Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συμβαση μιας ημερας σε μητερα-9μηνη αδεια σε στρατιωτικο μπαμπα

mpempis2012

Recommended Posts

Γεια σας!Εργαζομαι με ειδικως ισχυον καθεστως συμβασης ορισμενου χρονου διαρκειας μιας ημερας,αποκλειστικα και μονο για την καλυψη των αναγκων του οργανισμου και μονο οταν υπαρχει εργασια.Ο συζυγος μου ειναι στρατιωτικος στην Π.Α και γεννησα 6/9/12.Πηρα το επιδομα μητροτητας(λοχειας&τοκετου).Δεν θα παρω καποιο αλλο επιδομα ή αδεια,δεν ξερω καν αν δικαιουμαι λογω του ειδους της συμβασης.Το ερωτημα μου ειναι,αν ο συζυγος μου δικαιουται 9μηνη αδεια ανατροφης τεκνου;Σας παρακαλω οποιος ξερει ας με βοηθησει!

5xFvp2.png

Διαφημίσεις

εμενα ο συζυγος μου εχει παρει την 9μηνη του στρατου, ανατροφης τεκνου κ σε ενα μηνα τελειώνει..αυτο που ξερω ειναι οτι για να την παρει, η σύζυγος πρεπει να δουλευει κ να καταθέτει καθε 3μηνο τα ενσημα με αναφορα ο συζυγος στον στρατο.αλλιως δεν μπορει να την παρει,γιατι υποτιθετε οτι εσυ βρισκεσαι στο σπιτι για να μεγαλωνεις το παιδι..

Σ'ευχαριστω πολυ για τις ευχες.Πρεπει να καταθετει συγκεκριμενο αριθμο ενσημων καθε τριμηνο;Γιατι εγω δουλευω περιπου 10 φορες το μηνα.Τι συμβαση κι αυτη που εχουμε!!!

5xFvp2.png

να σου πω την αληθεια, σ αυτην την περιπτωση δεν ξέρω...δηλ. θα φαινονται 10 ενσημα τον μηνα?καθε μηνα?νομιζω οτι πρεπει να παρει ο αντρας σου τηλ. στο 1ο γραφειο στο στρατοπαιδο να ενημερωθει για την συκγεκριμενη συμβαση που εχεις.εγω δουλευω κανονικα, πηρα 4μηνες απο το ικα κ μετα 9 πηρε ο αντρας μου, κ καθε 3μηνο καταθετουμε τα ενσημα μου, μια υπευθυνη δηλωση δικια μου οτι δεν πηρα γονικη αδεια ανατροφης τεκνου κ μια βεβαιωση εργοδοτη.Συν την αναφορα του αντρα μου..

Διαφημίσεις

Despoinaki,χρειαστηκε καποιο χαρτι απο τον ασφαλιστικο σου φορεα οτι δε θα παρεις την αδεια ή εφτασε η υπευθυνη δηλωση απο εσενα;Τι ακριβως καταθεσατε;

για να καταθεσει ο αντρας σου την αναφορα για την γονικη πρεπει πρωτα εσυ να παρεις τα επιδοματα μητροτητας.. κ μετα προχωρας..βασικα τα ποιο πολλα θα τα συγκεντρωση ο αντρας σου..θελω να σου πω τι ακριβως καταθεσαμε, αλλα τα εκανε ο συζυγος μου κ δεν ξερω ακριβως..μπορω ομως να βρω τα χαρτια με τα ζητουμενα κ να σου τα πω με λεπτομεριες..εμας περασε ο καιρος κ δεν τα θυμαμαι καλα..ημουν κ λεχωνα κ δεν ασχοληθηκα!;) απ οτι ξερω στα σιγουρα ειναι οτι ο αντρας μου πηρε ενα χαρτι απο το 1ο γραφειο με τα απαραιτητα εγγραφα που πρεπει να συγκεντρωση κ σιγα σιγα εγιναν..θελει κ βεβαιωση εργοδοτη οτι δεν κανεις χρηση της γονικης αδειας κ θα το θελουν καθε 3μηνο.. τωρα ειμαι στην δουλεια κ δεν μπορω να δω...

εσυ εχεις κ την ιδαιτεροτητα της συμβασης σου ομως κ δεν ξερω τι γινεται στην περιπτωση σου..εγω μπορω να σε βοηθησω, αλλα μαθε για την συμβαση σου αυτη, αν δικαιουται την γονικη σαν πρωτο βημα..

• 1 month later...

καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω κάποια κοπέλα να γνωρίζει κάτι σχετικό με την εγκύκλιο που βγήκε και λέει ότι η 6μηνη άδεια της μητέρας(ΟΑΕΔ) δεν έχει σχέση με το 9μηνο του πατέρα και αν έχει αρχίσει η εφαρμογή του. Το είπαν και στον άντρα μου (στρατιωτικός) και το διάβασα και εγω χθες το βράδυ αλλά δεν ξέρω αν έχει ξεκινήσει η εφαρμογή. Συγνώμη αν είμαι σε άλλο θέμα αλλά ήταν το ποιο σχετικό ώστε να μην ανοίξω άλλο.

• 1 month later...

Ηθελα κι εγω να ενημερωθω σχετικα με αυτο το θεμα, δηλ αν παρω την 6 μηνη αδεια μητροτητας του ΟΑΕΔ μπορει ο συζηγος που ειναι στρατιωτικος να παρει την 9 μηνη αδεια ανατροφης? Ηθελα να δω αν υπαρχει καποια σχετικη εγκυκλιος διοτι απο την υπηρεσια του συζηγου μου του ειπαν οτι δεν γνωριζουν κατι.

Διαφημίσεις

Δεν με βοηθησαν και πολυ τα site που ειδα και δεν βρισκω ακριβη απαντηση σχετικα με το τι ισχυει. Εγω θελω αν καποια γνωριζει αν υπαρχει καπου η διαταγη με τωρινες ημερομηνιες.