Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ελια

Recommended Posts

Εδω και χρονια, εχω μια ελια στο χερι η οποια ειναι επιπεδη. Εχω παρατηρησει τον τελευταιο καιρο οτι εχει μεγαλωσει.. οχι πολυ τοσο οσο... Σημερα παρατηρησε και ο αντρας μου οτι κατι εχει αλλαξει. Εχω προβληματιστει. Δεν με ποναει, δεν με τρωει, δεν εχει εξογκωμα απλα εχει μεγαλωσει.. επισης στην μεση εχει σκουρυνει λιγο.. το σκουρο σημειο ειναι στο μεγεθος μιας καρφιτσας. Σκεφτομαι να παω να το δουν.. αλλα που πρεπει να απευθυνθω? Σε ενα οποιοδηποτε νοσοκομειο εδω στην επαρχια που μενω και αυτοι θα με κατευθυνουν? μηπως ειμαι υπερβολικη?

Διαφημίσεις

Καλησπερα Ζωη!

Δεν εισαι υπερβολικα,καλα θα κανεις και θα πας να εξετασουν την ελια σου!

Ελιες οι ποποιες μεταβαλλονται,αλλαζουν μεγεθος,χρωμα,ματωνουν ή βγαζουν υγρα καλο ειναι να εξεταζονται απο γιατρο.

Ο δερματολογος θεωρω πως ειναι αρμοδιος,αλλα πηγαινε πρωτα στο νοσοκομειο,και απο κει θα σε παραπεμψουν καταλληλα!

Ολα να πανε καλα!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Σε δερματολόγο και γρήγορα μάλιστα. Μπορεί να μην είναι τίποτα, αλλά σε κάθε αλλαγή χρώματος και μεγέθους των σπίλων πρέπει να πηγαίνουμε να τις βλέπει ο γιατρός.

Θα σου πρότεινα να πας να την κοιτάξεις. Εγώ έχω βγάλει ελιές στο παρελθόν επειδή ήταν σε σημεία που υπήρχε τριβή και ήταν επικίνδυνες. Η πιο "ύποπτη" θυμάμαι σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν μια ελιά που πραγματικά δεν την έπιανε το μάτι σου. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα υπήρχε θέμα με αυτήν. Μου είχαν πει ότι οι πιο επικίνδυνες είναι οι επίπεδες ελιές. Δεν θέλω να σε πανικοβάλω αλλά να σε ενεργοποιήσω για να πας άμεσα. Επίσης εγώ αυτό που κάνω πλέον είναι χαρτογράφηση. Όπως κάνεις το τεστ ΠΑΠ για τον τράχηλο είναι και η χαρτογράφηση για τις ελιές.

Διαφημίσεις

Xθες πηγα στον δερματολογο στο νοσοκομειο της πολης μου. Δεν του αρεσε η ελια μου κ μου ειπε οτι εχω δυο επιλογες.. η το παρακολουθουμε το επομενο διμηνο ή κανουμε χειρουργειο και βιοψια. Θελει ομως και χαρτογραφιση που γινεται στην Αθηνα. Αυριο θα παω στο συγγρου και θα δουμε για τα περαιτερω.. μπορει να ειναι καλοηθης αλλα παιζει να ειναι και κακοηθης.. ειδωμεν.. Η πλακα ειναι οτι οσο περιμενα στην αιθουσα αναμονης θεωρουσα τον εαυτο μου γελοιο που ασχολουμαι με αυτη την ελια.

Δε σου κρυβω οτι εχω φοβηθει τωρα!Εχω πολλες ελιες,ειδικα στην πλατη,κι ολο λεω θα παω να τις κοιταξω και δεν το εχω κανει ακομα!Ελπιζω να μην ειναι τιποτα και να πανε ολα καλα με το θεμα σου...Γραψε μας να μας πεις τι σου ειπαν στο συγγρου...

q3pIp3.png

7QYNp3.png

λοιπον εχω μπερδευτει πολυ...

πηγα στο νοσοκομειο στα εξωτερικα ιατρεια, στο δερματολογικο. Με εξετασαν 3, ακρη δεν εβγαλαν και με εστειλα στο τμημα σπηλων κτλ.... Εκει μου εκαναν χαρτογραφιση. Οι δυο που με ειδαν ειχαν τις αμφιβολιες τους (οπως και εκεινοι στα εξωτερικα ιατρεια). Φωναξαν μια ακομη και μου ειπε οτι δεν ειναι κατι ωριμο ακομη, οποτε δεν κανουμε επεμβαση, δεν θεωρει οτι μπορει να σημαινει κατι απαραιτητα κακο και θα με ξανασει τον οκτωβρη. Ο ενας απο τους γιατρους μου ειπε να βαζω οπωσδηποτε αντιηλικαο σε στικ ανα διωρο... Ο δερματολογος στην πολη μου, επιμενει να με δει οπωσδηποτε οχι αργοτερα απο ενα διμηνο..

Εγω ειμαι απολυτα ψυχραιμη, θα βαζω το αντιηλιακο μου γιατιι ειναι σε σημειο που το βλεπει ο ηλιος, ειμαι και ανοιχτοχρωμη.. οποτε ενας λογος παραπανω για το αντιηλιακο.

Ψυχραιμια χρειαζεται και αν δουμε κατι να μας προβληματιζει, αν αλλαξε μεγεθος ΄΄η χρωμα, το κοιταζουμε ;)

• 4 months later...

απο περιεργεια ρωταω! ολη αυτη η αμφιβολια για την ελια και το τι πρεπει να γινει στο συγγρος εγινε? μπραβο ειδικοι στο πρωτο νοσοκομειο για δερματολογικα νοσηματα της χωρας!!!! τελικα τι εκανες?