Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

5 Μηνων μωρακι!!!Οταν λειπω για δουλεια κλαιει με λυγμους!!SOS!!!!

My little prince

Recommended Posts

Μανουλες καλημερα!!!Ειμαι και εγω μια νεα πρωτομαμα!!!Εχω ενα μωρακι αγορακι 5 μηνων!!Καθε μερα δουλευω 2 ωρες και αναγκαστικα λειπω απο το σπιτι περιπου απο τις 6.30 το απογευμα μεχρι 9-9.30 το βραδυ!!!Τις ωρες αυτες που λειπω ο συζυγος μου κραταει το μωρο δεν εχω κανεναν αλλον να μου το κρατησει!!Επισης δεν μπορω να αλλαξω το ωραριο με τη δουλεια γιατι δουλευω σε φροντιστηριο!Το μπεμπακι μου ομως κλαιει γοερα με λυγμους οσο λειπω δεν σταματαει μονο οταν ειναι να τον ταισει ο αντρας μου!!Προσπαθει να κανει τα παντα μαζι του(αγκαλιες-παιχνιδια...)αλλα τιποτα!!!Οταν ερχομαι στο σπιτι και με βλεπει κοβεται το κλαμα μαχαιρι!!!Σιγουρα του λειπω αλλα ο συζυγος μου εχει απελπιστει και δεν ξερει τι να κανει με τον μικρουλη να κλαει για τοση ωρα!!!Ακουω τη γνωμη σας με προσοχη!!!Σας ευχαριστω προκαταβολικα!!

8Unip2.png

Διαφημίσεις

Μήπως κλαίει για κάποιον άλλο λόγο το μωράκι που ίσως δεν έχει αντιληφθεί ο σύζυγός σου; (χωρίς να θέλω να τον κατηγορήσω για κάτι, μην παρεξηγηθώ). Μου φαίνεται πολύ μικρό το μωράκι για να έχει άγχος αποχωρισμού.

Ο σύζυγός σου ασχολείται με το μωράκι όταν είσαι παρούσα; Έχεις παρακολουθήσει λίγο να δεις πως ακριβώς το φροντίζει; Προσπάθησε λίγο να δεις μήπως χρειάζεται λίγη εκπαίδευση σε κάποιον τομέα ο σύζυγος :-)

Γνωρίζω κάποια περίπτωση που μια κοπέλα άφηνε το μωράκι της στους παππούδες, οι οποίοι μετά από 1 ώρα το πολύ την έπαιρναν πανικόβλητοι να γυρίσει πίσω γιατί έκλαιγε το παιδί. Εγώ πιστεύω ότι οι ίδιοι αγχώνονταν πάρα πολύ και δεν ήξεραν πως να φερθούν.

Μήπως κλαίει για κάποιον άλλο λόγο το μωράκι που ίσως δεν έχει αντιληφθεί ο σύζυγός σου; (χωρίς να θέλω να τον κατηγορήσω για κάτι, μην παρεξηγηθώ). Μου φαίνεται πολύ μικρό το μωράκι για να έχει άγχος αποχωρισμού.

Ο σύζυγός σου ασχολείται με το μωράκι όταν είσαι παρούσα; Έχεις παρακολουθήσει λίγο να δεις πως ακριβώς το φροντίζει; Προσπάθησε λίγο να δεις μήπως χρειάζεται λίγη εκπαίδευση σε κάποιον τομέα ο σύζυγος :-)

Γνωρίζω κάποια περίπτωση που μια κοπέλα άφηνε το μωράκι της στους παππούδες, οι οποίοι μετά από 1 ώρα το πολύ την έπαιρναν πανικόβλητοι να γυρίσει πίσω γιατί έκλαιγε το παιδί. Εγώ πιστεύω ότι οι ίδιοι αγχώνονταν πάρα πολύ και δεν ήξεραν πως να φερθούν.

Oταν ειμαι εγω στο σπιτι ασχολουμαι μονο εγω με το μωρο τις αλλες ωρες λειπει.Δεν ξερω ισως φταιει που δεν ασχολειται πολυ τις αλλες ωρες οταν ειμαι και εγω σπιτι!!!

Αλλα το μωρο οταν γυριζω σπιτι απο τη δουλεια σταματαει αμεσως το κλαμα!!Τον ρωτησα και εγω μηπως δεν κανει κατι σωστα αλλα ετσι οπως μου το περιγραφει ειναι ολα ok!!Αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι ο συζυγος μου ειναι αγχωδης και νευρικος απο τη φυση του και δεν ξερω αν αυτο μεταδιδεται στο μωρο!!Ειλικρινα ματωνει η ψυχη μου οταν βλεπω τον μικρο μου να κλαιει ετσι τοσο πολυ!!!Και φυσικα εχει στενοχωρεθει πολυ και ο αντρας μου!!

8Unip2.png

Θα πρέπει να ασχοληθεί με το μωρό λίγο περισσότερο. Ίσως δεν έχει υπομονή, ίσως πελαγώνει, ίσως του μεταδίδει το άγχος του όπως λες.

πχ τα Σαββατοκύριακα, ας ασχοληθεί 1-2 ώρες το απόγευμα (τις αντίστοιχες ώρες που λείπεις εσύ τις καθημερινές) αποκλειστικά εκείνος, σαν να μην είσαι στο σπίτι. Ίσως έτσι εντοπίσετε τι ακριβώς συμβαίνει.

Θα πρέπει να ασχοληθεί με το μωρό λίγο περισσότερο. Ίσως δεν έχει υπομονή, ίσως πελαγώνει, ίσως του μεταδίδει το άγχος του όπως λες.

