Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"ΦΩΤΕΙΝΗ-ΑΝΝΑ"ΝΑ ΤΑ ΕΝΩΣΩ???

vickypap

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΑΝΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ.

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΤΑ ΕΝΩΣΩ?

ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΣΧΕΤΟ ΟΝΟΜΑ(ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΟΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ)

ΤΟ ΑΝΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΣΚΕΤΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ.

ΠΕΙΤΕ ΚΑΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 2 ΟΝΟΜΑΤΩΝ.

Ή ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΑΠΛΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Διαφημίσεις

Καλώς να έρθουν τα βαφτίσια, να περάσετε πολύ καλά!

Εμένα δε μ'αρέσουν οι συνδυασμοί, τις περισσότερες φορές δεν είναι εύηχοι. Τώρα... "Φωτειάννα"; Δε μ'αρέσει ρε παιδιά, δεν υπάρχει αυτό το όνομα. Και τα δύο ονόματα που βγάζεις είναι μια χαρά βρε παιδί μου, "φωτεινή" πανέμορφο, εσύ στη σοκολατίνα πας να κοτσάρεις από πάνω και μια μηλόπιτα; πολύ γλυκό θα γίνει βρε παιδί μου...

Τώρα για τα χαϊδευτικά του φωτεινή άλλη υπόθεση, το Φανή μ'αρέσει πάρα πολύ. Το Φένια νομίζω ότι είναι απ'το Ιφιγένεια (αν και ό,τι θέλουμε κάνουμε)

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Διαφημίσεις

Απλά προτείνω μια απλούστευση στην ορθογραφία... Φωτιάνα, ή έστω Φωτιάννα. Αυτό το ει με χαλάει λίγο εκεί στη μέση...

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Απλά προτείνω μια απλούστευση στην ορθογραφία... Φωτιάνα, ή έστω Φωτιάννα. Αυτό το ει με χαλάει λίγο εκεί στη μέση...

Προς Θεου Σουζη μου οπως κ αν το γραψει εννοουσα εγω, απλα το εγραψα ετσι, ειναι πολυ ομορφο οπως ακουγεται.

Απλούστευση είναι! Και συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις σε ονόματα! Γιασκέψου το Φένια! Είπες -και όντως έτσι είναι- ότι βγαίνει από το Ιφιγένεια. Αλλά δεν γράφεται Φένεια!!!

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Διαφημίσεις

Απλούστευση είναι! Και συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις σε ονόματα! Γιασκέψου το Φένια! Είπες -και όντως έτσι είναι- ότι βγαίνει από το Ιφιγένεια. Αλλά δεν γράφεται Φένεια!!!

καμία σχέση τα δύο ονόματα όμως, έτσι;

Το Ιφιγένεια για να γίνει Φένια υπέστη μια σοβαρή μετατροπή. Το ΦΙ έγινε ΦΕ, καθόλου μικρή υπόθεση. Είναι σχεδόν άλλο όνομα.

Από την άλλη το Φωτεινή μένει όπως έχει. Απλώς του κόβεται μια συλλαβή στο τέλος.

Επίσης, το "ει" εξασφαλίζει ότι ο ήχος του "ι" θα ακουστεί, δε θα "φαγωθεί". Αν πεις Φωτιάννα, διαβάζεται κάπως σαν Φωτγιάννα, δε μένει η φωνή στο "ι", είναι βραχύ.

Έτσι νομίζω, αλλά τέλος πάντων, ό,τι θέλει κάνει κανείς.

να ρωτήσω κάτι άσχετο.. τα κύρια ονοματα έχουν "ορθογραφία"? επειδή δεν έχω σχέση με το..σπορ και ένας συνάδελφος μου είχε πει -και ήταν σίγουρος κιόλας- ότι τα γράφεις όπως θέλεις ..σαν το όνομα Χρήστος ή Χρίστος για πχ..

και στο θέμα μας , εμένα το Φωτεινή μου αρέσει γιατί λένε και την αδερφή μου που την αγαπώ πολύ και θα μου άρεσε και σκέτο :D

Διαφημίσεις

Με το τελευταίο συμφωνώ απολύτως. Πάντως στο Ιφιγένεια και το Φένια, η τελευταία συλλαβή είναι ίδια και θα μπορούσε να μην απλουστευθεί. Γενικά νομίζω υπάρχει η τάση να τα αποφεύγουμε τα πολλά μακρά... Ας πούμε η κοινότερη γραφή για το Τόνια είναι με Ο και όχι με Ω, όπως θα έπρεπε να είναι, προερχόμενο από το Αντωνία! Κι πολλά άλλα παραδείγματα που τώρα δεν μου έρχονται...

