Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εγκυμοσύνη και εργασία

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! :)

Είμαι καινούργια στο φόρουμ. Είμαι 22 χρονών και μόλις χτές έμαθα οτι είμαι έγκυος (απο τεστ φαρμακείου, στο γιατρό θα πάμε την Παρασκευή).

Αυτό που με αγχώνει πολύ είναι το οτι ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω την πρακτική μου άσκηση τον άλλο μήνα και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές καθώς η εργασία μου θα είναι σε περιβάλλον χημείου. Εννοείται οτι θα το συζητήσω με το γιατρό αλλά αύριο το πρωί υπάρχει συνάντηση με την υπεύθυνη πρακτικής άσκησης η οποία θα κανονίσει τα της πρακτικής και δεν ξέρω πως να κινηθώ τώρα... Θα έπρεπε να την ενημερώσω; :confused:

C46wp2.png

js9ip2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα! :)

Είμαι καινούργια στο φόρουμ. Είμαι 22 χρονών και μόλις χτές έμαθα οτι είμαι έγκυος (απο τεστ φαρμακείου, στο γιατρό θα πάμε την Παρασκευή).

Αυτό που με αγχώνει πολύ είναι το οτι ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω την πρακτική μου άσκηση τον άλλο μήνα και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές καθώς η εργασία μου θα είναι σε περιβάλλον χημείου. Εννοείται οτι θα το συζητήσω με το γιατρό αλλά αύριο το πρωί υπάρχει συνάντηση με την υπεύθυνη πρακτικής άσκησης η οποία θα κανονίσει τα της πρακτικής και δεν ξέρω πως να κινηθώ τώρα... Θα έπρεπε να την ενημερώσω; :confused:

Συγχαρητήρια, με το καλό! Κοίταξε, κανονικά το σωστό θα ήταν να την ενημερώσεις, όχι τόσο για κείνην, αλλά για σένα, ώστε αν τελικά ο γιατρός σου δώσει το οκ να συνεχίσεις αλλά με κάποιες προϋποθέσεις(πχ να μην έρχεσαι σε επαφή με συγκεκριμένα υλικά, να παίρνεις κάποιες έξτρα προφυλάξεις κλπ) να μπορείς εσύ να το ζητήσεις από την υπεύθυνη και να σε αντιμετωπίζει κι εσένα όπως πρέπει με βάση την κατάσταση σου. Μπορεί κάποιες φορές επίσης να έχεις αδιαθεσίες, να χρειαστεί να λείψεις ή οτιδήποτε, καλό ειναι να γνωρίζει για να είναι κι εκείνη πιο ελαστική μαζί σου.

8hwQp3.png

Ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου! Να'σαι καλά! :P

Κοίτα η υπεύθυνη πρακτικής είναι καθηγήτρια που είναι υπεύθυνη για να μεσολαβήσει με την εταιρία στην οποία κάνουν πρακτική οι φοιτητές. Οπότε δεν είναι εκείνη αρμόδια για όλα αυτά που ανέφερες....

C46wp2.png

js9ip2.png

Καλησπερα και απο μενα κοπελα μου και συγχαρητηρια!Ευχομαι να χεις μια καλη και τελειομηνη εγκυμοσυνη!

Καλο θα ηταν να προσεχες τον πρωτο καιρο!Ειδικα εαν ο τομεας εργασιας εχει να κανει με χημικα!Φυσικα και θα το συζητησεις με τον γιατρο σου!

Αλλα εαν αποφασισεις να ξεκινησεις την πρακτικη,να παιρνεις μετρα προστασιας!Μασκα και γαντια,να μην μενει ακαλυπτο καποιο σημειο του σωματος και ερθει καποιο χημικο σε επαφη με το δερμα σου!Να μιλησεις με τους υπευθυνους εαν μπορουν να σε βαλουν σε καποιο ποστο που δε θα εχεις καθολου επαφη με χημικα!Αλλιως,εαν εχεις τη δυνατοτητα να κανεις αργοτερα την πρακτικη!

