Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημερα σε όλους τους γονείς.

Ο μικρούλης μου γιος (2 χρονών & 2 μηνών), εβγαλε κάτι σπυράκια κάτω από την μία του αμασχάλη εδώ και ενα μήνα. Στην αρχή νομίσαμε οτι είναι ιδρωτήρια. Η διάγνωση δύο δερματολόγων είναι "Μολυσματική τέρμινθος"

Το χειρότερο για μας είναι ότι μας είπαν ότι πρέπει να αφαιρεθούν με χειρουργική λαβίδα ένα - ένα, κάτι που όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ οδυνηρό για ένα παιδάκι 2 χρονών και 2 μηνών μόνο που δεν κάθεται εύκολα ούτε ακροαστικά να του πάρουν.

Θα ήθελα σας παρακαλώ , εάν σε κάποιον έτυχε κάτι ανάλογο να μου πεί πώς αντιμετωπίστηκε.

Και επίσης .... .Αυτό απο ότι κατάλαβα είναι ιός. Μπορεί άραγε το παιδί να συνεχίσει τα προγραμματισμένα του εμβόλια? ή μήπως δεν θα "πιάσουν" όπως λένε τα εμβόλια λόγω του ιού?

Συνάδελφοι γονείς.... σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 69
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοίτα δεν ξέρω επί του θέματος αλλά βρήκα αυτό... εύχομαι να σας βοηθήσει αλλά και να σας καθησυχάσει...

περαστικούλια του...

 

 

http://209.85.129.104/search?q=cache:rI7kNdq0m1IJ:www.dermatology.svhm.org.au/Skin%2520Ed/MCH%2520Translations/Translations/Greek%2520%2520translation/GREEK%2520Molluscum%2520Contagiosum.pdf

 

 

και αυτό στα αγγλικά

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Molluscum_contagiosum

Link to comment
Share on other sites

Την έχω δεί αυτή τη σελίδα. Σε ευχαριστώ πολύ Elenia μου για τα περαστικά. Να σου ζήσουν τα μπουμπουκάκια σου. :)

Link to comment
Share on other sites

ο μικρός μου είχε το ίδιο πρόβλημα πριν 3 μήνες. Η παιδίατρος μας είπε ότι θα κάνουν το κύκλο τους και θα φίγουν μόνα τους. Εμάς τα σπυράκια ήταν στα πόδια και ένα δύο στην παλάμη. Τελικά μας έστειλε σε δερματολόγο ο οποίος τελικά τα καθάρισε με χειρουργική λαβίδα (πιέζουν δηλαδή λίγο το σπυράκι με μια χειρουργική λαβίδα και αυτό βγάζει λίγο αίμα). Σαν διαδικασία δεν είναι και ότι το καλύτερο για τα αγγελούδια μας αλλά μου εξήγησαν ότι εάν δεν γίνει έτσι θα συνεχίζει να έχει συνεχόμενα σπυράκια και αυτό δεν είναι καλό γιατί δεν φεύγει ο ιός. Μετά από αυτό για λίγες ημέρες βάζαμε μια αλοιφή και τελικά όλα καλά πέρασε.

Παντώς ο παιδίατρος δεν φάνηκε να ανησυχεί καθόλου και τα εμβόλια του τα κάναμε κανονικά. Μαλιστά χαρακτηριστικά ήταν να γίνει το εμβόλιο μία εβδομάδα αφού σπάσαμε τα σπυράκια και το κάναμε κανονικά

wWPdp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...

και η βασιλική μας έβγαλε αυτά τα σπυράκια, κι εγώ νόμισα πως ήταν ελίτσες...ήταν 3 στην πλάτη και 2 στο μπράτσο. ομολογώ έκλαιγα περισσότερο από αυτήν!! την πήγαμε στο "δερματικών νόσων" (Θεσσαλονίκη) και ακολουθήσαμε την "αφαίρεση με λαβίδα" (δεν είναι πίεση είναι τράβηγμα γιατί έχουν ρίζα) μάλιστα ένας γιατρός δεν ήθελε να βάλει καν κάτι για τοπική αναισθησία και τσακώθηκα μαζί του. έβαλαν τελικά κάποια αλοιφή αλλά το κλάμα πήγε σύννεφο!!

αργότερα έβγαλε ακόμη 2 στο κεφάλι παρακαλώ!! τρελάθηκα...λαβίδα στο κεφάλι?? με συμβούλεψαν να βάζω βάμμα ιωδίου εως ότου μαραθεί - κι έτσι έγινε!!

