Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κολπική ξηρότητα εγκυμοσύνη

Recommended Posts

κορίτσια καλησπέρα,

είμαι στο δεύτερο τρίμηνο και το σεξ με το σύντροφο μου είναι λίγο επώδυνο, έχει καμία παρόμοια εμπειρία?? προσέχουμε πολύ αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει κολπική ξηρότητα από την αρχή της εγκυμοσύνης, στην τελευταία κολπική καλλιέργεια δεν είχε φανεί κάτι. Τι να κάνουμε? το έχει κάποια άλλη κοπέλα αυτό? ακούω από όλες ότι έχουν αυξημένες εκκρίσεις μόνο σε εμένα συμβαίνει το αντίθετο??

ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Εγώ πρώτη φορά το ακούω αυτό.. πραγματικά συνήθως υπάρχουν πολλά υγρά. Αλλά πάλι η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική οπότε δεν θα ανησυχούσα!

Επειδή εγώ δεν έχω βαρθολίνειους αδένες (τους έχω αφαιρέσει) κι αυτό συνεπάγεται λίγα έως καθόλου υγρά (με εξαίρεση τις εγκυμοσύνες μου) να σου πω πως το αντιμετωπίζουμε; Α! με αρκετό προκαταρκτικό χρόνο ή έντονη διέγερση. Δεν είναι πρόβλημα πια και να σου πω, όσο το σκέφτεσαι τόσο πιο έντονο θα είναι. Χαλαρώστε και δώστε χρόνο ή ένταση.

Ξέρεις τι θυμήθηκα... κάποιες φορές στην πρώτη μου εγκυμοσύνη κι εγώ πονούσα πολύ στις επαφές, σαν να υπήρχε ένα εμπόδιο στον κόλπο. Ο γιατρός μου είχε πει ότι αλλάζει η κλίση του κόλπου διαρκώς όσο μεγαλώνει η μήτρα, συνεπώς γενικότερα πρέπει να βρίσκεις και διαφορετικές στάσεις που να μην σε ενοχλούν. Δεν ξέρω αν εννοούσες αυτό..

...χμ δε ξέρω τι να κάνω, η αλήθεια είναι ότι διάθεση υπάρχει αρκετή, και στα προκαταρκτικά νοιώθω όμορφα, στάσεις επιλέγουμε ότι με βολεύει και ενώ όλα φαίνονται καλά όταν πάει να γίνει το μοιραίο τότε καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα είναι τελείως στεγνά :oops:, δεν υπάρχει καθόλου υγρασία πράγμα το οποίο είναι τελείως αντίθετο με αυτά που αισθάνομαι εκείνη τη στιγμή...

ευχαριστώ για την απάντηση

...χμ δε ξέρω τι να κάνω, η αλήθεια είναι ότι διάθεση υπάρχει αρκετή, και στα προκαταρκτικά νοιώθω όμορφα, στάσεις επιλέγουμε ότι με βολεύει και ενώ όλα φαίνονται καλά όταν πάει να γίνει το μοιραίο τότε καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα είναι τελείως στεγνά :oops:, δεν υπάρχει καθόλου υγρασία πράγμα το οποίο είναι τελείως αντίθετο με αυτά που αισθάνομαι εκείνη τη στιγμή...

ευχαριστώ για την απάντηση

καλησπερα!!!με το καλο να ερθει το μωρακι σου...πιστευω πως ειναι καθαρα εσωτερικο το θεμα σου..δηλαδη εχουν αλλαξει ολα τα ορμονικα σου με συνεπεια να μην υγρενεσαι...μηπως εχεις και λιγο ανχος????ετχι ημουν εγω μετα την γεννα...θηλαζα βεβαια...αλλα ημουν ξερη...ενω υπηρχε φοβερη διαθεση δεν υπηρχαν υγρα....με βοηθηματα οπως βαζελινη μηπως θα βοηθαγε????