Εγω οταν εμαθα πως ημουν εγκυος,σταματησα κατευθειαν τη δουλεια,διοτι οι συνθηκες εργασιας μου δεν το επιβαλλουν!Οποτε δε το διακινδυνευσα!Ειναι και το πρωτο μου μωρακι!!!!

Ευχομαι να βγεις γρηγορα απο το διλλημα αυτο κοριτσι μου!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω να υπάρχει η δυνατότητα, λόγω της ειδικότητας μου να τοποθετηθώ σε άλλο πόστο. Αν κάποια ξέρει συγκεκριμένα θα με βοηθούσε πολυ για να ξέρω τι να κάνω αύριο.... Θα έρχομαι σε επαφή κυρίως με προϊόντα πετρελαίου αλλά και με διαλύτες (βενζόλιο, τολουόλιο κλπ). Όσο για τα μέτρα προστασίας γαντια μάσκα ποδιά είναι αυτονόητα για το εργαστήριο ωστόσο δεν ξέρω αν αρκούν.

C46wp2.png

js9ip2.png

Συγχαρητήρια κοπέλα μου και σου εύχομαι μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη!! Καλό είναι να ενημερώσεις τους αρμόδιους,καθηγήτρια και εταιρεία όπου θα κάνεις την πρακτική σου και εννοείται θα μιλήσεις με τον γιατρό σου. Δεν μπορείς να αναβάλλεις την πρακτική για μετά την γέννα; Όχι τίποτα άλλο,απλά θασαι πιο ήσυχη και ήρεμη..

V5vWp2.png

Δεν νομίζω να υπάρχει η δυνατότητα, λόγω της ειδικότητας μου να τοποθετηθώ σε άλλο πόστο. Αν κάποια ξέρει συγκεκριμένα θα με βοηθούσε πολυ για να ξέρω τι να κάνω αύριο.... Θα έρχομαι σε επαφή κυρίως με προϊόντα πετρελαίου αλλά και με διαλύτες (βενζόλιο, τολουόλιο κλπ). Όσο για τα μέτρα προστασίας γαντια μάσκα ποδιά είναι αυτονόητα για το εργαστήριο ωστόσο δεν ξέρω αν αρκούν.

Kαλησπέρα Ελίνα. Σου εύχομαι κατα αρχάς μια καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη.

Έχουμε παρόμοια δουλειά, επομένως μπορώ να σου πω με σιγουριά πως πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ. Θα πρέπει να αποφύγεις τις πτητικές ουσίες (φαινόλη, μεθανόλη κ.λ.π.), ακόμη και η εργασία σε απαγωγό δε μας προφυλάσσει (άσε που δεν ξέρεις πως θα δουλέυουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι με αυτές τις ουσίες). Οπωσδήποτε γάντια (μη σου πω και διπλά) και τα υπόλοιπα που αναφέρεις, αλλά θα σου πρότεινα να φοράς προστατευτικά γυαλιά. Επιπλέον, δεν ξέρω αν θα δουλεύεις με γυάλινο ή πλαστικό εξοπλισμό (ογκομετρικούς, δοχεία ζέσεως κ.λ.π.), όπου καλό θα ήταν να προσέξεις για τραυματισμούς.

Ειλικρινά, δεν έχω σκοπό να σε τρομάξω, στα λέω σε περίπτωση που δεν έχεις σκεφτεί κάποιο από τα παραπανω, όμως να ξέρεις πως θέλει την απαραίτητη προσοχή. Σίγουρα θα υπάρχουν οδηγοί προστασίας για εγκύους και αν όχι να το ψάξεις πάρα πολύ μόνη σου. Όταν εγώ έμεινα έγκυος, μου απαγόρεψαν να ασχολούμαι με παραπάνω από τα μισά χημικά.

