Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

dimt

Recommended Posts

«Η χειρότερη μητέρα της Αμερικής»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ έχει συγκλονίσει το σύμπαν: μια από τις πιο φρικιαστικές απάτες που έχουν γίνει στο Διαδίκτυο με

θύμα ένα νεαρό- και πλέον νεκρό 13χρονο κορίτσι. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη δίκη που άρχισε στην Αμερική. Το γεγονός παλαιότερο: ξεχάστηκε και επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο έπειτα από τις έρευνες του FΒΙ.

Δύο παιδιά στην εφηβεία τους γνωρίζονται μέσα από μια δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ένα site με εκατομμύρια μέλη ανά την υφήλιο.

Ο Τζος Έβανς, 16 ετών, μόλις μετακομίζει στη γειτονιά της 13χρονης Μέγκαν, αρχίζει να επικοινωνεί διαδικτυακά μαζί της. Της γράφει πως δεν πάει σχολείο: εκπαιδεύεται στο σπίτι με ιδιαίτερα μαθήματα. Δεν έχει τηλέφωνο: δεν το είχαν εγκαταστήσει ακόμα.

Σιγά σιγά, οι «συνομιλίες» γίνονται όλο και πιο εξομολογητικές. Ένα «εξ αποστάσεως ειδύλλιο» δεν αργεί να ανθήσει. (Φυσικά, δεν έχουν συναντήσει ποτέ ο ένας τον άλλον.)

Η Μέγκαν χαρούμενη, ετοιμάζει το πάρτι γενεθλίων της. Τότε, εντελώς ξαφνικά, ο 16χρονος αλλάζει. Γίνεται επιθετικός, σαρκαστικός, τη βρίζει, την κατηγορεί ότι είναι διπρόσωπη. Η Μέγκαν τα χάνει, αποσυντονίζεται, παγώνει.

Και δεν ξέρει ακόμα ότι τα χειρότερα έρχονται. Γιατί ο Τζος είχε αποθηκεύσει όλες τις συνομιλίες με το κοριτσάκι.

Και μια ωραία πρωία δημοσιοποιεί την ιστοσελίδα που περιείχε τις εξομολογήσεις της, τα μυστικά της, τη ζωή της ολόκληρη. Έτσι φόρα παρτίδα, κάνει την ψυχή της βορά στα κοφτερά δόντια γνωστών και αγνώστων.

Η Μέγκαν δεν αντέχει τον χλευασμό, τον διασυρμό από γνωστούς, γείτονες, συμμαθητές, φίλους. Κι όταν ο Τζος της έστειλε το τελευταίο μήνυμα

«Νομίζω ότι ο κόσμος θα είναι πολύ καλύτερος χωρίς εσένα», το 13χρονο κοριτσάκι κρεμιέται στην ντουλάπα του παιδικού του δωματίου. Έτσι ξεψύχησε, έτσι τη βρήκε η μάνα της...

Μετά τον θάνατό της, βγήκαν όλα στη φόρα. Ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, ο 16χρονος Τζος, ούτε Τζος λεγόταν ούτε 16χρονος ήταν. Όλο αυτό το ειδύλλιο, όλη αυτή η φρικαλέα εικονική πραγματικότητα που οδήγησε στην αυτοκτονία, ήταν το δημιούργημα μιας γειτόνισσας της μικρής Μέγκαν. Όνομα: Λόρι Ντρου.

Αυτή παρίστανε τον (ανύπαρκτο) Τζος! Αυτή οδήγησε ψυχρά, συνειδητά, οργανωμένα τη μικρή σε θάνατο.

Πρώτα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της, ύστερα διαπομπεύοντάς την, σπρώχνοντάς της στον πάτο: μέχρι να φτάσει στην αυτοκτονία, που ήταν και το τελικό ζητούμενο της Λόρι Ντρου.

Γιατί το έκανε αυτό; Ποιο το κίνητρο; Η Λόρι είχε μια κόρη τη Σάρα. Σάρα και Μέγκαν ήταν χρόνια κολλητές φίλες. Σε κάποια φάση, η φιλία τους διακόπηκε. Τότε η μητέρα- Λόρι μεταμορφώθηκε σε έφηβο- Τζος. Για να εκδικηθεί τη νεαρή γειτονοπούλα, πρώην φίλη της κόρης της.