ευτυχως δεν το αντιμετωπίσαμε ξανά ποτέ!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λυπάμαι που το είδα τόσο αργά και δεν ξέρω τι θεραπεία έχετε ακολουθήσει. Ο γιος μου είχε βγάλει κάποια σπυράκια στο πρόσωπο που σιγά σιγά έγιναν πολλά. Στην αρχή τον πήγα σ' ένα ιδιώτη και μου είπε να βάλω κάποια αλοιφή (δε θυμάμαι ποια, έχει περάσει 1,5 χρόνος) και αν δεν περάσει μετά από κανα μήνα να κάνουμε απόξεση. Εννοείται ότι δεν πέρασαν.

 

Ήξερα όμως ότι και αρκετά επώδυνο θα ήταν και ο γιος μου είναι πολύ φοβιτσιάρης και καθόλου συνεργάσιμος με τους γιατρούς και ήθελα να βεβαιωθώ ότι ήταν απολύτως απαραίτητη αυτή η θεραπεία. Έκλεισα ραντεβού στο Αγ. Σοφία/Παίδων με μία Επιμελήτρια Δερματολόγο. Λοιπόν μου είπε ότι πρόκειται για ιό και ότι χρειάζεται να κάνει τον κύκλο του (περίπου 6 μήνες εάν θυμάμαι καλά). Και ότι ακόμα και αν βγάζαμε τα σπυράκια ο ιός δεν θα εξαφανίζοταν και επομένως άδικα θα έμπαινε στην ταλαιπωρία. Μου έδωσε και κάποια αλοιφή και υποαλλεργικά σαμπουάν, αφρόλουτρα και κρέμες και πράγματι τα σπυράκια έφυγαν. Μας είπε μόνο να προσέξουμε να μην χρησιμοποιούμε ίδιες πετσέτες στα παιδιά μας (που ούτως ή άλλως δεν το κάνουμε) γιατί είναι κολλητικό.

 

Τελικά εσείς τι κάνατε;

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

VickyB μετά από καιρό το είδα νομίζω ότι έχεις δίκιο. Έχω γράψει σε κάποιο άλλο σημείο την ιστορία μας με αυτό τον ιό. Μετά από 5 μήνες ταλαιπωρίας και αφού βγάλαμε 3 φορές τα σπυράκια αποφασίσαμε να τα αφήσουμε να κάνουν τον κύκλο τους. Περίπου 6 μήνες ακούσαμε και εμείς. Τώρα κοντεύουν να φύγουν αφού βάζουμε πάνω τους βάμμα ιωδίου με 2% alcool συνταγή από δερματολόγο, τα οποία τα μαραίνει, και εύχομαι να τελιώσουμε σύντομα με την ιστορία. Πάντως μας είπε και ο δικός μας ο παιδίατρος ότι αν δεν κάνει τον κύκλο του αυτός ο ιός μπορεί να ξαναβγαίνουν και να μπαίνει το παιδί σε ταλαιπωρία άδικα.

Link to comment
Share on other sites

Θα δεις ότι σιγά σιγά τα σπυράκια θα αραιώσουν και θα εξαφανισθούν. Εμάς έχει περάσει περίπου 1,5 χρόνος από τότε και δεν έχει ξαναεμφανισθεί σπυράκι. Αν θυμάμαι καλά βάζαμε και εμείς το βάμμα.

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να περάσει γρήγορα.. γιατί έχουμε και ένα μωράκι και τόσο καιρό είμασταν με το άνχος μην κολλήσει το καημένο...Μήπως θυμάσε τι σαμπουάν και κρέμα είχατε χρησιμοποιήσει? Παίζει ρόλο να τα πάρω? Γιατί εμείς πήγαμε σε δερματολόγους ιδιωτικούς και δεν μου είπαν τίποτε να χρησιμοποιήσω για να βοηθηθεί η κατάσταση και το βάμμα μόνοι μας το βάζουμε συνέχεια αφού βέβαια ρώτησα τον παιδίατρο αν πειράζει γιατί είδαμε ότι τα ψιλομαραίνει. Απλά ο δερματολόγος μας είχε πει να το βάζουμε το βάμμα μετά την αφαίρεση για λίγες μέρες και εμείς το ψιλοτσακίσαμε.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θα κοιτάξω στο σπίτι γιατί κάπου πήρε το μάτι μου την ιατρική συνταγή, πάντα τις φυλάω ποτέ δε ξέρεις... Για το μωρό μην ανησυχείτε, πιστεύω ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να κολλήσει. Εμάς που ήταν σε ηλικία που όλοι την ώρα παίζανε, αγκαλιάζονταν, και σαφώς ακουμπούσανε τα προσωπάκια τους, δεν κόλλησε η κόρη μου.

