Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΙΔΥΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΒΑΡΟΣ

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα:P! Διανύω τον 8ο μήνα της 2ης εγκυμοσύνης μου [εξωσωματική και κυοφορώ δίδυμα:oops:]. Στην 1η μου εγκυμοσύνη, με ύψος 1,67 ξεκίνησα στα 45 κιλά και έφτασα στα 57 τα οποία έχασα γρήγορα και πήγα στα 52 (αρκετά φυσιολογικό βάρος). Κοιλίτσα δεν είχε φανεί μέχρι τον 5ο μήνα παρά τα κιλά:o! Αλλά τώρα, στη 2η έχω τρομοκρατηθεί. Ξεκίνησα 52 και στο τέλος του 4ου μήνα ήμουν 64,5! Στον δε 5ο μέχρι 7ο μήνα πήρα +26!!!!!!!!!:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock: Πρόσφατα μπήκα στον 8ο μήνα και τσίμπησα ήδη άλλα 5 κιλά. Μέχρι τον 5ο μήνα έκανα διατροφή αλλά μετά δεν άντεξα. ΠΕΙΝΑΩΩΩΩ και τρώω ό,τι βρω. Τα γλυκά τα έχω ταράξει, ο άντρας μου έχει τρομάξει!:-( Ευτυχώς δεν έχω μέχρι τώρα προβλήματα υγείας λόγω κακής διατροφής (ακόμα απορώ με αυτό:?:). Ο γιατρός δεν πολυσυζητάει για τα κιλά και αρκείται να λέει ότι λόγω εξωσωματικής και διδύμων, η υπερβολική αύξηση είναι κάτι το λογικό. Αλλά δεν πάει άλλο. Έχω γίνει σαν ζέπελιν!!:? Το στήθος μου έχει μεγαλώσει τώρα 5 νούμερα. Η κοιλιά μου φάνηκε απ' την 7η εβδομάδα και μεγαλώνει αργά αλλά σταθερά. Και είναι μια κοιλάρα ΝΑ. Φοβάμαι να μετρήσω τη διάμετρο. Επίσης φοβάμαι πως τον υπόλοιπο 1,5 μήνα λόγω ακινησίας και διατροφής θα βάλω κάμποσα κιλά και θα ταλαιπωρηθώ πολύ. Ήδη έχω φτάσει στο απροχώρητο. Καλέ κορίτσια έχετε καμια συμβουλή και για μένα μπας και νιώσω κάπως καλύτερα; Ή υπάρχει καμιά ομοιοπαθούσα;

Τα διδυμάκια να ναι καλα....

Διαφημίσεις

Τα μωράκια πώς πάνε από βάρος;

Και εγώ είχα βάλει πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη, επειδή απλά έτρωγα σύμφωνα με την πείνα, που ήταν πάρα πολύ έντονη και δεν μπορούσα να τη αγνοήσω. Ένιωθα σαν κάποιον που είναι στην έρημο και διψάει πολύ, λες και κρέμεται η ζωή του από αυτό.

Επίσης, έτρωγα ελάχιστα γλυκά, περίπου ένα την εβδομάδα. Δεν ήμουν των γλυκών ούτε πριν. Αλλά είχα τρομερές λιγούρες για φρούτα και ειδικά για πορτοκάλια.

Τέλος πάντων, και εμένα έδειχναν ότι όλα τα κιλά ήταν στην κοιλιά και λιγότερο στο στήθος. Παντελόνι άλλαξα στην αρχή της εγκυμοσύνης ένα νούμερο και μέχρι το τέλος ήταν το ίδιο.

Στο μαιευτήριο έχασα αρκετά και όταν ζυγίστηκα μια εβδομάδα μετά, ήμουν 17 ολόκληρα κιλά πιο ελαφριά. Τα παιδιά ήταν γύρω στα 3 κιλά το καθένα, βάλε πλακούντες, υγρά, μόνο αυτό ήταν γύρω στα 10 κιλά. Επιπλέον είχα κάνει κατακράτηση υγρών. Μου έμειναν κάποια, τα οποία χάθηκαν σιγά σιγά και έφτασα στα κιλά μου 2,5 χρόνια μετά. Ούτε και μετά μπορούσα να έχω διαίτα/πειθαρχία, γιατί υπήρχαν και δίδυμα στο σπίτι να μεγαλώσουν.

Μετά ξαναπήρα πολύ βάρος, για τελείως άσχετο λόγο - από φαρμακευτική αγωγή και τώρα είμαι βαριά και το θεωρώ από τα πιο άσχημα πράγματα που υπάρχουν για έναν άνθρωπο.

Πρόσεχε πολύ τις ραγάδες. Είναι ύπουλες και ξεκινάνε κάτω από την κοιλιά, εκεί που δεν φαίνονται. Καλό είναι να ελέγχεις με καθρεφτάκι. Όλα τα άλλα δεν μπορείς να τα ελέγξεις απολυτα. Θα έλεγα να προσπαθήσεις να μην ξεφύγεις πολύ. Δείχνεις ότι πας να με περάσεις όμως σε αριθμό κιλών εγκυμοσύνης και ήσουν και πολύ ελαφρια πιο πριν.