Αργότερα, στην Αστυνομία η Λόρι Ντρου μόνο μετανιωμένη δεν εμφανίστηκε. Ο συνήγορός υποστήριξε ότι η μικρή ήταν ένα προβληματικό παιδί που έπασχε από κατάθλιψη. Κι ότι το μόνο που επεδίωκε η πελάτισσά του ήταν να μάθει τους λόγους που «ξέκοψε» τη φιλία με την κόρη της.

Όταν μαθεύτηκε πως μια γυναίκα 47 χρόνων έστησε παγίδα θανάτου σε ένα 13χρονο κοριτσάκι, ξέσπασε ο χαμός. Η οργή του κόσμου ανάγκασε την Αστυνομία της περιοχής να περιπολεί το σπίτι της γυναίκας μέρα- νύχτα γιατί οι γείτονες είχαν σκοπό να τη λιντσάρουν!

Στο μεταξύ, η κινητοποίηση της διαδικτυακής κοινότητας ήταν τεράστια με χαρακτηριστικά ψυχολογίας του όχλου. Μέσα από γνωστές σε όλους μας υπηρεσίες ο καθένας μπορούσε με δυο- τρία κλικ να βρει όλα τα προσωπικά δεδομένα της Λόρι Ντρου. Διεύθυνση, τηλέφωνα, μέχρι και φωτογραφίες του σπιτιού της.

Το καταπληκτικό είναι άλλο: ότι σύμφωνα με τη δήλωση του σερίφη της περιοχής, η Λόρι Ντρου - παρά το αξιόποινο των πράξεών της- ΔΕΝ ΥΠΕΠΕΣΕ ΣΕ ΑΔΙΚΗΜΑ. Όμως, στις 15 Μαΐου 2008, το ομοσπονδιακό δικαστήριο άσκησε δίωξη εναντίον της Λόρι Ντρου με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της άσκησης συναισθηματικής βίας. Οι διώξεις αυτές μπορούν να επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 25 χρόνια.

Η Λόρι Ντρου είναι σήμερα γνωστή ως η «χειρότερη μητέρα στις ΗΠΑ».

Όσο για το ηθικόν δίδαγμα;

Βγαίνει από μόνο του:

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ξέρουμε τι κάνουν τα παιδιά μας όταν ανοίγουν τον υπολογιστή τους.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τους μάθουμε πως ο «άλλος χρήστης» στο όποιο τσατ μπορεί να ΔΗΛΩΝΕΙ συνομήλικός τους και να είναι έως και ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τους μαθαίνουμε να μη μοιράζονται ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ τα προσωπικά τους δεδομένα.

Να μη λένε ποιοι είναι, τι κάνουν, πού μένουν.

Να μην εμπιστεύονται ένα «πληκτρολόγιο» από το πουθενά. Και να καταλάβουν πως αυτό το μέσον μπορεί να είναι χρηστικό, ψυχαγωγικό, ενημερωτικό, «επικοινωνιακό»... αλλά πάντα υπάρχει και η αθέατη πλευρά της σελήνης: αυτήν που εμείς ως γονείς ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να διδάξουμε στα παιδιά μας. Για να υπάρχουν λιγότερες «Μέγκαν» στο μέλλον...

Αν προφταίνουμε ακόμα... Αν αυτό είναι ακόμα εφικτό...

ΥΓ: Αφιερωμένο σε όλους τους γονείς που δηλώνουν χαλαρά «α, εγώ δεν έχω ιδέα από κομπιούτερ. Σ΄ αυτά το παιδί μου πραγματικά σκίζει».

Με αφορμή την τελευταία ειδοποιηση των αντμιν............

Στη ζωή υπάρχουν πάντα δύο "δρόμοι"! Στο χέρι σου είναι ποιόν θα διαβείς....(το θέμα είναι..... εχεις "μυαλό" να ξεχωρίσεις???.....)

Διαφημίσεις

Δεν γεννήθηκα χτες, αλλά πραγματικά...

ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ;;;

ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;;; :twisted::twisted::twisted:

Από τι να πρωτοπροφυλαχτείς και να προφυλάξεις και τα παιδιά σου...

