Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τελικα θα κανουμε τα γενεθλια στο σπιτι και θελω τη βοηθεια σας για τον μπουφε!!!

Recommended Posts

Επειδη σε οσους παιδοτοπους κοιταξα, πουθενα το ποσο δεν επεφτε κατω απο 400 ευρω και επειδη οι εποχες ειναι δυσκολες κατεληξα να κανουμε το παρτυ γενεθλιων στο σπιτι...

Θα καλεσουμε 8 παιδακια και μαζι με τους μεγαλους θα ειμαστε 25 ατομα.

Το προβλημα μου ειναι ο μπουφες..επειδη εργαζομαι και θα εργαζομαι μεχρι και το πρωινο της ημερας του παρτυ (οποτε δεν θα εχω καθολου χρονο) αποφασισα να παραγγειλω πιτσες απο την pizza fan που μου βγαινουν και ψιλο-οικονομικα (7 πιτσες μεγαλου μεγεθους + 6 club sandwich 60,50 ευρω).

Περα απο τις πιτσες και τα club πρεπει να βγαλω και κατι αλλο? φανταζομαι καποια σαλατα..αλλα επειδη ειμαι ασχετη με τη μαγειρικη εχετε να μου προτεινεται καποια που να μπορω να την φτιαξω απο την προηγουμενη και να την εχω στο ψυγειο μου? δοκιμασμενη ομως.. :)

Τι αλλο να βγαλω στον μπουφε? σκεφτομαι να παρω κεφτεδακια απο το ΙΚΕΑ.. λετε οι πιτσες, τα club και τα κεφτεδακια μαζι με 1-2 σαλατες να φαινονται λιγα?

Σκεφτομαι να φτιαξω καμια κρεπα αλλα μηπως τελικα πεσουν πολλα? στις αραβικες πιτες που τις κανουν τυλιχτες και τις κοβουν σε μικρα ρολλακια τι μπορω να βαλω μεσα? περα απο τυρι,ζαμπον, μαγιονεζα.. Οπως καταλαβατε ψαχνω φαγητα που να τα εχω ετοιμασει στο ψυγειο μου απο την προηγουμενη και να εχω το σαββατο το μεσημερι μονο να τα ψησω!

Επισης για 25 ατομα ποσα αναψυκτικα να παρω και ποσα μπουκαλια κρασι?

Διαφημίσεις

εχει συζητηθει και εδω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20854

εγω θα σου ελεγα να μην μπλεκεσαι με παρα πολλα και πελαγωσεις. περα απο τις πιτσες και τα κλαμπ εγω προσωπικα θα σου προτεινα να παρεις κατεψυγμενα τυροπιτακια και λουκανοπιτακια και να τα ψησεις. νομιζω εινια μια πολυ καλη επιλογη γιατι τα τρωνε ολοι και εχουν μονο να τα βαλεις στο φουρνο και να τα ψησεις.

σαλατες: μπορεις να κανεις μακαρονοσαλατα, μπορεις να κανεις καροτο σλατα σκετο, δηλαδη τριμμενο καροτο με λαδι λεμονι και αλατι και να το αφησεις στο ταπερ και γινεται τελειο την επομενη μερα γιατι μαριναρεται καπως το καροτο, μπορεις να κανεις μια κλασικη με μαρουλι ροκα και ντοματα και αγγουρι. να τα εχεις ολα ετοιμα πλυμενα απο την προηγουμενη και μονο να τα τριψεις 1 ωρα πριν το παρτυ. εσυ σκεψου τι σε βολευει ακριβως.

απο γλυκα θα εχεις μονο τουρτα; μηπως να εχεις και κατι ακομα; ας πουμε κρουασανακια η γλυκα μπουγατσακια-κρουασανακια-μηλοπιτακια (εννοω κατι απο αυτα οχι ολα αυτα) κατεψυγμενα που θα τα ψησεις μαζι με τα αλμυρα;

γαι 25 ατομα σκεψου τι ακριβως θα παρεις και τι θα σερβιρεις. δηλαδη θα εχεις χυμους σιγουρα (αλλα δεν χρειαζεται να εχεις 5 σχεδια, ας πουμε καρπουζι, φραουλα, πορτοκαλι, κτλ) να εχεις 2 σχεδια χυμους πιο κλασικες γευσεις. εγω θα επαιρνα 5 χυμους. σκεψου αν σερβιρεις μπυρα η κρασι στους μεγαλους. αν δεν σερβιρεις χρειαζεσαι περισσοτερα αναψυκτικα και χυμους. εγω θα επαιρνα απο 4 τυπου κολα και 2 πορτοκαλαδες και 2 λεμοναδες. τι να σου πω απο ποσοστητες δεν ξερω ακριβως.

