Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι θα μπορούσα να είχα κάνει....

Recommended Posts

...το πρώτο βράδυ στο σπίτι?

Η ιστορία έχει ως εξής:

Γέννησα τον Κωστή με επείγουσα καισαρική μετά από πρόκληση, λόγω αποκόλλησης του πλακούντα.

Τον θήλασα πρώτη φορά στο μαιευτήριο την επόμενη μέρα.

Η μαία μου, ήταν της άποψης ότι μέσα στο μαιευτήριο δεν έχω ελπίδα να θηλάσω αποκλειστικά, εφόσον δεν θα έχω το μωρό δίπλα μου, αλλά δεν πρέπει να ανησυχώ, γιατί εφόσον το θέλω, θα το καταφέρω μετά (να σημειώσω, ότι η ίδια έχει 4 παιδιά τα οποία έχει ανεξαιρέτως θηλάσει αποκλειστικά και πολύ καιρό και το 4ο το γέννησε στο σπίτι της). Παρόλο που δεν συμφωνούσα απολύτως μαζί της, αποφάσισα να μην μπω στη διαδικασία να τσακώνομαι με τις μαίες του μαιευτηρίου. Η οδηγία που είχε δώσει η μαία μου ήταν να μου τον φέρνουν, εκτός από τις υπόλοιπες τακτικές ʽεπισκέψειςʼ και στις 12 το βράδυ.

Κατά τα άλλα οι οδηγίες και οι συμβουλές που μου έδωσε ήταν πραγματικά πολύτιμες και απόλυτα σύμφωνες με όσα έχω μάθει εκ των υστέρων από το φόρουμ.

Την 3η μέρα ο Κωστής έκανε ίκτερο και τον βάλανε στις λάμπες. Εγώ έβγαζα το γάλα μου με θήλαστρο και τους το έδινα –ελπίζω να του το δίνανε. Μου τον φέρνανε μόνο 2 φορές την ημέρα, οπότε θηλάζαμε.

Εξαιτίας των σχετικά επίπεδων θηλών αλλά και της απειρίας μου, τις πρώτες μέρες το στήθος μου πληγώθηκε –όχι τραγικά, αλλά αρκετά ώστε να μου προκαλεί δυσφορία.

Φύγαμε από το μαιευτήριο την 5η μέρα.

Στο σπίτι ξεκινήσαμε να θηλάζουμε κανονικά, χωρίς πρόγραμμα κλπ.

Μόνο που το απόγευμα, γύρω στις 7-8 ο Κωστής αποφάσισε να ξεκινήσει έναν μαραθώνιο θηλασμό. Η ώρα είχα φτάσει 12 κι ο Κωστής ήταν ακόμα στο στήθος. Όντας ήδη πληγωμένο, το στήθος πονούσε όλο και περισσότερο. Από την κούραση και την ταλαιπωρία, κάποια στιγμή η παραγωγή σταμάτησε και ο πόνος ήταν αφόρητος.

Σίγουρη για το θηλασμό μου, δεν είχα κανένα τρόπο να δώσω στον Κωστή κάτι άλλο εκτός από το γάλα μου. Περάσαμε ένα μαρτυρικό βράδυ, με τον Κωστή να κλαίει, εμένα να πονάω και να στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να τον ανακουφίσω και τον μπαμπά απελπισμένο. Γύρω στις 4 κατάφερα να τον βάλω πάλι λίγο στο στήθος και μετά κατάφερε να κοιμηθεί λίγο. Στις 8 το πρωί, ο μπαμπάς κίνησε να βρει φαρμακείο, να αγοράσει γάλα. Μέχρι να επιστρέψει, εμείς είχαμε θηλάσει πάλι, ο Κωστής ήταν ικανοποιημένος κι εγώ επίσης, παρόλο που πονούσα.

Αργότερα, είχαμε την πρώτη επίσκεψη του παιδίατρου. Του περιγράψαμε την κατάσταση. Ευτυχώς η συμβουλή του ήταν να βάλουμε το γάλα που αγοράσαμε βαθιά στο ντουλάπι και αν υπάρξει καμιά φοβερή ανάγκη το ξανασυζητάμε. Έτσι θηλάσαμε αποκλειστικά για 5 μήνες.

