Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μικρο εμβρυο σε διδυμη κυηση

Recommended Posts

Καλησπερα,

ειμαι στην 29η εβδομαδα κυησεως και εχω διδυμα σε διαφορετικους σακους. σημερα εκανα doppler κυησεως και το κοριτσακι ειναι 975gr και το αγορακι 1248gr. μας ειπαν πως το κοριτσακι ειναι μικροτερο απο την ηλικια του και οτι πρεπει να κανουμε επανελεγχο σε 2 εβδομαδες. εχουμε αγχωθει με τον συζυγο μου μηπως κατι δεν παει καλα με τα παιδια. Αν ξερετε κατι πειτε μας την γνωμη σας θα μας βοηθουσε πολυ!!!!! ευχαριστω!!!!:wink:

Διαφημίσεις

χωρις να ειμαι ειδικη, νομιζω οτι τα εμβρυα δεν εχουν τα ιδια κιλα..παντα διαφερουν στα γραμμαρια..νομιζω δεν ειναι κατι ανυσηχητικο, απλα θελει να δει αν αναπτυσετε κ το κοριτσακι γι αυτο ζητησε επανελεγχο..ολα καλα θα πανε κοριτσι!!

Χωρίς να ξέρω το ιατρικό κομμάτι, από το ψάξιμο στη δική μου εγκυμοσύνη είχα βρει δύο πράγματα που μπορεί να κάνει η μαμά. Το ένα, να ξαπλώνει πιο πολύ στο αριστερό πλευρό, για να υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία και τροφοδοσία στα μωρά. Γκούκλαρε το vena cava pregnancy. Βέβαια, στις εβδομάδες που είσαι, μπορεί να έχουν αρχίσει να στριμώχνονται τα μωρά και να σου δείχνουν αν κάποια στάση τα ενοχλεί, οπότε ακούς τα μωρά...

Το άλλο είναι ότι η σωστή διατροφή για τη διδυμοεγκυμοσύνη περιλαμβάνει αρκετά γεύματα μέσα στη μέρα, με όχι μεγάλες ποσότητες, αλλά με κάποια ποσότητα πρωτεϊνης σε κάθε γεύμα. Και τα δυο μου μωράκια ήταν στις μεσαίες προς ανώτερες καμπύλες σε όλο το διάστημα και φτάσαμε στον ένατο με καλό βάρος. Τη διατροφή μου την είχε συστήσει και ο γιατρός μου, την οποία πρότεινε γενικά στις έγκυες, ενώ την είχα βρει σε ένα βιβλίο για διδυμοεγκυμοσύνες.

Τώρα, αν υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στα μικρά, μπορεί να είναι κάποια επιπλοκή που θα την παρακολουθούν οι γιατροί. Ειδικά αν μέχρι τώρα παρακολουθούσαν το βάρος και παρατηρούν αλλαγές.

Καλησπερα,

ειμαι στην 29η εβδομαδα κυησεως και εχω διδυμα σε διαφορετικους σακους. σημερα εκανα doppler κυησεως και το κοριτσακι ειναι 975gr και το αγορακι 1248gr. μας ειπαν πως το κοριτσακι ειναι μικροτερο απο την ηλικια του και οτι πρεπει να κανουμε επανελεγχο σε 2 εβδομαδες. εχουμε αγχωθει με τον συζυγο μου μηπως κατι δεν παει καλα με τα παιδια. Αν ξερετε κατι πειτε μας την γνωμη σας θα μας βοηθουσε πολυ!!!!! ευχαριστω!!!!:wink:

καλησπερα!

ποτε στις διδυμες κυησεις τα εμβρυα δεν εχουν το ιδιο βαρος. εγω γεννησα προωρα λογω καποιων αλλων προβληματων(υπογλυκαιμια) και ο ενας γεννηθηκε 1700 και ο αλλος 1450 αυτη η διαφορα του βαρους τους υπηρχε απο την πρωτη στιγμη της συλληψης. αν τα ντοπλερ ειναι καλα και η αιματωση του πλακουντα οκ τοτε δε βρισκω το λογο να ανησυχησετε! και η εβδομαδα μια χαρα ειναι και τα κιλα μια χαρα τα βρισκω!

καλη συνεχεια!

η επιπεδου πως ηταν;

Εχουν γυρω στα 200 γρ διαφορα (συνηθως λενε οτι τα αγορια ειναι και πιο βαρυα απ τα κοριτσια) ... δεν ειναι μεγαλη διαφορα αν λαβουμε υποψιν και το +/- 10% του βαρους

Εμενα τα διδυμα μου ειχαν διαφορα στους υπερηχους 200 γρ...τελικα γεννηθηκαν στην 37 εβδ με 100 γρ διαφορα (2400 και 2500 )

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα. Χθες πήγα για υπέρηχο για να ακούσουμε την καρδούλα. Ο γιατρός μου είπε ότι τα έμβρυα είναι 2, αλλά ακούσαμε 1 καρδούλα. Μου είπε ότι μπορεί να ακούσουμε τη δεύτερη καρδούλα πιο μετά, γιατί το 2ο μπορεί να εμφυτεύτηκε αργότερα. Έχει συμβεί ποτέ αυτό σε καμία?

