Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εμπειρια τοκετου

Recommended Posts

Θα θέλατε να μοιραστώ την εμπειρια του τοκετου μου γεννησα πριν κάποιο διάστημα με φυσιολογικό τοκετο,παρόλο που θέλα καισαρικη ο γιατρός μου με έπεισε να κάνω φυσιολογικό τοκετο.ηταν η μεγαλύτερη εμπειρια της ζωής μου!!!θα αναφερθώ στο μετα του τοκετου,αφού όλα πήγαν καλα δόξα το Θεό και ήρθε το αγγελουδι μου επιστρέφοντας Σπιτι μετα απο κάποιες μέρες έκανα πυρετο υψηλό χωρίς να ξέρουν τι εχω μην τα πολύ λόγω μου είχαν αφήσει υπολλειματα πλακουντα στη μήτρα μου ο γιατρός δεν με καθάρισε καλα και παραλίγο να παθώ σηψαιμια!!ξαναμπηκα στο νοσοκομείο λεχωνα και μου κάνανε εγχειριση ήμουν ένα ρακος και βγάζοντας το γάλα για να διατήρηση το θηλασμο,ήμουν απλά στην κόλαση μακριά απτό Σπιτι και το παιδί μου !ημουν απλά τυχερή εγω και το μικρό μου που ειμαι κοντά του.ειναι αναπιτρέπτο να υπάρχουν τέτοιοι γιατροί και ναχουν και όνομα καλό στην αγορά είμαστε άνθρωποι και όχι κομμάτια κρέας!σκεφτομαι να κινηθώ νομικά αν και ειναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω ήταν πολύ τραυματικη εμπειρια θα θέλα την γνώμη σας η κάποια παρόμοια εμπειρια!!!!!ψυχολογικα ακόμα προσπαθώ να συνελθω

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις

καλησπερα αμαρ!κοιτα το γεγονος οτι σε επεισε ο γιατρος σου να γεννησεις φυσιολογικα ειναι πολυ καλο κατα τη γνωμη μου,εφ'οσον γινοταν....τωρα το οτι δεν προσεξε καλα μετα ωστε να σε καθαρισει σωστα ειναι αλλο θεμα..γενικα απο τις αδερφες μου και φιλες μου βλεπω πως για τον καθε γιατρο ακους και καλα και κακα!!!την αδερφη μου παραδειγμα που γεννησε με καισαρικη οταν την ραψανε δεν προσεξανε καθολου με αποτελεσμα να παθει σηψαιμια και να την τρεχουμε....δεν φταιει δηλαδη ο τροπος που γεννησες!!!καταλαβαινω πως ειναι τραυματικη η εμπειρια σου αλλα στη θεση σου δεν θα εμπαινα σε νομικες διαδικασιες γιατι τωρα πρεπει να ασχοληθεις με το μπεμπακι σου και νατα αφησεις ολα πισω...μην αφησεις και κατι τετοιο να σου στερησει χρονο απο το μικρο σου γιατι δεν θα βγαλεις και τιποτα,παρα μονο εξτρα νευρα,ανχος και εξοδα!αν δεις οτι αυτο σε επηρρεαζει σε μεγαλο βαθμο ψυχολογικα συμβουλεψου και καποιον ψυχολογο!ο αντρας σου τι θεση εχει στο θεμα?σε βοηθαει καθολου ψυχολογικα?

να σου ζησει το μπεμπε και ελπιζω να το ξεπερασεις γρηγορα!!!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κι εγώ είχα τραυματική εμπειρία από απανωτά λάθη μαίας/μαιευτηρίου/γιατρού. Εκανα κάπου 1 χρόνο για να μπορώ να μην τα θυμάμαι και να κλαίω. Πνιγόμουν για το κακό που μου έκαναν, πως μπόρεσαν και πως όλα μαζί συνετέλεσαν σ'αυτό. Πάνω απ' όλα τα είχα μαζί τους γιατί μου στέρησαν το μωρό μου χωρίς λόγο! το κράτησαν στη ΜΕΝΝ και έκαναν λάθη επάνω του για τα χρήματα και μόνο. Είδα κακοποίηση βρέφους εκει μέσα και το κατήγγειλα αφού πήραμε εξιτήριο. Οταν το θυμάμαι σκέφτομαι αν είχαν κακοποιήσει και το δικό μου παιδί και τρελαίνομαι.