Θα σε συμβούλευα να μιλήσεις τηλεφωνικά με το γιατρό σου για το θέμα, πριν κλείσεις την πρακτική.

Όλα καλά θα πάνε! :)

Edel ευχαριστώ πολύ!!! Κατ'αρχήν το να μη δουλεύω με πτητικά είναι αδύνατον καθώς θα ασχολούμαι με πετροχημικά και καύσιμα. Εσένα με τι σου είχαν απαγορεύσει να ασχολείσαι συγκεκριμένα; Κάποιες ουσίες είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνες αλλά υπάρχουν καποιες που κατά την εγκυμοσύνη είναι επικίνδυνες ενώ αν δεν είσαι έγκυος δεν είναι; Επίσης ξέρεις αν κάποια όργανα πχ ο XRF ενέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο; :/ Συγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων αλλά έχω αγχωθεί. Και δεν ξέρω και αν ο γιατρός μου θα μπορέσει να απαντήσει σε τόσο συγκεκριμένες ερωτήσεις πχ αυτό για τον XRF. Το απόγευμα κιόλας θα επικοινωνήσω μαζί του.

C46wp2.png

js9ip2.png

Edel ευχαριστώ πολύ!!! Κατ'αρχήν το να μη δουλεύω με πτητικά είναι αδύνατον καθώς θα ασχολούμαι με πετροχημικά και καύσιμα. Εσένα με τι σου είχαν απαγορεύσει να ασχολείσαι συγκεκριμένα; Κάποιες ουσίες είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνες αλλά υπάρχουν καποιες που κατά την εγκυμοσύνη είναι επικίνδυνες ενώ αν δεν είσαι έγκυος δεν είναι; Επίσης ξέρεις αν κάποια όργανα πχ ο XRF ενέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο; :/ Συγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων αλλά έχω αγχωθεί. Και δεν ξέρω και αν ο γιατρός μου θα μπορέσει να απαντήσει σε τόσο συγκεκριμένες ερωτήσεις πχ αυτό για τον XRF. Το απόγευμα κιόλας θα επικοινωνήσω μαζί του.

Μη μου ζητάς συγνώμη, δεν υπάρχει λόγος. Δουλεύω σε εργαστήριο Μορ. Βιολογίας - πάνω κάτω ίδια δουλειά, γι αυτό σου είπα παρόμοια. Επομένως, δε γνωρίζω να σου απαντήσω σε αυτά που με ρωτάς. Σίγουρα υπάρχουν ουσίες που τις αποφεύγουμε στην εγκυμοσύνη και είμαστε απλά προσεκτικές εκτός εγκυμοσύνης. Στην περίπτωσή μου, δε μου επιτρεπόταν και φυσικά δεν ήθελα να δουλέψω με αυτά που προανέφερα (π.χ. με πτητικές ουσίες). Βέβαια, η εγκυμοσύνη μου δεν προχώρησε για άσχετο λόγο και δεν πρόλαβα να κάνω την ενημέρωση από τον υπεύθυνο που αφορά τις βλαβερές ουσίες, τι δεν επιτρέπεται κ.λ.π., ώστε να σε κατατοπίσω περισσότερο.

Θα σου πρότεινα, να το ψάξεις πάρα πολύ. Δεν ξέρω, αν έχεις τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις αργότερα την πρακτική σου. Είναι όμως κάτι που θα αποφασίσεις εσύ και είμαι σίγουρη πως θα πάρεις τη σωστή απόφαση για σένα και το μωράκι σου. Αν θέλεις κάτι άλλο και μπορώ να βοηθήσω, ρώτησέ με.

