Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΙΚΡΟΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη.Καλή δύναμη σε όσα ζευγάρια είναι στην αρχή ή καθ'οδόν σε αυτό το ιδιαίτερο μονοπάτι και συγχαρητήρια σε όσα ζευγάρια τα κατάφεραν.

Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη αν το θέμα είναι ήδη υπάρχων ως ανάρτηση αλλά θα ήθελα όσο το δυνατόν πιο πρόσφατες εμπειρίες σε ένα ιδιαιτέρως εξειδικευμένο θέμα.

Και για να μην πολυλογώ..Ο γλυκός μου συζυγούλης ετών 27 στα 28 με θέμα μη αποφρακτικής αζωοσπερμίας.Εγώ ετών 37 στα 38,γυναικολογικά μια χαρά.

Θα παρακαλούσαμε πάρα πολύ αν υπάρχει μέλος με ανάλογο θέμα,τις εμπειρίες σας όσον αφορά κατάλληλο γυναικολόγο/ανδρολόγο-ουρολόγο και κέντρο εξωσωματικής αναπαραγωγής.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθειά σας....

Διαφημίσεις

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα αγαπητή,

Με μικρογονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο έχω σήμερα την κόρη μου 16 μηνών, πρώτη προσπάθεια και πρώτη επιτυχία :-D.

Τώρα πάμε για το έτερο τέκνο, πάλι σε φυσικό κύκλο, αλλά έχουμε πέσει σε απανωτές ατυχίες (μια δεν έγινε εμφύτευση - την επόμενη μέρα της εμβρυομεταφοράς ήταν η βάπτιση της κόρης,την επόμενη δεν έγινε καν γονιμοποίηση και την τρίτη δεν είχα ωάριο). Αλλά μέχρι να έρθει ο γιος μας τυραννάει μάλλον:cool:.

Ο άντρας μου (47 ετών) έχει ασθενές σπέρμα, εγω (34 ετων) κανένα πρόβλημα και γι'αυτό πήγαμε κατευθείαν στην μικρογονιμοποίηση.

Ο γιατρός μας είναι από τα γνωστά ονόματα του χώρου, Μ. Μαστρομηνάς.

Καλή επιτυχία

Αγαπητή Manel+ σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου.

Αν επιτρέπεται, η εμπειρία σου από κ.Μαστρομηνά πως ήταν?Γιατί έχω διαβάσει και μέσα από το forum διφορούμενες απόψεις.

Εύχομαι με το καλό και το πολυπόθητο αγοράκι σας.Να είσαι καλά και πάλι ευχαριστώ...

• 1 month later...

Καλημέρα και καλή χρονιά,

Ναι, τις έχω διαβάσει και εγω όλες τις απόψεις, νομίζω ότι το θέμα είναι εσύ τί θέλεις από τον γιατρό σου, πχ. εμένα με ενδιαφέρει όταν έχω ερωτήσεις να μου απαντάει και φυσικά το αποτέλεσμα ωστόσο δε μπορώ να πω ότι θα ήθελα και πιο στενή σχέση πέραν της επαγγελματικής, τύπου να είναι γλυκός, συμπονετικός και όλα αυτά (παρόλαυτά είναι πολύ γλυκός άνθρωπος όντως). Το κέντρο, οι μαίες, η υποδοχή όπως θα τα περίμενα από ένα μεγάλο κέντρο, το πολύ θετικό είναι ότι ποτέ δεν δυσκολεύτηκα να μιλήσω με κάποιον, είτε με μαία ειτε με τον ίδιο τον γιατρό.

Τώρα παρακολούθησα πρωτόκολλο ανταγωνιστών όπου πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική στο να ακολουθήσεις την διαδικασία (αρα λίγο πιο απαιτητική από τον φυσικό κύκλο), και πάλι όλα καλά όμως.

Φιλιά!

• 2 weeks later...

