Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Tardyferon(Σίδηρος) - 7η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια,

Βρίσκομαι στην έβδομη εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου, στο πρώτο μου μωράκι:) χθές ξεκίνησα να παίρνω όπως μου είπε ο γιατρός μου το Tardyferon μισή ώρα πριν το φαγητό 1 πρωί και ένα βράδυ το ίδιο και το μαγνήσιο(Trofocard).

Το πρόβημα μου είναι ότι μόλις πιω το χάπι του σιδήρου κάνω κατευθείαν εμετό αλλά το χάπι δεν βγαίνει με τον εμετό..

να ανησυχήσω;; τι να κάνω πλεόν φοβάμαι να πάρω το σίδηρο.

Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο εσάς;;;

Σε τι δόσεις σας είπε να παίρνετε το σίδηρο και το μαγνήσιο ο γιατρός σας;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια:-)

Διαφημίσεις

Το πρόβημα μου είναι ότι μόλις πιω το χάπι του σιδήρου κάνω κατευθείαν εμετό αλλά το χάπι δεν βγαίνει με τον εμετό.. να ανησυχήσω;; τι να κάνω πλεόν φοβάμαι να πάρω το σίδηρο. Σε τι δόσεις σας είπε να παίρνετε το σίδηρο και το μαγνήσιο ο γιατρός σας;;[/QUOTE]

Δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο (παίρνω 1 αμπούλα (σιρόπι) σιδήρου και 3 τροφοκαρντ, τη μέρα) και ούτε είχα εμετούς στην εγκυμοσύνη). Το ίδιο το χάπι σου φέρνει εμετό? Είναι πιο μεγάλο από τα συνηθισμένα? Έχει καμιά περίεργη γεύση που προλαβαίνεις να την καταλάβεις πριν καν το καταπιείς? Θα μπορούσες να του πεις να σου δίνει το σιρόπι, αλλά αν σε ενοχλεί το χάπι, το σιρόπι μάλλον θα σε ενοχλήσει πιο πολύ (είναι ένα μικρό σφηνάκι πολύ γλυκού και παχύρευστου υγρου, σε άλλους αρέσει σαν γεύση βέβαια).

Να σου πω επίσης, ότι -νομίζω- ότι σίδηρο και μαγνήσιο πρέπει να έχουν χρονική απόσταση μεταξύ τους για καλύτερη απορρόφηση.

....Εσύ τα παίρνεις τελείως μαζί?

Δεν καταλαβαίνω καθόλου τη γεύση, μόλις καταπίνω το χάπι κατευθείαν εμετό κάνω,

μου είπε το σίδηρο να το πάρω μισή ώρα πριν το φαγητό και μετά το φαγητό να παίρνω το μαγνήσιο...