Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ρυζαλευρο.ναι ή οχι???

Recommended Posts

Σε λιγες μερες η παιδιατρος μου προτεινε αφου ο μπεμπης εγινε 5 μηνων να ξεκινησουμε με ρυζαλευρο.Αν του δωσω σκεφτομαι μονο βιολογικο.Εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα ή να ξεκινησουμε κατευθειαν με φρουτα?.Να σημειωσω οτι ο μικρος ειναι πολυ καλος στα κιλα του.Ποια ειναι η γνωμη σας?Μηπως θα τον στουμπωσω χωρις λογο???

Απο τότε που ήρθες στην ζωή μου ο ήλιος δεν έδυσε ποτέ ξανά!

KMYWp2.png

Διαφημίσεις

To ρυζαλευρο δεν προσφερει απολυτως τιποτα στο μωρο....Μπορεις να ξεκινησεις με φρουτα ή με λαχανικα... ειναι σαφως πολυ καλυτερα, το ρυζαλευρο ειναι κενη τροφη...

Το παιδι αφου ξεκιναει τωρα την διατροφη του και με βαση πως θα τρωει μικρες ποσοτητες πρεπει αυτες να ειναι πλουσιες σε πρωτεινες σιδηρο κ.α!

Θηλαζετε???

Επισης αν θελεις την γνωμη μου μην βιαζεσαι περιμενετε να κλεισετε τον 6ο... Ειναι πολυ καλυτερο για το εντερακι του παιδιου θα ειναι πιο ετοιμο!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Συμφωνω κι εγω μ αυτο.Πιστευω οτι δεν παρεχει τιποτα ωφελιμο.Οχι δεν θηλαζουμε πια.Μεχρι 3 1/2 μηνων μονο δυστυχως κι αυτο με συμπληρωμα σκονης.Προτιμω να ξεκινησω με φρουτακια.

Απο τότε που ήρθες στην ζωή μου ο ήλιος δεν έδυσε ποτέ ξανά!

KMYWp2.png

Ετσι ειναι τα πρωτα 2-3 χρονια ειναι κρισιμα για την αναπτυξη του παιδιου σε ολα τα επιπεδα και επηρεαζεται παρα πολυ απο την διατροφ του!

Μπορεις να ξεκινησεις με οτι θελεις...σιγα σιγα και σταδιακα δινεις καινουργθια τροφη καθε 3-4 μερες για να δεις αν πειραξει κατι το παιδι.... Θα ξεκινησετε με 2-3 κουταλακια την μερα αν φαει...μετα προχωρας στα 6... μετα τα 10... και στην συνεχεια αυξανεις σιγα σιγα...

Καλη αρχη!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

Σε λιγες μερες η παιδιατρος μου προτεινε αφου ο μπεμπης εγινε 5 μηνων να ξεκινησουμε με ρυζαλευρο.Αν του δωσω σκεφτομαι μονο βιολογικο.Εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα ή να ξεκινησουμε κατευθειαν με φρουτα?.Να σημειωσω οτι ο μικρος ειναι πολυ καλος στα κιλα του.Ποια ειναι η γνωμη σας?Μηπως θα τον στουμπωσω χωρις λογο???

και εγω φρουτακια εδινα μισο μηλο μισο αχλαδι τον χυμο απο ενα πορτοκαλι και 2 φετουλες μπανανα!!απλα τα φρουτακια τρωγονται σαν δεκατιανο (10-12)!το απογευμα τι θα δινεις?εγω εδινα μια ρυζαλευρο και μια φαριν λακτε εναλλαξ!!απλα το λεω γιατι σιγουρα εννοειτε ειναι καλυτερα τα φρουτα αλλα το απογευμα δεν τα δινουμε...το ρυζαλευρο δεν προσφερει τιποτα αλλα και τι αλλο θα μπορουσες να του δωσεις?παντα για το απογευματινο μιλαω...:P:p

και μένα μου το πρότεινε η παιδίατρος και ξεκίνησα, κυρίως για λόγους εκπαιδευτικούς για να μάθει να καταπίνει. σύμφωνα με την παιδίατρο θα έπρεπε μέσα σε 6 μέρες όλο το απογευματινό γέυμα να αντικατασταθεί με ρυζάλευρο, αλλά εγώ δεν το ακολουθώ αυτό, της δίνω λίγο έτσι για να συνηθίζει το κουτάλι και μετά τη θηλάζω.

