Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟ, ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ Ή ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ?

Recommended Posts

Όπως καταλάβατε, ως πρωτάρα, η κάθε μας μέρα συνοδεύρται με το άνοιγμα νέου θέματος!

Τη Δευτέρα κάναμε το πρώτο εμβόλιο. Η γιατρός μας έδωσε και σίδηρο ferrum, 5 σταγόνες τη μέρα, γιατί είναι κάπως χλωμός (το βάρος του ήταν καλό, πήρε 900 γραμμάρια στο 2ο μήνα). Τελείως συμπτωματικά τις μέρες αυτές έφαγα πολλές μερίδες γαλακτοκομικά (γάλα-γιαούρτι) και παρατήρησα τα εξής:

- άλλαξε η συχνότητα των κενώσεων (ήταν 1 στο 24ωρο ή στις 48 ώρες και έφτασαν και 4, πολύ υδαρή και σκούρα -το χρώμα είναι σίγουρα από το σίδηρο). Τα κανει το ξημέρωμα, μόλις τον ταϊζω. Αρχίζει να γουργουρίζει η κοιλιά του και να κάνει τρελούς ήχους (σαν να είναι ενήλικας), δυσφορεί, κλαίει και δείχνει να πονάει, χτυπάει τα πόδια έντονα, ενώ οι θηλασμοί τα ξημερώματα ήταν οι πιο καλοί (ψιλοκοιμόταν και το στήθος ήταν γεμάτο, ήταν ευχαρίστηση).

-χθες κοιμόταν όλη μέρα και ήταν νωθρός γενικά, ψόφιος εν ολίγοις.

-γενικά στους θηλασμούς, ενώ είχαμε πρόβλημα μόνο το βράδυ που δεν "έβρισκε" γάλα, τώρα χτυπιέται σε όλους σχεδόν τους θηλασμούς, είναι πολύ νευρικός, κλαίει και "δαγκώνει" πολύ δυνατά το στήθος, που αρχίζω να πιστεύω ότι με φορείο θα με πάρουν από εδώ μέσα, μιλάμε για αφόρητο πόνο.

Και ενώ έχουμε καταργήσει την ψευδοθηλή στο ένα στήθος και έπινε πολύ ωραία, το "παίζει" ότι δεν μπορεί να πιάσει και γίνεται χαμός, άντε πάλι δηλ. η ψευδοθηλή. Μου θύμησε τη συμπεριφορά των παιδιών όταν είναι άρρωστα: τους κάνουν τα χατίρια και έχουν "παροχές" που όταν είναι στα καλά τους δεν τις έχουν. Κάπως έτσι και μεις.

Ενστικτωδώς αισθάνομαι ότι δεν είναι π.χ. κολικοί, αλλά κάτι τον πείραξε και αποφάσισα από σήμερα να κόψω τα γαλακτοκομικά και τον σίδηρο να δώ πώς θα πάμε. Μπορεί όντως να επιηρεαστεί τόσο ο οργανισμός του παιδιού από το σίδηρο ή τα γαλακτοκομικά?

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

εμενα ο γιος μ ο μεγαλος εκανε κολικους πολυ ασχημους οι οποιοι με το που εκοψα το σιδηρο που επαιρνα ΕΓΩ περασαν.ρωτα τη γιατρο σου αλλα η δυσφορια οφειλεται πιθανοτατα στο σιδηρο.η νωθροτητα στο εμβολιο.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Εγω δεν παίρνω σίδηρο, στον μικρό έδωσα 3 μέρες (Τρίτη-Τετ-Πέμπτη). Χθες πήρα τη γιατρό και ρ'ωτησα αν το εμβόλιο ευθύνεται για τη ζαβλακωμάρα του μωρού και μου είπε όχι, γιατί οι παρενέργειες του εμβολιου εμφανίζονται το δύο πρώτα 24ωρα. Πάντως το λυπάμαι πολύ το καημένο, ειδικά γι' αυτούς τους ¨"μεταλλικούς" ήχους που κάνει η κοιλίτσα του.

sLvDp3.png

Τα 24ωρα ειναι νομικα τερτιπια για τις εταιριες. Φυσικα και μπορει να παρουσιαστει αλλεργια σε διαφορα λογω εμβολιου, μας το ελεγε και συμφορουμιτισσα και μαλιστα συμφωνουσαν οι γιατροι της στο Παιδων.

