Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποφάσισα να μην διακυνδινέψω vbac

Recommended Posts

Μετά από ατέλειωτες ώρες διαβάσματος του θέματος εδώ στο φόρουμ, μετά από ατέλειωτες αναζητήσεις στο web περί του θέματος, διαβάζοντας με ενθουσιασμό αρχικά τις επιτυχείς vbac εμπειρίες αλλά και αργότερα τις προβληματικές όπου τέθηκε ζήτημα ζωής και θανάτου μητέρας/εμβρύου (γιατί υπάρχουν κι αυτές, κι ας είναι το 1-2 τοις χιλίοις), έχω να δηλώσω τα εξής:

Δεν πείθομαι αρχικά να μπω σε πιθανότητα να κάνω ζημιά σε εμένα και κατ'επέκταση στο μωρό που κυοφορώ και σε αυτό που έχω φέρει στον κόσμο, επιλέγοντας να γίνω μητέρα και να ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΦΤ που στερήθηκα στην πρώτη μου γέννα.

Είστε τυχερές όσες την είχατε, θα το λέω πάντα, αλλά θέλω να ξέρετε πως αποφάσισα πως αυτό δεν με κάνει λιγότερο μητέρα. Δεν με μειώνει και δεν νιώθω πια άσχημα που δεν θα το προσπαθήσω.

Η τομή μου είναι υπερβολικά χαμηλά και είναι αρκετά επικίνδυνο αυτό. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΗ, δεν φοβάμαι τον πόνο, ΦΟΒΑΜΑΙ μην κάνω ζημιά στα μωρά μου παθαίνοντας κάτι εγώ ή το αγέννητο μου.

Οπως κάνω αμνιο προσπαθώντας να αποκλείσω αυτό το 3%00 και διακινδυνεύω το 1%00 να αποβάλλω (ω μη γέννητω), έτσι δεν θα διακινδυνέψω το 2%00 να ρισκάρω, αλλά θα ρισκάρω το 1%00 να υποστώ την καισαρική μου.

Αυτά ήθελα να πω, γιατί είχα αρχίσει να νιώθω ανάπηρη ως προς το θάρρος μου που δεν πείθομαι και που κατέληξα σε αυτή την απόφαση, με όσα διαβάζω εδώ και σε άλλο φόρουμ περι του θέματος.

Εύχομαι να φέρω στον κόσμο άλλο ένα υγιές μωρό! Το ίδιο και σε

όλες! ΑΜΗΝ!

Διαφημίσεις

Αλίμονο αν πει κάποιος ότι μια γυναίκα είναι λιγότερο μητέρα αν γεννήσει με καισαρική....Δλδ αυτό μόνο κόμπλεξ μπορεί να κρύβει και τίποτα άλλο...να κάνεις αυτό που θεωρεις καλύτερο για το μωρό σου αλλά και για σένα!

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Εγώ δεν έχω ζήσει "την απίστευτη εμπειρία του ΦΤ" και για να είμαι ειλικρινής δεν καίγομαι να τη ζήσω. Ούτε η μητέρα μου την έχει ζήσει και δεν βλέπω να λείπει κάτι στη σχέση της μαζί μας. Σε επόμενη εγκυμοσύνη θα κάνω ό,τι προτείνει ο γιατρός μου, αν πει VBAC θα το σκεφτώ σοβαρά, αν πει καισαρική δεν θα το σκεφτώ καθόλου.

Σου εύχομαι με το καλό να κρατήσεις στην αγκαλιά σου το μωράκι σου και μην ανησυχείς για τίποτα!

Mε κανένα πόνο κορίτσι σου εύχομαι λοιπόν.

Εφόσον είσαι τόσο βαθιά ενημερωμένη κι έχεις πάρει νηφάλια τις αποφάσεις σου προχώρα. Δε χρειάζεσαι καμία έγκριση, καμία απολογία. Αν υπήρχε έστω και ένας στόχος σε όλες αυτές τις συζητήσεις που κάνουμε στο θέμα vbac ήταν ακριβώς αυτός, να αποφασίζουμε εμείς για το μέχρι που αντέχουμε και να μην αποφασίζει ο ημικαταρτισμένος γιατρός ανάλογα με τα ραντεβού του.

