Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο χειρότερος παιδότοπος ever!


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους τους γονείς.

 

Θα ήθελα να γράψω τα έντονα παράπονά μου για έναν παιδότοπο, στον οποίο πραγματοποιήσαμε το πάρτυ για τα 5α γενέθλια της κόρης μου την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013.

 

Πρόκειται για πολύ γνωστό παιδότοπο (σύνορα Μαρούσι – Μελίσσια) δεν ξέρω εάν μου επιτρέπεται να τον ονοματίσω, στον οποίο όταν είχαμε απευθυνθεί για να κλείσουμε το χώρο (είναι η τρίτη χρονιά που κάνουμε το πάρτυ μας σε παιδότοπο, τις προηγούμενες 2 σε άλλο παιδότοπο – μείναμε πολύ ευχαριστημένοι, αλλά πλέον τα 5χρονα δεν ενθουσιάζονται τόσο πολύ με τα φουσκωτά μόνο) μας ενημέρωσαν ότι είναι ο κατάλληλος χώρος μιας και έχουν δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Μας είπαν ότι ο χώρος δεν κλείνει αποκλειστικά για ένα πάρτυ και ότι οι 4 παιδαγωγοί είναι αρκετοί για να απασχολήσουν παιδιά από 2 πάρτυ.

 

Την ημέρα του πάρτυ μας λοιπόν, πραγματοποιήθηκαν 3 (ναι 3!) πάρτυ παράλληλα με περίπου 55 παιδιά στο σύνολο σε ένα χώρο με την μία παιδαγωγό να απασχολεί στο χώρο της disco τα παιδιά για κανά 10λεπτο, η δεύτερη παιδαγωγός μάζευε παιχνίδια, η τρίτη περιφερόταν στον χώρο και τέταρτη δεν είδα. Ενώ, παρά την κρίση, δεν πήρα το οικονομικό πακέτο, αλλά προτίμησα τα παιδάκια να φύγουν φαγωμένα από το πάρτυ, και πλήρωσα την πλήρη είσοδο με πλήρες γεύμα για τα παιδιά, το φαγητό ήταν πραγματικά μία κουτάλα μακαρόνια και ένα τιποτένιο κεφτεδάκι, κοτοπουλάκι και λίγα τσιπς και μισό (ναι μισό) ποτήρι χυμό (έχω και φωτογραφίες για όσους δεν πιστεύουν). Η δε συμπεριφορά των αγέλαστων υπαλλήλων (παιδαγωγών – που απασχολούσαν τα παιδιά) ήταν να ζητάνε από τους γονείς επίμονα, να ανέβουν επάνω και να αφήσουν τα παιδιά μόνα τους (όταν, υπήρχαν και παιδιά που ήθελαν τη μαμά τους κοντά ή παιδιά 1,5 χρονών που όπως καταλαβαίνετε δεν μένουν μόνα τους και ιδίως ανάμεσα σε 50 5χρονα!) και να κυνηγάνε τα παιδιά να φάνε για να τα μεταφέρουν σε άλλο τραπέζι για να κόψουμε την τούρτα για να ακολουθήσει το επόμενο στρώσιμο για το επόμενο πάρτυ κ.ο.κ. Φυσικά στις δραστηριότητες που υπήρχαν στον χώρο όπως π.χ. τα ηλεκτρονικά για τα αγόρια, γινόταν μάχη μεταξύ 5 χρονου και 8 χρονου ποιος θα παίξει και φυσικά καμία παιδαγωγός για να μοιράζει δίκαια το χρόνο για να παίξουν όλα τα παιδιά. Στο δε, κοριτσίστικο δωμάτιο, να γίνεται της τρελής. Τα κορίτσια να μην χωράνε να περάσουν. Ο διαδραστικός πίνακας φυσικά δεν μπορούσε να δουλέψει α) γιατί κόλλαγε συνέχεια ο υπολογιστής και β) γιατί είχε τόσα παιδιά μπροστά από τον projector που δεν εμφανιζόταν τίποτα στην οθόνη. Στην disco που προσπάθησε η μία κοπέλα (η μόνη πρόσχαρη) να παίξει ένα παιχνίδι (αυτό με το σκοινί που τα παιδιά πρέπει να περνάνε χορεύοντας από κάτω), για βοηθό είχε βάλει ένα παιδί να κρατάει το σκοινί (κορδέλα βασικά) το οποίο δεν μπορούσε να το συγκρατήσει γιατί περνάγανε μαζί κάπου 15 και βάλε παιδιά κάτω από την κορδέλα. Το 2ο διαδραστικό παιχνίδι με projector στο ταβάνι κρεμασμένο, φυσικά και δεν έπαιξε παρά μόνο στην αρχή που ήταν μόνο κάπου 10 παιδιά μαζεμένα. Μετά δεν υπήρχε ελεύθερο πάτωμα για να εμφανίζεται η εικόνα του διαδραστικού παιχνιδιού!