παντως εγω στην εγκυμοσυνη μου δεν ειχα διαθεση καθολου!!!!:lol:

Διαφημίσεις

ουφ δε ξέρω τι να πω, όλοι μου λένε ότι μάλλον είναι ψυχολογικό αλλά εγώ νιώθω καλά, φοβάμαι να χρησιμοποιήσω βοηθήματα μήπως κάνω κακό στο μωράκι... δηλαδή λες να συνεχιστεί και μετά τη γέννα αυτό??

Οχι βέβαια, όλα θα γίνουν φυσιολογικά αργά ή γρήγορα!

Ναι, μπορεί να είναι ψυχολογικό. Σου το λέω εγώ που έχω αφαιρέσει τους αδένες, και δεν θα έπρεπε να έχω υγρά - εφόσον ψυχολογικά το έχω ξεπεράσει - είμαι το ίδιο με όλες εσάς!

Για τα βοηθήματα μόνο αν σε αφήνει ο γιατρός, εγώ διαφωνώ με τη χρήση τους στην εγκυμοσύνη βρε παιδιά...

κορίτσια καλησπέρα,

είμαι στο δεύτερο τρίμηνο και το σεξ με το σύντροφο μου είναι λίγο επώδυνο, έχει καμία παρόμοια εμπειρία?? προσέχουμε πολύ αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει κολπική ξηρότητα από την αρχή της εγκυμοσύνης, στην τελευταία κολπική καλλιέργεια δεν είχε φανεί κάτι. Τι να κάνουμε? το έχει κάποια άλλη κοπέλα αυτό? ακούω από όλες ότι έχουν αυξημένες εκκρίσεις μόνο σε εμένα συμβαίνει το αντίθετο??

ευχαριστώ

μην ανησυχείς και εγώ τα ίδια είχα... και ξηρότητα και πεσμένη διάθεση.... στο 3ο τρίμηνο επανήλθαν κάπως τα πράγματα. Κάθε κοπέλα και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική...

sJbgp3.png W9hQp3.png

εγω ROCO μου και μετα την εγκυμοσυνη ετσι ημουν ,,αλλα τοτε ηταν και λιγο το ανχος παραπανω(τι λιγο) μολις σου ερθει περιοδος ολα θα ειναι οκ!!!!υπομονη...λαδακι δεν νομιζω να πειραζει πατως η'βαζελινη αλλα ρωτα τον-την γιατρο σου δεν ειναι ντροπη!!!!

αχ σας ευχαριστώ κοριτσάκια για τις απαντήσεις, άντε νόμιζα ότι μόνο εγώ το έχω πάθει και σκεφτόμουν ότι πάει αυτό ήταν έκλεισα σαν γυναίκα..

άντε υπομονή λοιπόν...

Διαφημίσεις

αμα το λες εσυ αυτο εγω τι επρεπε να πω που εμεινα εγκυος ο αντρας μου δεν ξανα ειδε φως στο τουνελ!!!χαχα!!!!ολα καλα θα πανε κοπελα μου!!!με το καλο να σου πανε ολα ευχομαι!!!!φιλακια

κορίτσια καλησπέρα,

ευχαριστώ

Δοκιμασε Ρεπφρεσ κολπικη γελη ή eva biolact με χαμομηλι υποθετα κολπικα ενα την εβδομαδα και θα σωθεις...Κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης και λογο ορμονων αλλαξει η χλωριδα του κολπου γιαυτο και η ξηροτητα.Εμενα μου τα ειχε δωσει η γιατρος μου και τα εβαζα σε ολη την εγκυμοσυνη και ειχα σωθει...Δεν θα προτεινα βαζελινες λαδακια και τετοια που δεν ειναι φτιαγμενα για τον κολπο ειδικα για την εγκυμοσυνη!!

Επισης μπορεις να αγορασεις ΚΥ JEL απο το φαρμακειο (λιπαντικο κοινως ) το οποιο ειναι water based και μπορεις και αυτο να το βαζεις κατα την επαφη το προτεινουν και οι γυναικολογοι :P:p:p