Όσο για το λιγότερο μητέρα, πραγματικά δεν μπορώ με τίποτα να το καταλάβω, ποιος θα ήταν αυτός που θα το σκεφτόταν, για οποιαδήποτε πόσο μάλλον για σένα που ψάχνεις και ζυγίζεις και νοιάζεσαι τόσο ώστε να μπαίνεις σε διλήμματα και να επιχειρείς δεύτερη εγκυμοσύνη και να μεγαλώνεις ήδη ένα παιδί. Κι αν ακόμη το σκεφτόταν κάποιος άνους σκασίλα σου μεγάλη, εσύ ξέρεις τι κάνεις κάθε μέρα για τα παιδιά σου εντός κι εκτός κοιλιάς.

Αν μου επιτρέψεις μόνο μία πρόταση, άσε τον τοκετό σου να ξεκινήσει μην μπεις στις 38 εβδομάδες προγραμματισμένα. Θα είναι καλύτερα για όλους σας, θεωρητικά βέβαια, τα πρακτικά της συγκεκριμένης σου περίπτωσης με το γιατρό σου θα τα βρεις.

Με το καλό, με μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη κι ένα υγειές μωράκι.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κορίτσι μου με το καλό να γεννήσεις το μωράκι σου. Σημασία έχει να αισθάνεσαι εσύ καλά και ασφαλής. Εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα καλύτερης ή χειρότερης μάνας σε καμία περίπτωση. Δηλαδή η μητέρα μου που πέρασε όλους τους πόνους και μετά έκανε καισαρική είναι χερότερη μάνα από μένα που γέννησα φυσιολογικά και σχετικά πολύ εύκολα ή κάποιος θα μπορούσε να πει ότι εγώ είμαι χειρότερη επειδή δεν ταλαιπωρήθηκα; Δεν υπάρχει θέμα ανωτερότητας ή κατωτερότητας σε καμία περιπτωση με κριτήριο τη γέννα, ούτε για τη μητέρα που γεννά φυσιολογικά ούτε για τη μητέρα που γεννά με καισαρική. Αυτά είναι πως θα έρθουν εκείνη την ώρα ή αν υπάρχει κάποιο θέμα απο πριν που δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Καθαρά ίσως θέμα τύχης ή ιατρικου λόγου που καθορίζουν το πως θα γεννήσει μια γυναίκα. Να σαι καλά και πραγματικά να μην το σκεφτεσαι καθόλου και να μην έχεις καθόλου αμφιβολίες για το θάρρος σου. Στο λεει μια υπερ του δέοντως φοβητσιάρα! Το θέμα είναι όπως είπες κι εσύ να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια του παιδιού αλλά και τη δική μας γι΄αυτό πρέπει να επιλέγουμε (εμείς και ο γυναικολόγος μας) την πιο ενδεδειγμένη μέθοδο για τη δική μας προσωπική περίπτωση. Με το καλό!

Διαφημίσεις

Βρε κοριτσια μου γλυκά καταντάει κομπλεξ αυτο με την καισαρική!!!! Τι ανοησιες αυτες . Εγω γεννησα φυσιολογικα η στιγμη η δικη μου την ωρα του τοκετου ειναι πιο ευλογημενη απο την δικια σας που βγηκε το παιδακι απο την κοιλιτσα σας????????????/ Με το καλο το μωρακι σου και πηρες σωστη αποφαση !

Κακώς μπαίνεις στην διαδικασία να απολογηθείς. Το πώς θα γεννήσεις είναι δικό σου θέμα και του γιατρού σου. Ναί είναι ξεχωριστή εμπειρία αλλά σίγουρα δεν σε καθορίζει και αλλίμονο αν ο ρόλος της μάνας περιοριζόταν στη στιγμή της γέννας. Καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Koρίτσια, αυτό το "άσε τον τοκετό να ξεκινήσει και μετά πήγαινε για την κτ", μην το λέτε ελαφρά τη καρδία. Από την προσωπική μου τουλάχιστον εμπειρία, αλλά και όλων των άλλων φίλων μου, που ξεκίνησαν με φτ, αλλά, λόγω επιπλοκών, οδηγήθηκαν σε κτ, έχουμε να πούμε τα χειρότερα για την εμπειρία ενός σώματος που μπαίνει στη διαδικασία του φτ κι ο γιατρός την αναστέλλει με φάρμακα και το οδηγεί σε κτ. Καμία σχέση με την προγραμματισμένη κτ. Άλλο τώρα η εβδομάδα του προγραμματισμού, όπου, αν δεν υπάρχει κίνδυνος πρόωρου τοκετού ή όποιος άλλος, για τη μαμά ή το μωρό, θα συμφωνήσω πως είναι προτιμότερο να μη γίνεται πριν την 39 εβδομάδα.

