Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αλεργια στη παρακεταμολη

Recommended Posts

καλησπερα! θα ηθελα τη γνωμη σας και τις εμπειριες σας. απο οσο θυμαμαι τον εαυτο μου ποτε δεν εχω παρει παρακεταμολη γιατι την πρωτη φορα που μου εδωσε η μητερα μου ντεπον αμεσως ειχα αλεργικη αντιδραση με πηγε αμεσως στο νοσοκομειο και απο τοτε μου απαγορευτηκε να παιρνω οτι εχει παρακεταμολη... μεχρι τωρα δεν με ενοχλουσε απλα ειχα το νου μου να το λεω σε οποιο γιατρο πηγαινα... το θεμα μου ομωσ ειναι οτι τωρα προσπαθουμε με τον αντρα μου για παιδακι και εχω φρικαρει γιατι οπου και να διαβασω στην εγκυμοσυνη το μονο που επιτρεπεται ειναι η παρακεταμολη. ρωτησα ενα γιατρο εδω μιας και ο γιατρος μου,που τον ειχα 10 χρονια ειναι ελλαδα και εγω πλεον ζω γερμανια(αλλη φρικη αυτη) και μου ειπε οταν μεινεις και αμα χρειαστει κατι θα κανουμε...αν καποια κοπελα εχει υπαρξει στη θεση μου η υπαρχει και εχει βρει ακρη με το θεμα θα θελα πολυ να διαβασω την εμπειρια της! σας ευχαριστω εκ των προτερων!

love is for free.....!!!!!;)

Διαφημίσεις

Καλέ ηρέμησε...

Τι είναι η παρακεταμόλη; Παυσίπονο δεν είναι; Χρειάζεται πράγματι να παίρνεις παυσίπονα συχνά και για ποιο λόγο;

Αν σου πει κάποιος πάρε παρακεταμόλη για ένα κρύωμα φερ ειπειν, είτε την πάρεις είτε δεν την πάρεις το κρύωμα θα περάσει και ίσως νιώσεις ελαφρώς καλύτερα χάρη στην παρακεταμόλη. Προσωπική μου άποψη τα φάρμακα για τέτοιες χρήσεις, για κάτι που θα περάσει έτσι και αλλιώς από μόνο του, δεν χρειάζονται. Απλά αν πας στο γιατρό, επειδή περιμένει εκείνος ότι πρέπει κάτι να σου πει εκτός από υπομονή, ε σου λέει πάρε και το τάδε φάρμακο.

Θέλω να πω ότι είτε είσαι έγκυος είτε δεν είσαι, υπό κανονικές συνθήκες μπορείς να ζήσεις και χωρίς παυσίπονα.

Αν παίρνεις παυσίπονα για πόνους περιόδου πχ, νομίζω στην εγκυμοσύνη δεν θα τα χρειάζεσαι... :-)

Πέραν τούτων, αν υπάρχει κάποιος άλλος σοβαρός λόγος να παίρνεις παυσίπονα, όλο και κάτι άλλο θα υπάρχει που επιτρέπεται και που θα το ανακαλύψει κάποιος γιατρός σου. Καλό είναι στο πρώτο τρίμηνο να αποφεύγονται τα φάρμακα, όταν δεν είναι απαραίτητα.

καλησπερα! θα ηθελα τη γνωμη σας και τις εμπειριες σας. απο οσο θυμαμαι τον εαυτο μου ποτε δεν εχω παρει παρακεταμολη γιατι την πρωτη φορα που μου εδωσε η μητερα μου ντεπον αμεσως ειχα αλεργικη αντιδραση με πηγε αμεσως στο νοσοκομειο και απο τοτε μου απαγορευτηκε να παιρνω οτι εχει παρακεταμολη... μεχρι τωρα δεν με ενοχλουσε απλα ειχα το νου μου να το λεω σε οποιο γιατρο πηγαινα... το θεμα μου ομωσ ειναι οτι τωρα προσπαθουμε με τον αντρα μου για παιδακι και εχω φρικαρει γιατι οπου και να διαβασω στην εγκυμοσυνη το μονο που επιτρεπεται ειναι η παρακεταμολη. ρωτησα ενα γιατρο εδω μιας και ο γιατρος μου,που τον ειχα 10 χρονια ειναι ελλαδα και εγω πλεον ζω γερμανια(αλλη φρικη αυτη) και μου ειπε οταν μεινεις και αμα χρειαστει κατι θα κανουμε...αν καποια κοπελα εχει υπαρξει στη θεση μου η υπαρχει και εχει βρει ακρη με το θεμα θα θελα πολυ να διαβασω την εμπειρια της! σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Καλημερα Νινα!Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου συντομα Ο Θεουλης να σας δωσει αυτη τη χαρα!

Ειμαι και γω αλλεργικη στην παρακεταμολη!