Την εμπειρία μου θα τη βρεις εκεί που γράφουμε τις εμπειρίες των τοκετών μας, κάπου στην τελευταία/προτελευταία σελίδα. Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι.

Ενα θα σου πω ως συμπάσχουσα: άστα πίσω σου όλα*, πιάσε το μωρουδάκι σου αγκαλιά και ετοιμάσου να ζήσεις τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής σου!!

*Οταν δεις τριγύρω τι χειρότερα υπάρχουν με προβλήματα που δεν θεραπεύονται.... τότε θα πεις δόξα τω θεό και θα κοιτάξεις μόνο μπροστά: Τι έχεις! όχι τι πήγες να χάσεις....

Να σου ζήσει!!!!

Διαφημίσεις

Μόλις διάβασα την ιστορία σου, λυπάμαι πολύ για αυτά που πέρασες. Γενικά για το Λητώ έχω ακούσει πολύ χειρότερες ιστορίες από την δική σου και όλες επιβεβαιώνονται.

Και δεν τα έγραψα όλα. Η μαία ξέχασε να ζητήσει αλλαγή στην τομή μου, μολύνθηκα κι έγινε χηλοειδής. Ακόμη με πονάει/τσούζει/πληγιάζει και τώρα θα αφαιρεθεί σε αυτή την καισαρική. Η λοίμωξη που είχα κράτησε κ μετατράπηκε σε χρόνια κυστίτιδα και κράτησε ως τον Σεπτέμβριο. Εχω 2 εξιτήρια για το μωρό. Ενα για πρόωρο (λάθος) κι ένα για κανονικό. Μου χρέωσαν "κατά λάθος" αγορά θηλάστρου και εξέταση ισχίων βρέφους που ποτέ δεν έγινε. Μου επέστρεψαν τα χρήματα όταν το πήρα χαμπάρι. 130+40 ευρώ αν θυμάμαι καλά;

To Λητώ υποφέρει κυρίως σε ότι σχετίζεται με τη ΜΕΝΝ.

Συν ότι είναι αλήθεια "κόλαση" ότι σε κρατά μακριά απ' το βρέφος σου... Εχω ακούσει κι εγώ πολύ χειρότερα και γιαυτό συμβουλεύω την κοπέλα να κοιτάξει τι έχει κι όχι τι πήγε να χάσει.

Τα μωρά μας να είναι γερά και ευτυχισμένα πάνω απ' όλα. Κι εμείς οι γονείς γεροί κι αγαπημένοι να μπορούμε να τα στηρίζουμε.

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Αν έχεις τα άντερα,κυνήγα το νομικά εφόσον το θες...αλλά όπως σου είπαν και οι άλλες κοπέλες κοίτα και να ζήσεις την ομορφιά της συμβίωσης με το μωρό σου...

xena είχαμε "συνομιλήσει" όταν ανέβασες την ιστορία σου και την ξαναθυμήθηκα ανατρέχωντας πίσω τις σελίδες...τί πέρασες βρε κορίτσι...πάλι στο ΛΗΤΩ θα γεννήσεις;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

ΟΧΙ! ούτε απ' έξω δεν περνάω! Με άλλον γιατρό στο ΡΕΑ. Εύχομαι να πάνε όλα καλά! Οι πιθανότητες πάντως στατιστικά αυτή τη φορά, είναι με το μέρος μου!!!! :D

ΟΧΙ! ούτε απ' έξω δεν περνάω! Με άλλον γιατρό στο ΡΕΑ. Εύχομαι να πάνε όλα καλά! Οι πιθανότητες πάντως στατιστικά αυτή τη φορά, είναι με το μέρος μου!!!! :D