Αγγελίνα το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό αν θυμάμαι καλά. Οι πιο σύγχρονοι γιατροί πάντως αυτό συστήνουν. Ίσως να ακολουθούνται διαφορετικές πρακτικές από αυτή που εφάρμοσε ο γιατρός σου, αλλά πάντως αυτό θεωρείται πιο σωστό για το μωρό και τη μαμά.

Όπως και νά χει αρμόδιος είναι ο γιατρός της φίλης μας. Εγώ μια πρόταση έκανα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Koρίτσια, αυτό το "άσε τον τοκετό να ξεκινήσει και μετά πήγαινε για την κτ", μην το λέτε ελαφρά τη καρδία. Από την προσωπική μου τουλάχιστον εμπειρία, αλλά και όλων των άλλων φίλων μου, που ξεκίνησαν με φτ, αλλά, λόγω επιπλοκών, οδηγήθηκαν σε κτ, έχουμε να πούμε τα χειρότερα για την εμπειρία ενός σώματος που μπαίνει στη διαδικασία του φτ κι ο γιατρός την αναστέλλει με φάρμακα και το οδηγεί σε κτ. Καμία σχέση με την προγραμματισμένη κτ. Άλλο τώρα η εβδομάδα του προγραμματισμού, όπου, αν δεν υπάρχει κίνδυνος πρόωρου τοκετού ή όποιος άλλος, για τη μαμά ή το μωρό, θα συμφωνήσω πως είναι προτιμότερο να μη γίνεται πριν την 39 εβδομάδα.

Η μητέρα μου το έχει περάσει αυτό σε μένα ενώ στην αδερφή μου πήγε κατ'ευθείαν. Ξέρω σίγουρα ότι τη δική μου καισαρική τη βίωσε πολύ πιο δύσκολα απ' ότι της αδερφής μου. Δεν ξέρω αν ήταν αυτό που λες ή επειδή ταλαιπωρήθηκε, ξεκίνησε τις εξωθήσεις και μόλις ήμουν σχεδόν έτοιμη ο γιατρός της είπε πάμε για καισαρική διότι όπως είπε εκείνος είχε κολλήσει το μέτωπο μου!

Διαφημίσεις

Σίγουρα θα το 'χουμε ξανασυζητήσει, δεν είναι και τόσο ευρύ το φάσμα των συζητήσεών μας εδώ μέσα. :wink::lol: Απλά, για μένα (και τις φίλες που προανέφερα) είναι πολύ πονεμένο θέμα...έκανα 3 χρόνια να αποφασίσω τη δεύτερη εγκυμοσύνη γιατί έτρεμα την καισαρική κι όταν έκανα την προγραμματισμένη δεύτερη, περίμενα και περίμενα τους φρικτούς πόνους και τη γενική ταλαιπωρία και πουθενά! Αντιθέτως, ήμουν σα να είχα φορέσει το μασαζοκαλσόν σλιμ (το φοράς, περπατάς και πετάς!) - σε σύγκριση με την πρώτη, πάντα.

Για να μην παρεξηγηθώ, να επαναλάβω πως, προσωπικά, είμαι υπέρ του φτ. Ωστόσο, δεν είμαι των μισοβέζικων λύσεων. Αν για τον α ή β λόγω, επιλέγει η επίτοκος, να γεννήσει με κτ, ας το κάνει προγραμματισμένει, μην ταλαιπωρηθεί τσάμπα. Άποψή μου, πάντα.

Η μητέρα μου το έχει περάσει αυτό σε μένα ενώ στην αδερφή μου πήγε κατ'ευθείαν. Ξέρω σίγουρα ότι τη δική μου καισαρική τη βίωσε πολύ πιο δύσκολα απ' ότι της αδερφής μου. Δεν ξέρω αν ήταν αυτό που λες ή επειδή ταλαιπωρήθηκε, ξεκίνησε τις εξωθήσεις και μόλις ήμουν σχεδόν έτοιμη ο γιατρός της είπε πάμε για καισαρική διότι όπως είπε εκείνος είχε κολλήσει το μέτωπο μου!

Δεν σε αφηνουν να φτασεις μεχρι τις εξωθησεις εννοειται, με το που σπανε τα νερα ή αρχιζουν οι συσπασεις πας νοσοκομειο και σε βαζουν απλα χειρουργειο. δεν εχει καμια διαφορα με το να πας για φυσιολογικη γεννα (ως προς αυτο το κομματι εννοειται). με το να αφησεις τον τοκετο να ξεκινησει μονος του δινεις την ευκαιρια στο μωρο να ειναι πραγματικα ετοιμο να γεννηθει.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Αααα εσένα ακόμα χειρότερα, είχε φτάσει και σε πλήρη διαστολή. Πίκρα...:( Σαφώς και η προγραμματισμένη θα της φάνηκε περίπατος, μετά από αυτή την εμπειρία.