Αφού συνέχώς έρχονται στο φως πράγματα που πριν γίνουν ούτε που τα διανοείται κανείς. Πρέπει να φοβόμαστε και τη σκιά μας πλέον. Και τα παιδιά μας ή θα γίνουν φοβικά ή θα κινδυνέυουν...

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

.....

ας φροντίσουν όλοι να ενημερωθούν, και να έχουν επαφή με τα παιδιά τους όσον αφορά το τι αυτά κάνουν,

είτε είναι αποδέκτες συζητήσεων,

αλλά ειτε έιναι και εκείνα τα οποία κάνουν φάρσες...

(βλέπε στην περίπτωση της ανακοίνωσης του παιχνιδιού με στόχο το parents).

αυτά ειναι παιδιά καποιων γονέων - αυτοί γνωρίζουν άραγε την δράση των παιδιών τους?.

το διαδίκτυο ειναι κάτι φανταστικό,

αλλά και συνάμα κάτι το πολύ επικίνδυνο... ακριβώς

γιατι όλα είναι μακριά μας και φαντάζουν ότι είναι ακίνδυνα,

και χαλαρά.

Δεν είναι όμως,

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ για μια παιδική ψυχή!

ακριβώς τα παιδιά είναι που κινδυνεύουν, γιατι σε ηλικίες τέτοιες

(προεφηβεία εφηβεία) παίρνουν τα πάντα ΠΑΡΑ πολύ σοβαρά,...

ενώ στο διαδίκτυο υπάρχουν όλο άνθρωποι

οι οποιοι μπαίνουν γιατί ΔΕΝ θέλουν να πάρουν κατι στα σοβαρά, και θέλουν να παιξουν να κοροιδέψουν και να εκμεταλλευτούν την (προσωρινή βέβαια) ανωνυμία.

εμείς οι ενήλικες, οκ, δεν είμαστε τόσο ευεπηρέαστοι και μπορούμε να αξιολογήσουμε κάτι τέτοιο με τρόπο που να πουμε,

οκ, ειναι καποιος, ανώμαλος... ή τον καταγγέλω ή τον "γράφω", ή τον χλευάζω.

αλλά ένα παιδί ή έφηβη έφηβος, ειδικά εάν είναι και ευαίσθητο, δεν μπορεί να κανει κατι τετοιο, δεν εχει τέτοια εργαλεία. .. είναι αβοήθητο αν είναι μόνο του.

Μόνο οι γονείς του μπορούν να βοηθήσουν.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

το διαδίκτυο ειναι κάτι φανταστικό,

αλλά και συνάμα κάτι το πολύ επικίνδυνο... ακριβώς

γιατι όλα είναι μακριά μας και φαντάζουν ότι είναι ακίνδυνα,

και χαλαρά........ Μόνο οι γονείς του μπορούν να βοηθήσουν.

Αυτοκτονίες μέσω διαδικτύου

Η χρήση του διαδικτύου είναι ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των εφήβων και των νέων ανθρώπων. To διαδίκτυο είναι μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών αλλά και μέσο ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Αρκετοί νέοι χρησιμοποιούν το internet σαν μέσο κοινωνικοποίησης και

γνωριμίας νέων ανθρώπων.Έχει αναφερθεί ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σαν μέσο κοινωνικοποίησης είναι πιθανό να

έχουν κάποια καταθλιπτικά χαρακτηριστικά, όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, φόβο απόρριψης και δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις. Η χρήση του υπολογιστή διευκολύνει την επαφή τους με τους άλλους καταργώντας

την εξωλεκτική επικοινωνία (π.χ. δεν χρειάζεται να κοιτούν το συνομιλητή τους στα μάτια ή να μιλούν δυνατά, οι εκφράσεις του προσώπου και η στάση του σώματός τους δεν είναι ορατές κλπ). Επιπλέον, η ηλεκτρονική επικοινωνία διασφαλίζει την ανωνυμία των συνομιλητών,διευκολύνοντας έναν εσωστρεφή, συνεσταλμένο έφηβο να ανοιχτεί και να μιλήσει για προσωπικά του θέματα.Τα τελευταία χρόνια, έχουν αναφερθεί κρούσματα