Τώρα που είμαι πάλι έγκυος, δεν μπορώ να μην σκέφτομαι....τι θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά εκείνο το πρώτο μαρτυρικό βράδυ στο σπίτι με το μωρό?

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το νινί σου και με το καλό να δεχτείς το 2ο.

Μήπως θα έπρεπε εκείνο το βράδυ να έχετε χρησιμοποιήσει πιπίλα; ή να έχετε - κατ' εξαίρεση - δώσει γάλα ξένο στο μικρό για να ηρεμήσει.

Έτσι ούτε το στήθος σου θα είχε πληγιάσει και θα θήλαζε κανονικά

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Μαριλίνα, σόρρυ κιόλας, αλλά εδώ μιλάμε για θηλασμό...

Ελίζα, εγώ δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό..θα έβαζα λανολίνη στο στήθος, θα το είχα συνεχώς έξω και θα διάβαζα ένα βιβλίο για να ξεχνιέμαι.

Επίσης θα έβαζα πρώτα το μωρό από το στήθος που δε με πονάει και μετά, αφού είχε καταλαγιάσει λίγο η πείνα, θα τον έβαζα και από το πονεμένο.

Επίσης, θα πρόσεχα συνεχώς το πώς πιάνει τη θηλή. Θα διόρθωνα με την πρώτη ευκαιρία.

αυτό ήθελα να πω κι εγώ...όσο προετοιμασμένες κι αν είμαστε, ως πρωτάρες δεν εχουμε την αίσθηση του πραγματικά σωστού πιασίματος...

Και αν πιάσει και πίνει δεν ειχαμε το θάρρος και ετσι λεπτεπίλεπτα που είναι να τα βγάζουμε από το στήθος όσες φορες χρειαστεί....

Εδω καναμε ενα τεταρο να περασουμε ενα μανικι...

Πάντως πιστεύω στο δευτερο ολες θα τα παμε καλυτερα ε κορίττσια?

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

κράτα και πισινή galat :lol: Υπάρχουν προβλήματα, όπως η φυσιολογία του στόματος του μωρού κλπ, που δυσκολεύουν το θηλασμό και ας είναι η μάνα βετεράνα...

οι γνώσεις πάντα βοηθούν πάντως!

σίγουρα...εμένα ας πούμε έχει κοντο χαλινό η μικρά...να δούμε το δεύτερο...

με είχε ματώσει...παρά την λανολίνη, σωστή θέση κλπ είναι κάτι για το οποίο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα...που έβρισκα το κουράγιο, ασπριζα κυριολεκτικα καθε φορα που θηλαζα...αλλα εγω αντεχω πολύ τον πόνο γενικά ειμαι άλλο τρένο....(δεν εχω κάνει πχ ποτέ ένεση στα σφραγισματα :lol: )πολύ πείσμα....

Αποτέλεσμα εως ότου οι θηλές ξεπεράσουνε την αρχική ευαισθησία και επουλωθούν αντλούσα... η παραγωγη δεν ρυθμιζόταν με βάση τις αναγκες του μωρού αλλά τις ώρες που μπορούσα να αντλήσω και αρχικά είχε πάρει και ξένο γάλα....πολύ ζόρι, αντλήσεις, πόνος, αποστειρώσεις, κλπκλπ

Αλλά όλα εγινα τέεεεεεεεεελεια αργότερα με τον αποκλειστικό θηλασμό....

Οπότε Ελίζα υπάρχουν και χειρότερα....

eNeap2.pngNziDp2.png

να πω κι εγω την αληθεια μου,πολυ φοβαμαι μηπως δεν τα καταφερω και στο δευτερο :oops:

ναι μια φοβια την εχω,σιγουρα θα ειμαι πολυ πιο ενημερωμενη αλλα.....

Ελιζα εγω δε θα εκανα τπτ διαφορετικο,στις πληγωμενες θηλες βαζουμε το ιδιο μας το γαλα!!! :D

9a7bp2.pngIm47p2.png

εεε ειπαμε... όχι κι έτσι χαχαχα δεν εχω κάνει ευτυχως ποτέ εξαγωγή πάντως....λες να δοκιμάσω? :lol::lol: αλήθεια πάντως δεν πονούσα και επειδή μου την εσπαγε το μουδιασμα χωρις λόγο, του έλεγα ξεκίνα και βλέπουμε...ποτέ δεν χρειάστηκε...