Δεν σε αφηνουν να φτασεις μεχρι τις εξωθησεις εννοειται, με το που σπανε τα νερα ή αρχιζουν οι συσπασεις πας νοσοκομειο και σε βαζουν απλα χειρουργειο. δεν εχει καμια διαφορα με το να πας για φυσιολογικη γεννα (ως προς αυτο το κομματι εννοειται). με το να αφησεις τον τοκετο να ξεκινησει μονος του δινεις την ευκαιρια στο μωρο να ειναι πραγματικα ετοιμο να γεννηθει.

Το πρόβλημα κίνκα είναι πως και το σώμα είναι πραγματικά έτοιμο να γεννήσει (φυσιολογικά) κι εσύ το κόβεις με φάρμακα και το υποβάλλεις σε ένα χειρουργείο. Και το σώμα αυτό το "θυμάται" και "εκδικείται". Δεν μπορώ να το περιγράψω, πρέπει να το ζήσει κανείς για να καταλάβει τη διαφορά.

Ίσως υπάρχουν άλλες κοπέλες με παρόμοια εμπειρία και με καλύτερες αναμνήσεις από τη δική μου. Ας τις καταθέσουν, αν θέλουν, γιατί δε θέλω να φαίνομαι απόλυτη ούτε να δίνω την εντύπωση πως προσπαθώ να τρομοκρατήσω τις επιτόκους.

Το πρόβλημα κίνκα είναι πως και το σώμα είναι πραγματικά έτοιμο να γεννήσει (φυσιολογικά) κι εσύ το κόβεις με φάρμακα και το υποβάλλεις σε ένα χειρουργείο. Και το σώμα αυτό το "θυμάται" και "εκδικείται". Δεν μπορώ να το περιγράψω, πρέπει να το ζήσει κανείς για να καταλάβει τη διαφορά.

Ίσως υπάρχουν άλλες κοπέλες με παρόμοια εμπειρία και με καλύτερες αναμνήσεις από τη δική μου. Ας τις καταθέσουν, αν θέλουν, γιατί δε θέλω να φαίνομαι απόλυτη ούτε να δίνω την εντύπωση πως προσπαθώ να τρομοκρατήσω τις επιτόκους.

Αυτο ομως συμβαινει σε ολες τις γυναικες που ξεκινάνε για φυσιολογικό τοκετό και καταλήγουν σε καισαρική, έτσι δεν είναι; Δεν βλέπω δλδ να υπάρχει κάποια διαφορά (βέβαια όσες το έχουν ζήσει μπορεί να έχουν άλλη εμπειρία).

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

Ναι τράβηξε μεγάλη ταλαιπωρία 24 ώρες πονοι (χωρίς επισκληρίδιο τότε) και μετά καισαρική αφού της κάνω πλάκα τώρα και γελάμε της λέω μανούλα μου σε ταλαιπώρησα απο την κοιλια. Αυτά της τα λέω γιατί ήμουν πολύ ζωηρή σαν παιδί και την τρέλαινα!kinkajoujou μου δεν ξέρω τη διαδικασία που ακολουθείται απλώς για την περίπτωση της μητέρας μου είπα εγώ που ούτως η άλλως το έπαθε αυτό στην πρώτη γέννα και δεν πήγε κατ'ευθείαν για καισαρική. Τώρα πραγματικά δεν ξέρω σε προγραμματισμένη καισαρική απο την αρχή τι είναι καλύτερο, να πας πριν ξεκινήσει ο τοκετός ή μόλις ξεκινήσει, δεν είχα τέτοια εμπειρία οπότε ουτε ξέρω την αποψη του γυναικολόγου μου τι θα πρότεινε σε τέτοια περίπτωση

Αυτο ομως συμβαινει σε ολες τις γυναικες που ξεκινάνε για φυσιολογικό τοκετό και καταλήγουν σε καισαρική, έτσι δεν είναι; Δεν βλέπω δλδ να υπάρχει κάποια διαφορά (βέβαια όσες το έχουν ζήσει μπορεί να έχουν άλλη εμπειρία).

