Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΞΥΠΝΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΛΑΜΑΤΑ?

tsarli

Recommended Posts

Αναρωτιέμαι αν ισχύει μόνο σε μας ή σε όλα τα βρεφάκια..έχουμε ένα αγοράκι 50 ημερών. Κοιμόμαστε μαζί στο κρεβάτι (δίπλα μου, του έχω δικό του στρωματάκι). Θηλάζει πλέον αποκλειστικά. Κάθε φορά που ξυπνάει από τον ύπνο, βραδυνό, μεσημεριανό, απογευματινό κλπ., βγάζει αρχικά για λίγα δευτερόλεπτα φωνούλες, κουνιέται και μέχρι να πάρω το μαξιλάρι θηλασμού και να τον βάλω πάνω (είμαι σε ετοιμότητα και το κάνω σε 5-10 δευτερόλεπτα), κλαίει πάντα. Είμαι 24 ώρες το 24ωρο μαζί του με αγκαλιές, χαδάκια κλπ. Με βλέπει πάντα όταν ξυπνάει. Γιατί κλαιει? Υποθέτω από πείνα "γάλα θέλω, τώρα το θέλω". Έτσι είναι?

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Αναρωτιέμαι αν ισχύει μόνο σε μας ή σε όλα τα βρεφάκια..έχουμε ένα αγοράκι 50 ημερών. Κοιμόμαστε μαζί στο κρεβάτι (δίπλα μου, του έχω δικό του στρωματάκι). Θηλάζει πλέον αποκλειστικά. Κάθε φορά που ξυπνάει από τον ύπνο, βραδυνό, μεσημεριανό, απογευματινό κλπ., βγάζει αρχικά για λίγα δευτερόλεπτα φωνούλες, κουνιέται και μέχρι να πάρω το μαξιλάρι θηλασμού και να τον βάλω πάνω (είμαι σε ετοιμότητα και το κάνω σε 5-10 δευτερόλεπτα), κλαίει πάντα. Είμαι 24 ώρες το 24ωρο μαζί του με αγκαλιές, χαδάκια κλπ. Με βλέπει πάντα όταν ξυπνάει. Γιατί κλαιει? Υποθέτω από πείνα "γάλα θέλω, τώρα το θέλω". Έτσι είναι?

ειναι ενα τροπος να επικοινωνησει τις επιτακτικες αναγκες του, ο μονος

Διαφημίσεις

Είναι και στο χαρακτήρα του κάθε παιδιού. Με τον καιρό θα δεις πόσο βολικό είναι να λέει ένα παιδί αμέσως και στα ίσια τι το ενοχλεί! Έτσι ήταν και είναι κι η μεγάλη μου, σε αντίθεση με τη μικρή μου που είναι χαμηλών τόνων και κάθε φορά που κακοφανίζεται περιμένει να το προσέξω από μόνη μου.

Όπως είχε γράψει και μία συμφορουμίτισσα σε άλλο θέμα, τα βρέφη βιώνουν τα πάντα πολύ έντονα. 2 λεπτά πείνας μπορεί να το τρελάνουν, στεναχωριέται και κλαίει σε σημείο να σηκώσει την πολυκατοικία στο πόδι, νυστάζει και ουρλιάζει από το παράπονο και άλλα πολλά. Είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας για να σου πουν ότι κάτι χρειάζονται.

Και τι να σου πει "Μάνα, καφέ"? :)

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ στον δικό μου μετά τον ενάμιση χρόνο είδα να αρχίζει να κάνει υπομονή! Πριν ούτε λόγος! Ενώ με έβλεπε πως ετοίμαζα πχ εκείνη τη στιγμή το φαγητό του, σήκωνε τον κόσμο να του το δώσω!

Εχεις καιρό ακόμη δηλαδή! Καλά κουράγια!

Nothing you would take... Everything you gave...

Διαφημίσεις

Κι ο δικος μου ο μπεμπακος καθε φορα που ξυπναει κλαιει, συνηθως για φαγητο. Καποιες φορες κανει κανα δυο κινησεις και μετα κλαιει αλλα τις περισσοτερες φορες ειναι "τωρα ξυπνησα, τωρα εκλαψα". Παλιοτερα πιο συχνα, τωρα καποιες φορες περιμενει κανα 5λεπτο πριν βαλει τη σειρηνα. Στενοχωριομουν πολυ στην αρχη, ελεγα "βρε μπεμπη μου ξυπνα μια φορα χαρουμενος" αλλα δεν ειναι θεμα συναισθηματων. Μου φαινεται οτι φωναζει για να επιβιωσει, γιατι αν δεν φωναξει μαλλον δεν θα καταλαβαιναμε οτι πειναει, ο δικος μου πειναει καθε 2,5 ωρες, αν δεν εκλαιγε θα τον αφηνα για να τον ταισω στο 4ωρο, που τρωνε τα περισσοτερα μωρα. Νομιζω οτι στην αρχη, ειδικα οταν ειναι το πρωτο μωρο της οικογενειας, που οσο και να ειναι δεν εχουν εμπειρια οι γονεις, αυτο το κλαμα ειναι σωτηριο, γιατι δεν θα ξεραμε να φροντισουμε το μωρο. Κλαιει γιατι πειναει, μετα γιατι βρεχτηκε ή λερωσε, μετα γιατι νυσταζει και θελει να κοιμηθει. Ειναι ο τροπος του να μας πει τι εχει!