Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοήθεια!!!!! Αποκόλληση και Χαμηλός Πλακούντας

Recommended Posts

Κορίτσια μετά από εξωσωματική που κατέληξε σε

εξωμήτριο και αφαίρεση της μιας σάλπιγγας εμεινα

έγκυος φυσιολογικά και όλα πηγαίνανε ρολόι μέχρι

την 12 εβδομάδα που έκανα αυχενική και ήταν όλα

αψογα. 2 μέρες μετά είχα τρομερή αιμοραγία που

ήταν μεγάλη αποκόλληση πλακούντα. Σήμερα 15 εβδομάδα και 5 μέρες ακόμα εχω καφέ αίμα και στην

επίσκεψη που έκανα στο γιατρό μου είπε ότι ακόμα

να επουλωθεί η αποκόλληση και ο πλακούντασ μου

είναι πολύ χαμηλά και πρέπει να μείνω και άλλο στο

κρεβάτι γιατί ο κίνδυνος αποβολής είναι τεράστιος

ακόμα και στο μέλλον. Φόβαμαι πολύ. Τράβηξα τόσα. Δεν μπορώ να αντέξω ξανά αποβολή . Έχει

καμία σας παρόμοια εμπειρία? Λέτε να καταλήξει σε

αποβολή?

Διαφημίσεις

anastasia καλη χρονια!!

θελω να σου δωσω θαρρος εξιστορωντας τη δικη μου εγκυμοσυνη !

μετα απο πετυχημενη εξωσωματικη (κυοφορωντας τα διδυμακια μου) και μια τελεια εγκυμοσυνη το 1ο τριμηνο ξαφνικα μετα την αυχενικη ειχα το βραδυ λιγες σταγονες κοκκινο αιμα. ο γιατρος μου συστησε ξαπλα για λιγες μερες

την 14η εβδομαδα και ενω ειχα σηκωθει απο το κρεβατι κατοπιν συστασης του γιατρου. παω τουαλετα το βραδυ χωρις να χω καμια ενοχληση και το αιμα ετρεχε σα περιοδο!!!!! αμεσως μπηκα στο αυτοκινητο και με πηγε ο αντρας μου στο διαβαλκανικο θεσνικης, ο γιατρος ειδε αποκολληση του ενοςπλακουντα 2,5 εκατοστων! αλλα τα μωρακια εχαιραν ακρας υγειας. το προβλημα ηταν στον πλακουντα ο οποος εξυνε τον τραχηλο και εδωσε αιμορραγια, εκτοτε αιμα δεν ειχα ξανα ποτε! αλλα ομως ημουν τελειως κλινηρης για την υπολοιπη εγκυμοσυνη επειδη σοτ μεταξυ 24η βδ επαθα ανεπαρκεια τραχηλου(λογω πολυδυμης κυησης)

.....και για να σου συνεχισω ο πλακουντας ανεβηκε μετα την 25η βδομαδα ψηλα καθως η μητρα μεγαλωσε και τραβηξε τον πλακουντα ψηλα και δεν υπηρχε πια κινδυνος αιμορραγιας.

στη νοσηλεια μου στο ιπποκρατειο για 2 μηνες οπως ειπαμε λογω αλλου προβληματος ειδα παραααααα πολλες κοπελες με αποκολλησιες λογω επιπωματικων πλακουντων με ακατασχετες αιμορραγιες , μαντεψε; καμια δεν εχασε το μωρακι της αλλα ολες μα ολες ηταν ξαπλα

η συμβουλη μου ειναι να μεινεις οσο μπορες κρεβατι μεχρι την Β ΕΠΠΕΔΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ανυψωθει ο πλακουντας και να μη δινει αιμα. αν τηρηθουν τα παραπαπνω δε πιστευω οτι κινδυνευει η εγκυμοσυνη σου , απλα θεωρειται απειλουμενη κυηση και πχ σε περιπτωση που δουλευεις θα πρεπει να παρεις αναρρωτικη

καλη συνεχεια

επισης το καφε αιμα ειναι καλο γιατι ειναι υπολειμματα τα οποια καθαριζουν μερα με τη μερα. με τοσο αιμα ειναι φυσιολογικο να εχεις καφε.

να ενημερωσεις αυτοαματα το γιατρο σου αν εχεις πονο χαμηλα και να βλεπεις αν η κοιλια σου πετρωνει ανα τακτα διαστηματα :!:

1000 ευχαριστώ κατερινάκι για την απαντησή σου. Μου έδωσες θάρρος γιατί όταν πήγα στο γιατρό μου έλεγε μέχρι και για μελλόντική αποβολή μου είπε επίσης για μόλυνση του εμβρύου από το αιμάτωμα και το καφέ που έχω στη μήτρα ακόμα μέχρι και σε σημείο αφαίρεσης της μήτρας μου μίλησε αν συνεχίσει ο πλακούντας να είναι χαμηλά. Τώρα με αυτά που μου είπες ηρέμησα λίγο. Το κρεβάτι δεν με ενδιαφέρει είμαι διαθετιμένη να μείνω μέχρι το τέλος ώστε να με αξιόσει ο θέος ένα μωρο.

