Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δυσκοιλιοτητα σε 7χρονο

Recommended Posts

Καλημερα!

Ειμαι παρα πολυ στεναχωρημενη, δεν ξερω τι να κανω με το γιο μου που δεν παει τουαλετα. Στην καλυτερη περιπτωση παει καθε 3-4 μερες.

Χθες το βραδυ ειμασταν στην τουαλετα και προσπαθουσε το πουλακι μου να αφοδευσει, του εδωσα ενα ειδικο λαδι να πιει, του εκανα κλυσμα με βαση τη γλυκερινη, του εκανα κλυσμα με τη ντουσιερα, του εδωσα καθαρτικο μαγνησιου... Εχουν περασει 10 μερες! Μου ελεγε πως θα πεθανει.

Τι κανετε οταν το δικο σας παιδι δεν παει; Ξερω οτι κατα ενα μεγαλο μερος ειναι ψυχολογικο, οταν του ερχονται τα κραταει, το εκανε απο μικρος αυτο.

Υπαρχει καποιος ειδικος να μου πει τι να κανω;

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

Διαφημίσεις

Εγω τους δινω actimel ρωτησε την γιατρο σου αν σε αφηνει ομως. Αυτο βεβαια ειναι για να μην φτασουν να δισκολευονται.

Ρωτησε την για καποιο φαρμακευτικο κλισμα αν επιτρεπεται και δωσε του κατι (βιβλιο, ηλεκτρονικο) για να μπορει να καθησει χαλαρος και πολυ ωρα στην τουαλετα,, Ασχημο πραγμα για ολες τις ηλικιες

Ευχομαι να το ξεπερασετε συντομα

Δεν ξέρω τι του αρέσει να τρώει, αλλά δοκίμασε να φάει δημητριακά με ίνες (πχ all brand) ή ένα γιαουρτάκι με δαμάσκηνα και ακτινίδιο. Όλα αυτά είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά. Γενικά, αν δεν υπάρχει ιατρικός λόγος -για τον οποίο θα μιλήσεις με το γιατρό σου-, προτίμησε να το λύσεις με αλλαγή στη διατροφή του παιδιού.

Μπορεις να δινεις ΤΟ ΠΡΩΙ , 2-3 δαμασκηνα και/ή 1-2 ακτινιδια (εχουν και πολυ βιταμινη C).

Επισις, μελι αρκετο, σαλατες, φρουτα (καθολου μηλα), δημητριακα ολικης αλεσεως, ψωμι ολικης αλεσεως (το λευκο να το αποφευγεις γενικοτερα), λαχανικα οσο μπορεις περισσοτερο, ελαιολαδο. Οι μπαμιες βοηθανε πολυ, το σπανακι, κ.α.

Ρυζι και πατατες να μην δινεις.

Καλο θα ηταν να ελεγξεις ακομη μηπως το εμποδιζει και το γαλα που πινει. Αυτο λεγεται δυσανεξια στην λακτοζη. Εαν συμβαινει αυτο, τοτε μην ανησυχεις. Υπαρχει γαλα στην αγορα με 80% λιγοτερη λακτοζη και μπορεις να δινεις αυτο.

Τα διαφορα λαδακια τυπου Dufalac, Nujol, κλπ καλο ειναι να μην τα πολυχρησιμοποιεις, γιατι κανουν ζημια (χαλαρωνουν το εντερο). Προσπαθησε το με την διατροφη και πολυ αθληση/περπατημα. Βοηθαει και αυτο!

Καλη επιτυχια!

εμενα και τα δυο μου παιδια ειναι πολυ δυσκοιλια και ειδικα η μικρη τοσο πολυ που πριν απο 2ετιας την ειχα παει σε γαστρεντερολογο...

συνεστησαν τοτε για μεγαλο διαστημα Nujol και duphalac εναλλαξ...πραγματι υπηρχε αποτελεσμα αλλα να μην πειραματιστεις απο μονη σου..να μιλησεις με τον παιδιατρο σου.

Διαφημίσεις

Εχουν περασει 10 μερες!

Aν δεν τα έχει καταφέρει ακόμα, στη θέση σου θα πήγαινα σε κάποιο εφημερεύον Παίδων για βοήθεια. Δέκα μέρες είναι πολλές.

it's never too late to start all over again

Καλημερα!

Ειμαι παρα πολυ στεναχωρημενη, δεν ξερω τι να κανω με το γιο μου που δεν παει τουαλετα. Στην καλυτερη περιπτωση παει καθε 3-4 μερες.

Χθες το βραδυ ειμασταν στην τουαλετα και προσπαθουσε το πουλακι μου να αφοδευσει, του εδωσα ενα ειδικο λαδι να πιει, του εκανα κλυσμα με βαση τη γλυκερινη, του εκανα κλυσμα με τη ντουσιερα, του εδωσα καθαρτικο μαγνησιου... Εχουν περασει 10 μερες! Μου ελεγε πως θα πεθανει.

Τι κανετε οταν το δικο σας παιδι δεν παει; Ξερω οτι κατα ενα μεγαλο μερος ειναι ψυχολογικο, οταν του ερχονται τα κραταει, το εκανε απο μικρος αυτο.

Υπαρχει καποιος ειδικος να μου πει τι να κανω;

Γιωτα,μηπως ο γιος σου παιρνει βιταμινες με σιδηρο ή πινει γαλα με προσθηκη σιδηρου;Εμενα του προκαλουσαν δυσκοιλιοτητα και οι δυο αυτες περιπτωσεις και τωρα αμα χρειαστει βιταμινες τις παιρνει χωρις σιδηρο και πινει γαλα που πινουν οι ενηλικοι,δε γινεται αλλιως γιατι υπεφερε πολυ.

Πιτουρο βρωμης .Καθημερινα στη διατροφη σας και θα δειτε οτι το εντερακη του θα δουλευει ρολοι. Εγω το χρησιμοποιω παντου. Σε σαλατα , στα μπιφτεκια μαζι με την φρυγανια, για να παναρο τα σνιτσελ κλπ. Σωθηκα

Μα τι καταπληκτικες που ειστε!!!

Μου δώσατε τόσες λύσεις!

Αφου του εδωσα το ακτινιδιο το πρωι, χλιαρό νεράκι με μέλι, πορτοκάλι και ένα παξιμαδάκι και πήγαμε και στο Αλσος Συγγρου για πολύ περπατημα... τελικά πήγε το χρυσούλι μου στην τουαλέτα! Εκανε μια χαρά!

Αφου ειχε φτάσει χθες στο σημειο να μου λέει οτι αν θα πεθανει, αν θα παει στον Παραδεισο... Επιπλέον ειχε κάνει εμετο χθες. Μάλλον δεν ειχε άλλο χώρο η κοιλίτσα.

Κορίτσια ευχαριστώ!

Αν καμια εχει επιλέον πληροφορίες ας μου πει. Πχ, δεν ξερω αν τα γιαουρτάκια Activia ειναι για παιδιά, ειναι;

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

Γενικά να προτιμάς να του δίνεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά αντί για βραστά, ή χυμούς φυσικούς αντί για τυποποιημένους. Από τα φρέσκα φρούτα απέφυγε την μπανάνα εκτός από το μήλο. Από τα φρούτα που βοηθάνε πιο πολύ είναι τα ακτινίδια και τα δαμάσκηνα.Να φροντίζεις να πίνει αρκετά υγρά κατά τη διάρκεια της μέρας (γάλα, χυμό, νερό). Τα λαδερά φαγητά επίσης βοηθάνε πολύ

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Διαφημίσεις