Το σύζυγο δεν τον ένοιαζε το βάρος μου. Με έβλεπε μια χαρά, όποιο βάρος και να είχα. Δεν είχα χαλάρωση στο σώμα, στην κοιλιά όμως χμμμμμμ.... :| Αυτό με τον άντρα μου το βρήκα κάπως κακό... Μου έδωσε πιο πολλή ασυδοσία, όχι τόσο στην εγκυμοσύνη, αλλά μετά.

Γενικά πιστεύω ότι τα κιλά της εγκυμοσύνης μπορούν να χαθούν, αν και δεν τα χάνουν όλες. Τα άλλα που πήρα, πιο δύσκολο...

Η σωστή διατροφή στα δίδυμα για να παίρνουν βάρος τα παιδιά είναι όχι απαραίτητα πολύ μεγάλες ποσότητες τροφής, συχνά γεύματα, περίπου 5 την ημέρα, όχι όλα μεγάλα. Κάποια από αυτά μπορεί να είναι σνακ. Όπως ένα ποτήρι γάλα, αυγουλάκι, κάτι τέτοιο. Για να παίρνουν βάρος τα παιδιά έχει σημασία σε κάθε γεύμα να υπάρχει έστω και λίγη πρωτεϊνη. Αυτή η "δίαιτα" υποτίθεται ότι εκμηδενίζει και τις πιθανότητες προεκλαμψίας.

Ξέχασα όμως... Δεν γλίτωσα το ζάχαρο κύησης που ελεγχόταν όμως με δίαιτα και στο τέλος με λίγες ενεσούλες.

και εγώ μια απ' τα ίδια έβαλα πάνω από 25 κιλά! ο γιατρός με μάλλωνε όταν πήγαινα να με δει, μέχρι που μου είπε να τρώω και σαλάτες για να μην βάζω τα κιλά σαν νεράκι!!:)) αλλά εγώ μάσα και μόνο μάσα:) δόξα το θεώ και τα δύο μωράκια μια χαρά είναι και τα κιλά τα έχασα μετά τον πρώτο χρόνο των παιδιών που περπάτησαν κιόλας και έτρεχα και δεν εφτανα!! ειδικά εσύ με τρία μωράκια θα τα χάσεις στο πι και φι:)) με το καλό να φέρεις στον κόσμο τα αγγελούδια σου

----------------------------------------------------------

Εγω πηρα 20 κιλα,τα μωρα γεννηθηκαν πολυ μικρα ετσι τα κιλα μου κατσικωθηκαν!στην κοιλια.ραγαδες δεν εκανα,πιστευω ειναι και θεμα δερματος γενικα.τωρα πλεον εισαι στο τελος,με το καλο να γεννησεις και λιγο ο θηλασμος,το τρεξιμο με 3 παιδια,διατροφη και αν εχεις βοηθεια αργοτερα λιγο γυμναστηριο θα τα χασεις

με το καλο να γεννησεις καλη μου. τωρα με τα χριστουγεννα ολες μας φαγαμε-τι φαγαμε-σαβουρωσαμε δηλαδη τα γλυκα.

προσπαθησε τωρα προς το τελος λιγο να τα αποφυγεις.

σιγουρα ομως και μετα τη γεννηση θα πρεπει να προσεξεις αρκετα τη διατροφη σου.

Διαφημίσεις

...Εγώ κοντεύω να τα γεννήσω τα δίδυμα (36η εβδομάδα) κ τρόμαξα να βάλω 10 κιλά...

Πεινάω ΟΛΗ την ώρα, αλλά αισθάνομαι τις μπεμπούλες να μου πιέζουν το στομάχι...

Και μόλις φάω κατιτίς παραπάνω... βουρ για "ξεφόρτωμα" στην τουαλέτα.

Άμα σας πω ότι ζηλεύω αυτές που μπορούνε και τρώνε στην εγκυμοσύνη..........

s-age.png

pAfOp2.png

Καλημερα και απο μενα.Διαννυω την 20 εβδομαδα σε διδυμα (αυτοματη συλληψη, εχω ηδη ενα κοριτσακι 4,5 χρονων) και εχω βαλει περιπου 2.5 με 3 κιλα.Τους πρωτους

ς μηνες ηταν τραγικη η κατασταση με τη συλληψη τωρα ειναι μια χαρα τα πραγματα και τρωω ανετα, προσπαθω να τρωω βεβαια πολυ σωστα για τα μωρακια.

Βρε κοριτσια εσεις φοβαστε?Εγω ειμαι τρομοκρατημενη με το θεμα προωροτητας , αν και μεχρι στιγμης δεν εχω ενδειξεις(οσο μπορεις να μην εχεις με διδυμα).Σε 2 εβδομαδες θα κανω το β επιπεδου ελπιζω να ειναι καλα τα μωρακια και ικανοποιητικος ο τραχηλος!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕς ΜΑΣ.!!!!!!!!!!!!!

ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑς ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑς ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΑ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΣΟ ΤΡΕΞΙΜΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-P:-P:-P:-P:-P