Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο μικρος πριγκηπας

Recommended Posts

Ειδα οτι η κλασσικη αυτη ιστορια εχει πλεων και συνεχειες. Μπορειτε ομως να με βοηθησετε στο θεμα της ηλικιας? Να τα αγορασουμε ή ειναι πολυ μικροι ακομη? (5μιση και 3μιση)

Διαφημίσεις

Ειδα οτι η κλασσικη αυτη ιστορια εχει πλεων και συνεχειες. Μπορειτε ομως να με βοηθησετε στο θεμα της ηλικιας? Να τα αγορασουμε ή ειναι πολυ μικροι ακομη? (5μιση και 3μιση)

μικροι ειναι.μετα τα 9 πιστευω οτι ειναι η καταλληλη ηλικια.να καταλαβουν κ το νοημα

NRNSp2.pngsMstp2.png

Καλησπερα και απο μενα!

Το βιβλιο ''ο μικρος πριγκιπας",ειναι ενα απο τα ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ μου βιβλια!

Το εχω διαβασει πανω απο 10 φορες και μπορω να σου πω,πως ακομη δεν εχω εμπεδωσει πληρως το νοημα(ειμαι 29 και λατρης της λογοτεχνιας και οτι εχει να κανει με ψυχολογια και φιλοσοφια)!!Οποτε,θεωρω πως ειναι πολυ πολυ μικρα!Εγω παλι θα σου ελεγα να το δωσεις στα παιδια σου μετα τα 12 τους χρονια!Πρωτη φορα που ηρθα σε επαφη με το μυθιστορημα ηταν στο γυμνασιο,ενα μικρο αποσμασμα που διδαχθηκαμε στα κειμενα!Εαν δεν εχουν αλλαξει τοσο πολυ ακομη τα βιβλια και η υλη,θα υπαρχει!Εαν θελεις καποιο βιβλιο που να δινει μηνυματα,θα σου προτινα τους μυθους του Αισωπου!Εξαιρετικο,κυριως για το μεγαλο σου παιδακι!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Η μεγαλη μου 5 ετων ξεθαψε το βιβλιο πριν απο λιγο καιρο στο πατρικο μου.Ειχε ξεμεινει σε ενα συρταρι απ οταν ημουν εγω μικρη.Μου ζητησε να της το διαβασω αλλα με απλη αναγνωση αννοειται δεν καταλαβε πολλα!!Τι καναμε λοιπον ..καθε σελιδουλα καθε παραγραφο το καθε τι σταματαγαμε και το αναλύαμε και επαιζε και αυτη με την φαντασια της οπως της το εξηγουσα...ΜΑς πηρε πολυ καιρο αλλα ήταν πολυ ευχαριστο..το διασκευασαμε;) και λιγο και ολα οκ.

Τωρα αν δεν σου βρισκεται οπως σε μενα μην το αγορασεις ακομη.Οι μυθοι ειναι πολυ καλη ιδεα.Η Οδυσεια επισης της αρεσει πολυ..με εξηγηση και αυτη και λιγο λιγο.. Καθως και οι καλες εκδοσεις απο παλια κλασσικα παραμυθια

A14gp2.png

XEMvp2.png

Και εγω αν το εχω στο πατρικο μου θα ειναι και με πολυτονικο. Μου εκανε εντυπωση οτι βγηκαν και αλλες ιστοριες και μια και ειναι αγορια ειπα μηπως τους ενδιαφερει. Μαλλον δεν θα το παρω ακομη... Αλλωστε ισως κανουν εδω στο προτοτυπο σε λιγα χρονια.

Διαφημίσεις

εγώ πάλι είμαι της άποψης οτι αν τα παιδιά σου αγαπούν τα βιβλία να το πάρεις από τώρα. εγώ της το πήρα όταν ήταν 18 μηνών. ξεκίνησε βλέποντας τις εικόνες σιγά σιγά διαβάζαμε κάποια αποσπάσματα και έχουμε ήδη καταφέρει να το διαβάσουμε όλο (34 μηνών). δεν μπορώ να εκτιμήσω αν έχει καταλάβει και τί έχει καταλάβει αλλά αν σκεφτείς οτι ο εγκέφαλος καταγράφει κάθε είδους πληροφορία η οποία έρχεται στο μυαλό μας φλασ μπακ σε ανύποπτα χρονικά διαστήματα και δεδομένου οτι μπορεί να δείξουν κάποιο ενδιαφερόν στο βιβλίο θα σου λεγα να το πάρεις.

FPh8p3.png