• 1 month later...

Γεια σας ειμαι στην 12 εβδομάδα και ήδη έχω πάθει 3 φορές αποκόλληση την πρώτη την έπαθα στις 9,5εβδομαδες με πολυ αίμα κομμάτια πιγμα . Και έχω παρατηρήσει ότι μόλις μπω στο αυτοκίνητο οχι να οδηγησω εγω το παθαινω. Ειμαι στο κρεβάτι η στον καναπέ και περιμένω την Τρίτη έχω αυχενικη και φοβάμαι πως θα ειμαι ;;; Υπάρχει καμία κοπέλα με το ίδιο πρόβλημα ;;;

:wdZ6p3.png

arhIp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κ απο μένα. Εγω έπαθα αποκόλληση στην 9η εβδομάδα.Σηκώθηκα να πάω στην τουαλέτα κ ξαφνικά ένα παφ κ ποτάμι το αίμα. Πήγα στον γιατρό την επομένη, το μωρό ήταν μια χαρά, απλά ήταν μια αποκόλληση του πλακούντα σε ενα σημείο. Στην 10 εβδομάδα πάλι τα ίδια, αποκόλληση πιο μεγάλη, σαν σχίσιμο. Ευτυχώς το μωρό ήταν καλά. Εγω κρεββατώθηκα μέχρι κ την 16 εβδομάδα περίπου. Επίσης, στην αυχενική που έκανα διαγνώσθηκα με χαμηλό επιπωματικό πλακούντα. Ο γιατρός με ενημέρωσε πως παω για καισαρική - δύσκολη - διότι η θέση του ειναι τέτοια που μάλλον δεν θα ανέβει.

Τώρα διανύω την 19 εβδομάδα, ειμαι με αναρρωτικές, προσέχω πάααααρα πολυ, ειμαι δλδ κρεββάτι - καναπέ κ δεν βγαίνω καθόλου. Ειναι πιθανό να ξαναπάθω αιμοραγίες λόγω του χαμηλού πλακούντα κ τότε θα πρέπει να νοσηλευτώ, απ' ότι μου είπε ο γιατρός.

Θέλει τεράστια προσοχή, ξεκούραση οπωσδήποτε κ μεγάλη υπομονή

fA47p3.png?5wdXDgnUjYnWp3.png?T9zisx6U

Καλησπέρα κ απο μένα. Εγω έπαθα αποκόλληση στην 9η εβδομάδα.Σηκώθηκα να πάω στην τουαλέτα κ ξαφνικά ένα παφ κ ποτάμι το αίμα. Πήγα στον γιατρό την επομένη, το μωρό ήταν μια χαρά, απλά ήταν μια αποκόλληση του πλακούντα σε ενα σημείο. Στην 10 εβδομάδα πάλι τα ίδια, αποκόλληση πιο μεγάλη, σαν σχίσιμο. Ευτυχώς το μωρό ήταν καλά. Εγω κρεββατώθηκα μέχρι κ την 16 εβδομάδα περίπου. Επίσης, στην αυχενική που έκανα διαγνώσθηκα με χαμηλό επιπωματικό πλακούντα. Ο γιατρός με ενημέρωσε πως παω για καισαρική - δύσκολη - διότι η θέση του ειναι τέτοια που μάλλον δεν θα ανέβει.

Τώρα διανύω την 19 εβδομάδα, ειμαι με αναρρωτικές, προσέχω πάααααρα πολυ, ειμαι δλδ κρεββάτι - καναπέ κ δεν βγαίνω καθόλου. Ειναι πιθανό να ξαναπάθω αιμοραγίες λόγω του χαμηλού πλακούντα κ τότε θα πρέπει να νοσηλευτώ, απ' ότι μου είπε ο γιατρός.

Θέλει τεράστια προσοχή, ξεκούραση οπωσδήποτε κ μεγάλη υπομονή

Σου εύχομαι όλα να σου πανε καλα!!!

Εγω απλώς δεν έχω καθολου αισιοδοξία πλέον γιατί περιση έτσι είχε αρχίσει η προηγούμενη εγκυμοσύνη και τελείωσε στην 24 εβδομάδα γιατί τελικά με πιάσανε πρόωρες συσπασεις και τρυπισε ο σάκος και έτσι που το πήραν το κοριτσάκι μου .

Η ψυχολογία μου χάλια γιατί ειμαι πάλι κλεισμένη Σπιτι μόλις - 1 μήνα και στην σκέψη και μόνο ότι έχω ακόμα 6 μήνες με τρελαίνει ....