Ε ναι, αυτό λέω. Πως, αν το έχεις ζήσει ήδη μία φορά, είναι υπεραρκετή. Οπότε, αν στη δεύτερη γέννα είσαι αποφασισμένη για κτ, καλύτερα να πας προγραμματισμένα, παρά να υποβληθείς ξανά στη εξαιρετικά επώδυνη, κατ' εμε, διαδικασία της έναρξης φτ - καταστολής φτ - επέμβασης κτ.

Κακώς μπαίνεις στην διαδικασία να απολογηθείς. Το πώς θα γεννήσεις είναι δικό σου θέμα και του γιατρού σου. Ναί είναι ξεχωριστή εμπειρία αλλά σίγουρα δεν σε καθορίζει και αλλίμονο αν ο ρόλος της μάνας περιοριζόταν στη στιγμή της γέννας. Καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη!

Αυτό ακριβώς εκτός του σημείο περί γιατρού ;)

τί ακριβώς εννοείς;;;γιατί κι εγω με σπασμένα νερά πήγα,διαστολή 2 η οποία 1,5 ώρα μετά έγινε 4 αλλά η μικρή τα είχε ήδη κάνει και με έβαλε και μένα για καισαρική αφού με έλεγχε ανά 10' να δει μπας και καθαρίσουν τα νερά...

Όταν με το καλό αποφασίσουμε για δεύτερο (η μικρή είναι 2μην.) απο τώρα το σκέφτομαι οτι θα είναι καισαρική...δεν μου άρεσε,ούτε τη βίωσα καλά αφού πολλές φορές το σκέφτομαι ακόμα και τώρα και φοβάμαι και λέω πως θα κάνω κι άλλο παιδί Παναγία μου!Κι έλεγα όταν θα έρθει η ώρα να του συζητήσω για vbac κι αν είναι κάθετος να του έλεγα οτι δεν πάω με ραντεβού αλλά να το αφήσω να ξεκινήσει μόνο του...με προβλημάτισες

io6Qp3.png

g3BCp2.png

τί ακριβώς εννοείς;;;γιατί κι εγω με σπασμένα νερά πήγα,διαστολή 2 η οποία 1,5 ώρα μετά έγινε 4 αλλά η μικρή τα είχε ήδη κάνει και με έβαλε και μένα για καισαρική αφού με έλεγχε ανά 10' να δει μπας και καθαρίσουν τα νερά...

Όταν με το καλό αποφασίσουμε για δεύτερο (η μικρή είναι 2μην.) απο τώρα το σκέφτομαι οτι θα είναι καισαρική...δεν μου άρεσε,ούτε τη βίωσα καλά αφού πολλές φορές το σκέφτομαι ακόμα και τώρα και φοβάμαι και λέω πως θα κάνω κι άλλο παιδί Παναγία μου!Κι έλεγα όταν θα έρθει η ώρα να του συζητήσω για vbac κι αν είναι κάθετος να του έλεγα οτι δεν πάω με ραντεβού αλλά να το αφήσω να ξεκινήσει μόνο του...με προβλημάτισες

Εννοώ πως η εμπειρία της δεύτερης, προγραμματισμένης καισαρικής είναι πολύ πιο ανώδυνη από αυτήν της πρώτης γέννας, που ξεκίνησε ως φυσιολογικός τοκετός και κατέληξε σε κτ, όπως στη δική σου περίπτωση και στη δική μου και σε πολλών άλλων γυναικών, δυστυχώς. Γιατί καμια μας δεν φανταζόταν, υποθέτω, όταν την πρωτοπιάσανε οι πόνοι, πως δε θα τα κατάφερνε ως το τέλος.

Εννοώ πως η εμπειρία της δεύτερης, προγραμματισμένης καισαρικής είναι πολύ πιο ανώδυνη από αυτήν της πρώτης γέννας, που ξεκίνησε ως φυσιολογικός τοκετός και κατέληξε σε κτ, όπως στη δική σου περίπτωση και στη δική μου και σε πολλών άλλων γυναικών, δυστυχώς. Γιατί καμια μας δεν φανταζόταν, υποθέτω, όταν την πρωτοπιάσανε οι πόνοι, πως δε θα τα κατάφερνε ως το τέλος.

ααα!!!ενδεχομένως εφόσον ξέρεις και τί να περιμένεις...