αυτοκτονιών μέσω internet. Σε κάποιες περιπτώσεις οι νέοι γνωστοποιούν τις προθέσεις τους στο διαδίκτυο(π.χ. συνομιλώντας σε chat room ή αναρτώντας στο διαδίκτυο σημειώματα αυτοκτονίας). Αυτό μπορεί να αποβεί σωτήριο αν άλλοι χρήστες του διαδικτύου καταγγείλουν το περιστατικό και υπάρξει παρέμβαση. Έχουν επίσης αναφερθεί περιπτώσεις νέων που παρακινήθηκαν ν’ αυτοκτονήσουν από συνομιλητές τους σε chat room, καθώς και περιπτώσεις ανθρώπων που ήρθαν σ’ επαφή

17 μέσω internet και οργάνωσαν ομαδικές αυτοκτονίες. Επιπλέον, στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που εξιδανικεύουν την αυτοκτονία και παρέχουν πληροφορίες σχετικά με μέσα και τρόπους πραγματοποίησής της. Η περιήγηση σε ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο

μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα ευάλωτα παιδιά και τους εφήβους.

Η καλή σχέση του παιδιού με τους γονείς του και η ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον μπορούν να το προφυλάξουν από τους παραπάνω κινδύνους. Οι έφηβοι που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του σχολείου, που έχουν καλές σχέσεις με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους και που αισθάνονται αποδεκτοί είναι πιθανότερο να αναζητήσουν παρέες και συντρόφους στο σχολικό περιβάλλον. Επιπλέον, οι έφηβοι που έχουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς και τους καθηγητές τους είναι πιθανότερο να απευθυνθούν σ’ αυτούς για να ζητήσουν βοήθεια όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

http://www.klimaka.org.gr/newsite/downloads/odigos_sxoleia_new_.pdf

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Aς σκεφτουμε το διαδύκτιο σαν μια τεράστια πόλη...

Στην πόλη αυτή ζούν εκατομύρια διαφορετικοί άνθρωποι καλοί και κακοί,έχει αμέτρητους δρόμους και γειτονιές κι εμείς πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας ΄να κυκλοφορούν,να ζούν να φυλάγονται και να επιβιώνουν εκεί.

Δεν θα τους πούμε ποτέ π.χ. στα 12 "άντε αγάπη μου ,άνοιξε την πόρτα κι όπου σε βγάλει ο δρόμος,γύρνα πίσω όποτε θέλεις και κάνε ότι θέλεις γιατί εγώ δεν ξέρω να κυκλοφορώ!"

Με την ίδια υπευθυνόητα,σοβαρότητα και γνώση πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα παιδιά μας σε σχέση με το διαδίκτυο.Σ'αυτή την Τεράστια πόλη πρέπει να μάθουμε να κυκλοφορούμε όλοι.

Γιατί ακόμη κι αν μας αρέσει περισσότερο το χωριό ,σ'αυτή θα ζήσουν τα παιδιά μας.Και θέλουμε να ξέρουμε που συχνάζουν,με ποιούς συναναστρέφονται΄,πώς περνάνε....

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Στην πόλη αυτή ζούν εκατομύρια διαφορετικοί άνθρωποι καλοί και κακοί,έχει αμέτρητους δρόμους και γειτονιές κι εμείς πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας ΄να κυκλοφορούν,να ζούν να φυλάγονται και να επιβιώνουν εκεί.

Δεν θα τους πούμε ποτέ π.χ. στα 12 "άντε αγάπη μου ,άνοιξε την πόρτα κι όπου σε βγάλει ο δρόμος,γύρνα πίσω όποτε θέλεις και κάνε ότι θέλεις γιατί εγώ δεν ξέρω να κυκλοφορώ!"

Με την ίδια υπευθυνόητα,σοβαρότητα και γνώση πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα παιδιά μας σε σχέση με το διαδίκτυο.Σ'αυτή την Τεράστια πόλη πρέπει να μάθουμε να κυκλοφορούμε όλοι.

