Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΡΩΤΗΣΗ...

korinaki

Recommended Posts

Κοριτσια σε 2 μηνες περιμενω το πρωτο μου μωρακι και εχω ξετρελαθει απ την χαρα μου!Ειμαι παρα πολυ ευτυχισμενη!Λατρευω τα παιδια και θελω(πρωτα ο Θεος)να κανω 2-3..Ειμαι ηδη 30 και δεν θελω να καθυστερησω πολυ να κανω και το δευτερο..Ποια νομιζεται οτι ειναι η καλυτερη διαφορα ηλικιας μεταξυ του πρωτου και του δευτερου παιδιου?Μου εχουν πει οτι καλο ειναι να μην εχουν μεγαλη διαφορα,υπαρχει ομως και η αλλη γνωμη που λεει το αντιθετο..Εσεις τι λετε?

Διαφημίσεις

Καταρχήν με το καλό να δεχτείς το αγγελούδι σου!!!

Άποψη μου είναι να έχουν τα παιδιά μικρή διαφορά ηλικίας. Να μεγαλώσουν δηλαδή μαζί. Να μάθουν από μικρά να μοιράζονται πράγματα κ έτσι δε θα είναι έντονο κ το αίσθημα της ζήλειας. Από την άλλη είναι κ οι αντοχές που έχει ο γονέας. Αν μπορεί δηλαδή να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των παιδιών που θα είναι πολύ κοντα στην ηλικία.

.png

Εγω πιστευω η καλυτερη διαφορα ηλικιας ειναι 2-3 χρονια.Να εχει μεγαλωσει καπως το πρωτο για να ερθει το δευτερο,διαφορετικα ουτε το πρωτο χαιρεσαι και σου βγαινει και η πιστη...Τελικα ομως θα ελεγα οτι δεν υπαρχει διαφορα ιδανικη ,περισσοτερο οταν το νιωσεις ειναι το ωραιο... κι αν το νιωσεις.Δηλαδη αυτο το τωρα θα κανω παιδια καπως "πρεπει να γινουν" μου ακουγεται... :roll:

Εγω στο δευτερο ενιωσα και ειπα οτι τωρα θα ηθελα κι αλλο ενα μωρο.

Μωρε εγω ετσι οπως νιωθω τωρα και αμεσως μετα το πρωτο να εκανα κι αλλο δεν θα με πειραζε..Κοριτσια ειναι φοβερα τα συναισθηματα που νιωθω στην εγκυμοσυνη μου!Ειμαι τοσο ευτυχισμενη,λαμπω ολοκληρη!Βεβαια ξερω οτι θα ειναι δυσκολο(για μας σαν γονεις)να εχουμε δυο παιδακια τοσο κοντα ηλικιακα..Κι εγω να πω την αληθεια σκεφτομαι μετα απο 2-3 χρονια να κανω το δευτερο(πρωτα ο Θεος,παντα)..

Κ εγώ παρόλου που πιστεύω ότι είναι καλύτερο να μην έχουν μεγάλη διαφορά δε σκοπεύω να κάνω τώρα το 2. Προτιμώ να γίνει ο μικρός μου 2 χρονών κ μετά. Δε νομίζω πως θα άντεχα σε αυτή τη φάση να μεγαλώνω 2 παιδιά. Ο μικρός μου δεν τρώει ακόμα το μεσημεριανό φαγητό του (δεν του αρέσει!) κ έχει ακόμα αρκετό καιρό για να μιλήσει, να περπατήσει. Οπότε όταν έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο που θα έχει κατορθώσει κάποια πράγματα τότε θα είναι πιστεύω πιο εύκολο να κάνουμε κ το 2 παιδί μας!

.png

Διαφημίσεις

Θεωρω οτι η μικρη διαφορα ειναι η καλυτερη όταν εχεις βοηθεια. Αν εισαι εργαζομενη και εχεις 2 μικρα ....... θα κλαταρεις.

Η μεγαλη παλι εχει αλλα. Πανω που λες γλιτωσα απο πανες κλπ αντε παλι. :lol:

Μια ιδανικη διαφορα για εμενα ειναι 2,5-3 χρονια.Και η μαμα να μην τρελαθει και τα παιδια να ειναι κοντα :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Θα συμφωνήσω με την elenik.

Όσο ήμουνα έγκυος κι εγώ ονειρευόμουνα να έχουν τα παιδιά μου πολύ μικρή διαφορά ηλικίας. Για την ακρίβεια έλεγα να έχω μείνει έγκυος πριν χρονίσει ο γιος μου.

Τώρα έχω αλλάξει γνώμη. Πιστεύω ότι μία διαφορά γύρω στα 3 χρόνια είναι ιδανική. Ούτε πολύ μεγάλη για να είναι αποξενωμένα τα παιδιά, ούτε πολύ μικρή για να τρελαθεί η μαμά, μιας και το μεγάλο θα είναι ήδη συννενοήσιμο!!

Με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png