και εγω φρουτακια εδινα μισο μηλο μισο αχλαδι τον χυμο απο ενα πορτοκαλι και 2 φετουλες μπανανα!!απλα τα φρουτακια τρωγονται σαν δεκατιανο (10-12)!το απογευμα τι θα δινεις?εγω εδινα μια ρυζαλευρο και μια φαριν λακτε εναλλαξ!!απλα το λεω γιατι σιγουρα εννοειτε ειναι καλυτερα τα φρουτα αλλα το απογευμα δεν τα δινουμε...το ρυζαλευρο δεν προσφερει τιποτα αλλα και τι αλλο θα μπορουσες να του δωσεις?παντα για το απογευματινο μιλαω...:P:p

Ολα μαζι τα εδινες??οποις τροφη νεα μπαινει πρεπει να μπαινει με διαφορα 3-4 ημερων απο τη προηγουμε η για τυχον αλλεργιες!

Το παιδι τωρα που θα ξεκινησει να τρωει δεν θα τρωει κατευθειαν απογευματινο... μετα απο το δεκατιανο ερχεται το μεσημεριανο και αργοτερα μπαινει το απογευματινο...

Για απογευμα μπορεις να δωσεις οτι και το μεσημερι ακριβως επειδη τρωνε μικρες ποσοτητες στην αρχη εστω αυτο που τρωνε θα πρεπει να ναι πλουσιο σε σιδηρο και πρωτεινες...

Οποτε οταν θα μπει το απογευματινο εαν δεν τρωει ικανοποιητικη ποσοτητα το μεσημερι μπορει να τρωει το ιδιο και το απογευμα... τωρα αν τρωει καλη πσοοτητα το μεσημερι το απογευμα μπορει να φαει.. φρουτα παλι ή κεχρι ή βρωμη αργοτερα γιαουρτακι προβειο...Υπαρχουν παρα πολλες επιλογες... Λιγο να περασει ο καιρος και μπορει να φαει πολλα πραγματα!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

σοβαρα? δεν το ξερα!εγω συμφωνα με χαρτι παιδιατρου η διατροφη που μου ειχε δωσει 5.5 μηνων ηταν η εξης!

πρωι 8-9 γαλατακι

δεκατιανο φρουτοκρεμα και αυγουλακι(κροκο)

μεσημεριανο (χορτοσουπα στην αρχη και μετα σιγα σιγα κοτοπουλακι και μοσχαρακι παντα μεσα στην σουπα αλεσμενο)

απογευματινο ρυζαλευρο ή φαριν λακτε ή γιαουρτακι

βραδινο γαλατακι

τι να πω!ο καθενας με τα γουστα του..παντως εμενα μια χαρα τα ετρωγε ολα και σε ποσοτητα και στις ωρες που πρεπει:P:p

Ολα αυτα να τα τρωει με την μια απο την αρχη 5 μιση μηνων μωρο???:shock::shock::rolleyes:

Φυσικα καλε θα τα φαει δεν εχει και αλλη επιλογη δεν μπορει να πει οχι:lol::lol:!!

Παντως καλο θα ναι κ μεις οι μαμαδες να ψαχνομαστε λιγο οσον αναφορα την διατροφη του παιδιου μας ....Ο παιδιατρος δεν μαθαινει καν για την διατροφη δεν ειναι διατροφολογος... γι αυτο και ο καθενας λεει τα δικα του και οτι να ναι!Απο ποτε χρειαζομαστε εναν παιδιατρο να μας πει πως θα θρεψουμε τα παιδια μας?

Γνωμη μου ειναι πως οπως εμεις δεν τρωμε κατι τοσο επεξεργασμενο και σε σκονη να μην το δινουμε και στα παιδια μας...Τι πιο υγιεινο απο το φρεσκο!