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι τόσο καιρό ευτυχώς δεν έχουμε δει κάτι στην μπέμπα και ο γιός μας όλο την φυλάει και τέτοια τα ξέρεις και εσύ. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια, και εμένα πάντως μια φίλη μου είπε προχτές ότι στο Παίδων είναι καλύτερα να πας για αυτές τις περιπτώσεις και εμείς τόσο καιρό τρέχαμε σε άλλους αλλά και αυτοί οι γιατροί παρόλο που είχαν ιδιωτικό ιατρείο ήταν και στο Συγγρού δερματολόγοι που και εκεί θεωρείται ότι είναι καλοί... Τελοςπάντων θα δείξει...

Link to comment
Share on other sites

Τελικά βρίσκοντας τη συνταγή από το Παίδων διεπίστωσα ότι το βάμμα μου το είχε συστήσει ο ιδιώτης γιατρός (που δούλευε στο Συγγρό) και μου είχε πει ότι εάν μετά από κάποιο διάστημα χρήσης δεν μαραίνονταν τα σπυράκια θα προχωρούσαμε στην απόξεση.

 

Η ιατρός του Παίδων αυτά που μου είχε γράψει δεν ήταν φάρμακα αλλά καλλυντικά υποαλλεργικά για να αποφεύγονται περαιτέρω ερεθισμοί:

 

1) Αντί για σαπούνι= Atoprel bath cream της Frezyderm

2) Fucidin H κρέμα. Πάνω στην πάσχουσα περιοχή του προσώπου (ξηρή-ερυθρή) για 4 μέρες πρωί-βράδυ και μετά κάθε πρωί για 4-5 μέρες

3. Physiogel cream . 2-3 φορές την ημέρα, για ενυδάτωση (πρόσωπο), στο ενδιάμεσο από το φάρμακο

4. Για το σώμα-ενυδάτωση το χειμώνα Exomega της Aderma 2-3 φορές ημερησίως για 2-3 μήνες.

 

Mερικά από τα καλλυντικά (αφρόλουτρο και ενυδατική της Aderma) τα έχω διατηρήσει γιατί είναι πολύ καλά.

 

Μπορείτε βέβαια να κλείσετε και ένα απογευματινό ραντεβού στο Παίδων - Αγία Σοφία για να δει το παιδί δερματολόγος και από κοντά. Εμάς μας είχε δει η κυρία Βάλαρη. Το τηλέφωνο που γράφει η συναταγή είναι 2107467009 & 2107467010. Εγώ είχα κλείσει από το 1535.

 

Μακάρι να τελειώνει η ταλαιπωρία σας....

.png,.png
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον.. Σου απαντάει η μαμά τώρα... Θα πάρω οποσδήποτε αυτά τα καλλυντικά γιατί το δερματάκι του μικρού έχει ξεραθεί τελείως τελευταία. Εντομεταξύ είπα της προάλες στον παιδίατρό μας ότι σκέφτομαι και για το Παίδων και μου είχε αναφέρει το όνομα της κας Βάλαρη τώρα το θυμήθηκα που μας το έγραψες γιατί δούλευε εκεί παλιά. Και κακώς ίσως μας παρέπεμψε σε ιδιώτη γιατρό αντί να πηγαίναμε εκεί αφού την γνώριζε.. Και μετά και εμείς πήγαμε και αλλού. Εντομεταξύ θα κλείσω και ένα ραντεβού να υπάρχει standby μήπως συνεχιστεί το πρόβλημα αν και πιστεύω ότι πάμε καλά τελευταία. Αφού έρχεται ο καημένος και μου λέει από μόνος του μαμά μαμά φεύγουν τα σπυράκια...Τι ταλαιπωρία στην αρχή είχαμε τρομάξει πολύ. Εύχομαι όπως λες και εσύ όλα να πάνε καλά! Και να μην ξαναδούμε σπυράκια....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

vicky & dady, καλημέρα. τώρα είδα κι εγω τις δημοσιέυσεις σας...