πχ τα Σαββατοκύριακα, ας ασχοληθεί 1-2 ώρες το απόγευμα (τις αντίστοιχες ώρες που λείπεις εσύ τις καθημερινές) αποκλειστικά εκείνος, σαν να μην είσαι στο σπίτι. Ίσως έτσι εντοπίσετε τι ακριβώς συμβαίνει.

Παντως το Σαβ/κο που ειμαι σπιτι το μωρο δεν κλαει καθολου γι'αυτο σου λεω ο,τι μαλλον νιωθει την απουσια μου!!!!Μαλλον εχεις δικιο θα του ζητησω να ασχολειται πιο πολυ εστω τις ωρες που ειναι σπιτι για να τον συνηθισει!!!Και να φανταστεις δουλευω απο τοτε που ηταν 3 μηνων και τωρα αρχισε να μας το κανει αυτο!!!!

8Unip2.png

Διαφημίσεις

Να πω και εγώ λιγο την γνώμη μου....Πρώτον δείτε μήπως εκείνες τις ώρες έχει κολικούς αλλιώς δοκίμασε να του αφήσεις μια μπλούζα σου που την είχες φορεμένη για να σε νιώθει κοντά του. Πιστεύω ότι αν του λείπεις με την μπλούζα θα είναι λίγο πιο ήρεμος γιατί θα του μυρίζει η μαμά του. Καλή επιτυχία. ;)

Να πω και εγώ λιγο την γνώμη μου....Πρώτον δείτε μήπως εκείνες τις ώρες έχει κολικούς

Ναι παίζει και αυτό που λέει η Άριελ... Γι΄αυτό είπα να του ζητήσεις να κρατήσει το μωρό το ΣΚ τις αντίστοιχες ώρες που εσύ λείπεις τις καθημερινές.

Μπορεί να έχει κολικούς ή μπορεί να έχει κάποια συγκεκριμένη συνήθεια το μωράκι και με τον μπαμπά να βγαίνει από το πρόγραμμά του και να αντιδρά.

Καλή επιτυχία!

Να πω και εγώ λιγο την γνώμη μου....Πρώτον δείτε μήπως εκείνες τις ώρες έχει κολικούς αλλιώς δοκίμασε να του αφήσεις μια μπλούζα σου που την είχες φορεμένη για να σε νιώθει κοντά του. Πιστεύω ότι αν του λείπεις με την μπλούζα θα είναι λίγο πιο ήρεμος γιατί θα του μυρίζει η μαμά του. Καλή επιτυχία. ;)

Ευχαριστω πολυ κοριτσια!!!!Θα το δοκιμασω και αυτο να δουμε αν πετυχει!!!Λετε να εχει ακομα κολικους 5 μηνων???Περασαμε πολυ εντονους κολικους μεχρι τον 3-4 μηνα!!

8Unip2.png

Για του κολικούς δεν υπάρχει ηλικία. Κάποια μωρά έχουν για αρκετούς μήνες. Οπότε πρέπει να το ελέγξεις και αυτό. Γιατί αυτό που ψυλιάζομαι είναι η ώρα που την πιάνει.

Διαφημίσεις

μερικοί άντρες είναι λίγο ατσούμπαλοι με τα μωρά. το βλέπω και στον δικό μου, που έχει όλη την καλή θέληση αλλά δεν καταλαβαίνει τις ανάγκες του μωρού. π.χ το μωρό νυστάζει και προσπαθεί να το κοιμήσει, αλλά δεν ξέρει πως να το κουνήσει και συνήθως του μεταφέρει τον εκνευρισμό του.

αν δεν τα καταφέρνει στην αρχή μια είναι η λύση. Αυτοκίνητο, καθισματάκι και βόλτα. δεν υπάρχει μωρό στον κόσμο που να μην ηρεμεί και να μην κοιμάται στο αυτοκίνητο όταν είναι τόσο μικρό. θα βάλει και στο ραδιόφωνο την αγαπημένη του εκπομπή και η ώρα θα περάσει ανώδυνα.

ή βόλτες με το καροτσάκι στη γειτονιά. και πάλι ο μικρούλης θα κοιμηθεί.

και όταν πάρει τον αέρα θα μπορεί να περνάει και παίζοντας με τον μικρό σας. πάντως είναι αλήθεια ότι αυτή η ώρα είναι δύσκολη για όλα τα μωρά του κόσμου. η παιδίατρος μου είπε ότι το απόγευμα είναι η πιο ανήσυχη ώρα για τα μωρά με κλάμα και εκνευρισμό. το βλέπω και από το δικό μου και ας το έχω όλο το απόγευμα αγκαλιά.

• 2 weeks later...

Κορίτσια θέλω κι εγώ βοήθεια εδω είναι χειρότερα τα πράγματα. Σε 2 βδοναδες παω δουλεια ο μικρός είναι 7 μηνών κ έχει φοβερή προσκόλληση μαζί μ. Θηλαζουμε κι όλας κ είναι χειρότερα τα πράγματα. Θα τον κρατάει η γιαγιά την οποία μολις βλέπει κλαίει. Δεν οαει καθόλου στην αγκαλιά της σπαραζει στο κλάμα κ πως θα τον ταΐζει; θα λείπω κ πιλλες ώρες 8!οταν με χάνει απ' το οπτικο τ πεδίο κλαίει πολύ ακομα κ στον άντρα μ τώρα τελευταία άρχισε ν; κάθεται. Δε γίνεται να ουρλιαζςι το παιδί τόσες ώρες που θα λείπω ούτε να μένει νηστικό. Έχω τρελαθει