;);)

με το καλό!!!!!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

Είναι φοβερό το τι συμβαίνει και κατάλαβα ότι τα πάντα είναι ...μη σου τύχει!Ένα πράγμα όμως πάντα σκέφτομαι και διερωτώμαι ακούγοντας φρικτές ιστορίες που μετά από έναν γολγοθά τουλάχιστον είναι ήρεμα τα πράγματα:"Λέμε δόξα τω θεώ που είμαστε καλά κι ας τα αφήσουμε όλα πίσω?Ποτέ δεν προχωράμε νομικά και συνεχίζουμε τη ζωή μας αλλά μαζί με μας συνεχίζουν τη ζωή τους σαν να μην τρέχει τίποτα κι αυτοί που έκαναν τρομερά λάθη εις βάρος μας και μπορεί να τα επαναλάβουν και στη θέση μας θα βρεθεί και μια άλλη γυναίκα,ένας άλλος άνθρωπος που θα κρατήσει την ίδια στάση με μας?Γιατί πρέπει να μας συμβεί το χείριστο για να ψάξουμε να βρούμε το δίκιο μας και να σταματήσουν κι αυτά τα φαινόμενα να είναι τόσο συχνά?Μήπως τελικά το σάπιο κομμάτι του συστήματος το συντηρούμε εμείς με τη στάση μας επειδή τελικά τουλάχιστον τη "γλιτώσαμε"?Από την άλλη θέλει γερά νεύρα,κυνήγι και ψυχικό σθένος....πού να το βρεις?........."Όλα αυτά με είχαν προβληματίσει κι εμένα και δυστυχώς κράτησα κι εγώ αυτή τη στάση μετά από κακή εμπειρία κάνοντας όλες αυτές τις σκέψεις και εξακολουθεί να με στενοχωρεί και να με προβληματίζει!Καταλήγω πάντως ότι χρειάζεται όλη η οικογένεια να είναι μια γροθιά και να είναι ανεξάντλητο το ψυχικό σθένος που έπειτα από τέτοιες περιπέτειες κανείς δεν το έχει ούτε στο ελάχιστο:(

Όποιος έχει ένα γιατί να ζει,μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πώς!Νίτσε

εχω γεννησει τα 2 απο τα τρια παιδια μου στο λητω.θεωρω οτι τα λαθη ειναι των γιατρων κ οχι των μαιευτηριων.το πρωτο το γεννησα στο αρεταιειο με τον ιδιο γιατρο.δεν ειχα κανενα προβλημα κ εμεινα ικανοποιημενη απο τις παροχες του λητω

NRNSp2.pngsMstp2.png

Χena, κάπου διάβασα ότι είδες και κακοποίηση σε μωρό? Τι εννοούσες?

Χena, κάπου διάβασα ότι είδες και κακοποίηση σε μωρό? Τι εννοούσες?

Στη ΜΕΝΝ που είχα το μωρό μου ήταν μία μαία περίπου 25 ετών η οποία ήταν γενικότερα η μόνη αγενής ή και ανέκφραστη θα την χαρακτήριζα ευγενικά.

Επειδή έτυχε μία φορά να είμαι στη ΜΕΝΝ εκτός επισκεπτηρίου, διότι είχαν ξεχάσει να ταϊσουν το μωρό μου (ταϊζόταν ανά δίωρο και στην αλλάγή βάρδιας το νόμιζαν ανά τρίωρο με αποτέλεσμα το μωρό στο επισκεπτήριο να έχει σκάσει στο κλάμα και να ψάχνει σαν παλαβό. Ετσι επειδή φώναξα μου έδωσαν μπιμπερό και το τάϊσα κι επειδή δεν είχε επισκεπτήριο, δεν είχε δει η συγκεκριμένη ότι ήμουν μέσα (πίσω από την κολώνα στην παρακολούθηση για όσες ξέρουν τη ΜΕΝΝ του Λητώ). Είχε πάρει βρέφος 2000 γραμμαρίων να το ταϊσει. Το μικρό δεν ήξερε καλά να φάει, ότι είχε βγάλει σωληνάκια και του έτρεχαν τα γάλατα στο πηγουνάκι του και στο σεντονάκι που ήταν τυλιγμένο. Κι επειδή δεν επινε γρήγορα του φώναζε καθώς του έδινε ελαφριές καρπαζιές "ελα, τελείωνε, 10 ώρες μαλ....νο, άντε, μου'σπασες τα νεύρα, τρώγε κλπ"