ευχαριστώ καταρχήν για το ενδιαφέρον.

λοιπόν εμέις πήγαμε περίπου 5 επισκέψεις σε δερματολόγο ο οποίος με χειρουργική λαβίδα τα έβγαλε. (ήαν περίπου 60 σπυράκια)..

βάζοντας βέβαια ανελλειπώς βάμμα ιωδίου (το οποίο σε μικρά παιδιά πρέπει να αποφέυγεται λόγω θηροειδούς) και ένα χαρμάνι αλοιφής που έδωσε ο γιατρός. Υπέφερε το αγοράκι μου... αλλα έπρεπε να γίνει.

Εκ των υστέρων παρουσίασε ακόμη 3 σπυράκια... τα οποία κατόπιν εντολής του γιατρού δέν τα κόψαμε... αλλα μαράθηκαν με την αλοιφή και το ιώδιο.

μέχρι σήμερα δέν έχουμε άλλη ένδειξη για νέα σπυράκια...

και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας ...

να σας ζήσουν τα κουκλάκια σας...

Γ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

vicky & dady, καλημέρα. τώρα είδα κι εγω τις δημοσιέυσεις σας...

ευχαριστώ καταρχήν για το ενδιαφέρον.

λοιπόν εμέις πήγαμε περίπου 5 επισκέψεις σε δερματολόγο ο οποίος με χειρουργική λαβίδα τα έβγαλε. (ήαν περίπου 60 σπυράκια)..

βάζοντας βέβαια ανελλειπώς βάμμα ιωδίου (το οποίο σε μικρά παιδιά πρέπει να αποφέυγεται λόγω θηροειδούς) και ένα χαρμάνι αλοιφής που έδωσε ο γιατρός. Υπέφερε το αγοράκι μου... αλλα έπρεπε να γίνει.

Εκ των υστέρων παρουσίασε ακόμη 3 σπυράκια... τα οποία κατόπιν εντολής του γιατρού δέν τα κόψαμε... αλλα μαράθηκαν με την αλοιφή και το ιώδιο.

μέχρι σήμερα δέν έχουμε άλλη ένδειξη για νέα σπυράκια...

και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας ...

να σας ζήσουν τα κουκλάκια σας...

Γ.

 

 

 

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΙΟ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ( ΕΝΑ ΣΠΥΡΑΚΙ ΜΟΝΟ) .ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΠΑΣΕ ( ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΥΡΑΚΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΥΓΡΟ ΣΑΝ ΠΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΙΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΖΠΥΡΑΚΙΑ) ΩΣΤΟΣΟ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΛΙ. Η ΑΛΟΙΦΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ( ΑΧΡΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ). ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ . :wink::wink::wink::wink::wink:

.png

Ο Θεός απάντησε,

«Το όνομα του αγγέλου σου δεν είναι σημαντικό… εσύ απλά θα την φωνάζεις

“ΜΑΜΑ!!!"

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε Γιώργο, μήπως μπορείς να μου πεις πόσο καιρό έκαναν να περάσουν τελείως τα σπυράκια? Γιατί και εμείς τόσο πολλά εμφανίσαμε και ακόμα υπάρχουν λίγα στα πλευρά. Από τον Οκτώβριο αυτή η ιστορία. Για το βάμμα τι εννοούσες για θυροειδή γιατί τρόμαξα λίγο ο παιδίατρος δεν μου είπε τίποτε. Πρέπει να το σταματήσω?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε Γιώργο, μήπως μπορείς να μου πεις πόσο καιρό έκαναν να περάσουν τελείως τα σπυράκια? Γιατί και εμείς τόσο πολλά εμφανίσαμε και ακόμα υπάρχουν λίγα στα πλευρά. Από τον Οκτώβριο αυτή η ιστορία. Για το βάμμα τι εννοούσες για θυροειδή γιατί τρόμαξα λίγο ο παιδίατρος δεν μου είπε τίποτε. Πρέπει να το σταματήσω?

 

Φίλε DADY η ιστορία αυτή με τα σπυράκια... (ηταν πολλά ομως) κράτησε κανένα τετράμηνο. Τώρα παρατηρώ οτι δεν εχει μείνει τιποτα.