Διαφημίσεις

Το να αναβάλω την πρακτική μου είναι κάπως δύσκολο καθώς οικονομικά αυτή τη στιγμή χρειάζομαι τη δουλειά. Αλλά αν μου πει ο γιατρός ότι είναι επικίνδυνο για το μικρούλι μου δεν θα πάω... :) Επίσης τώρα που το συζητούσαμε με τον φίλο μου, μου είπε να το συζητήσω με την υπεύθυνη γιατί εκείνη είναι πολύ πιθανό να ξέρει να μου λύσει τις απορίες και να μου προτείνει εναλλακτικές.

C46wp2.png

js9ip2.png

Το να αναβάλω την πρακτική μου είναι κάπως δύσκολο καθώς οικονομικά αυτή τη στιγμή χρειάζομαι τη δουλειά. Αλλά αν μου πει ο γιατρός ότι είναι επικίνδυνο για το μικρούλι μου δεν θα πάω... :) Επίσης τώρα που το συζητούσαμε με τον φίλο μου, μου είπε να το συζητήσω με την υπεύθυνη γιατί εκείνη είναι πολύ πιθανό να ξέρει να μου λύσει τις απορίες και να μου προτείνει εναλλακτικές.

Ωραία η σκέψη του συντροφου σου. Πιστεύω πως έχεις κάνει ένα πολύ καλό πρώτο πλάνο. Μπράβο σου και πάλι κοπέλα μου για την εγκυμοσύνη σου! Να κάνεις όμορφες σκέψεις και να το χαρείς..

Μίλησα με το γιατρό μου στο τηλέφωνο και μου είπε οτι πρέπει να το συζητήσουμε αναλυτικά απο κοντά. Του είπα οτι αύριο πρέπει να μιλησω με την υπεύθυνη πρακτικής και μου λεει μίλα πρώτα να δεις με τι ακριβώς θα έρχεσαι σε επαφή και θα σου πω. Μα ήταν απάντηση αυτή;;; Πιο πολυ για απάντηση ανθρώπου που δεν ξέρει να μου λύσει ακριβώς τις απορίες μου κάνει... :|

C46wp2.png

js9ip2.png

Μίλησα με το γιατρό μου στο τηλέφωνο και μου είπε οτι πρέπει να το συζητήσουμε αναλυτικά απο κοντά. Του είπα οτι αύριο πρέπει να μιλησω με την υπεύθυνη πρακτικής και μου λεει μίλα πρώτα να δεις με τι ακριβώς θα έρχεσαι σε επαφή και θα σου πω. Μα ήταν απάντηση αυτή;;; Πιο πολυ για απάντηση ανθρώπου που δεν ξέρει να μου λύσει ακριβώς τις απορίες μου κάνει... :|

Καλο ειναι να πεις στο γιατρο σου με τι θα ερχεσε σε επαφη για να το δει και αυτος και να το ψαξει πιο αναλυτικα και να σου πει..Δεν ειναι απαραιτητο να του εχει ξανασυμβει η περιπτωση για να εχει ετοιμη την απαντηση...

Διαφημίσεις

Καμαρι μου,και γω εαν ημουν ιατρος αυτη την απαντηση θα σου εδινα!

Προφανως θελει και ο ιδιος να εξακριβωσει το ποσοστο επικινδυνοτητας!

Μιλησες με την υπευθυνη?

Παντως,χωρις να θελω να σε επηρεασω,νομιζω πως θα σταματουσα!Εγω δουλευω σε ψυχιατρικη κλινικη,οπου ερχομαι σε επαφη με φαρμακα,φυσικα οχι τοσο ερεθιστικα,αλλα το πρωτο καιρο της εγκυμοσυνης που δουλευα,η σκονη απο τα φαρμακα μου προκαλουσε ζαλαδα!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Ναι μίλησα. Πήγα λίγο πιο νωρίς απο τους υπόλοιπους και το συζήτησα μαζί της. Μου είπε οτι τυπικά δεν μπορεί να μου δώσει κάποια συμβουλή αλλά "σαν μάνα" θα έλεγε να το αναβάλλω για αργότερα γιατί εκτός του οτι θα έρχομαι σε επαφή με διάφορες ουσίες (τις οποίες ακομα και αν εγω προσωπικά αποφύγω θα τις δουλεύουν γύρω μου), θα υπάρχουν και πολλές ώρες ορθοστασίας και γενικά κούραση... Οπότε λέω να ακολουθήσω τη συμβουλή της και να το αφήσω για πιο μετά.