Εξάλλου κι εγώ παραδέχτηκα πως η πρότασή μου είναι παράδοξη. Απλά το Φωτειάννα δεν μου κάνει οπτικά!!!

Αλλά ας μην μετατρέψουμε το τόπικ της κοπέλας σε στέκι των απανταχου φίλων της γλώσσας!!! :lol::lol::lol:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

τα κύρια ονοματα έχουν "ορθογραφία"?

Νομίζω ότι έχουν, υπό την έννοια ότι έχουν κάποιο νόημα. Τα ελληνικά ονόματα δεν είναι όπως τα αγγλικά π.χ., που μια οποιαδήποτε λέξη που έφτιαξες εσύ γίνεται όνομα και δε σημαίνει και τίποτα. Ακόμη και όταν δεν το ξέρουμε, τα ονόματά μας έχουν μια προέλευση, κάτι θέλουν να πουν για σένα. Θεωρητικά.

Ρε παιδί μου, το Τόνια είναι αγγλικό όνομα, δεν υπακούει στους ίδιους κανόνες, δεν προέρχεται από το "Αντωνία" αλλά από το "Antonia". Όσο για την τελευταία συλλαβή του Ιφιγένεια και του Φένια, πρόσεχε τη διαφορά στην προφορά τους. Στο Φένια το "-νια" το λες πολύ γρήγορα, απλώς το περνάς. Ενώ στο "Ιφιγένεια", το "-νεια" το λες και το χαίρεσαι, στέκεσαι στο ιιιι, δεν το διεκπεραιώνεις απλώς.

Πάντως, κι εμένα το Φωτειάννα δε μ'αρέσει οπτικά, είναι κι ένας απ'τους λόγους που το απέρριψα.

τώρα σόρυ για την κατάχρηση αλλά πχ και τα επώνυμα έχουν την ίδια λογική? δηλ. πχ το δικό μου η ξαδέρφη μου που έχει το ίδιο, το γράφει με 2 σ , εγώ και οι αδερφές μου με ένα..σημειώνω ότι δεν με λένε Θαλασσινού (που βγαίνει από τη θάλασσα και είναι λογικό):D απλά περιέχει και το δικό μου το ..λασι...

ελπίζω να κατάλαβες :roll:

ευχαριστώ και τελειώνω εδώ με τα ορθογραφικά vickypap ...συγγνώμη :oops:

Την ίδια λογική έχουν και τα επώνυμα, απλώς στην πορεία μπορεί να τη χάνουν, αλλοιώνονται με το χρόνο. Δεν ξέρω και πολλά, ένας φιλόλογος θα ξέρει παραπάνω. Πάντως ξέρω ότι τα εις -ίδης προέρχονται από το "Ατρείδης", απόγονοι του Αγαμέμνονα ένα πράμα :D και τα εις -πουλος από το λατινικό pulus που είναι το πουλάρι και σημαίνει το παιδί του τάδε, παπαδόπουλος, το παιδί του παπά. Στα ελληνικά όλα έχουν νόημα. Απλώς κάποιες φορές έχει χαθεί μέσα στο χρόνο.

Πάντως, δε νομίζω ότι χαλάμε το θέμα, νομίζω ότι ακριβώς αυτό είναι το θέμα, με ποιά λογική να ενώσεις και πώς να το κάνεις. Αν όχι, σόρι

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ ΜΟΝΗ.

ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΞΑΜΕ!!!

ΝΑ,ΑΥΤΑ ΜΆΡΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ (ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ).

ΣΤΟ ΦΩΤΙΑΝΝΑ ΓΕΡΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΡΕ ΓΜΤ.ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕ ΦΩΝΑΖΕΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΟΛΛΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΟΝΟ 10/ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ.(ΑΣΧΕΤΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ) :D:D:D:D:D:D:D

Φιόνα, Φοφίνα,Φέινα,Φωφιάννα,Ανφέι.