Για το βάμμα ιωδίου ο δερμτολόγος μου είπε να το βάζω με τη χρήση μιας μπατονέτας για αυτιά ώστε ισα ισα που να ακουμπάω την κεφαλή από το σπυράκι. Μου είπε επίσης ότι επειδή η χρηση του θα γίνεται καθημερινά (3 φορές τη μέρα), η υπερβολική χρήση του (να αλοιφεις την περιοχή) μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο θυρροειδή). Ρώτα όμως καλύτερα το γιατρό να σου πεί.

Περαστικά σας φίλε μου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Μετά από 1,5 χρόνο έχω να πω ότι είμασταν μια δύσκολη περίπτωση που τώρα κάνει τον κύκλο της. Τελικά σταματήσαμε να βάζουμε το παιδί στη διαδικασία να τα βγάζουμε (γιατί ακούει γιατρό και τρέχει ούτε στον παιδίατρο δεν θέλει να πάει) και τώρα το παιδί σταματάει σιγά σιγά να βγάζει τελείως.. Βέβαια είχε μείνει να βγάζει 1-2 σπυράκια κάθε φορά μόνο. Δεν φαινόταν δηλαδή πλέον. Από τι μου είπε και ο γιατρός μας υπάρχει περίπτωση σε δύσκολες φάσεις να κάνει και 2 χρόνια να φύγει αυτός ο ιός. Φυσικά όμως στην έξαρση που είχε τα πολλά έπρεπε να τα αφαιρούμε γιατί δεν ήταν ωραίο και μπορεί να κολλούσε και ένα άλλο παιδάκι με την τριβή. Αν ερχόταν σε επαφή και έσπαγε βέβαια. Το καλό είναι ότι πέρασε χωρίς φαγούρες, δεν έβγαλε ποτέ στο πρόσωπο, και ότι το παιδί ευτυχώς ποτέ δεν τα έξινε για να δημιουργεί χειρότερο πρόβλημα.. Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις που βγάζουν λίγα και τα αφαιρούν σε δερματολόγο και μετά ευτυχώς δεν ξαναεμφανίζονται.. Από την εμπειρία μας ίσως ο καλύτερος τρόπος είναι με την λαβίδα (αφού βέβαια περαστεί 1 ώρα πριν αναισθητική κρέμα) γιατί και με το κρύο άζωτο που κάναμε το παιδί μετά για αρκετή ώρα έκλαιγε τον πόναγε στο δέρμα. Υπομονή σε όλους αυτά ευτυχώς περνάνε.....μακάρι βέβαια να μην περνάγανε τίποτε τα παιδάκια μας.....

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

..το θεμα βλεπω το αφησατε στον Ιουνιο...ας το προχωρησω εγω λοιπον....πριν 2-3 μηνες εμφανιστηκε ενα σπυρακι στον πενταχρονο μου γιο.Δεν το εδωσα σημασια δεν ηξερα τι ειναι και δεν το θεωρησα σημαντικο γεγονος.Μετα απο ενα μεγαλο χρονικο διαστημα εμφανιστηκε και στον μεσαιο μου 2,5 χρονων γιο και τοτε καταλαβα οτι κατι δεν πηγαινε καλα.

 

Σε λιγες μερες μεσα γεμισε ο μικρος γυρω στα 3 και ο μεγαλος μου γυρω στα 5.το Σαββατο πηγαμε στο Δερματολογικο και αφροδισιακο μας βεβαιωσαν οτι προκειται για αυτην την νοσο και μας ειπαν να παμε την Δευτερα με τα παραπεμπτικα για να υποβληθουν στην χειρουργικη επεμβαση εν ονοματι ''λαβιδα''.Γυρισαμε σπιτι το εψαξα στο ιντερνετ διαβασα και τα δικα σας και καθυσηχασα εν μερη.

 

Τριτη λοιπον μας προγραμματισαν.Δεν μας αργησαν καθολου 9,00 είχαμε ραντεβου 10,30 ειμαστεν τελειωμενοι..Ο μικρος εφτασε να εχει απο 3 - 10 και ο μεγαλος απο 5 - 18!!!!!!!!!ΜΟΛΙΣ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ

 

Ο δε μικρος ξεσκισε ολο το χαρτι του κρεβατιου και οι τσιριδες φταναν μεχρι εξω.ο δε μεγαλος παλικαρι.Ο μικρος βασικα κολησε απο τον μεγαλο διοτι τους εκανα μαζι μπανιο και τους σκουπιζα με την ιδια πετσετα.