Κι εμείς για μικρογονομοποίηση στο Μαστρομηνά ξεκινάμε τώρα μετά από 2μιση χρόνια ελευθερων επαφών χωρίς αποτέλεσμα.. Αδύναμο σπέρμα (37 ετών) και εγώ χωρίς προβλήματα (36 ετών). Μας είπαν οτι πάμε οπωσδήποτε για μικρογονιμοποίηση, μας το είχαν ξαναπει και πριν 1μιση χρόνο που πρωτοψαχτήκαμε αλλά τότε αποφασίσαμε να δώσουμε λίγο χρόνο μήπως γίνει φυσικά.. Πλέον το πήραμε απόφαση και ξεκινάμε. Αποφάσισα να τα πάρω τα φάρμακα για να αυξήσω τις πιθανότητες και να μην το κάνω σε φυσικό κύκλο, αν και φοβάμαι πως θα αντιδράσει ο οργανισμός μου.. Μακάρι πάντως να το είχαμε αποφασίσει νωρίτερα, νομίζω οτι το να περιμένει κανείς τόσο είναι πιο ψυχοφθόρο από τη διαδικασία της εξωσωματικής.. Καλή επιτυχία κορίτσια σε όλες!

Διαφημίσεις

Κι εμείς κάναμε μικρογονιμοποίηση στο New Life στη Θεσσαλονίκη και πετύχαμε δίδυμα με την πρώτη! :P

Ο άντρας μου με ολιγο-τερατο-ασθενο σπερμία, εγώ είχα παλιά ενδομητρίωση αλλά τώρα μάλλον είμαι καθαρή.

Προτείνω να βρείτε και έναν καλό ουρολόγο. Βοηθάει πολύ και ψυχολογικά γιατί δίνει απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που μπορεί να βασανίζουν το μυαλό του άντρα σου! Ο δικός μου ήταν απαρηγόρητος τους πρώτους μήνες αλλά όταν του τα εξήγησε ο ουρολόγος και κατάλαβε ότι δεν έφταιγε αυτός, ησύχασε πολύ!

Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

D2Ixp3.png

Κι εμείς κάναμε μικρογονιμοποίηση στο New Life στη Θεσσαλονίκη και πετύχαμε δίδυμα με την πρώτη! :P

Ο άντρας μου με ολιγο-τερατο-ασθενο σπερμία, εγώ είχα παλιά ενδομητρίωση αλλά τώρα μάλλον είμαι καθαρή.

Προτείνω να βρείτε και έναν καλό ουρολόγο. Βοηθάει πολύ και ψυχολογικά γιατί δίνει απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που μπορεί να βασανίζουν το μυαλό του άντρα σου! Ο δικός μου ήταν απαρηγόρητος τους πρώτους μήνες αλλά όταν του τα εξήγησε ο ουρολόγος και κατάλαβε ότι δεν έφταιγε αυτός, ησύχασε πολύ!

Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

Θες να μας πεις εντυπώσεις?

eY7sp3.png

v2MFp3.png

mamom μπήκα έψαξα το newlife στο site και στο forum και φαίνεται καλή περίπτωση! Βέβαια τώρα ξεκίνησα και λέω να μην μπω ξανά σε αμφιβολίες και αναζήτηση. Εξάλλου έχει μία οικονομική προσφορά ο μαστρομηνάς αυτήν την περίοδο για ανέργους η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επιλογή του κέντρου του. Αν χρειαστεί και δεύτερη προσπάθεια (ελπίζω όχι) θα το λαβω σοβαρά υπόψιν!

Για ουρολόγο το προτείνεις κυρίως για ψυχολογικούς λόγους? Γιατί σε αυτό το θέμα ο άντρας μου θα έλεγα οτι είναι αρκετά καλά και εξάλλου δεν μας παίρνει οικονομικά για περιττά έξοδα.. Πιστέυεις οτι είναι καλό να τον παρακολουθεί και ουρολόγος για άλλους λόγους? Αν ναι, έχεις κανέναν να προτείνεις?