Έχω και τα παιδιά μου που θέλουν παιχνίδι να βγουν έξω να παίξουμε και εγω τα κρατώ αναγκάστηκα μέσα . Τέλος πάντων θα δείξει ο θεός ειναι μεγάλος

arhIp3.png

Κορίτσια μετά από εξωσωματική που κατέληξε σε

εξωμήτριο και αφαίρεση της μιας σάλπιγγας εμεινα

έγκυος φυσιολογικά και όλα πηγαίνανε ρολόι μέχρι

την 12 εβδομάδα που έκανα αυχενική και ήταν όλα

αψογα. 2 μέρες μετά είχα τρομερή αιμοραγία που

ήταν μεγάλη αποκόλληση πλακούντα. Σήμερα 15 εβδομάδα και 5 μέρες ακόμα εχω καφέ αίμα και στην

επίσκεψη που έκανα στο γιατρό μου είπε ότι ακόμα

να επουλωθεί η αποκόλληση και ο πλακούντασ μου

είναι πολύ χαμηλά και πρέπει να μείνω και άλλο στο

κρεβάτι γιατί ο κίνδυνος αποβολής είναι τεράστιος

ακόμα και στο μέλλον. Φόβαμαι πολύ. Τράβηξα τόσα. Δεν μπορώ να αντέξω ξανά αποβολή . Έχει

καμία σας παρόμοια εμπειρία? Λέτε να καταλήξει σε

αποβολή?

Μην ανησυχείς. Κι εγώ το έπαθα και όλα πήγαν μια χαρά. Πρέπει όμως να ξαπλώνεις και να κάνεις ακριβως ότι σου λέει ο γιατρός σου. Σ΄αυτό το στάδιο που βρίσκεσαι ο πλακούντας βρίσκεται ακόμη χαμηλά. Σε λίγες βδομάδες όμως θα ανέβει και θα σταματησει και το αίμα. Θα με θυμηθεις! ;) κάνε υπομονή και ξεκουράσου!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Κορίτσια εγώ στην 1 εγκυμοσύνη μου πριν 2 χρόνια περίπου, έπαθα στην 10η εβδομάδα μεγάλη αποκόλληση. Το αίμα ποτάμι (δεν λέω υπερβολές). Το αποτέλεσμα ήταν μια φορά σχεδόν έφτασα στο νοσοκομείο για αποβολή από τους πόνους και το αίμα...αλλά ο μικρός μέσα χοροπήδαγε μια χαρά. Οπότε πλακώθηκα σε buscopan & Utrogestan 2 μήνες οριζοντίως και αισίως φτάσαμε μέχρι την 37η (ενδιάμεσα πέρασα και σε πρόωρες συσπάσεις από 26η)! Όσο λοιπόν το μωρό είναι καλά, άσχετα από το αίμα, θέλει ψυχραιμία, ηρεμία και ΞΕΚΟΎΡΑΣΗ!

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

Διαφημίσεις

Mια χαρα θα σου πανε ολα,αρκει να εχεις μεγαλη υπομονη.....επαθα 3 αποκολλησεις κ μια εγκυμοσυνη με μονιμο αιμα-καφε,περασα μια εγκυμοσινη κλεισμενη στο σπιτι κ 2 μηνες στο κρεβατι αγκαλια με παπια ομως ο μπεμπης ηταν εκει συνεχεια.οταν γεννησα προωρα βεβαια ο γιατρος μου ειπε οτι το αιματωμα ηταν οσο κ ο πλακουντας.Ειναι δυσκολο σε καταλαβαινω αλλα να ξερεις οτι πραγματικα αξιζει ....οτι δεν μας σκοτωνει μας κανει πιο δυνατους.

Μακάρι να μας πάνε όλα καλα...

Μακάρι !!! Εχτες έκανα αυχενικη και ο γιατρός είπε πως έχω πολυ μικρή αποκόλληση πια μακάρι . Να πάμε καλα . Άμα το θέλει και ο θεός !!!

Που θα γεννήσεις ; Και με ποιον γιατρο ;

arhIp3.png

Μακάρι !!! Εχτες έκανα αυχενικη και ο γιατρός είπε πως έχω πολυ μικρή αποκόλληση πια μακάρι . Να πάμε καλα . Άμα το θέλει και ο θεός !!!

Που θα γεννήσεις ; Και με ποιον γιατρο ;

Θα γεννήσω στο Ιασώ με γιατρό τον κο Παχυδάκη.

fA47p3.png?5wdXDgnUjYnWp3.png?T9zisx6U

Θα γεννήσω στο Ιασώ με γιατρό τον κο Παχυδάκη.

Με το καλο !!! Εγω την Πέμπτη είχα ραντεβού στο νοσοκομειο απογευματινό και περίμενα τρεις ολόκληρες ώρες πιαστικα και εννοείτε έπαθε αποκόλληση εκει και μέχρι σημερα έχω πολυ αίμα για να δούμε πως θα πάμε ! Κάθε φορά που βγαίνω για εξέταση αυτο παθαινω μήπως να μην πάω άλλο σε γιατρο ;;;

arhIp3.png

• 2 weeks later...

Σημερα κατα τις 6:00πμ είχα πάλι αποκόλληση και μετα ξανά στις 8:00πμ με τι ποτέ θα τα έχω αυτά ειμαι ξαπλωμενη όλοι την ώρα δεν κανω τίποτα ποια η αιτία ;;; Έχω δυο μήνες τωρα στο κρεβάτι και έχω σχεδόν κάθε εβδομάδα αποκόλληση . Και ο γιατρός μου περιμένει να μην έχω αποκόλληση για να μου δώσει ενέσεις για να δούμε ;

arhIp3.png

Διαφημίσεις