Επειδη,προ εγκυμοσυνης υπεφερα συχνα απο πονοκεφαλους,επαιρνα mesulid!

Ρωτησα λοιπον τον γιατρο μου εαν μπορω να παρω και στην εγκυμοσυνη και μου ειχε πει μονο σε πολυ εσχατη περιπτωση και το μισο χαπι!Φυσικα το πρωτο τριμηνο απαγορευονται τα χαπια!

Καλυτερα ομως να κανεις υπομονη!Ετυχε κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης μου να εχω πονοκεφαλους,αλλα δεν πηρα κανενα χαπι!Προτιμουσα να ξαπλωνω και να ξεκουραζομαι!Η γνωμη ειναι να κανεις και συ το ιδιο οταν θα εχεις καποια συμπτωματα!!!!

Συντομα να μαθουμε ευχαριστα νεα Νινα μου!!!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησατε! AthinaP οχι αυτη τη στιγμη δεν εχω καποια λογο να παρω παυσιπονο μονο για τους πονους περιοδου (και ευχομαι να μη τα χρειαστω για 9 μηνες:D ) αλλα επειδη ειναι και αντιπυρετικο για αυτο το λογο εχω αγχος.... Μαρία μου σε ευχαριστω πολυ! και εσυ με το καλο να ερθει το μωρακι σου!!!! ναι το ξερω για το πρωτο τριμηνο μονο λεει αν εχεις πυρετο η πονας πολυ.... τι να πω ολα καλα θα πανε οταν ερθει η ωρα! απλα το αγχος το χω στο τσεπακι και τα σκεφτομαι ολα απο τωρα! σας ευχαριστω και παλι κοριτσια!

κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησατε! AthinaP οχι αυτη τη στιγμη δεν εχω καποια λογο να παρω παυσιπονο μονο για τους πονους περιοδου (και ευχομαι να μη τα χρειαστω για 9 μηνες:D ) αλλα επειδη ειναι και αντιπυρετικο για αυτο το λογο εχω αγχος.... Μαρία μου σε ευχαριστω πολυ! και εσυ με το καλο να ερθει το μωρακι σου!!!! ναι το ξερω για το πρωτο τριμηνο μονο λεει αν εχεις πυρετο η πονας πολυ.... τι να πω ολα καλα θα πανε οταν ερθει η ωρα! απλα το αγχος το χω στο τσεπακι και τα σκεφτομαι ολα απο τωρα! σας ευχαριστω και παλι κοριτσια!

Σε καταλαβαινω απολυτα,διοτι και γω πριν την εγκυμοσυνη σκεφτομουν τι χαπια θα μπορω να παρω σε μια εσχατη περιπτωση,αφου εχω αυτου του ειδους την αλλεργια!!!!!

Ολα καλα θα πανε,θα το δεις!!!!!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

Όταν η γυναίκα είναι έγκυος μεταρέπεται σε τεθωρακισμένο όχημα έχε υπόψιν σου!Τα περνάει όλα με πολύ δύναμη κι αποτελεσματικά.Εγώ για παράδειγμα σε καμία εγκυμοσύνη μου δεν πήρα ούτε depon.Να μη φοβάσαι τίποτα και να κάνεις μόνο θετικές σκέψεις.Άλλωστε βρίσκεσαι σε μια πολύ οργανωμένη χώρα!!!:)

Όποιος έχει ένα γιατί να ζει,μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πώς!Νίτσε

εγω δεν εχω ακριβως αλλεργια στην παρακεταμολη αλλα μου κανει εντονο πονο στο στομαχι..στην εγκυμοσυνη οταν χρειαστηκε να παρω παυσιπονο λογω ενος εντονου πονοδοντου ο γιατρος μου ειπε να παρω αντιφλεγμονωδες μεσουλιντ..το ξερω ειναι πιο ισχυρο-ελα ομως που δε μου κανει πονο στο στομαχι οπως η παρακεταμολη που ειναι πιο απλο χαπι..ειμαι περιεργη το ξερω...:confused:

σε ευχαριστω και παλι μαρια μου!Μπουλίνος σε ευχαριστω και μια φιλη αυτο μου λεει οτι εχει προνοησει η φυση για ολα..αλλα οπως καταλαβαινεις το αγχος δεν φευγει ευκολα... ναι οντως ειναι πολυ οργανωμενοι χωρα και τα νοσοκομεια και οι γιατροι τους(εκανα 2 επεμβασεις με το που ηρθα) αλλα ειναι λιγο διαφορετικα οταν δεν εχεις τον δικο σου γιατρο που τον γνωριζες τοσο καιρο!fenval σε ευχαριστω για την απαντηση δεν εισαι καθολου περιεργη απλα εχεις καποια δυσανεξια ισωσ στη παρακεταμολη..εγω πονο στο στομαχι εχω με το μπουσκοπαν σχεδον παντα το μεσουλιντ δεν με πειραζει!