Φίλη από την Θεσσαλονίκη,

Έχουμε τον ίδιο γιατρό και ίδια περίπτωση, ο δικός μου σύζυγος απλά πήγε στον ουρολόγο για την διάγνωση, μετά δεν υπήρχε λόγος να τον ξαναεπισκευτεί αφού ανέλαβα εγω το ''dirty job'':D.

Αν και συνήθως είμαι λίγο σκληρή με τα αγοράκια, θα σου έλεγα / πρότεινα να μην τον βάλεις άλλο σε αυτή την διαδικασία τόσο όσο να τον προετοιμάσεις για αυτά που πρόκειται να κάνει σαν μέλλοντας πατέρας και στην υποστήριξη την δική σου.

Δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνούν και οι υπόλοιπες κυρίες απλά η φύση πλεον αλλάζει τους ρόλους του ποιός είναι τελικά το αδύναμο φύλο.

(Πού να ήμουν και φεμινίστρια, έτσι? :rolleyes:

mamom μπήκα έψαξα το newlife στο site και στο forum και φαίνεται καλή περίπτωση! Βέβαια τώρα ξεκίνησα και λέω να μην μπω ξανά σε αμφιβολίες και αναζήτηση. Εξάλλου έχει μία οικονομική προσφορά ο μαστρομηνάς αυτήν την περίοδο για ανέργους η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επιλογή του κέντρου του. Αν χρειαστεί και δεύτερη προσπάθεια (ελπίζω όχι) θα το λαβω σοβαρά υπόψιν!

Για ουρολόγο το προτείνεις κυρίως για ψυχολογικούς λόγους? Γιατί σε αυτό το θέμα ο άντρας μου θα έλεγα οτι είναι αρκετά καλά και εξάλλου δεν μας παίρνει οικονομικά για περιττά έξοδα.. Πιστέυεις οτι είναι καλό να τον παρακολουθεί και ουρολόγος για άλλους λόγους? Αν ναι, έχεις κανέναν να προτείνεις?

Καταρχάς μακάρι να πετύχετε και να μη χρειαστεί να πάτε σε κανένα άλλο κέντρο :P

Εμάς ο ουρολόγος μας χρησίμευσε σε δύο περιπτώσεις: μια για το ψυχολογικό (που βεβαίως στον κάθε άνθρωπο μπορεί να είναι διαφορετικό, δεν το συζητώ) και μια γιατί συνεργάστηκε με το κέντρο εξωσωματικής και έκανε έλεγχο στα σπερματοζωάρια που χρησιμοποιήθηκαν στην μικρογονιμοποιηση. Αν θες την άποψή μου, δεν είναι και απολύτως απαραίτητος.. απλά βοηθάει.

Φίλη από την Θεσσαλονίκη,

Έχουμε τον ίδιο γιατρό και ίδια περίπτωση, ο δικός μου σύζυγος απλά πήγε στον ουρολόγο για την διάγνωση, μετά δεν υπήρχε λόγος να τον ξαναεπισκευτεί αφού ανέλαβα εγω το ''dirty job'':-D.

Αν και συνήθως είμαι λίγο σκληρή με τα αγοράκια, θα σου έλεγα / πρότεινα να μην τον βάλεις άλλο σε αυτή την διαδικασία τόσο όσο να τον προετοιμάσεις για αυτά που πρόκειται να κάνει σαν μέλλοντας πατέρας και στην υποστήριξη την δική σου.

Δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνούν και οι υπόλοιπες κυρίες απλά η φύση πλεον αλλάζει τους ρόλους του ποιός είναι τελικά το αδύναμο φύλο.

(Πού να ήμουν και φεμινίστρια, έτσι? :rolleyes:

Μανελ μου θεωρώ ότι αυτό το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό. Κάποιοι το παίρνουν πιο βαριά και κάποιοι πιο ελαφρια! Κι εμείς στον ουρολόγο 2 φορές πήγαμε, να του δείξουμε τα σπερμοδιαγράμματα, μη νομίζεις ότι κλείναμε ραντεβού για ψυχοθεραπεία μαζί του! Απλά ο άντρας μου βοηθήθηκε πολύ που του εξήγησε κάποια πράγματα από την αντρική πλευρά (ο δικός μας ήταν ειδικός στην υπογονιμότητα και είχε πολλά να μας πει)

Θες να μας πεις εντυπώσεις?

