χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν μπορεις να θηλασεις κανονικα,μη σεπιανει τρελα ομως. υπαρχει και η μεθποδος ταντερμ οπου γυναικες θηλαζουν και συνεχιζουν να θηλαζουν μεχρι να γεννηθει και το δευτερο και θηλαζουν και τα 2 παιδια ετσι.ισως καποια κοπελα που το εφαρμοζει μπορει να σε βοηθησει

Διαφημίσεις

Για τις πιθανότητες, δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39695

xara mou, δεν κατάλαβα τι ηλικία έχει το μωρό σου. Μετά το χρόνο, αν δεν θηλάζουν τουλάχιστον 3-4 καλούς θηλασμούς, μάλλον πρέπει να ψάξουμε για εναλλακτική πηγή γάλακτος (ή τέλος πάντων, να αξιολογήσουμε πολύ προσεκτικά τη διατροφή τους, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι παίρνουν όλα όσα χρειάζονται.)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Για τις πιθανότητες, δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39695

xara mou, δεν κατάλαβα τι ηλικία έχει το μωρό σου. Μετά το χρόνο, αν δεν θηλάζουν τουλάχιστον 3-4 καλούς θηλασμούς, μάλλον πρέπει να ψάξουμε για εναλλακτική πηγή γάλακτος (ή τέλος πάντων, να αξιολογήσουμε πολύ προσεκτικά τη διατροφή τους, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι παίρνουν όλα όσα χρειάζονται.)

ειναι 18 μηνων κ κανει περιπου 2 καλους πρωι βραδυ (απο τα 2 στηθη)κ αλλους δυο απο το ενα στηθος τη φορα μεσα στη μερα.τωρα εκοψε τα βραδυνα γευματα...να του δινω κανενα γιαουρτακι;η κρεμα με γαλα το απογευμα;

σε υπερευχαριστω!

Εγώ παλι θα διατηρήσω τις αμφιβολίες μου στο θέμα.Προσπαθούμε κανένα 3μ-4μήνες (σιγά το διάστημα θα μου πείτε) και έχουμε πετύχει ωορρηξίες (με τεστ & χωρίς) αλλά τίποτα..Ίσως είναι & θέμα οργανισμού,δεν ξέρω..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Εγώ παλι θα διατηρήσω τις αμφιβολίες μου στο θέμα.Προσπαθούμε κανένα 3μ-4μήνες (σιγά το διάστημα θα μου πείτε) και έχουμε πετύχει ωορρηξίες (με τεστ & χωρίς) αλλά τίποτα..Ίσως είναι & θέμα οργανισμού,δεν ξέρω..

ευχομαι μεσα απ'την καρδια μου να εισαι εγκυος αυτο το μηνα!

Ευχαριστώ!Για να δούμε...περιμένω να τελειώσει η περίοδος να ξεκινήσω τεστ πάλι σιγά σιγά

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

ειναι 18 μηνων κ κανει περιπου 2 καλους πρωι βραδυ (απο τα 2 στηθη)κ αλλους δυο απο το ενα στηθος τη φορα μεσα στη μερα.τωρα εκοψε τα βραδυνα γευματα...να του δινω κανενα γιαουρτακι;η κρεμα με γαλα το απογευμα;

σε υπερευχαριστω!

Αν το δέχεται, μπορείς να πυκνώσεις τους θηλασμούς. Μπορείς να του ανανεώσεις το ενδιαφέρον με κάποιο ενδιαφέρον παιχνίδι που θα έχεις στα χέρια, μόνο όταν θηλάζει, αν επιδιώκεις θηλασμό σε ήσυχο περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό και χωρίς πολλά ερεθίσματα, μπορείς να προσφέρεις πριν και μετά τα γεύματα κοκ.

Για συμπληρωματικές τροφές, μπορείς να αναζητήσεις διάφορες πηγές ασβεστίου (πχ βερυκοκκα, μπρόκολα κτλ), αν για κάποιο λόγο δεν θέλεις να δώσεις γαλακτοκομικά.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εν συντομία:

Δίδυμα (μετά από εξωσωματική).

Αποκλειστικός θηλασμός ΚΑΙ στα δύο!

Στους 6 μήνες... έγκυος!

Τι λέγαμε για πιθανότητες;;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

κορίτσια εγώ έμεινα έγκυος μόλις η μικρή μου έκλεισε τους 9 μήνες περίπου, και με θηλασμό ολημερίς και οληνυχτίς. Περίοδο είχα μεν από τις πρώτες 40 μέρες αλλά ο κύκλος μου σταθεροποιήθηκε μόλις ένα μήνα πριν την σύλληψη. Αυτό το γνωρίζω γιατί για τον μήνα που έμεινα έγκυος είχα θετικά τεστ ωορρηξίας και σχετική συζήτηση με τον γυναικολόγο. Ο ίδιος ανάφερε πως ο θηλασμός δεν επηρεάζει την σύλληψη άμεσα, απλά την δυσκολεύει. Αναφέρω πως έμεινα εγκυος με μία μόνο επαφή. Και για την ιστορία, ο σύζυγος είχε κακό σπερμοδιάγραμμα.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως μετά την πρώτη εγκυμοσύνη και με το που θα επανέλθει η περίοδος οι πιθανότητες είναι τελικά πολύ αυξημένες.

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Αν το δέχεται, μπορείς να πυκνώσεις τους θηλασμούς. Μπορείς να του ανανεώσεις το ενδιαφέρον με κάποιο ενδιαφέρον παιχνίδι που θα έχεις στα χέρια, μόνο όταν θηλάζει, αν επιδιώκεις θηλασμό σε ήσυχο περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό και χωρίς πολλά ερεθίσματα, μπορείς να προσφέρεις πριν και μετά τα γεύματα κοκ.

Για συμπληρωματικές τροφές, μπορείς να αναζητήσεις διάφορες πηγές ασβεστίου (πχ βερυκοκκα, μπρόκολα κτλ), αν για κάποιο λόγο δεν θέλεις να δώσεις γαλακτοκομικά.

για να αυξησω την παραγωγη ή παντα να δινω γαλα πριν η μετα το φαι;συγνωμη δεν καταλαβα.επισης σημερα 27 μερα του κυκλου ςιδα δυο αχνες γραμμουλες σαν κλωστε αιμα.παιζει να ειναι απο εμφυτευση η το εχασα το παιχνιδι;ποσες μερες μετα την επαφη μπορει να δεις αιματακι;;