Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΥΧΕΝΙΚΗ 'Η ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ;

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Είμαι νέο μέλος στο forum, οπότε πριν από όλα θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους δημιουργούς και τους διαχειριστές αυτού!

Θέλω να ρωτήσω το εξής σχετικό με την αμνιοπαρακέντηση (από ό,τι είδα, δεν υπάρχει σχετικό θέμα).

Είμαι στη 10η εβδομάδα και ο γιατρός μου μου είπε ότι θα πρέπει να αποφασίσω αν θα κάνω αυχενική ή αμνιοπαρακέντηση. Συγκεκριμένα μου είπε ότι εντος των επομένων 3 εβδομάδων, θα πρέπει να γίνει η αυχενική. Εάν όμως αποφασίσω να κάνω αμνιοπαρακέντηση, που δίνει πιο σίγουρα αποτελέσματα, δεν υπάρχει λόγος να κάνω και αυχενική και να επιβαρύνομαι με άσκοπα έξοδα. Μου είπε μάλιστα ότι, αφού κάνουμε έτσι κι αλλιώς υπερήχους συνέχεια στο ιατρείο του, μπορούμε να δούμε από εκεί την ανάπτυξη του εμβρύου. Εκείνος πάντως σύστησε να παραλείψω την αυχενική και, όταν έρθει η ώρα για αμνιοπαρακέντηση (αργότερα δηλαδή), να κάνω κατευθείαν αυτή.

Το πρόβλημα είναι ότι φοβάμαι πάρα μα πάρα πολύ τις βελόνες και επίσης έχω διαβάσει ότι ενδεχομένως να υπάρξουν και επιπλοκές κατά τη διάρκεια ή μετά την αμνιοπαρακέντηση, που φτάνουν μέχρι και στην αποβολή.

Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είναι συνετό να παραλείψω την αυχενική. Υπάρχει κάτι που φαίνεται μόνο με την αυχενική, ή καλύπτομαι με την αμνιοπαρακέντηση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και συγνώμη για το μακροσκελές σημείωμα!

Διαφημίσεις

η αυχενικη και η αμνιοπαρακεντηση εξεταζουν διαφορετικα πραγματα και ειναι διαφορετικες εξετασεις...στην αμνιο θα δεις κυριως συνδρομα αν υπαρχουν στο εμβρυο,στην αυχενικη ομως θα δεις και ολα τα οργανα του εμβρυου αν ειναι ενταξει κτλ...η αυχενικη γινεται απο εξιδεκευμενους υπερηχογραφιστες με υπερηχους ακριβειας και οχι απο τους απλους γυναικολογους στο ιατρειο επισκεψης ...

συνηθως η αμνιο συστηνεται απο τους γιατρους αν υπαρχουν ευρηματα στην αυχενικη η στην β επιπεδου εξεταση και αναλογα και την ηλικια της γυναικας...δεν εχω ξανακουσει γιατρο να προτεινει κατι αναλογο σε μελλουσα μητερα και θα σε στεναχωρησω κιολας,αλλα ειναι και απαραδεκτο να σου βαζει τετοια διλληματα...μηπως να επισκεφτεις εναν αλλο γυναικολογο??

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Καλημέρα και καλή χρονιά! Με το καλό το μωράκι σου! Δεν γνωρίζω ακριβώς τις διαφορές της αυχενικής με την αμνιο αλλά από όσο ξέρω καταφεύγουμε στην άμνιο όταν συντρέχει ιατρικός λόγος, θέμα ηλικίας κλπ γιατί όντως υπάρχει κάποιο ρίσκο. Αλλιώς νομίζω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό καλύπτεσαι με την αυχενική. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν και άλλες κοπέλες που γνωρίζουν καλύτερα. Και πάλι με το καλό εύχομαι!!!

Καλησπερα κ απο μενα !

Ομολογω οτι κ γω πρωτη φορα το ακουω αυτο .

Απ'οτι ξερω κανουμε αυχενικη γυρω στη 12η εβδομαδα κ αν υπαρχουν ανησυχητικα ευρηματα κ αναλογα με την ηλικια της γυναικας γινεται κ η αμνιο αφου πρωτα μιλησουμε με το γιατρο μας γιατι οπως ειπαν κ τα κοριτσια την αυχενικη δεν τη κανει ο γιατρος μας , αλλα εξειδικευμενος γιατρος .

Live like it is heaven on earth ..!