Σου έστειλα π.μ.

D2Ixp3.png

Διαφημίσεις

Εξάλλου έχει μία οικονομική προσφορά ο μαστρομηνάς αυτήν την περίοδο για ανέργους η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επιλογή του κέντρου του.

des saloniki ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!!!!!!!!

ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ? ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ.!

an1cHhX0g410010Njc2NDcyczR8MTAwMDk5OHNhfHdlIGhhdmUgYmVlbiBtYXJyaWVkIGZvcg.gif

Καλημέρα Ανιτάκι! Ο Μαστρομηνάς έχει προσφορά αυτή την περίοδο για ανέργους (ένας από τους δύο με κάρτα ανεργίας σε ισχύ). Δες εδώ: http://www.embryogenesis.gr/home.aspx?lang=gr

Μείωση τιμής 35% μας είπε εμάς! Επειδή την παρακολούθηση θα μου την κάνει ο συνεργάτης του απο θεσσαλονίκη και χρεώνονται χωριστά με επισκέψεις, η ωοληψία και η εμβρυομεταφορά με μικρογονιμοποιηση που θα κάνω στην αθήνα θα κόστιζε κανονικά 2800 αλλά τώρα με την κάρτα ανεργίας θα κοστίσει 1800! Πολύ καλή προσφορά και πολύ καλή κίνηση να στηρίξει τους ανέργους!

Πάρε τηλέφωνο και ζήτα να συνδεθείς πρωινές ώρες με το λογιστήριο για να ρωτήσεις. Ο ίδιος δε μας μίλησε για οικονομικά, μας παρέπεμψε στο λογιστήριο, για αυτό στο λέω έτσι.

Manel και Mamom αυτό αποφασίσαμε κι εμείς.. Να μην ταλαιπωρηθούμε άλλο για την ώρα με ουρολόγους και τέτοια.. Εξάλλου το σπέρμα παίζει αυτά τα χρόνια σε αρκετά χάλια επίπεδα (ειδικά σε κινητικότητα) και όσο και να βοηθούσε ένας ουρολόγος δύσκολα είχαμε πιθανότητες φυσιολογικά. Ο άντρας μου έχει κομμένο το τσιγάρο εντελώς 2 χρόνια τώρα, τρώει ξηρούς καρπούς, κάνει ό,τι μπορεί από φυσικές μεθόδους αλλά τα επίπεδα μένουν χαμηλά. Έτσι είπαμε να κάνουμε την πρώτη μας προσπάθεια με μικρογονιμοποίση με αισιοδοξία και ίσως να μην χρειαστεί ξανά ουρολόγος.. Έχω μια κρυφή ελπίδα οτι ίσως με τη μέθοδο αυτή ξεπεράσουμε το πρόβλημα πλήρως γιατί ο οργανισμός ο δικός μου φαίνεται να μην έχει κανένα λόγο να απορρίψει τα εμβρυάκια.. Πάντα παίζουν παράγοντες που δεν ξέρουμε, η λεγόμενη τύχη, αλλά θέλω να ελπίζω.. Περιμένω περίοδο από μέρα σε μέρα και ξεκινάω! Καλη επιτυχία σε όλες κορίτσια μέσα από την καρδιά μου!

Καλημέρα Ανιτάκι! Ο Μαστρομηνάς έχει προσφορά αυτή την περίοδο για ανέργους (ένας από τους δύο με κάρτα ανεργίας σε ισχύ). Δες εδώ: http://www.embryogenesis.gr/home.aspx?lang=gr

Μείωση τιμής 35% μας είπε εμάς! Επειδή την παρακολούθηση θα μου την κάνει ο συνεργάτης του απο θεσσαλονίκη και χρεώνονται χωριστά με επισκέψεις, η ωοληψία και η εμβρυομεταφορά με μικρογονιμοποιηση που θα κάνω στην αθήνα θα κόστιζε κανονικά 2800 αλλά τώρα με την κάρτα ανεργίας θα κοστίσει 1800! Πολύ καλή προσφορά και πολύ καλή κίνηση να στηρίξει τους ανέργους!

