Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: 3 κατηγοριών τιμές???

Recommended Posts

Νομίζω πως βρίσκομαι στο σωστό σημείο του φόρουμ για να θίξω ένα θέμα που χρόνια τώρα δεν καταλαβαίνω.. το ύψος των τιμών των διαγνωστικών εργαστηρίων.

Αναρωτιέμαι, πάω για μια ντουζίνα εξετάσεις και τις πληρώνω πχ 100 ευρώ.

Αν πάω με το ΙΚΑ, οι εξετάσεις τότε κοστίζουν πχ 30 ευρώ για το ΙΚΑ κι εγώ πληρώνω μόνο ένα μέρος.

Αν πάω με την ιδιωτική ασφάλεια, τότε κοστίζουν 100 και πληρώνω τα 25 που είναι η συμβολή μου (ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ????)

Και η άλλη διαφορά, αυτή των 70 ευρώ, τι στο καλό είναι; και γιατί εγώ ο ΠΕΛΑΤΗΣ τους - που τους πληρώνω ΜΕΤΡΗΤΑ - έχω άλλη τιμή, 3πλάσια από το ΙΚΑ ή οποιονδήποτε άλλο φορέα που τους πληρώνει μετά από 2 χρόνια;;;;;

Αλλο: ο πρώην γιατρός μου πληρώνει το τεστ παπ 7 ευρώ και εγώ το πληρώνω στο ίδιο μαιευτήριο 55 ευρώ. ΓΙΑΤΙ;;;;;;

Υπάρχει κάποιος να μου εξηγήσει;;;;

Διαφημίσεις

Ναι, αυτό το ξέρω. Αλλο λεω:

Οταν πας εσύ να κάνεις μία χοριακή πχ χωρίς παρεπεμπτικό, σου λένε 23 ευρώ..

Οταν πας με παραπεμπτικό σου λένε 7 ευρώ αλλά πληρώνεις το 15%, δλδ 1 ευρώ.

Αυτό γιατί συμβαίνει; Πόσα πια περιθώρια κέρδους;;;; πάνω στην υγεία μας;;;;

ίσως έχει να κάνει με τη συμφωνία μεταξύ ΙΚΑ και διαγνωστικού ή μεταξύ γιατρού και μαιευτηρίου. εννοείται ότι το ΙΚΑ ή ο γιατρός θα "στείλουν" πολλούς πελάτες στο διαγνωστικό-μαιευτήριο, οπότε έτσι πετυχαίνουν καλύτερη τιμή.

ενώ όταν πας ιδιωτικά, από μόνος σου, είσαι ένας μόνο πελάτης. δεν έχεις διαπραγματευτική δύναμη να κλείσεις καλύτερη τιμή.

δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτή...

Ναι, αντιληπτή γίνεσαι, είναι σαν να μιλάμε για χονδρεμπόριο και λιανεμπόριο δηλαδή. Στο θέμα της υγείας!!! Δεν μιλάμε για κουλούρια και γόβες! Μιλάμε για την υγεία, κάποιες φορές είναι απαραίτητες οι εξετάσεις για την επιβίωση ανθρώπων.

Ναι, ας κάνουν χονδρεμπόριο και λιανεμπόριο αλλά με διαφορά πχ άντε 30%. Από 7 στα 23 ευρώ ξέρετε πόσο είναι;;; πάνω από 300%!!! Στις πλάτες αρρωστων βρε παιδιά;;;

Η άλλη απατεωνιά που συμβαίνει;;;; με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές;; Πρόσεξε, στην ίδια εξέταση συμβάλεις το 30%. Καλώς ως εδώ. Πάνω στα 23 όμως, όχι στα 7. Αρα, πόσα πληρώνεις;;;; πάλι 7 ευρώ. Οσα δηλαδή χρεώνει σε μεγάλο πελάτη το διαγνωστικό. Με λίγα λόγια τις ιδιωτικές ασφαλιστικές τις έχουμε για να εξασφαλίζουμε τιμές χονδρικής. ΜΟΝΟ. Απατεωνιά;;;;:evil::evil::evil:

Με καταλάβατε τώρα γιατί με έπιασε υστερία;;;;;;;:shock::shock::shock::shock::shock:

Διαφημίσεις