Σορρυ πάντως Ελιζάκι, να επανέλθω μην σου χαλάω το ποστ, όντως περισσότερο από όλα στις ευαισθητες θηλές το γάλα....

Τώρα σχετικά με τις ώρες που ήταν κολλήμενος...αυτό ίσως να μην συμβεί με το δευτερο...εμενα πχ που γενικά ήταν ξυπνια συνεχεια μερα βραδυ, την πρώτη μέρα κοιμόταν.... με τις ώρες..... και δεν ήξερα τι να κάνω διαβάζοντας ότι πρέπει να τα ξυπνάμε....anyway εγώ την άφησα και κοιμήθηκε 9ωρο το ζωον.... :cry: δεν έκανε καθόλου ίκτερο όμως...

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

Eliza, νομίζω ότι ο μαραθώνιος θηλασμός ήταν αποτέλεσμα του μαιευτηρίου. Ήταν επόμενο να συμβεί γιατί η παραγωγή σου δεν συμβάδιζε με τις απαιτήσεις του μωρού από την 1η μέρα... Έτσι και αυτό κόλλησε στο στήθος για να αυξήσει την παραγωγή...

Αν αυτή την φορά κάνεις rooming in πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα...

Πάντως και σε εμένα συνέβη το ίδιο...

WLn5p2.png

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τη συμπαράσταση.

dooo, katerina24, ευτυχώς, οι συμβουλές περιποίησης του στήθους που είχα ήταν καλές (λανολίνη, γάλα κλπ) και από την επόμενη μέρα τις εφάρμοσα σχολαστικά. Έτσι κατάφερα να επουλωθούν οι θηλες (ναι τις είχε πληγώσει εξίσου και τις δύο) μέχρι να σαραντίσουμε.

Αλλά για να περιποιηθείς το στήθος σου...πρέπει το μωρό να το αφήσει για λίγο :?:lol:

galat, το ξέρω οτι υπάρχουν χειρότερα. Έχω διαβάσει εδώ μέσα.....:cry:

felinidoc, υποθέτω πως έχεις απόλυτο δίκιο για τα αποτελέσματα του μαιευτηρίου :? Βέβαια με αυτόν τον μαραθώνιο θηλασμό, ο Κωστής όχι μόνο άυξησε την παραγωγή...από τα πατώματα το μαζεύαμε το γάλα μέχρι να σαραντίσουμε :lol:

Όσο για το rooming in, δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά θα υπάρχει στις επιλογές μου :cry: Δεν σκοπεύω να αλλάξω γυναικολόγο και στο ΜΗΤΕΡΑ δεν δίνω τόσο λεφτά για να έχω μονόκλινο :evil::evil:

Ελπίζω πάντως, ότι όντας πεπειραμένη πλέον (τρομάρα μου :oops: ) θα τα καταφέρω λίιιιγο καλύτερα και δεν θα ξαναγίνουν έτσι οι θηλές μου με το δεύτερο. :roll:

KbCJp2.pngEYukp3.png

έχω την εντύπωση ότι τώρα πια οι θηλές σου δεν θα είναι πρωτάρες..έχουν σκληραγωγηθεί.

Πάντως είναι πολύ καλό το μυστικό να απασχολείς το μυαλό σου με κάτι άλλο..εγώ το βρήκα πολύ χρήσιμο!

Ελίζα, όπως είπε και η felini το μόνο που θα έκανα διαφορετικά, είναι να έχω το μωρό κοντά μου. Έχεις σκεφτεί για το κεντρο φυσικού τοκετού στο ίλιο;

Κατα τ’αλλα, τα ίδια περάσαμε κι εμείς. Πληγωμένες θηλές, και μαραθώνιους θηλασμούς.

Αν περάσω τα ίδια και στο δεύτερο, νομίζω οτι θα με βοηθήσει, το οτι θα ξέρω πως είναι απόλυτα φυσιολογικό, και οτι δεν έχει πρόβλημα ούτε το μωρό ούτε γω. Το χειρότερο ήταν οι συγγενείς και φίλοι που προσπαθούσαν να βοηθήσουν, λέγοντας μου οτι δεν έχω γάλα, και να δώσω ξένο.