S8vKp2.png?0fKsGsow

bcHCp3.png?2xpjfQKo

πρωτη φορα ακουω γιατρος να παρακαμπτει την αυχενικη διαφανεια!!!!!! ομολογουμενως ειναι η πιο κρισιμη εξεταση και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γινει απο τη μελλουσα μητερα!!! τωρα αν δειξει υψηλο συντελεστη για συνδρομο down τοτε προχωραμε σε αμνιοπαρακεντηση αλλιως δεν συνισταται απο γιατρους γιατι κακα τα ψεμματα υπαρχει ενα πολυ μικρο μεν αλλα υπαρχει πιθανο σεναριο αποβολης!! αυτο να μη το ξεχναμε ποτε!

επισης η αμνιοπαρακεντηση γινεται σε μεγαλες γυναικες καθως τοτε ανεβαινουν τα ποσοστα συνδρομων. αν πχ εισαι κοντα στα 30 μεχρι 35 για ποιο λογο να κανεις;;;;;;

εγω που ειμαι και 38 και την παρεκαμψα τελειως με τα διδυμα μου και γεννησα πολυ φυσιολογικα παιδακια

ψαξτο οσο μπορεις και παρε 2η γνωμη γιατρου!!!!:mad:

προσωπικα θεωρω τελειως ακαιρη την αμνιοπαρακεντηση και ακρως σημαντικη εξεταση την αυχενικη διαφανεια!!!!!! :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Διαφημίσεις

η αυχενικη και η αμνιοπαρακεντηση εξεταζουν διαφορετικα πραγματα και ειναι διαφορετικες εξετασεις...στην αμνιο θα δεις κυριως συνδρομα αν υπαρχουν στο εμβρυο,στην αυχενικη ομως θα δεις και ολα τα οργανα του εμβρυου αν ειναι ενταξει κτλ...η αυχενικη γινεται απο εξιδεκευμενους υπερηχογραφιστες με υπερηχους ακριβειας και οχι απο τους απλους γυναικολογους στο ιατρειο επισκεψης ...

συνηθως η αμνιο συστηνεται απο τους γιατρους αν υπαρχουν ευρηματα στην αυχενικη η στην β επιπεδου εξεταση και αναλογα και την ηλικια της γυναικας...δεν εχω ξανακουσει γιατρο να προτεινει κατι αναλογο σε μελλουσα μητερα και θα σε στεναχωρησω κιολας,αλλα ειναι και απαραδεκτο να σου βαζει τετοια διλληματα...μηπως να επισκεφτεις εναν αλλο γυναικολογο??

με καλυψε απολυτα η κοπελα.....:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Η μια από τις βασικότερες εξετάσεις στην εγκυμοσύνη είναι η αυχενική - εννοείτε ότι αυτήν κάνεις και μόνο αν υπάρχουν ανησυχητικά ευρήματα τότε κάνεις και άμνιοπαρακέντηση. Εγώ είμαι ήδη 34+ και έκανα την αυχενική πριν 3 εβδομάδες. Τα ποσοστά μου ήταν πολύ καλά 1:6100 και εννοείτε πως δεν κάνω αμνιο και ας είμαι κοντά στα 35. Θα σου πρότεινα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ γιατρός να προτείνει κάτι τέτοιο. Η νύφη μου με ποσοστό 1:700 είχε επιλέξει να μην κάνει αμνιο γιατί ο υπέρηχος ήταν καλός και φοβόταν πολύ την άμνιο - είχε τύχει σε γνωστή της να το χάσει και δεν ήθελε με τπτ.

καλησπερα..θα συμφωνισω με τα κοριτσια...μονο αν υπαρχει θεμα..εγω εκανα κ τα 2

επειδη ειχα τοξοπλασμα δεν θα γλιτωνα την αμνιοπαρακεντηση για 100% σιγουρια οτιολα ειναι καλα...

Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να παραλειψεις την αυχενικη.Απορω πως ο γιατρος σου σου ανεφερε κατι τετοιοι.Οι υπερηχοι που κανουν οι γυναικολογοι δεν εχουν καμια σχεση με τον ενδελεχη ελεγχο που γινεται στην αυχενικη που ειναι μαζι με την β επιπεδου οι πιο σημαντικες εξετασεις στην εγκυμοσυνη.Η αμνιοπαρακεντηση σχετιζεται με τελειως διαφορετικα πραγματα ασχετα με τα οργανα κ την αναπτυξη του εμβρυου κ ναι μεν ειναι προαιρετικη αλλα ειναι κ η μοναδικη εξεταση που δειχνει με βεβαιοτητα αν το εμβρυο ειναι υγιες κ οχι με ποσοστα που μπορει να ισχυουν μπορει κ οχι.Στην τελικη το αν θα γινει αμνιοπαρακεντηση ειναι στην κριση της καθε γυναικας καθως εμπεριεχει κινδυνους αλλα η αυχενικη ειναι απαραιτητη,ακινδυνη κ ασχετη με την αμνιοπαρακεντηση.

tBwt.png

Αλλο η αμνιο αλλο η αυχενικη. Ομως εγω στο Βελγιο και στις 2 εγκυμοσυνες και με διαφορετικο γιατρο στην καθε μια εκανα τον υπερηχο της αυχενικης με τον εκαστοτε γιατρο μου. Δεν θυμαμαι αν κρατησε οσο λετε εδω στο φορουμ. Μαλλον λιγοτερο. Η διαφορα ειναι οτι την δευτερη φορα που ημουν σιγουρη οτι θα εκανα αμνιο λογω ηλικιας δεν εκανα την αιματολογικη που συνοδευει τον υπερηχο της αυχενικης.

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια χρονια πολλα και καλη χρονια!το ξερω οτι γραφω σε λαθος φορουμ αλλα δεν πηρα απαντηση οταν εγραψα σε σχετικο φορουμ με το προβλημα μου.εδω και 2 εβδομαδες εχω ψιλοενοχλησεις στην ουρηση και κυριως στο τελειωμα.νιωθω ελαχιστο τσουξιμο που αν δεν ειχα το αγχος της εγκυμοσυνης δεν θα το προσεχα καν.αν εχει καποια τα ιδια συμπτωματα ας απαντησει γιατι εχω αγχωθει πολυ.ευχαριστω

ketops13, αν θες θα ρωτήσω το γιατρό μου, έχω ραντεβού στις 9/1, να μου πει και τη δική του γνώμη σχετικά με το αν όσα "βλέπει" η αυχενική καλύπτονται από την αμνιοπαρακέντηση. πάντως μη στενοχωριέσαι, είσαι ακόμη στη 10η εβδομάδα, και εφόσον το ψάχνεις έγκαιρα, θα μάθεις τι ισχύει και τι όχι και θα πράξεις το καλύτερο.

tinkerbell80, πριν από 2μιση εβδομάδες περίπου είχα τα συμπτώματα που περιγράφεις και ακριβώς όπως τα περιγράφεις (δηλ αν δεν ήμουν έγκυος ίσως δε θα είχα δώσει και σημασία, λίγο τσούξιμο και μόνο όχι τη διάρκεια της ούρησης, αλλά όταν σκουπιζόμουν-με συγχωρείτε για τη λεπτομερή περιγραφή). Αγχώθηκα και έκανα πλύση με χαμομήλι με σκοπό να κάνω και την άλλη μέρα, που θα έπαιρνα το γιατρό για οδηγίες. Αλλά μου πέρασε με το χαμομηλάκι! Στο προσεχές ραντεβού όμως θα τον ρωτήσω και αυτό καλού κακού.

koukouvaya, αν μπορείς σε παρακαλώ θα ήθελα να τον ρωτήσεις εάν είναι μπάντα απαραίτητη η αυχενική. Μία δεύτερη γνώμη θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη.

Ως προς το γιατρό, η αλήθεια είναι ότι τον εμπιστεύομαι απόλυτα και σίγουρα δε θα τον αλλάξω. ΑΠλώς ίσως του πω να κάνω και τις δύο εξετάσεις έτσι κι αλλιώς.

koukouvaya ευχαριστω για την απαντηση.εγω οταν το ειπα στο γιατρο μου ειπε οτι υπερβαλω και οτι δεν ειναι τιποτα αφου οι εξετασεις μου δεν δειχνουν κατι για ουρολοιμοξη και να πινω πολυ νερο.το χαμομυλι δεν το δοκιμασα αλλα εχω παρατηρησει οτι οταν πλενομαι με ενα υγρο για την ευαισθητη περιοχη με χαμομυλι,τοτε ανακουφιζομαι.εχεις δικιο,ευχαριστω και σου ευχομαι μια τελεια εγκυμοσυνη με υγεια και γερό παιδακι στην αγκαλια σου