επειδη και εγω τα τελευταια χρονια κανω γενεθλια σπιτι μου και εχω περιπου τα ιδια παιδια + γονεις και δουλευω παραλληλα, θα σου πω τα εξης: εγω κανω καθε χρονο - 2 σαλατες,κεφτεδακια,τυροπιτακια, λουκανικοπιτακια, μπομπα, τορτελινια(μπεικον-κρεμα γαλ.-τυρια) κοτομπουκιες και παραγγελνω πιτσες καθομαι την αλλη μερα και τα τρωω μονη μου!! απλα τα παιδια αντε να φανε ενα κομματι πιτσα (εκαστος!) γιατι εχουν το μυαλο τους στο παιχνιδι και δεν τρωνε σχεδον ποτε (πριν το φαγητο τους εχω ποπ-κορν,μπισκοτα) ουτε και αυτα πολυτρωνε, και οι μεγαλοι ποσο θα φανε; ολα αυτα αποδεδειγμενα οποτε θα σου προτεινα να παρεις χυμους ατομικους για τα παιδια (εγω παιρνω γυρω στους 10-12 μηπως ζητησουν και 2ο) και παρε τις πιτσες + club κανε και 1-2 σαλατες (ελληνικη-σεφ, που αρεσει και στα παιδια) και κανενα σουφλε ή κατι σε μακαρονι με τυρια-ζαμπον στο φουρνο και εισαι κομπλε θα σου μεινουν και ειναι κριμα..και ποτα-αναψυκτικα για τους μεγαλους και εισαι οκ ,ελπιζω να βοηθησα ..

Καλημερα.Θα σου πω μια ωραια συνταγη που μπορεις να την φτιαξεις απο το προηγουμενο βραδυ,βασικα ειναι γεμιση για αραβικη πιτα ,μετα την κοβεις σε κομματακια αν θελεις. Λοιπον, βραζεις 2 φιλετα κοτοπουλο, οταν βρασουν τα κοβεις κομματακια και τα αλεθεις σε ενα μπλεντερ με φετες καπνιστου χοιρινου, αλατι,πιπερι τα βαζεις σε ενα μπολ και προσθετεις μαγιονεζα ,1 κεσεδακι γιαουρτι,και τριμμενο καροτα,εαν θελεις βαζεις και τριμμενο κρεμμυδι(εμενα δεν μου αρεσει,γιατι στο ψυγειο δυναμωνει η γευση του)τα ανακατευευεις ολα,και τα αφηνεις το βραδυ στο ψυγειο.ειναι απλο,αλλα δενουν ωραια τα υλικα μεταξυ τους.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

εγω θα φτιαξω μονη μου cheesburger, hot dog, για τα παιδια με συνοδεια πατατουλες (σπιτικες) και για τους μεγαλους σουφλε τυριων-αλλαντικων 2 σαλατες chef-ceasar και τελος......τα παιδια τρελλαινονται για cheesburger και hot dog σαν ιδεα ειναι καλη!!!

• 4 weeks later...

Την προηγούμενη βδομάδα κάναμε πάρτυ για τα πρώτα γενέθλια του μικρού μου. Τελικά ήταν πολύ πιο εύκολα από τότε που έκανα στον μεγάλο μου και τα είχα σχεδόν όλα έτοιμα. Είδα στο internet το σχέδιο από τούρτα μικυ μαους (πήρα έτοιμο το παντεσπάνι κια το έκοψα σαν αυτάκια στο σημείο που έπρεπε γιατί δνε προλάβαινα να το φτιάξω εγώ) και την έκανα βάσει της αρεσκείας των μικρών και έφτιαξα επίσης πιτσάκι, λουκανοπιτάκια, τυροπιτάκια και λουκανικάκια μικρά με ντοματίνια συντροφιά. Τελικά άρεσαν πολύ και ας ήταν απλά τα φαγητά και έφυγαν όλα. Εύκολη λύση και φυσικά ποιο οικονομική από το να τα πάρω έτοιμα. Την τούρτα την έφτιαξα από το προηγούμενο βράδυ για να προλάβω και τα υπόλοιπα την ίδια μέρα.

Καλημερα.Θα σου πω μια ωραια συνταγη που μπορεις να την φτιαξεις απο το προηγουμενο βραδυ,βασικα ειναι γεμιση για αραβικη πιτα ,μετα την κοβεις σε κομματακια αν θελεις. Λοιπον, βραζεις 2 φιλετα κοτοπουλο, οταν βρασουν τα κοβεις κομματακια και τα αλεθεις σε ενα μπλεντερ με φετες καπνιστου χοιρινου, αλατι,πιπερι τα βαζεις σε ενα μπολ και προσθετεις μαγιονεζα ,1 κεσεδακι γιαουρτι,και τριμμενο καροτα,εαν θελεις βαζεις και τριμμενο κρεμμυδι(εμενα δεν μου αρεσει,γιατι στο ψυγειο δυναμωνει η γευση του)τα ανακατευευεις ολα,και τα αφηνεις το βραδυ στο ψυγειο.ειναι απλο,αλλα δενουν ωραια τα υλικα μεταξυ τους.

Τι ωραία συνταγή!!!Το προσθέτω στην λίστα όχι μόνο για πάρτυ αλλά κ για άλλες περιπτώσεις!!!

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.