Αν δεν μπορέσεις να έχεις rooming in, κάνε ο,τι περνάει απ’το χέρι σου, να μη πάρει το μωρό ξένο. Θήλαζε όσο συχνά θέλει, και για όση ώρα θέλει, πρόσεχε την τοποθέτηση, κοιμήσου αγκαλιά με το μωράκι, φρόντιζε τις θηλές, μη βάλεις στο σπίτι ξένο γάλα, (είναι πειρασμός για μια κουρασμένη μαμά), κι όλα θα πάνε καλά!

Εύχομαι να γεννήσεις μ’ενα πόνο, ένα υγιέστατο πανέμορφο μωράκι, να είναι πρωταθλητής στο θηλασμό, και να πάνε όλα καλά! :wink:

Επίσης, θα πρόσεχα συνεχώς το πώς πιάνει τη θηλή. Θα διόρθωνα με την πρώτη ευκαιρία.

αυτό ήθελα να πω κι εγώ...όσο προετοιμασμένες κι αν είμαστε, ως πρωτάρες δεν εχουμε την αίσθηση του πραγματικά σωστού πιασίματος...

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να πονάει. Αν πονάει, κάτι κάνουμε λάθος και πρέπει να το διορθώσουμε. Όχι μόνο για να μην πονάμε εμείς αλλά γιατί το μωρό δεν θα τραφεί σωστά με λάθος τοποθέτηση.

Και αν πιάσει και πίνει δεν ειχαμε το θάρρος και ετσι λεπτεπίλεπτα που είναι να τα βγάζουμε από το στήθος όσες φορες χρειαστεί....

Χμ ... αυτή η σκέψη "αναιρείται" εύκολα, αν σκεφτείς το λούκι που πέρασε για να γεννηθεί. Δεν είναι ΤΟΣΟ λεπτεπίλεπτα :wink:

Μετά, ό,τι κάνουμε, είναι για το καλό τους, δεν μπορούμε να τους το στερήσουμε!

Εδω καναμε ενα τεταρο να περασουμε ενα μανικι...

Ευτυχώς τα μωρά έχουν υπομονή και συγχωρούν εύκολα :lol:

Πάντως πιστεύω στο δευτερο ολες θα τα παμε καλυτερα ε κορίττσια?

Έτσι πιστεύω κι εγώ :D

Στο δεύτερο, θα ράψω έναν μάρσιππο πάνω στην κοιλιά μου, θα το διασυνδέσω απευθείας με το στήθος και δεν θα το ακουμπάει κανένας :twisted:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Ελιζα δεν παιζει να γεννησεις σε δημοσιο? υΠΑΡΧΟΥΝ ΠΤΕΡΥΓΕς που πληρωνεις κατι παραπανω αλλα μεχρι και μονοκλινο μπορεις να εχεις και το μωρο σου μαζι ολη μερα......

Κι εμεις περασαμε τα ιδια.......επειδη το μωρο δεν θηλαζε καλα στο νοσοκομειο, αρχισαμε αποκλειστικο θηλασμο στο σπιτι.........θα σου πω τι εκανα οταν μου σακατευε τις θηλες..........

Απο τον πολυ πονο δεν αντεξα καποια στιγμη και για μιαμισι μερα εβγαζα το γαλα με θηλαστρο και του το εδινα.......ο δικος μου δεν ειχε κανενα προβλημα με συγχυση θηλων........και ξενο ειχε παρει στο νοσοκομειο και απο το στηθος και πιπιλα στο στομα του χωνε η γιαγια του.........οποτε οσο του εδινα το δικο μου γαλα με θηλαστρο τοσο εγιαναν οι πληγες μου.......δεν πλενομουν συνεχεια και εβαζα μονο δικο μου γαλα στο στηθος αντι για κρεμες......

Καποιες φορες που υποτροπιαζα, εκοβα καποιους θηλασμους και εδινα με το θηλαστρο.......μιση-μια μερα ηταν αρκετη για να συνελθει το στηθος.....

Πεσιμα να χεις και υπομονη και ολα ξεπερνιουνται!!! Με το καλο να δεχθεις το μωρακι σου!!! :D

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Πιστευω οτι εκανες οτι επρεπε Ελιζακι. Και εγω τα ιδια εκανα ! Ολη νυχτα σχεδον κολλημενος στο στηθος !!

Χλοη εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες ,εχω περασει ακριβως τα ιδια. Τελικα οι συγγενεις αντι να βοηθησουν κανουν τα πραγματα χειροτερα!

