Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσα παιδιά στο ίδιο δωμάτιο? Αγόρια -κορίτσια μαζί μέχρι ποια ηλικία?

Recommended Posts

Όσες έχετε πάνω από 2 παιδάκια..τα έχετε όλα στο ίδιο δωμάτια?

Και αν όχι πως τα χωρίζεται?

Κατά φύλο ?

κατά ηλικία?

κάπως αλλιώς?

Μέχρι ποια ηλικία πιστεύεται πως μπορούν να είναι όλα μαζί?

Διαφημίσεις

Όσες έχετε πάνω από 2 παιδάκια..τα έχετε όλα στο ίδιο δωμάτια?

Και αν όχι πως τα χωρίζεται?

Κατά φύλο ?

κατά ηλικία?

κάπως αλλιώς?

Μέχρι ποια ηλικία πιστεύεται πως μπορούν να είναι όλα μαζί?

Στην αρχή είχα πρόθεση να τα χωρίσω 2 (κορίτσια) +2 (αγόρι+κορίτσι). Αλλά επειδή το 3ο ένιωθε μόνο του μέχρι να γεννηθεί το τέταρτο (ήμουν έγκυος), όλο το 'σκαγε από το δωμάτιό του για να πάει στα μεγαλύτερα. Κι έτσι τα έβαλα και τα 3 μαζί. Όταν γεννήθηκε το 4ο... εεε μπήκε τελικά κι αυτό μαζί με τα άλλα. Κι έτσι έκανα ένα δωμάτιο για ύπνο (μόνο κρεβάτια), και το άλλο το έκανα δωμάτιο παιχνιδιών. Χώρισα γωνίες και είχα τα παιχνίδια ηλικιακά και στο κέντρο ήταν ελεύθερο για να παίζουν.

Τώρα, αν τους πω να τα χωρίσω, πέφτουν και με τρώνε. Θέλουν να είναι όλα μαζί για να κάνουν τις ζαβολιές τους. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν πως θα χωριστούν μεγαλώνοντας, αλλά δεν το έχουμε προσδιορίσει ηλικιακά. Όσο τραβήξει. Από τις ανάγκες θα φανεί και ο χρόνος που θα θέλουν αυτονομία. Τώρα θέλουν να είναι μαζί.

Ηλικίες: 7 και κάτω.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Επιλογη μηδεν καθως ενα παιδικο δωματιο 3 παιδια ... οποτε και τα 3 μαζι ..ευτυχως ολα κοριτσια οποτε δεν εχω προβληματισμους. Απ την αλλη τα παιδια δεν θελουν για κανενα λογο χωρια..αν ηταν δυνατον να εχουμε ενα υπερδιπλο κρεβατι και να κοιμουνται και οι 3 μαζι ..θα το προτιμουσαν ..χαχα

Κι εγω παντως ηθελα να ειμαι μαζι με την αδερφη μου στο ιδιο δωματιο και οχι χωρια ...εχουμε ωραιες αναμνησεις και απ αυτο

Κι εμείς δεν είχαμε επιλογές άρα και τα τρία είναι στο ίδιο δωμάτιο, είναι μεγάλο όμως άρα υπάρχει χώρος και για ύπνο και για παιχνίδι (όχι ότι παίζουν μόνο στο δωμάτιο αλλά λέμε τώρα).

Είναι ένα κοριτσι 14 μηνών, και δύο αγόρια 3 και 5 χρονών. Στην μία πλευρά είναι η κουκέτα και στην άλλη είναι ένα κρεββατάκι μικρό πρωην κουνια. Είχαμε σκοπό να πάει ο μεσαίος στο κάτω μέρος της κουκέτας αλλά εκείνος αρνειται γιατί δεν του αρέσουν οι αλλαγές αρα θα πάει η μικρή στο κάτω μέρος της κουκέτας.

Έχουμε φτιάξει το δωμάτιο με κάποιες γωνιές (μουσικής, ζωγραφικής, βιβλιοθήκη) και έχουμε πάρει κουτια απο ικεα που μπαίνει το ένα πάνω στο άλλο και είναι χωρισμένα τα παιχνίδια. Τα επιτραπέζια και παζλ κάτω απ'το μικρό κρεββάτι.

Για την ώρα είμαστε όλοι τέλεια.

Απ'του παραχρόνου που θα πάει ο μεγάλος πρώτη σκεφτομαστε να πάρουμε γραφειάκι παιδικό (ίσως απ'του χρόνου θα το αγοράσουμε) και να το βάλουμε δίπλα στο δικό μας γραφείο που είναι στην κρεββατοκαμαρά μας. Μια και το δικο μας δωμάτιο το έχουμε χωρίσει στα δύο για πρακτικούς λόγους (γραφειο και κρεββατοκάμαρα).

Τώρα αργοτερα αν θέλουν περισσότερο πριβε χώρο το καθένα θα δουμε αν θα νοικιαζουμε το ίδιο σπίτι και αναλόγως μπορεί να κάνουμε ανακατατάξεις :-)

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

• 1 month later...

Εγω περιμενω το τριτο απο ωρα σε ωρα και οταν τη βγαλω απο την κρεββατοκαμαρα μας θα τη βαλω στο δωματιο της δευτερης κορης μου. Θελω η μεγαλη επειδη παει σχολειο να εχει το δικο της χωρο. Βεβαια δεν εχω και προβλημα χωρου καθως το σπιτι ειναι πολυ μεγαλο αλλιως δεν θα ερχοταν και τριτο παιδακι.

Διαφημίσεις