Βεβαια αυτα ειναι γουστα και η καθε μαμα κανει αυτο που νομζει...καλο θα ηταν να το ψαχνουμε λιγο παραπανω γιατι αξιζει τον κοπο η διατροφη τα πρωτα 2-3 χρονια ειδικα παιζει μεγαλο ρολο στην υγεια του παιδιου για ολη του την ζωη!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα με τη Jo! Και εγώ δεν δίνω επεξεργασμένες τροφές στο μικρό μου. Και εμείς ξεκινήσαμε με λίγο μήλο μετά σταδιακά αχλάδι, μπανάνα και χυμό πορτοκάλι. Μετά από 3-4 εβδομάδες αρχίσαμε κρεατοχορτόσουπα και μετά 3-4 εβδομάδες απογευματινό κουάκερ με αχλάδι ή μήλο ή βραστή γλυκοπατάτα πουρέ ή αβοκάντο. Υπάρχουν εναλλακτικές σαφώς καλύτερες από το ρυζάλευρο, την κρέμα βανίλια και τη φαρίν-λακτέ. Αν ψάξεις εδώ στο φόρουμ θα βρεις αντίστοιχα θέματα για να πάρεις ιδέες.;)

S02fp3.png

LnVyp3.png

σοβαρα? δεν το ξερα!εγω συμφωνα με χαρτι παιδιατρου η διατροφη που μου ειχε δωσει 5.5 μηνων ηταν η εξης!

πρωι 8-9 γαλατακι

δεκατιανο φρουτοκρεμα και αυγουλακι(κροκο)

μεσημεριανο (χορτοσουπα στην αρχη και μετα σιγα σιγα κοτοπουλακι και μοσχαρακι παντα μεσα στην σουπα αλεσμενο)

απογευματινο ρυζαλευρο ή φαριν λακτε ή γιαουρτακι

βραδινο γαλατακι

τι να πω!ο καθενας με τα γουστα του..παντως εμενα μια χαρα τα ετρωγε ολα και σε ποσοτητα και στις ωρες που πρεπει:P:p

ολα μαζι ξεκινησατε κ τα τρωγατε αυτα απο τον 6ο μηνα??εμενα 13 μηνων κ ακομα τοσα δεν τρωει... συμφωνω παντως με τοην jo οτι καλο ειναι να ξεκιναμε σιγα σιγα καθε καινουρια τροφη για να παρακολουθουμε αλλεργιες..ποσο μαλλον το πορτοκαλι που θεωρειται γενικα ολιγων αλλεργιογονο

Xc60p3.png ghL0p3.png

• 3 months later...

Χριστός Ανέστη!

Αν μπορείτε οι μανούλες (και μη) να με βοηθήσετε! Είμαι μαμά στο πρώτο μου βρεφάκι αγοράκι που μπήκε στον έκτο μήνα της ζωής του την πρωτομαγιά! Από καιρό έχω αρχίσει να ψάχνομαι για τις κρέμες και να που ήρθε η ώρα! Και εγώ δε θέλω να δώσω ρυζάλευρο και όταν ρώτησα την παιδίατρο εάν έχει κάποιο νόημα πέρα από το να μάθει το κουτάλι μου είπε πως θα του δώσει ενέργεια κάτι που χρειάζεται τώρα πια! Θηλάζω αποκλειστικά από τη μέρα που γεννήθηκε!Μου είπε φυσικά πως μπορώ να κάνω και αποκλειστικό θηλασμό έξι μήνες, ή να αρχίσω μετά μία εβδομάδα με φρούτα (ρυζάλευρο υποτίθεται πρέπει να ξεκινήσουμε τη Δευτέρα). Το πρόγραμμα της λοιπόν ήταν το εξής: Ρυζάλευρο την πρώτη εβδομάδα που στην αρχή θα ήταν κουταλίτσες και μετά θηλασμός και στην πορεία θα γινόταν κανονικό γεύμα χωρίς θηλασμό από πάνω! Αυτό για απόγευμα και όπως προείπα θα το ξεκινούσα από αυτή τη Δευτέρα! Την επόμενη Δευτέρα θα έβαζα το μηλαράκι του το πρωί για τέσσερις μέρες και μετά τα ξέρετε, αχλάδι κλπ σταδιακά! Με προβλημάτισε όμως κορίτσια γιατί μου είπε ότι χρειάζεται ενέργεια που στην παρούσα φάση δεν μπορεί να πάρει από αλλού δηλαδή υδατάνθρακες και απαγορεύονται τώρα τα δημητριακά και τα μακαρόνια κλπ. Εσείς τι λέτε; Εγώ σκέφτομαι να συνεχίσω λίγο καιρό ακόμα τον αποκλειστικό θηλασμό και να βάλω φρούτο το πρωί αλλά για απόγευμα τι δίνω; Εσείς πότε βάλατε το απογευματινό; Να σημειώσω πως το μωράκι μου είναι πάνω από την ανώτατη καμπύλη ανάπτυξης! Γεννήθηκε 4430 και έβαζε κάθε μήνα το βάρος του κανονικά. Έτσι μόλις κλείσαμε τον πέμπτο μήνα ζύγιζε 8,5 κιλά, ύψος 72 πόντοι και σκέφτομαι μήπως΄οντως χρειάζεται ενέργεια και θα του κάνω κακό; Συγγνώμη για το μεγάλο μου μήνυμα και ελπίζω να μου απαντήσετε σύντομα :D