Εγω στην μανα μου της ειπα κ πηγε σπιτι , ηθελε να κατσει 40 μερες αλλα δεν αντεχα αλλο. Καθε μερα το ιδιο τροπαρι δεν εχεις γαλα , το παιδι πειναε δωσε ξενο κλπ. Μου ειχε κανει πλυση εγκεφαλου. Τωρα τσιμουδια...

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Καλημέρα και από μένα!

Τελικά ο καιρός περνάει γρήγορα και όταν λένε ότι ξεχνάς τις ταλαιπωρίες των πρώτων ημερών όντως τις ξεχνάς!

Ελίζα, εγώ γέννησα στο Ιασώ. Η μαία μου πολύ καλή, με το πείσμα που είχε να με ξεγεννήσει φυσιολογικά, με τον ίδιο τρόπο επέβαλλε να μου φέρνουν το μωρό όποτε έκλαιγε. Υποθέτω δηλαδή ότι ήταν δική της οδηγία γιατί κανένα άλλο μωρό δεν ερχόταν τόσο συχνά πορότι είχαν ζητήσει και για εκείνα αποκλειστικό θηλασμό. Αφού είχε γίνει η μασκότ του ορόφου το μωρό: "Ερχεται ο Παπαδόπουλος", "Ο Παπαδόπουλος πεινάει πάλι". Προφανώς δεν πεινούσε μόνο ο Παπαδόπουλος, αλλά τον Παπαδόπουλο φέρνανε... Οι οδηγίες της ίδιας μαίας ήταν να τον αφήνω 20 λεπτά με μισή ωρα στο κάθε στήθος για να μη με πληγιάσει. Και επειδή ο παπαδόπουλος δεν αρκούταν με μια ώρα μόνο, άλλαζα κάθε μισάωρο στήθος. Πληγιάστηκα λίγο αλλά σε λογικό βαθμό. Επίσης όταν ερχόταν και με διόρθωνε για το πώς έπιανε τη θηλή υπήρχε μεγάλη διαφορά με αυτό που έκανα εγώ. Έπαιρνε το κεφάλι του και κυριολεκτικά έχωνε μέσα στο στόμα του όλη την άλω! Αλλά τον μπούκωνε χωρίς δεύτερες σκέψεις και ενδιασμούς. Και έχει δίκιο η amaretto δεν είναι και τόσο λεπτεπίλεπτα, η φύση έχει προνοήσει. Είμαι σίγουρη ότι αυτό το θέμα θα το αντιμετωπίσεις πολύ εύκολα, λόγω προηγούμενης εμπειρίας.

Να σου ζήσουν! Με το καλό να έρθει και το δεύτερο!

Κορίτσια, σας ευχαριστώ και πάλι όλες! :D

Τελικά τα περισσότερα προβλήματα είναι στο κεφάλι μας... :roll:

Μέχρι τώρα σκεφτόμουν, 'πώς θα γίνει να μην ξαναπεράσουμε τέτοια νύχτα?'

Τώρα σκέφτομαι, 'και έτσι να' ναι η πρώτη νύχτα...για καλό θα είναι' :)

Ελπίζω η εμπειρία να βοηθήσει και να πάνε όλα πιο καλά.

KbCJp2.pngEYukp3.png

• 7 months later...

olo to mystiko brisketai stoys thilasmoys sto maieythrio.

Me ton Manvlh perasa tvn pathon moy ton taraxo tis protes meres.

Me tin mpempa zitisa apokleistiko thilasmo kai moy tin efernan 7 fores to 24wro.Tis ypoloipes ores moy elegan oti koimatai yrema.Den to pisteva ospoy irthame sto spiti kai katalaba oti itan i alithia!!!!

Einai poly pio eykolos o thilasmos kai ola pane poly pio kala.

Sto dwmatio toy maieytirioy mia kopela me koroideye poy thilaza syxna (kapote tha ta grapso sto "ti tha akoysv...)alla egw skeftomoyn oti kanw to kallitero gia to paidi moy kai tha kanw pio eykoles kai tis eksodoys mas...Pragmatika ,apo tote poy sarantisame kathe kyriaki eimaste ekso apo to prwi mexri arga to brady...

Kali epityxia se olew tis manoyles poy theloyn na thilasoyn para tis dyskolies...

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png