Οταν με είδε μαγκώθηκε αλλά δεν μίλησα. Φοβήθηκα για το μωρό μου.

Πήρα τηλ τον γιατρό μου και το είπα με την παράκληση να μην το κάνει θέμα ώσπου να φύγουμε. Εκείνος και η μαία μου είπαν ότι ήταν γνωστή περίπτωση και να κάνω καταγγελία.

Το είπα και στον άντρα μου ο οποίος φύλαξε καραούλι έξω απ' τη ΜΕΝΝ να κοιτάζει στις χαραμάδες και είδε παρόμοιο επεισόδιο με άλλο μωράκι που έβριζε- δεν μπορούσε να "δει".

Εκανα φυσικά καταγγελία την ημέρα που έβγαλαν εξιτήριο του μωρού μου. Δεν έχω ειδοποιηθεί τι έχει γίνει, δεν έχω ιδέα.

Μπουλίνος... όταν είσαι λεχώνα, βλέπεις τα παραπάνω, έχεις την κακή σου εμπειρία... προσπαθείς να επαναφέρεις το γάλα σου, σαστιμάρα όταν πρωτογίνεσαι μαμά... ε, που να βρεις σθένος και δύναμη να κυνηγήσεις;;;;; Ασε που όταν έκανα την καταγγελία οι μαίες του ορόφου με βγάζανε τρελή, δλδ μου έλεγαν πως πρέπει να δω ψυχολόγο γιατί έχω πάθει κατάθλιψη και ίσως να έχω παραισθήσεις..... Τρέχα γύρευε δλδ.

Πόσο στεναχωρέθηκα διαβάζοντας αυτό που έγραψες.. Μάθε τι έγινε με την καταγγελία σου, τέτοια άτομα δεν πρέπει να πλησιάζουν τα νεογέννητα μωρά μας. Και έχω και άλλη απορία. Οι συνάδερφοί της δεν έχουν πάρει χαμπάρι για το τέρας που βρίσκεται ανάμεσά τους?

Διαφημίσεις

Καλησπερα!

Εχω μεινει αφωνη με αυτα που διαβαζω.Πως μπορουν να συμπεριφέρονται ετσι σε ενα νεογέννητο?

Λυπαμαι που ατομα που θα μπορουσαν να προσφερουν σε αυτο τον τομεα ειναι εκτος και ατομα που το κανουν μονο για τα χρηματα ειναι εντος αυτων των κλινικων!Αυτα τα ατομα ειναι απλα ψυχολογικως αρρωστα!

Δεν υπαρχουν καμερες?Δεν ελεγχονται?Καλα εκανες xena και κατηγγειλες το περιστατικο!Διοτι εαν δεν βρεθει καποιος να σταματησει αυτο το συμβαν,θα επαληθευεται εν αγνοια ολων των γονιων!

Και ως προς το θεμα τις θεματοθετριας,δεν εχει ευθυνη μονον ο γιατρος,αλλα και η μαια,διοτι αυτη παραλαμβανει τον πλακουντα και ειναι υπευθυνη να ελεγξει εαν λειπει καποιο κομματι.Εχω παρευρεθει σε τοκετο λογω του επαγγελματος μου οπου μας ειχαν τονισει οτι ο πλακουντας πρεπει να ελεγχετε ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ για τυχον απωλεια κομματιων.