Πάρε τηλέφωνο και ζήτα να συνδεθείς πρωινές ώρες με το λογιστήριο για να ρωτήσεις. Ο ίδιος δε μας μίλησε για οικονομικά, μας παρέπεμψε στο λογιστήριο, για αυτό στο λέω έτσι.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ!!!!!!

an1cHhX0g410010Njc2NDcyczR8MTAwMDk5OHNhfHdlIGhhdmUgYmVlbiBtYXJyaWVkIGZvcg.gif

• 4 weeks later...

Κορίτσια, σχετικά με την προσφορά που έχει ο μαστρ αυτήν την περίοδο, να ξέρετε οτι τελικά η μείωση τιμής 35% ισχύει όταν είναι και οι 2 άνεργοι.. Όταν είναι άνεργος ο ένας από τους δύο η μείωση είναι η 20%...

Διαφημίσεις

• 10 months later...

Γεια σας κορίτσια

Η απογοήτευση μου είναι μεγάλη.Ο σύζυγος μου μικρός οταν ηταν 12 χρονών έκανε εγχείρηση για κρυψορχία. Είμαστε 2 χρόνια παντρεμένοι και είπαμε να ψαχτούμε, καθώς δεν έχει προκύψει εγκυμοσύνη. Μετά απο σειρά εξετάσεων εγω δεν έχω κάποιο πρόβλημα, ο σύζυγος ομως κάνοντας 2 σπερμοδιαγράμματα αποδείχτηκε οτι έχει 0 σπέρμα, ο ουρολόγος μας είπε οτι έχει μη αποφρακτική αζωοσπερμία. Επισης μας είπε οτι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί σπέρμα ειναι η μέθοδος tese. Τι μου προτείνετε να κάνω? σκέφτομαι να πάω στον Πάντο. Κλαίω μέρα νύχτα σκεφτόμενη οτι αν δεν βρεθεί σπέρμα απτην μέθοδο tese δεν θα γίνουμε ποτε γονείς:oops: Εχετε ακούσει περίπτωση με μη αποφρακτική αζωοσπερμία να παει καλά η εξωσωματική?

Σας ευχαριστώ

Γεια σας κορίτσια

Η απογοήτευση μου είναι μεγάλη.Ο σύζυγος μου μικρός οταν ηταν 12 χρονών έκανε εγχείρηση για κρυψορχία. Είμαστε 2 χρόνια παντρεμένοι και είπαμε να ψαχτούμε, καθώς δεν έχει προκύψει εγκυμοσύνη. Μετά απο σειρά εξετάσεων εγω δεν έχω κάποιο πρόβλημα, ο σύζυγος ομως κάνοντας 2 σπερμοδιαγράμματα αποδείχτηκε οτι έχει 0 σπέρμα, ο ουρολόγος μας είπε οτι έχει μη αποφρακτική αζωοσπερμία. Επισης μας είπε οτι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί σπέρμα ειναι η μέθοδος tese. Τι μου προτείνετε να κάνω? σκέφτομαι να πάω στον Πάντο. Κλαίω μέρα νύχτα σκεφτόμενη οτι αν δεν βρεθεί σπέρμα απτην μέθοδο tese δεν θα γίνουμε ποτε γονείς:oops: Εχετε ακούσει περίπτωση με μη αποφρακτική αζωοσπερμία να παει καλά η εξωσωματική?