Τωρα και ο σιδηρος μπορει να δημιουργησει τετοια θεματα, δεν ξερω αν πραγματικα ηταν τοσο απαραιτητο να δοθει στο παιδι, καποιοι γιατροι το χορηγουν ευκολα αλλοι οχι. Εγω θα επαιρνα γνωμη και απο αλλο γιατρο που θα ηξερα οτι ειναι διστακτικος με τα σκευασματα. Αν επηρρεαζει το μωρο ο σιδηρος που παιρνει η μητερα σκεψου ποσο επηρρεαζει οταν το παιρνει το ιδιο το μωρο. Παρουσιαζει παρενεργειες το ελεγε και η δικη μου παιδιατρος οταν σκεφθομασταν να δωσουμε στον γιο μου που ηταν τοτε 2 ετων (τελικα του εδωσα ενα φυτικο σιροπι και ολα καλα)

Αλλα και η αλλεργια στα γαλακτοκομικα μπορει να εμφανιστει (ειτε λογω εμβολιου ειτε λογω αλλων παραγοντων) και αυτη θα φανει αν κοψεις τα γαλακτοκομικα για ενα μηνα, θελει 15 μερες να φυγουν τα ιχνη απο το δικο σου οργανισμο κι αλλες 15 απο του μωρου. η αλλεργια αυτη συνηθως φερνει πρασινωπες υδαρεις κενωσεις και κανει κολικους.

Οποτε θα σου προτεινα να ξανακοιταξεις το θεμα σιδηρου και να κοψεις για λιγο τα γαλακτοκομικα (αλλα και τα κρυφα σε διαφορες τροφες) να δεις αν εχετε βελτιωση.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Ξεκινα απο το σιδηρο ομως. Σταματα μερικες μερες να δεις αν εχει βελτιωση.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Ξεκινα απο το σιδηρο ομως. Σταματα μερικες μερες να δεις αν εχει βελτιωση.

Ξεκινώ απόσήμερα, τέρμα το σίδηρο. Τέρμα και τα γαλακτοκ. Μόλις έφαγα τα γεμιστά μου χωρίς γιαούρτι!

Πρασινες κενώσεις δεν κάνει. Απλά φοβάμαι με τις αλλεργίες, γιατί κάπου διάβασα ότι δεν παίρνει βαρος το μωρό σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο μόνος τρόπος να ελέγχω το βάρος, πέρα από τη ζυγαριά στην παιδίατρο, είναι οι βρεγμένες πάνες, ε? Από αυτές πάμε καλά. Αν ανλεβω στη ζυγαριά στο σπίτι και τον πάρω αγκαλια (γυμνό) και μετα αφαιρεσω το δικό μου βάρος, λέτε να δείξει με μικρή απόκλιση ή θα πέσει τελείως έξω?

sLvDp3.png

Ξεκινώ απόσήμερα, τέρμα το σίδηρο. Τέρμα και τα γαλακτοκ. Μόλις έφαγα τα γεμιστά μου χωρίς γιαούρτι!

Πρασινες κενώσεις δεν κάνει. Απλά φοβάμαι με τις αλλεργίες, γιατί κάπου διάβασα ότι δεν παίρνει βαρος το μωρό σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο μόνος τρόπος να ελέγχω το βάρος, πέρα από τη ζυγαριά στην παιδίατρο, είναι οι βρεγμένες πάνες, ε? Από αυτές πάμε καλά. Αν ανλεβω στη ζυγαριά στο σπίτι και τον πάρω αγκαλια (γυμνό) και μετα αφαιρεσω το δικό μου βάρος, λέτε να δείξει με μικρή απόκλιση ή θα πέσει τελείως έξω?