Γιατί ακόμη κι αν μας αρέσει περισσότερο το χωριό ,σ'αυτή θα ζήσουν τα παιδιά μας.Και θέλουμε να ξέρουμε που συχνάζουν,με ποιούς συναναστρέφονται΄,πώς περνάνε....

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ....

Πως όμως θα το καταφέρουμε αυτό στην πράξη; Με φίλτρα προστασίας; Πως μπορείς να περιορίσεις την έμφυτη περιέργεια ενός εφήβου; Ενημερώνοντάς ταν για τους κινδύνους και τις πιθανές παγίδες;;;

Και πως μπορεί ένας γονιός που δεν είναι ο ίδιος τόσο καλός γνώστης της τεχνολογίας να προστατεύσει το παιδί του; Μήπως είναι χαμένος από χέρι;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ....

Πως όμως θα το καταφέρουμε αυτό στην πράξη; Με φίλτρα προστασίας; Πως μπορείς να περιορίσεις την έμφυτη περιέργεια ενός εφήβου; Ενημερώνοντάς ταν για τους κινδύνους και τις πιθανές παγίδες;;;

Και πως μπορεί ένας γονιός που δεν είναι ο ίδιος τόσο καλός γνώστης της τεχνολογίας να προστατεύσει το παιδί του; Μήπως είναι χαμένος από χέρι;;;

Δεν μπορείς α περιορίσεις την περιέργεια του εφήβου με τίποτα :D αυτό έιναι θετικό χαρακτηριστηκό των εφήβων.Μπορείς να μπλοκάρεις διευθύνσεις που δε θέλεις να επισκέπτεται,να μάθεις να ελέγχεις που μπάινει και τι κάνει,να συνεργαστείς και να ενδιαφερθείς για τα ενδιαφέροντά του.

Απο φέτος γίνονται δωρεάν(επιδοτούμενα) σεμινάρια εκμάθησης Η/Υ και διαδυκτίου για τους γονείς των εφήβων. Πληροφορίες και λεπτομέρειες υπάρχουν εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=10148&highlight=

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Μήπως είναι χαμένος από χέρι;;;
Ε, όχι! αυτό δε μπορώ να το δεχτώ! αν είναι έτσι να δέσουμε μια πέτρα στο λαιμό μας και να πάμε να φουντάρουμε! να μετανοιώσουμε που κάναμε παιδιά και τα φέραμε σ' αυτόν τον απαίσιο κόσμο κλπ κλπ!! νομίζω πως στο μέτρο του δυνατού αν ενημερώνουμε τα παιδιά και έχουμε το νού μας, όπως στον πραγματικό κόσμο, έτσι για τον διαδυκτιακό μπορούμε να δώσουμε τουλάχιστον σωστές κατευθύνσεις!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Βρε Χρυσαλίδα δεν λεω για μένα και για σένα .... στην καθημερινή μου συναστροφή με γονείς τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχω συναντήσει ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Η/Υ όσο παράξενο και να σας φαίνεται αυτό ... και μιλάω για νέους σε ηλικία γονείς ...

Και τα ερωτήματα αυτά τα έθεσα περισσότερο ως έναυσμα για συζήτηση και προβληματισμό γιατί πραγματικά με απασχολούν τελευταία και σαν γονιό ( έχουμε βέβαια πολλά ψωμιά ακόμα να φάμε μέχρι το παιδί μου ανακαλύψει την τεχνολογία) αλλά και ως εκπαιδευτικό...

Αράγε θα είμαστε πάντα σε θέση να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τα παιδιά μας ( από απόψη τεχνολογικής κατάρτισης εννοώ) ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε τον τρόπο που αυτά κινούνται μέσα στο διαδίκτυο;;;;

Θυμάστε εκείνη την απίστευτη διαφήμιση του OTE νομίζω όπου ο πατέρας ρωτά την έφηβη κόρη τι έχεις και είσαι στεναχωρημένη και εκείνη του αραδιάζει ένα σωρό κομπιουτερίστικες ατάκες ... εκείνος μένει άφωνος και λέει τη θεική ατάκα ... στη μάνα σου το είπες;;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας θεωρώ πως το Ιντερνετ είναι κάτι σαν σύνγχρονη αλάνα.