C46wp2.png

js9ip2.png

• 2 months later...

Γεια σας κορίτσια κι από εμένα!Εδώ και 4 περίπου χρόνια είμαι άνεργη και τον τελευταίο 1 περίπου χρόνο προσπαθούσαμε με τον άντρα μου για μωράκι όμως τίποτα...Ώσπου την περασμένη εβδομάδα έμαθα πως είμαι έγκυος και πως πρόκειτε να με πάρουν σε μια δουλειά πάνω στο αντικείμενό μου:shock::shock::shock:...Το θέμα μου είναι τί κάνω...:confused:Όλοι μου λένε να πάω στη δουλειά και μόλις δέσει η εγκυμοσύνη να το ανακοινώσω...Έλα μου όμως που εγώ δεν είμαι σίγουρη αν αυτό είναι και πολύ σωστό...Η αλήθεια είναι ότι τη δουλειά την χρειαζόμαστε πολύ γιατί οι δυο μας και τα βγάζουμε τσίμα τσίμα,πού με το μωρό...Για πείτε βρε κοριτσάκια μου τη γνώμη σας...Ουφ...:|

Υ.Γ:Κι αν καμία κοπέλα ξέρει τα δικαιώματα μιας πρόσφατα προσληφθήσας μέλλουσας μανούλας καλοδεχούμενα!

καταρχην συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου,σου ευχομαι οτι καλυτερο για σενα κ το μωρακι που περιμενεις...

κοιτα απο τη πλευρα του εργοδοτη δν θα ηταν κ πολυ σωστο να τους το ανακοινωσεις μετα απο 2 μηνες οτι εισαι εγκυος 3 μηνων για παραδειγμα...

απο την αλλη πλευρα ομως καλο θα ηταν να ακουσεις καρδουλα κ μετα να το ανακοινωσεις .εγω για παραδειγμα το ανακοινωσα στη 9η εβδομαδα αλλα ειμαι 4 χρονια στην επιχειρηση.

απο εργασιακα δν δικαιουσαι και πολλα επιδοματα γιατι πρεπει να εχεις 200 ενσημα τη τελευταια 2ετια για να παρεις χρηματα για τη γεννα.(νομιζω οτι ετσι ειναι)

qOUNp2.png.

καταρχην συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου,σου ευχομαι οτι καλυτερο για σενα κ το μωρακι που περιμενεις...

κοιτα απο τη πλευρα του εργοδοτη δν θα ηταν κ πολυ σωστο να τους το ανακοινωσεις μετα απο 2 μηνες οτι εισαι εγκυος 3 μηνων για παραδειγμα...

απο την αλλη πλευρα ομως καλο θα ηταν να ακουσεις καρδουλα κ μετα να το ανακοινωσεις .εγω για παραδειγμα το ανακοινωσα στη 9η εβδομαδα αλλα ειμαι 4 χρονια στην επιχειρηση.

απο εργασιακα δν δικαιουσαι και πολλα επιδοματα γιατι πρεπει να εχεις 200 ενσημα τη τελευταια 2ετια για να παρεις χρηματα για τη γεννα.(νομιζω οτι ετσι ειναι)

Σε ευχαριστώ πολύ και για την απάντηση και για τις ευχές σου!Αν ήμουν κι εγώ χρόνια στην εταιρεία δε θα είχα κανέναν ενδοιασμό...Επειδή σχεδόν με το καλημέρα σας όμως θα τους ανακοινώσω και την εγκυμοσύνη,εκεί κολλάω...Θα πάω κι ότι γίνει!