Εγω θα εκανα μήνυση και σε γιατρο και σε προσωπικο διοτι εαν σημερα γλιτωσε η κοπελα,αυριο μπορει καποια αλλη να μην γλιτωσει.Ο καθενας πρεπει να παιρνει αυτο που του αρμοζει.Να παψουν πλεον τα ατυχηματα και οι αδικες απωλειες.

Ο Θεος να μας φυλαει,και μας και τα παιδακια μας.

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Βρε xena ανατριχιασα μ'αυτό που έγραψες.Αν είναι δυνατόν.Απορώ με την υπομονη σου.Εγώ θα την άφηνα στον τόπο και μετά δεν θα είχα άγχος αν πιάσει το μωρό μου στα χέρια της.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Την τρίτη ημέρα που ήμουν στο μαιευτήριο, κι επειδή αγρίεψα στην διευθυντρια της ΜΕΝΝ γιατί δεν υπήρχε σαφής δικαιολογία που κρατούσαν το παιδί μου, είχα αρχίσει να βρίσκομαι σε καθεστώς τρομοκρατίας. Αν θέλετε το πιστεύετε. Σαν τις ταινίες που βλέπουμε που όλοι είναι συνενοημένοι και δεν μπορείς να βρεις το δίκιο σου. Ο γιατρός μου έλεγε όλο να κάνω υπομονή και πως δεν έχω καταλάβει καλά τι λέει η διευθύντρια. Οι μαίες του ορόφου που έκλαιγα για όλα αυτά, με ρωτούσαν αν έχω τάσεις αυτοκτονίας στο παρελθόν για να καλέσουν ψυχίατρο.

Και να έρχεται η παιδίατρος του ορόφου να δει τα άλλα παιδιά και να ρωτάει γιατί το δικό μου είναι κάτω, να της λέω τον λόγο που μου έλεγαν και να λέει η γυναίκα πως δεν είναι δυνατόν. Κι όταν της λέω να επικοινωνήσει γιατί κι εγώ δεν καταλαβαίνω, να έρχεται μετά από λίγο να λέει ότι δεν μπορεί να μπερδευτεί και να κάνω υπομονή.

Το φινάλε το έχω γράψει και αλλού, είχα ξεχάσει πως η κουμπάρα της αδελφής μου είναι νεογνολόγος και έβαλα την κοπέλα να μιλήσει μαζί τους να ρωτήσει για το παιδι. Ετυχε η γιατρός που ήταν υπεύθυνη για το δικό μου παιδί να είναι παλιά συγκάτοικος της όταν σπούδαζαν. ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ μου το κράτησαν, δεν είχε τίποτα το παιδί. Δεν είχαν "πιάσει στόχους τον περασμένο μήνα". Την επόμενη ημέρα λόγω της κοπέλας, έδωσαν στο μωρό μου εξιτήριο. Υποσχέθηκα να μην μιλήσω παραπάνω.

Αλλιώς δεν ξέρω πόσο θα το κρατούσαν. Εκλαιγα απ' το πρώι ως το βράδι γιατί δεν ήξερα που να βρω δίκιο; Που να στηριχτώ; Και ποιος να με πιστέψει;

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ εκεί μέσα κανονικά. Να πάρω το παιδί μου μόνο ήθελα να φύγω. Και θυμηθείτε, όταν είσαι λεχώνα και σου λένε όλοι ότι φταις και ότι δεν καταλαβαίνεις κλπ, παιδιά τρελαίνεσαι.

Τώρα για τον πλακούντα που έπαθε η amar, νομίζετε πως θα βρει δίκιο; ξέρετε ότι νομικά καλύπτονται για τα πάντα οι γιατροί; Μπορούν να ισχυριστούν ότι θέλουν..... Και συγγενής μου γιατρός την πάτησε ανάλογα με ένα από τα μεγαλύτερα ονοματα στο χώρο της μαιευτικής. Έναν που έχουν οι μισές κοπέλες από το φόρουμ. Δεν προχώρησε σε τέτοιες ενέργειες γιατί νομικά είναι όλοι καλυμένοι.