 

Ρωτησα για σαμπουαν για καμμια κρεμα αν κανει καποια δουλεια μου ειπαν οχι.Η δε χειρουργος μου ειπε ως απο δω και περα δεν θα ξαναπαμε αν τυχον βγει καποιο για να μην τρεχουμε καθε μερα σε δερματολογο η σε αυτους να το βγαζουμε μονοι μας.

 

Τσιμπιδακι φρυδιων λοιπον απολυμανση τραβηγμα και μετεπειτα μπεταντιν.Για ενα δυο σπυρακια του μεγαλο μου μονο βαζουμε την Fucidin.

 

Τριτη βραδυ λοιπον ελεγχος -----βγαζουμε από ένα ακομη.Τεταρτη χθες κανενα.πριν λιγο τελειωσαμε τον ελεγχο ο μεγαλος μου σαν να βγαζει ένα ακομη..αλλα είναι μικρο για να πιαστει ισως αυριο…

 

 

Δευτερα ξεκινανε τα σχολεια..τι να κανω?ποσες μερες να τον κρατησω σπιτι?και αν παει εξαμηνο?και αν κολησει και το μικρο μου εξι μηνων μωρακι?και αν κολησουν τα υπολοιπα παιδια ?να μιλησω στις δασκαλες?να μην μιλησω(δεν το βρισκω σωστο)να στιγματιστει το παιδι μου?να το βαλω στην απομονωση?ποιο παιδακι ειχε και κολησε?

 

 

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ..

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

 

Link to comment
Share on other sites

λοιπον...το ιδιο προβλημα ειχε και η μεγαλη μου κορη,στα 5,5 γεμισε στην κυριολεξεια απο τετοια σπιρακια στα ανω χειλος...και που δεν πηγαμε...σε ολους τους δερματολογους που ηξερα...η λυση ηρθε απο τα τρικαλα!μια πολυ καλη δερματολογος εκει μας εδωσε ενα φτιαχτο φαρμακο για καλους και μια αλοιφη και μετα απο τρεις εφαρμογες εφειγαν τα παντα χωρις επιστροφη!τι να πω???μακαρι να φυγουν ετσι ανωδυνα απ ολα τα παιδακια!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

να ΄μαι κι εγω.........πριν λιγο γυρισα απο την παιδιατρο!!!!!!!πριν 3 μηνες ο μεσαιος μου ειχε ενα σπυρακι στο χερακι στο υψος της μασχαλης ..τι ειναι αυτο λεω και το σκαω...μετα εβγαλε κι αλλο κι αλλο εκει διπλα γειτονια....τον προηγουμενο μηνα το λεω στην παιδιατρο διοτι εβγαλε κι ενα στη κοιλιτσα το κοιταξε γρηγορα ...γκρινιαζε και η μικρη.......σταφυλοκοκκος λεει παρτε fucidin...........τιποτα δεν εκανε !!την παιρνω τηλ παρτε fucicord λεει ...λιγα πραγματα!!! παμε σημερα εχει βγαλει και στο γονατο πλεον....τα κοιταζε μωρε λεει νομιζω οτι ειναι μολισματικο τερμινθο (καλα το λεω;:confused: πηγαινετε κατω στο δερματολογο να το σιγουρεψουμε........

παμε κατω .....το μαχαιρι ηταν η πρωτη η σκεψη του..........γενικη αναισθησια ειπε ειπε.....τελικα η παιδατρος ειπε τιποτα να μην κανουμε.....να το αφησουμε να κανει τον κυκλο του.......και σε 6 μηνες βλεπουμε!!

σιγα μην κατσει ο μικρος να του τα βγαλει.....εδω με το ζορι τους αφησε να τα κοιταξουν.......

αλλα που το κολλησε;;;;;

παιδικο σταθμο τωρα ξεκινησε!!!ο μεγαλος δεν εχει τιποτα ευτυχως.....

αλλα να τον σταματησω απο το σταθμο;;; εχει κανει μια χαρα που παει ....

βλεποντας εδω λιγο χαλαρωσα γιατι μολις μπηκα στο σπιτι απο τα πρωτα πραγματα ηταν να το ψαξω στο ιντερνετ ....και για ολα παντα καταληγω τελικα εδω..στο παρεντς!!!!!!!

 

εχω και τη μικρη.......αγχωνομαι λιγο........αλλα οσο καιρο και δεν κολλησε τιποτα........

Άγγελος 11/10/2005

Νικόλας 05/04/2008

Μαριλένα 23/08/2010

Εύα 3/05/2013 ;)

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...