Χρειάζονται 2 εβδομάδες για σένα και άλλες 2 για το μωρό για να δείς διαφορά. Και επειδή τα μωράκια έχουν αλλεργία σε μια πρωτεϊνη των βοοειδών πρέπει να κόψεις και το μοσχαρίσιο κρέας.

Συμβουλή μου, κόψε πρώτα το σίδηρο αλλά τρώγε εσύ μπόλικο κρεατακι κλπ για να περνάει στο γάλα και αν δεν αλλάξει κάτι τότε κόψε γακακτοκομικά και μοσχάρι αλλά δίνε σίδηρο εφόσον το χρειάζεται το μωρό. (ακόμα καλύτερα καντου μια γενική αιματος σίδηρο να ξερεις αν όντως χρειάζεται)

NE1r.png

Ξεκινα απο τον σιδηρο και δες αν πραγματικα το χρειαζεται το παιδι.

Ναι τα κακα και οι πανες ειναι ενδεικτικες για το αν τρεφεται καλα. Δεν εχουν προβλημα βαρους ολα τα παιδια με αλλεργιες. Ειναι πολυπλοκο θεμα αυτες, ας ελπισουμε να ξεμπερδεψεις απλα με τον σιδηρο. Αν θες να το ζυγιζεις καθε βδομαδα νοικιαζεις ειδικη ζυγαρια απο φαρμακειο, 15-20 ευρω πληρωνεις.

Τωρα στις αρχες τα μωρα ειναι πολυ ευαισθητα σε οτι τρωει η μαμα και ισως κατι πειραζει το μωρο σου γι αυτο κι εχεις τα προβληματα που αναφερεις με τα κλαμματα τοσο καιρο. Η ξαδερφη μου που ειχε φοβερο θεμα με κολικους εκανε τρομερα περιοριστικη διατροφη μεχρι να στρωσει το εντερακι του. Αλλα πηγαινε βημα βημα και προσεξε σε πρωτη φαση τροφες οπως κρεμμυδια, λαχανα, οσπρια κλπ. Μετα βλεπεις.

Ξεκινα απο τον σιδηρο και δες αν πραγματικα το χρειαζεται το παιδι.

Ναι τα κακα και οι πανες ειναι ενδεικτικες για το αν τρεφεται καλα. Δεν εχουν προβλημα βαρους ολα τα παιδια με αλλεργιες. Ειναι πολυπλοκο θεμα αυτες, ας ελπισουμε να ξεμπερδεψεις απλα με τον σιδηρο. Αν θες να το ζυγιζεις καθε βδομαδα νοικιαζεις ειδικη ζυγαρια απο φαρμακειο, 15-20 ευρω πληρωνεις.

α

Τωρα στις αρχες τα μωρα ειναι πολυ ευαισθητα σε οτι τρωει η μαμα και ισως κατι πειραζει το μωρο σου γι αυτο κι εχεις τα προβληματα που αναφερεις με τα κλαμματα τοσο καιρο. Η ξαδερφη μου που ειχε φοβερο θεμα με κολικους εκανε τρομερα περιοριστικη διατροφη μεχρι να στρωσει το εντερακι του. Αλλα πηγαινε βημα βημα και προσεξε σε πρωτη φαση τροφες οπως κρεμμυδια, λαχανα, οσπρια κλπ. Μετα βλεπεις.

Οσπρια κλπ δεν τρωω. Ετρωγα όμως πολλα γλυκα, αλλα τα έκοψα. Αυτη τη βδομάδα όμως το παρακανα με γαλα και γιαούρτι. Τα κόβω όμως μαχαίρι. Αν ηρεμήσει, θα του ξαναδώσω σίδηρο (μετά από καιρό όμως). Και ανάλογα με την αντίδραση, βλέπουμε.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Δες αν χρειαζεται σιδηρο. Καλυτερα μια εξεταση αιματος παρα να παιρνει φαρμακο που δεν χρειαζεται. Ξερω οτι αλλοι γιατροι το χορηγουν με το καλημερα χωρις να συντρεχουν λογοι κι αλλοι το αποφασιζουν μονο αν ειναι απολυτως απαραιτητο και με εξετασεις.