Σας ευχαριστώ

καταρχήν ψυχραιμία!! σε καταλαβαίνω απόλυτα καθώς έχω βρεθεί στην θέση σου! 1ον πως σας είπε από τώρα ότι πρόκειται για μη αποφρακτική? αυτό φαίνεται μόνο με την βιοψία μέχρι τότε τπτ δεν είναι σίγουρο. 2ον ορμονολογικές έχει κάνει? πως ήταν? 3ον ο Παντος τι θα σου κάνει? πρώτα πρέπει να βρεις καλό χειρούργο-ουρολόγο για να κάνει την βιοψία κ να δείτε αν βρεθεί σπέρμα! πρωτα θα κοιτάξεις αυτό κ μετά την εξωσωματική! γιατί δυστυχώς για να προχωρήσεις σ'εξωσ. θα πρέπει πρώτα να βρεθεί σπέρμα..(εκτός αν είστε αποφασισμένοι για δότη σε περίπτωση που δεν βρεθεί-σου εύχομαι βεβαι αν βρεθεί)..αν βρεθεί έχετε μεγάλες πιθανότητες...φτάνει να δεις το τικεράκι μου! βρέθηκε, κ με την 1η προσπάθει πρώτα η Παναγία σε λίγους μήνες θα υποδεχτούμε τα ζουζούνια μας :D

z4WZp2.png

Αχ ποσο κουράγιο μου δίνεις!

Για την μέθοδο micro tese τι έχεις ακουσει?? Το οτι και τα 2 σπερμοδιαγράμματα είναι μηδενικά μάλλον είναι συνέπεια της εγχείρησης που είχε κάνει ο άντρας μου λόγω κρυψορχίας στα 12.

Με το καλό σου εύχομαι!!!!Είχατε και σεις πρόβλημα με μη αποφρακτική αζωοσπερμία??Γνωρίζεις κάποιον ουρολόγο που να κάνει αυτή την μέθοδο micro tese??

Για την μέθοδο micro tese τι έχεις ακουσει?? Το οτι και τα 2 σπερμοδιαγράμματα είναι μηδενικά μάλλον είναι συνέπεια της εγχείρησης που είχε κάνει ο άντρας μου λόγω κρυψορχίας στα 12.

Με το καλό σου εύχομαι!!!!Είχατε και σεις πρόβλημα με μη αποφρακτική αζωοσπερμία??Γνωρίζεις κάποιον ουρολόγο που να κάνει αυτή την μέθοδο micro tese??

λοιπόν καταρχήν να ξεχωρίσουμε κάτι γιατί μου φαίνεται πως τα έχεις λίγο μπερδέψει... μη αποφρακτική αζωοσπ. σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν παράγει καθόλου σπέρμα, αποφρακτική ότι παράγει αλλά για κάποιον λόγο δεν βγαίνει προς τα έξω...κ στις 2 περιπτώσεις έχουμε 0 στο σπερ/μμα. Άρα κακώς έχεις κολλήσει στο μη αποφρ. !! Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά στην μη αποφρ. πολύ σπάνιο να βρουν σπέρμα! σε ρωτησα κ πριν ορμονολογικές έχει κάνει ο άντρας σου? Ξαναλέω δεν μπορείς να ξέρεις τι απ'τα 2 είναι αν δεν κάνεις βιοψία...η μέθοδος που λες είναι ακριβώς αυτό..κάνουν 1 μικρή τομή στον όρχι και παίρνουν δείγμα ιστού, παράλληλα υπάρχει στο χειρουργείο εμβρυολόγος κι ελέγχει αν στον ιστό υπάρχει σπέρμα! γνωρίζω τον δικό μας μόνο που είναι θεσ/νικη,δεν ξέρω αν σε βολεύει.Προφανώς εμείς είχαμε αποφρακτική κι όχι μη αποφρ.

z4WZp2.png

Γεια σας κορίτσια

Σας ευχαριστώ

Όταν έκανα την εξωσωματικη μου γνώρισα μια κοπέλα που έκανα εξωσωματικη την ίδια βδομάδα με μένα. Ο σύζυγος της ειχε ακριβά το ίδιο με τον δικό σου. Ο γιατρός έκανε TESE και τώρα έχουνε δυδυμα!!

Αλλά πρέπει να σου οτι η κλινικη και ο γιατρός ειναι απο τους καλύτερους στον κοςμο!