Όχι φυσικά, ότι τα παιδιά σταμάτησαν να παίζουν αλλά μάλλον ακολουθώντας τις "επιταγές" της τεχνολογίας, οι «αλάνες» ειδικά των μεγάλων πόλεων.

Αν θες ρίξε μια ματια στις παρακάτω σελίδες...

http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=531

http://www.pancreta.gr/content/view/1072/80/

http://www.medlook.net/laiki7/kids.asp

http://www.kalkanis.gr/modules/narticle/view.article.php/526

έχουμε κουβεντιάσει & εδω , τροπους που θα μπορούσαμε να κάνουμε τα παιδιά μας " περπατήσουν " στους διαδικτυακούς δρόμους...

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2985&postdays=0&postorder=asc&start=0

Θυμάστε εκείνη την απίστευτη διαφήμιση του OTE νομίζω όπου ο πατέρας ρωτά την έφηβη κόρη τι έχεις και είσαι στεναχωρημένη και εκείνη του αραδιάζει ένα σωρό κομπιουτερίστικες ατάκες ... εκείνος μένει άφωνος και λέει τη θεική ατάκα ... στη μάνα σου το είπες;;;;

όντως η απίστευτη διαφήμιση !!!!!!!!!!!!

Βρε Χρυσαλίδα δεν λεω για μένα και για σένα ....

Nαι βρε Olg@! το κατάλαβα! κι εγώ γενικά απάντησα!

Αράγε θα είμαστε πάντα σε θέση να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τα παιδιά μας;
Δεν είμαι σίγουρη... το ελπίζω και θα το προσπαθώ είναι βέβαιο... αλλά αν το πετύχω;;; χμμμ δεν ξέρω...

Οταν την ειχα δεν αυτη την διαφημιση γελασα....

τωρα.....δεν γελαω καθολου....

μιά από τα ίδια...

Άσχετο... αλλά δε γελάω καθόλου ούτε με την καινούρια της Ηellas Οn Line... αλλά για άλλο λόγο...

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Να θέσω ένα θεματάκι;

Σύμφωνα με το πρώτο ποστ, το αρχικό δικαστήριο είχε κρίνει πως η κυρία(?) αυτή δεν ειχε παραβιάσει ΚΑΝΕΝΑ νόμο, το ομοσπονδιακό την παρέπεμψε. Με άλλα λόγια, η κυρία αυτή εκανε ΟΤΙ ηθελε και δεν θα υπήρχε για αυτήν καμία ποινή αν δεν αποφάσιζαν κάποιοι να ασχοληθούν σοβαρά.

Κάτι αναλογο συμβαίνει και στη χώρα μας. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει σε εσάς ενα υβριστικό e-mail ή να ποστάρει-χρησιμοποιήσει τα στοιχεία σας (αρκεί ν' αλλάξει ένα...γράμμα στο username σας) να βάλει ιντερνετικά λόγια στο στόμα σας και μετά να μην έχει καμία ποινή, καμία ευθύνη. Ασε που άμα αποφασίσετε να βρείτε ποιος στο Δία το έκανε θα ανακαλύψετε πως είτε είναι δύσκολο, είτε πρέπει για την πιστοποίηση να απευθυνθείτε σε 42 υπηρεσίες που θα σας...γειώσουν κανονικά. Η προσεκτική δε επιλογή των λέξεων τους προστατεύει και απο αγωγές για δυσφήμιση κλπ.

Δεν συμφωνώ με την αστυνόμευση και σίγουρα δε θα ήθελα λογοκρισία στο διαδίκτυο. Αλλά θα ήθελα (όνειρα, πουλιά μου ταξιδιάρικα) να ξέρω πως μπορώ να προστατευτώ αν κάποιος αποφασίσει να με βλάψει. Ή αλλιώς, θα ήθελα να ξέρω πως κάποιος πριν αποφασίσει να γράψει ότι πατάτα του κατέβει στο κεφάλι θα ξέρει πως μπορεί να έχει κυρώσεις!

Υγ.1-Κάτι ανάλογο υπάρχει και στα καρτοκινητά έτσι; Παίρνεις νουμεράκι ανώνυμα και κάνεις-λες οτι θέλεις...

ΥΓ2-Υπάρχει βέβαια και η ρήση πως ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά.... :wink: