Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποσο διαρκει το καθε ταισμα;

Recommended Posts

Καλημερα,

εχω ενα μπεμπη 20 ημερων κ μαθαινουμε να θηλαζουμε. Θελω ομως σιγα σιγα να αρχισω να βγαινω κ λιγο απο το σπιτι. Αν πεινασει ομως, τι κανω; Τωρα το καθε ταισμα μας παιρνει μια με δυο ωρες, μπορει κ παραπανω, δε μπορω δηλαδη να παω καπου απομερα να θηλασω κ να συνεχισω.. Συντομευει αυτος ο χρονος; Και ποτε;

SSdUp2.png

wviXp2.png

Διαφημίσεις

Καλημερα,

εχω ενα μπεμπη 20 ημερων κ μαθαινουμε να θηλαζουμε. Θελω ομως σιγα σιγα να αρχισω να βγαινω κ λιγο απο το σπιτι. Αν πεινασει ομως, τι κανω; Τωρα το καθε ταισμα μας παιρνει μια με δυο ωρες, μπορει κ παραπανω, δε μπορω δηλαδη να παω καπου απομερα να θηλασω κ να συνεχισω.. Συντομευει αυτος ο χρονος; Και ποτε;

Πόση ώρα είναι ήσυχος μετά το ταϊσμα της 1 ώρας?

Η δικιά μου μπορεί να φάει 1-2 ώρες και να είναι τάβλα πλέον για 4-5 ή θα ζητάει μάσα ανά ώρα αν την αφήνω μόνο 15-20'.

NE1r.png

Πόση ώρα είναι ήσυχος μετά το ταϊσμα της 1 ώρας?

Η δικιά μου μπορεί να φάει 1-2 ώρες και να είναι τάβλα πλέον για 4-5 ή θα ζητάει μάσα ανά ώρα αν την αφήνω μόνο 15-20'.

Τρεις με τεσσερις ωρες, αλλα απο τη στιγμη που θα τελειωσει το φαι, μεχρι να σιγουρευτω οτι τελειωσε (συχνα ξυπναει μετα απο ενα τεταρτο και θελει κι αλλο) να ντυθω, να βγω, δεν προλαβαινω να κανω και τιποτα... Ασε που αν τον κυκλοφορω κινδυνευει να ξυπνησει νωριτερα και να θυμηθει οτι πειναει! Δεν ξερω, δεν εχουμε ξαναβγει και το φοβαμαι λιγο. Αν ξυπνησει κι αρχισει να κλαιει μεσα στο σουπερ μαρκετ πχ θα με πιασει πανικος, το ξερω!

SSdUp2.png

wviXp2.png

Τρεις με τεσσερις ωρες, αλλα απο τη στιγμη που θα τελειωσει το φαι, μεχρι να σιγουρευτω οτι τελειωσε (συχνα ξυπναει μετα απο ενα τεταρτο και θελει κι αλλο) να ντυθω, να βγω, δεν προλαβαινω να κανω και τιποτα... Ασε που αν τον κυκλοφορω κινδυνευει να ξυπνησει νωριτερα και να θυμηθει οτι πειναει! Δεν ξερω, δεν εχουμε ξαναβγει και το φοβαμαι λιγο. Αν ξυπνησει κι αρχισει να κλαιει μεσα στο σουπερ μαρκετ πχ θα με πιασει πανικος, το ξερω!

Από προσωπική εμπειρία θα σου πω το εξής... έχουμε βγεί 4 φορές!

Γκρίνια και πανικός υπάρχει πριν τη βόλτα (για να τη δέσουμε στο καθισμα αυτοκινήτου ή αν τη βάλουμε στο μαρσιππο (στο δευτερο δε γκρινιάζει πολύ όμως) και μετά τη βόλτα ή για λιγάκι κατα τη διάρκεια (αν θέλουμε να κάνουμε κάποιο προυτς)

Διαφορετικά ρίχνουν κάτι ύπνους.... μα κάάάάάτι ύπνους!!!

Δοκίμασέ το με κάτι απλό, μια βόλτα στο τετράγωνο... που αν αρχίσει να ορίεται σε 5 λεπτά θα τον βάλεις στο στήθος ;)

Έτσι για να σου φύγει το άγχος (κι εγώ είχα τους φόβους μου αλλά η δοκιμή με έπεισε)

NE1r.png

τι μου θύμισες....

έτσι ήμασταν κι εμείς!βγαίναμε κάθε μέρα όμως!αλλά που;εδώ στο τετράγωνο!τρώγαμε και βγάιναμε αμέσως για να κερδίσω χρόνο!

την έβλεπε ο ήλιος!φωτοσύνθετα κι εγώ!:P;)και γυρνούσαμε

σιγά σιγά αρχίσαμε να πηγαίνουμε και σούπερ και γενικώς να χαζολογούμε στη γειτονιά

μετά να καθόμαστε και σε καφέ της γειτονιάς πάντα να πίνει η μανούλα μια σοκολάτα ή χυμό;)

μετά αρχισαμε να παίρνουμε το αμάξι για πιο μακρυνές αποστάσεις

περνάει ο καιρός και τα στάδια διαδέχονται γρήγορα το ένα το άλλο

οι πρώτοι 2 μηνες είναι οι δύσκολοι,καλύτερα αναγνωριστικοί θα έλεγα

μετά έχεις πρόγραμμα και έχεις αρχίσει σιγά σιγά να μαθαίνεις τι θέλει και πότε το παιδί σου

πλεον ειμαστε 9 μηνών και θηλάζουμε σε 10' !:P

την έπαιρνα απόταν γεννήθηκε παντού μαζί μου

και δεν έχασα!είχα βέβαια και την πολυτέλεια,δε δουλευα

ολα θα πάνε καλά κορίτσι!

να βγαίνεις και να μη φοβάσαι να το παίρνεις παντού το παιδί!:P

θαα βρεις τρόπο και να το ηρεμείς και να το διασκεδάζεις και όλα!

Διαφημίσεις

Ευχαριστω, ηδη εχουμε παει καποιες βολτιτσες αλλα ακομα δε μπορω να παω πχ για καφε με μια φιλη μου γιατι αν πεινασει δε μπορω να τον ταισω, οπως ειπα το καθε ταισμα μας παιρνει δυο ωρες... Ακουω για δεκαλεπτα ταισματα και μου φαινονται επιστημονικη φαντασια! Αντε να το κανουμε κι εμεις αυτο...

SSdUp2.png

wviXp2.png

Ευχαριστω, ηδη εχουμε παει καποιες βολτιτσες αλλα ακομα δε μπορω να παω πχ για καφε με μια φιλη μου γιατι αν πεινασει δε μπορω να τον ταισω, οπως ειπα το καθε ταισμα μας παιρνει δυο ωρες... Ακουω για δεκαλεπτα ταισματα και μου φαινονται επιστημονικη φαντασια! Αντε να το κανουμε κι εμεις αυτο...

Προχθες πήγαμε για φαγητό κ καθήσαμε περίπου 3 ώρες (Με το που φτάσαμε χέστηκε οπότε κάναμε και μια αλλαγή πανας στο μαγαζί). Την ταϊσα 30' πριν φύγουμε και 2 φορές στο μαγαζί (από 15') ρίχνοντας απλά το φουλάρι μπροστά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα... αρα ταϊσμα ανά 1 ώρα περίπου!

Φόρεσα και μπλούζα θηλασμού που βολεύει πολύ:wink:

NE1r.png

Βγειτε εξω με το που θα τη θηλασεις. Το πιο πιθανο ειναι να ξεραθει στον υπνο γιατι ειναι πολυ μικρουλα. Εμεις ειχαμε βγει πρωτη φορα στις 20 μερες και κατσαμε σε μια ησυχη καφετερια κοντα στο σπιτι μας καπου δυο ωρες! Αν δεν το δοκιμασεις δε θα μαθεις!

NiHHp2.png

Συνήθως έξω τους αρέσει κ δε ζητάνε τοσο συχνά. Τώρα τι να σου πω εμείς είμαστε ατο άλλο ακρο θήλαζει 5 λεπτα αρνείται να κάτσει παραπάνω εκτός αν νυστάζει πολυ κ πιπιλησει κανένα 15λεπτο μέχρι να κοιμηθεί. Ζητάει όμως κάθε 1,5-2 ώρες φαγητό. Κι αυτό πρόβλημα είναι γιατί πχ τώρα που ζει κρύο θέλω να τον ;φησω λίγο στη μαμά μ να παω να ψωνίσω κανένα ρούχο αλλα δε μπορώ γιατί ξέρω ότι καμία φορά ακόμα κ στο 40λεπτο μπορεί να ζητήσει μαμ κ οταν θελει δεν κλαίει απλώς αλλα ουρλιάζει!!!

Διαφημίσεις

Καλημερα,

Εμας το ταισμα κραταγε 45 λεπτα περιπου!στους 3 μηνες ειδα μεγαλη διαφορα, πηγε στα 10-15 λεπτα! ειχε μεγαλυτερη δυναμη στο ρουφηγμα!χιχι

αν θες να βγεις βγαλε γαλα με το θηλαστρο και θα εισαι οκ

οι πρωτες 40 μερες ειναι λιγο πιο ζορικες αλλα μην απογοητευεσαι!βελτιωνονται τα πραγματα!να εισαι και προετοιμασμενη καμια μερα και για μαραθωνιους θηλασμους...

I

Βγειτε εξω με το που θα τη θηλασεις. Το πιο πιθανο ειναι να ξεραθει στον υπνο γιατι ειναι πολυ μικρουλα. Εμεις ειχαμε βγει πρωτη φορα στις 20 μερες και κατσαμε σε μια ησυχη καφετερια κοντα στο σπιτι μας καπου δυο ωρες! Αν δεν το δοκιμασεις δε θα μαθεις!

οντως ισχυει!τοσο μικρα κοιμουνται συνεχεια στη βολτα!βολευει!:D

I