εγω ας πούμε δεν ήξερα οτι δεν πονάς αλλά όλα τ' άλλα τα καταλαβαίνεις...γιατί κανείς δε μου είπε τί ακριβώς καταλαβαίνεις...όλες έλεγαν τα άλλα αλλά δεν έλεγαν τί ήταν τα άλλα:τα σκισίματα,το χέρι του γιατρού που σου σκίζει τα στρώματα λίπους,που σου ανοίγει τον σάκο και βάζει μέσα το χέρι να πιάσει το μωρό κι ύστερα τραβάει και τον πλακούντα...

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Αυτό ακριβώς εκτός του σημείο περί γιατρού ;)

Για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω ότι είναι και θέμα του γιατρού σου αναφέρομαι σε γιατρούς που σε πάνε σε καισαρική σε περιπτώσεις πραγματικής ανάγκης και όχι για να κανονίσουν το πρόγραμμά τους.

Εγώ πχ ήθελα και τελικά γέννησα φυσιολογικά αλλά αν ο γιατρός μου

μου έλεγε ότι υπάρχει σοβαρός λόγος να πάμε σε καισαρική επειδή τον εμπιστεύομαι και ξέρω ότι όντως δεν σε πάει για καισαρική αναίτια θα το δεχόμουν χωρίς να στενοχωρηθώ γιατί θα ήξερα ότι πραγματικά δεν υπήρχε άλλος τρόπος να γεννήσω με ασφάλεια για εμένα και το μωρό μου. Ελπίζω να έγινα κατανοητή.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Συμφωνώ απόλυτα με Αγγελίνα_2 και SYMM. Όποιος δεν το έχει περάσει μιλάει εκ του ασφαλούς.

Εμένα το χει ζήσει η μητέρα μου, η οποία μου τα περιέγραφε πάντα πολύ παραστατικά.Είναι κάτι που της έχει μείνει χαραγμένο. Μάλιστα πιστευε ότι την οδήγησε σε καισαρική ο γιατρός, κάτι που μάλλον ισχύει γιατί της είπε η μαία ότι ήταν ευκολη περίπτωση και η ίδια είχε ακούσει φήμες για τον συγκεκριμένο πριν γεννήσει. Παρ'όλο όμως που μου τα έλεγε θεωρούσα ότι υπερβάλλει. Τώρα όμως που διαβάζω κι άλλες εμπειρίες την καταλαβαίνω. Πάντως για να επιστρέψω στο θέμα που άνοιξε η θεματοθέτρια ο φυσιολογικός μετά από καισαρική είναι σίγουρα εφικτός (το χουν δείξει αυτό οι επιτυχημένοι φυσιολογικοι τοκετοι) αλλά θα ξαναπώ για μία ακόμα φορά στη θεματοθέτρια οτι δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέται για την επιλογή της ή να νιώθει ότι δεν είναι θαραλλέα (για μένα και η καισαρική και ο φ.τ. χρειάζονται θάρρος, οπότε όλες είμαστε θαρραλέες κι ας πιστεύουμε, κάποιες όχι όλες, ότι είμαστε φοβητσιάρες (εγώ τρέμω τα πάντα)) γιατί κάνει αυτό που εκείνη θεωρεί καλύτερο για το παιδάκι της και τον εαυτό της και επίσης σε καμία περίπτωση το πώς γεννάει μια γυναίκα δεν είναι κριτήριο ανώτερότητας ή κατωτερότητας

Μετά από ατέλειωτες ώρες διαβάσματος του θέματος εδώ στο φόρουμ, μετά από ατέλειωτες αναζητήσεις στο web περί του θέματος

Δεν πείθομαι αρχικά να μπω σε πιθανότητα να κάνω ζημιά σε εμένα και κατ'επέκταση στο μωρό που κυοφορώ και σε αυτό που έχω φέρει στον κόσμο

η απόφασή σου είναι συνηδητή (έχωντας υποθέτω πλήρη γνώση των δυο πλευρών), δεν είναι προιόν καταστροφολογίας...

οπότε ο στόχος του να έχουμε άποψη (πραγματική, τεκμηριωμένη και εμπεριστατομένη επετεύχθει)

, επιλέγοντας να γίνω μητέρα και να ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΦΤ που στερήθηκα στην πρώτη μου γέννα.

εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, ο φυσιολογικός τοκετός δεν είναι μια "ρομαντικη ιστορία" είναι μια αυστηρά ιατρική πράξη και επιλογή, και πρέπει να επιλέγεται μόνο με τέτοια κριτήρια

(για αυτό και γω επιμένω πως δεν είναι όλες οι γυναίκες κατάλληλες υποψήφιες και δεν αρκεί μοναχά να θες, αλλά και να΄έχεις άριστες προοπτικές)