Και η δικιά μου παιδίατρος ανέφερε κάτι για σίδηρο από τον 4ο μήνα και μετά αλλά θα κάνω πρώτα εξετάσεις και θα δούμε.

Η αλήθεια είναι ότι χωρίς εξετάσεις... δε μπορείς να ξέρεις!

NE1r.png

Κοιτανε σε καποια σημεια το μωρο, μεσα στο ματι, τα νυχια κλπ και ετσι λενε στα προχειρα αν υπαρχει θεμα αναιμιας. Αλλα επειδη αρκετοι παιδιατροι τα χορηγουν πολυ ευκολα καλυτερα να κανετε πρωτα εξετασεις. Και στο επομενο παιδι να δειτε το θεμα της προωρης απολινωσης ομφαλιου λωρου γιατι οταν κοβεται γρηγορα το μωρο στερειται ενα μεγαλο ποσοστο του αιματος απο τον πλακουντα και ετσι μετα εμφανιζουν αναιμια.

Το μωρό σου είναι μόλις 2 μηνών; Είναι πολύ μικρό για να πάρει σίδηρο χωρίς εξετάσεις. Πήρε κι εμένα ο δικός μου, αλλά ο αιματοκρίτης του ήταν 26 τότε. Πήγαινε ξανά στο γιατρό και ζήτα να σου γράψει εξετάσεις, να τις κάνεις άμεσα και να δεις, γιατί, από την άλλη, αν το μωρό όντως χρειάζεται σίδηρο, είναι επικίνδυνο να το αφήσεις χωρίς.

Το μωρό σου είναι μόλις 2 μηνών; Είναι πολύ μικρό για να πάρει σίδηρο χωρίς εξετάσεις. Πήρε κι εμένα ο δικός μου, αλλά ο αιματοκρίτης του ήταν 26 τότε. Πήγαινε ξανά στο γιατρό και ζήτα να σου γράψει εξετάσεις, να τις κάνεις άμεσα και να δεις, γιατί, από την άλλη, αν το μωρό όντως χρειάζεται σίδηρο, είναι επικίνδυνο να το αφήσεις χωρίς.

Είχε κάνει ίκτερο (λίγο) στην αρχή, και τώρα μας είπε ότι είναι χλωμός, γι' αυτό συνέστησε σίδηρο.

Ναι, νομίζω το καλύτερο θα ήταν να κάνουμε εξετάσεις.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Άσχετο, αλλά διάβασα ότι καλό είναι οι θηλάζουσες πρέπει να πίνουν κεφίρ και να τρώνε γιαούτι με προβιοτικά. Γνωρίζετε ποιό γαιούρτι έχει τα περισσότερα? Διάβασα για το νουνού κλάσικ. Άραγε και το light να έχει προβιοτικά? Γνωρίζετε κάτι?

sLvDp3.png

Τα καλυτερα και πιο αποτελεσματικα ειναι αυτα που κανεις μονη σου. Καμμια σχεση του εμποριου. Δεν ειναι δυσκολο ειδικα το κεφιρ.

συγνωμη κιολας αλλα πως η παιδιατρος συνεστησε χορηγηση σιδηρου χωρις εξετασεις?

Νομιζω οτι καλυτερα να κανεις εξεταση αιματος για να δεις αν υπαρχει αναγκη, ακομα κ για τις βιταμινες A, D που δινουν σωρηδον στα μωρα, πρεπει να γινεται εξεταση για να διαπιστωνεις αν υπαρχει αναγκη!!!

αν δεν εχει βλεννες, αιμα πρασινα κακα ή εκζεματα δε νομιζω να ειναι αλλεργια κ καλο ειναι να μην κοβεις προκαταβολικα τροφες

Gdt4p2.png

• 1 month later...

μπορεις να κανεις και αναιμακτο τεστ βιταμινων για να δεις αν το χρειαζεται, οσο για τα εμβολια, οι αρνητικες επιρροες τους μπορουν να μας ακολουθησουν ολη τη ζωη οχι μονο το πρωτο 24ωρο!!!!!