Σιγουρα λύνεται το πρόβλημα σου αλλά εξαρτάται που θα πας

Ακομα να σου πω οτι πριν την εγχείρηση ο άντρας της έπαιρνε παρά πολλές βιταμίνες και ειχε τέλεια διατροφή για τουλάχιστον 4 μήνες

Ολα να σου πανε καλα!

Γεια σας κορίτσια

Σας ευχαριστώ

Καλημερα και απο μενα.καταρχην μην πανικοβαλλεσαι.οπως σου ειπε κ η myheart δεν ξερεις αν εχει μη αποφρακτικη εαν δεν κανεις βιοψια.επειτα εχετε κανει ορμονολογικες; Ειναι ενας δεικτης για το τι μπορει να συμβαινει αλλα κ παλι δεν ειναι απολυτο.και εγω καιη myheart εχουμε περασει ακριβως τα ιδια και μπορουμε να σε συμβουλεψουμε.

Η δικια μου περιπτωση ειναι οτι ο αντρας μου μετα απο παιδικο καρκινο που περασε στα 8 του και λογω των χημειοθεραπειων καταστραφηκε το σπερμα του.παρολα αυτα καναμε ολες τις εξετασεις αλλα αν δεν καναμε βιοψια δεν θα ειμασταν ποτε σιγουροι αν πραγματικα υπαρχει η οχι.σε εμας δυστηχως δεν βρεθηκε σπερμα και ετσι προχωρησαμε με δοτη.ολη την διαδικασια την καναμε στον παντο γιατι κανανμε παραλληλα ωοληψια με βιοψια γιατι εξαρχης ειμασταν συνειδητοποιημενοι οτι αν δεν βρεθει θα προχωρησουμε με δοτη.

Σου ευχομαι ειλικρινα να εχετε αποφρακτικη σαν την περιπτωση της myheart και οχι μη αποφρακτικη σαν την δικια μας.

Παρολα αυτα ξεχασα να σου πω οτι ει αι εγκυος 12 εβδομαδων και πως κ εγω κ ειδικα ο αντρας μου ειμαστε πολυ ευτυχισμενοι:P

Πτι θελεις εννοειται με ρωτας.

vufDp2.png?SGg4SQmh

νομιζω πως πρεπει να συζητήσετε για δοτη σπερματος αν πετυχει θα εισαστε τρισευτυχισμένοι.

νομιζω πως πρεπει να συζητήσετε για δοτη σπερματος αν πετυχει θα εισαστε τρισευτυχισμένοι.

ωχ δηλαδή λες ειναι τοσο χαλια η κατάσταση...δεν θέλω να το σκεφτομαι...τι να πω θα το συζητήσουμε κ αυτό αν δεν μπορεί να βρεθεί σπέρμα απτον αντρα μου

ωχ δηλαδή λες ειναι τοσο χαλια η κατάσταση...δεν θέλω να το σκεφτομαι...τι να πω θα το συζητήσουμε κ αυτό αν δεν μπορεί να βρεθεί σπέρμα απτον αντρα μου

Πρέπει να το σκεφτείς και να το συζητήσεις πολυ πριν πας για δότη!

Διάβασε το ποστ μου παρακάτω πρώτα

Καλησπέρα,

Γράφω αυτό το μήνυμα γιατί θέλω να κάνω μια ερώτηση.

Έχω τις ενέσεις Pergoveris οι οποίες λήγουν τον Απρίλιο. Δεν προβλέπετε μέχρι τότε να κάνω κάτι για οικονομικούς κυρίως λόγους...

Απλά θέλω να ρωτήσω αν μπορεί κάποια κοπέλα να μου τις ανταλλάξει με πιο μακρινή ημερομηνία έτσι ώστε να μην πάνε χαμένες. Είναι σχεδόν για ακόμη μία προσπάθεια. Επικοινώνησα με το κέντρο εξωσωματικής αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να μπουν στην διαδικασία ανταλλαγής...

Εάν λοιπόν υπάρχει κάποια κοπέλα που μπορεί να μου κάνει αυτή την εξυπηρέτηση ας μου στείλει πμ θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ πολύ.