Ο θεός να μας φυλάει απ' τις κακές τους μέρες.

, διότι είχαν ξεχάσει να ταϊσουν το μωρό μου (ταϊζόταν ανά δίωρο και στην αλλάγή βάρδιας το νόμιζαν ανά τρίωρο με αποτέλεσμα το μωρό στο επισκεπτήριο να έχει σκάσει στο κλάμα και να ψάχνει σαν παλαβό.

Είχε πάρει βρέφος 2000 γραμμαρίων να το ταϊσει. Το μικρό δεν ήξερε καλά να φάει, ότι είχε βγάλει σωληνάκια και του έτρεχαν τα γάλατα στο πηγουνάκι του και στο σεντονάκι που ήταν τυλιγμένο. Κι επειδή δεν επινε γρήγορα του φώναζε καθώς του έδινε ελαφριές καρπαζιές "ελα, τελείωνε, 10 ώρες μαλ....νο, άντε, μου'σπασες τα νεύρα, τρώγε κλπ"

.

Ειλικρινά βούρκωσα. Έχω έναν κόμπο στο λαιμό. Τι θα πει ξέχασαν να ταϊσουν το μωρό σου που υποτίθεται είχε πρόβλημα και το κρατούσαν μέσα για καλύτερα; Έτσι είναι το καλύτερο;

Και πώς πήγε το κ..λόχερο αυτηνής της άψυχης να χτυπήσει το μικρούτσικο μωράκι; Θα της άρεζε να πάει ο "μποντιμπιλντεράς" μπαμπάς του μωρού και να της ουρλιάζει χτυπώντας την με "ελαφριές καρπαζιές" για τη δική του δύναμη "Τελείωνε μωρή, άντε 10 ώρες να το ταϊσεις, άντε και θέλω να το πάρω αγκαλιά.." Προφανώς θα της άξιζε, αλλά άντε να βρεις και να αποδείξεις το δίκιο σου.

Άντε να σχολάσω και να πάω σπίτι να αγκαλιάσω το κοριτσάκι μου...

Κλαίω κάθε φορά που το σκέφτομαι. Κι ακόμη κάθε φορά που διαβάζω και θυμάμαι. Και αυτή τη στιγμή. Γιαυτό λέω συνεχώς "μωρέ τέλος καλό; όλα καλά! και δόξα το θεό!"

Χena, έμαθες όμως τι απέγινε η καταγγελία σου? Και εγώ δεν είμαι της άποψης να τα αφήνουμε αυτά τα πράγματα, κάποιοι πρέπει να μπαίνουν στην θέση τους.

xena μου χαρα στο κουραγιο σου.για να μην πω ψεματα,δεν ξερω και γω αν θα το κυνηγουσα νομικα(λογω ψυχολογιας και οικονομικων).αυτο ομως που θα εκανα,θα ηταν σιγουρα να χαστουκισω επιτοπου και να φτυσω την παλιοπ..........να που θα τολμουσε να ακουμπησει ενα νεογεννητο(εστω και ξενο).γενικα δεν φημιζομαι για την υπομονη μου...δεν μπορω να καταλαβω,γιατι ολους αυτους που εχουν να κανουν με παιδια δεν τους κανουν πρωτα ψυχιατρικα τεστ και εξετασεις και μετα να τους επιτρεπουν να εξασκουν το αναλογο επαγγελμα.δεν μπορει ο καθε ανωμαλος με απωθημενα και απιστευτα κομπλεξ,να ξεσπαει στο παιδι του καθενος ειτε αυτος λεγεται νηπιαγωγος,ειτε δασκαλος,ειτε μαια.παντως ειλικρινα θα την εσκιζα επιτοπου τη βρω....ρα:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:.κοριτσακια με συγχωρειτε αν παραφερθηκα και σας σοκαρα με τις εκφρασεις μου.