 

Στους γονείς που καθόντουσαν κάτω με τα παιδιά, δεν προσφέρθηκε καν τούρτα γιατί έπρεπε ντε και καλά να πάνε επάνω να καθήσουν να φάνε!! Την οποία όμως την σερβίρανε επάνω αλλά αφού δεν την τίμησαν οι γονείς που δεν μπορούσαν να ανέβουν…

 

Ο φύλακας ο καημένος (άλλος πρόσχαρος άνθρωπος, τώρα όμως καταλαβαίνω γιατί) ο οποίος έπρεπε να έχει το νου του σε τόσα παιδιά που μπαινόβγαιναν από τον παιδότοπο για να ανέβουν την σκάλα και να πάνε επάνω στους γονείς τους, και η κεντρική είσοδος είναι πάνω στη λεωφόρο, να είναι έτοιμος να σκάσει. Βαρέα και ανθυγιεινά θα πρέπει να του κολλάνε!!

 

Η αντιμετώπιση δε της διεύθυνσης όταν της έκανα τα παράπονα ήταν να μου πούνε «ε δεν θέλουν όλα τα παιδιά να παίζουν ομαδικά παιχνίδια!!! Και στο ένα πάρτυ από τα 3 οι γονείς είχαν καλέσει 15 και τους ήρθαν 30!!!!!»

 

Δηλαδή όλα στο βωμό του χρήματος!

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λυπάμαι μόνο που σας χάλασε το πάρτι σας, καλά κάνεις και το λες. Ελπίζω το κοριτσάκι σου να διασκέδασε και να μην ... χαλάστηκε το κέφι του από όλα αυτά (το λέω γιατί τα παιδιά, ευτυχώς γι αυτά, έχουν άλλο κριτήριο). Δεν ξέρω, βρες κάπου να το αναφέρεις όλο αυτό, μήπως και ταρακουνηθούνε. Απόδειξη σας έδωσε τουλάχιστον για το κεφτεδάκι?

Άκου να δεις τι έγινε σε εμάς πριν δύο χρόνια. Είπαμε να κάνουμε παρτάκι στα γενέθλια του 6χρονου (τότε 4χρονου). Ιούνιος ήταν, είχαμε κανονίσει να είναι και άλλο ένα πάρτι αλλά όχι άλλα παιδάκια- αδέσποτα. Το πάρτι ήταν για τις 11.00 το πρωί, κατά τις 10.00 χτυπάει το κινητό και ήταν η ιδιοκτήτρια του παιδότοπου: Την παρακάλεσε μία πελάτισσα, που είχε κανονίσει την ίδια μέρα πάρτι στο Άλσος -υπαίθριο-, να στεγάσει το πάρτι του 8χρονου γιου της, γιατί είχε αρχίσει να ψιχαλίζει και θα γίνονταν μούσκεμα. Θα έρχονταν -αν θέλαμε- δέκα 8χρονα, οι οποίοι θα πήγαιναν πάνω στον παιδότοπο και θα κατέβαιναν κάτω μόνο την ώρα που τα μικρά θα ήταν πάνω για φαγητό. Εννοείται θα έφερναν τα φαγητά τους. Θα ήθελε, λέει, να την διευκολύνουμε και ό,τι έβγαζε θα το αφαιρούσε από τα δικά μας πάρτι. Το έκανε μόνο για να εξυπηρετήσει.