Το Φωφιάννα μ΄αρέσει περισσότερο παραπέμπει και στα δυο ονόματα και δεν έχει μέσα τη λέξη φωτιά.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Δεν θέλω να φανώ η κακιά της παρέας, αλλά και εμένα το Φωτιάνα δεν μου αρέσει καθόλου ... μου θυμίζει μπουζουκοτράγουδο τύπου φωτιά στα Σαββατόβραδα !!! Νομίζω πως το Φωτεινή και το Άννα , από μόνα τους είναι υπέροχα ονόματα, δεν θα τα καταφέρουν όμως μαζί να κάνουν χωριό!!! Γενικά δύσκολα μου αρέσουν τα διπλά ονόματα, ακριβώς επειδή πολύ σπάνια ο συνδιασμός τους δίνει ένα εύηχο αποτέλεσμα... Το Φένια πάλι θεωρώ ότι έχει την ίδια σχέση με το Φωτεινή και το Άννα όσο έχει το Δήμητρα ... είναι ένα τέλειως διαφορετικό όνομα.

Πάντως και στη δικιά μας την περίπτωση, με το καλό βέβαια να γεννηθεί το μωράκι, το σκέφτομαι το διπλό το όνομα και ας είναι και πιο συνηθισμένο. Τον μπαμπά μου τον λένε Γιάννη, δεν με ενθουσιάζει αλλά το Ιωάννα είναι από τα αγαπημένα μου, το λατρεύω. Μόλις άκουσα ότι το μωρό είναι κοριτσάκι, είπα αυτό είναι Ιωάννα!!! Έλα όμως που βλέπω τη μανούλα μου, που σκίζεται καθημερινά να μας φροντίζει - ειδικά τώρα στην κατάστασή μου - θέλω να της το ανταποδώσω κάπως και έτσι σκέφτομαι και το δικό της όνομα που είναι επίσης καλό - Ελένη. Εντάξει δεν με ενθουσιάζει όπως το Ιωάννα, εκείνη βέβαια επιμένει να βάλω το Ιωάννα που μου αρέσει πολύ, ίσως αν τη φωνάζω Έλενα είναι καλύτερο. Σκέφτηκα και το διπλό Ιλεάννα αλλά πάλι δεν ξέρω κολλάω στο γεγονός ότι τελικά αυτό που προκύπτει είναι ένα άσχετο όνομα, μακριά από αυτά των γονιών μου...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Eμένα πάλι 'Ολγα μου δεν μου αρέσει και η αλλαγη φύλλου στά ονόματα! Το όνομα είναι Γιάννης και μπορεί να κανετε αγοράκι να ακουστει ατόφιο! Το Ελένη μου αρέσει γι αυτό το λόγο. Είναι αμειγώς γυναικείο! Επίσης μου αρέσει και το Φωτεινή και το 'Αννα αλλά το φωτειάννα είναι λίγο τραβηγμένο. Σκέψου να φωνάζεις "φωτειααααααννα". οκ άποψη μου... :?

ssttaa

Eμένα πάλι 'Ολγα μου δεν μου αρέσει και η αλλαγη φύλλου στά ονόματα! Το όνομα είναι Γιάννης και μπορεί να κανετε αγοράκι να ακουστει ατόφιο!

Και αυτό δεκτό ... και είναι αλήθεια πως την έχω ακούσει από πολλούς αυτή την άποψη!!!

Ας γεννήθει με το καλό και βλέπουμε ...

Όσο για το τρίτο παιδάκι χλωμό το βλέπω ...

Ας κάνει και ο αδερφός μου κανένα, τι στο καλό όλα τα μωρά της οικογένειας από μένα θα τα περιμένουν :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εγώ θα ρωτούσα, αν η σειρά αυτή των ονομάτων, δηλ. Φωτεινή - Άννα είναι απαραίτητη. Θέλω να πω θα συμβιβαζόσουν και με το Άννα -Φωτεινή?

Το Άννα κολλάει πιο εύκολα με αλλά ονόματα απ' ότι το Φωτεινή.

Έτσι το Άννα-Φαιη θα μου άρεσε πολύ.

Χριστίνα με τα ζουζουνάκια

Μυρτώ 5 ετών

Αναστασία-Θωμαΐς 3 ετών

Νικόλας 20.04.2007