tt15441c.aspx

tt10046f.aspx

Εδω στο Βελγιο δεν δινουν ριζαλευρο σαν σταδιο. Ξεκιναμε με λαχανικα και μετα φρουτα. Βεβαια ξεκιναμε κλεινοντας τον τεταρτο και προσθετουμε ενα γευμα ανα μηνα. Με αυτο τον ρυθμο δημητριακα βαλαμε στον εβδομο. Οσο για απογευματινο με την ενοια του κατι αντι για γαλα εγω τους εδωσα μετα τους 9 μηνες...

Εδω στο Βελγιο δεν δινουν ριζαλευρο σαν σταδιο. Ξεκιναμε με λαχανικα και μετα φρουτα. Βεβαια ξεκιναμε κλεινοντας τον τεταρτο και προσθετουμε ενα γευμα ανα μηνα. Με αυτο τον ρυθμο δημητριακα βαλαμε στον εβδομο. Οσο για απογευματινο με την ενοια του κατι αντι για γαλα εγω τους εδωσα μετα τους 9 μηνες...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Άρα τρώτε μόνο μεσημέρι σωστά; ή τα φρούτα τα δίνετε πρωί; Μήπως μπορείς να μου πεις λίγο περισσότερες λεπτομέρειες; Τι εννοείς ένα γεύμα ανά μήνα; Ευχαριστώ και πάλι!

tt15441c.aspx

tt10046f.aspx

Διαφημίσεις

Και εμείς με φρούτα ξεκινήσαμε 5,5 μηνών.Ρυζαλευρο δεν φάγαμε ποτέ γιατί δεν μας άρεσε οοοοτι και αν έβαζα μέσα για καλύτερη γεύση....

Και εμείς με φρούτα ξεκινήσαμε 5,5 μηνών.Ρυζαλευρο δεν φάγαμε ποτέ γιατί δεν μας άρεσε οοοοτι και αν έβαζα μέσα για καλύτερη γεύση....

Σε ευχαριστώ και σένα :P:p Αλήθεια του τα έδινες πρωί ή απόγευμα;

tt15441c.aspx

tt10046f.aspx

Το φρούτο το έδινα το μεσημέρι στην αρχή,γύρω στις 12 έτρωγε.Μετά το έδινα το πρωί,το μεσημέρι το φαγητό και το απόγευμα κρέμα η γιαουρτάκι με φρούτα η μπισκότο η ρυζογαλο.Πάντως όταν ξεκινήσαμε την φρουτοκρεμα μετά το γεύμα συμπληρωνα με γάλα μέχρι που άρχισε να τρώει μεγαλύτερη ποσότητα με την οποία χωρταινε και δεν ζητούσε γάλα

• 3 weeks later...

Με συγχωρείς jo89, αλλά θα διαφωνήσω κάθετα. Ο παιδίατρος είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να σε ενημερώσει για τη διατροφή του παιδιού σου, αυτό ακριβώς έχει σπουδάσει. Η συμβουλή μου είναι: μην υποτιμάτε τους παιδιάτρους και πάνω από όλα μην παίρνετε πρωτοβουλίες που μπορεί στο μέλλον να αποδειχτούν επικίνδυνες για την υγεία του μωρού σας. Αν δεν σας εμπνέει αξιοπιστία κάποιος συγκεκριμένος γιατρός, μπορείτε να βρείτε κάποιον άλλο που θα είναι πιο ανοιχτός στο "μοντέρνο" και πιο υγιεινό τρόπο διατροφής του μωρού σας.