Είπαμε ναι, με επιφύλαξη, μόνο και μόνο επειδή ήταν πολύ ευγενική (και κερδίζαμε και 200 ευρώ:wink:;-)). Και ήταν φανταστικά, γιατί ήρθαν τα 8χρονα βρεγμένα και λασπωμένα, μπήκαν όλα μαζί σαν ομάδα, τα μικρά χειροκροτούσαν, μετά προς το τέλος, κατέβηκαν και έπαιξαν με τα μικρά, έχω φανταστικές φωτογραφίες από εκείνο το πάρτι.

Δεν αισθανθήκαμε όμως ριγμένοι, άσε που είχαμε ειδοποιηθεί και εγκρίνει.....

Θέλω να πω ότι

Link to comment
Share on other sites

Ναι φυσικά μας έδωσε απόδειξη. Λίγο μπαχαλοποιημένες αλλά μας έδωσε! Η ουσία είναι ότι αρκετοί επιχειρηματίες προσπαθούν εν μέσω κρίσης να βγάλουν ότι μπορούν εις βάρος των πελατών. Τα παιδιά καταλαβαίναν την ξαφνική πολυκοσμία γιατί δεν μπορούσαν να παίξουν με το ένα με το άλλο με το παράλλο, και γενικά άρχισαν να βαριούνται και να ψάχνουν τους γονείς τους για να καθίσουν μαζί τους!!! Δηλαδή έλεος. Το δικό μου παιδί έχοντας τους φίλους της εκεί, ήταν η καλύτερή της, αλλά η εικόνα που αποκόμησαν οι γονείς δεν νομίζω ότι ήταν η καλύτερη. Ψάχνω να βρω που αλλού μπορώ να αναφερθώ στον συγκεκριμένο παιδότοπο. Έχω εκνευριστεί πάρα πολύ και έπρεπε ίσως να το περιμένω από την αρχή ότι η κατάσταση είναι μπάχαλο. Φαινόταν άλλωστε από τον τρόπο που μου παρουσιάζανε τον χώρο.

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011

Link to comment
Share on other sites

Από την περιγραφή τυχαίνει να καταλαβαίνω σε ποιον παιδότοπο αναφέρεσαι....Στον ίδιο κάναμε κι εμείς πέρσι το πάρτι της κόρης μου. Ευτυχώς ήμασταν τυχεροί και ο καιρός ήταν εξαιρετικά καλός για αρχές Μαρτίου και τα παιδιά έπαιξαν έξω, που η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ότι μέσα. Αλλά είχαμε σοβαρά προβλήματα στη συνεννόηση με τη διεύθυνση. Άλλα είχαμε συμφωνήσει πριν το πάρτι και άλλα έγιναν (για παράδειγμα τα παιδιά θα μπορούσαν να κάνουν roller όποτε και όσο θα ήθελαν αλλά την ημέρα του πάρτι μας είπαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν μόνο μια συγκεκριμένη ώρα γιατί το υπόλοιπο διάστημα είχαν κλείσει ιδιαίτερα μαθήματα!!!). Το αποτέλεσμα ήταν να φύγουμε εξαιρετικά εκνευρισμένοι. Ευτυχώς τα παιδιά λύσσαξαν και δεν κατάλαβαν τίποτα από όσα έγιναν. Και σίγουρα δεν είναι φθηνός παιδότοπος....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...