Κορίτσια καλημέρα. Χθες πήγα για υπέρηχο για να ακούσουμε την καρδούλα. Ο γιατρός μου είπε ότι τα έμβρυα είναι 2, αλλά ακούσαμε 1 καρδούλα. Μου είπε ότι μπορεί να ακούσουμε τη δεύτερη καρδούλα πιο μετά, γιατί το 2ο μπορεί να εμφυτεύτηκε αργότερα. Έχει συμβεί ποτέ αυτό σε καμία?

συγχαρητηρια!!!νομιζω οτι ειχε συμβει στην ξαδερφη μου κ γενικα για πολυ καιρο ειχαν αγχωθει μηπως το ενα δεν τα καταφερει!!αλλα τωρα εχει δυο υγιεστατα μωρακια!!!!οποτε μην αγχωθεις!!!

3otVp2.png

συγχαρητηρια!!!νομιζω οτι ειχε συμβει στην ξαδερφη μου κ γενικα για πολυ καιρο ειχαν αγχωθει μηπως το ενα δεν τα καταφερει!!αλλα τωρα εχει δυο υγιεστατα μωρακια!!!!οποτε μην αγχωθεις!!!

Σε ευχαριστώ πολύ. Ξέρεις μήπως πότε ακούσανε τη 2η καρδούλα? Εγώ χθες μπήκα στην 8η εβδομάδα

Σε ευχαριστώ πολύ. Ξέρεις μήπως πότε ακούσανε τη 2η καρδούλα? Εγώ χθες μπήκα στην 8η εβδομάδα

δεν ξερω να σου πω αλλα ξερω οτι ειχε καθυστερήσει.ο γιατρος ειχε πει οτι θα το αφησουν να δουν και αν δεν παει καλα θα απορροφηθει...τοσο πολυ δηλαδη!!!αλλα ολα καλα ευτυχως!ευχομαι κι εσυ να εισαι τετοια περιπτωση!

3otVp2.png

• 7 months later...

Καλησπερα κοριτσια....μετα απο καιρο θελω να επαναφερω το θεμα αυτο.Ειμαι εγκυος με διδυμακια...και το ενα εμβρυο δειχνει 7 βδομαδων και το αλλο 8....Γινετε?Ελπιιζω να παει καλα και το μικρουλι....Σας ετυχε κατι παρομοιο?

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσια....μετα απο καιρο θελω να επαναφερω το θεμα αυτο.Ειμαι εγκυος με διδυμακια...και το ενα εμβρυο δειχνει 7 βδομαδων και το αλλο 8....Γινετε?Ελπιιζω να παει καλα και το μικρουλι....Σας ετυχε κατι παρομοιο?

Καλησπέρα. Να μην αγχωνεσαι για κάτι, είναι πολύ συνηθισμένο σε δίδυμη κύηση τα εμβρυα να έχουν διάφορα. Επίσης υπάρχει και το περιθώριο διαφοράς μέτρησης απο το ίδιο το μηχάνημα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και φαντάζομαι πως αν ήταν κάτι ανησυχητικό θα σε ενημέρωνε ο γιατρός σου. Εχεις πολύ δρόμο μπροστά σου. Καλή σιγουριά σου εύχομαι, και όλα καλά να σου πανε.

Τα αγγελουδια μου 24/10/12

Εγω απο την αρχη της εγκυμοσυνης φαινοταν ο ενας πιο μικρος περιπου δυο εβδομαδες,μαλιστα ο σακος ηταν κρυμμενος πισω απο τον αλλο και εμφανιστηκε τον τριτο μηνα,και ολα πηγαν καλα.γεννηθηκαν φυσικα με διαφορα βαρους που ακομα την εχουν

Voula kai Mpouli σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας,,,....με εμψυχωσατε....Να στε καλα...Οντοσ εχω πολλληηη δρομο μπροστα μου και ευχομε ολα να πανε καλα...Παω καθε βδομαδα και με βλεπει ο γιατρος...αλλα αυξανοντε και οι παλμοι και το μεγεθος καθε βδομαδα...και εξαλοθ απο εξωσωματικη εμεινα και οταν βαλαμε τα εμβρυα ητανε 3.Ενα 2 κυτταρων ,ενα 3 και ενα 5...Οτι και να γινει προσπαθω να σκεφτομαι θετικα και την Πεμπτη θα ξαναπαω για υπερηχο...Μου απαγορεψε μπανια...ετσι ητανε και εσας?Ισως φοβατε...

Καλα εκανε γιατι ετσι οπως ειναι οι θαλασσες μας μονο καθαρες δεν τις λες,ασε μην κολλησεις κανενα μικροβιο!ολα καλα θα πανε!!!

Διαφημίσεις

Voula kai Mpouli σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας,,,....με εμψυχωσατε....Να στε καλα...Οντοσ εχω πολλληηη δρομο μπροστα μου και ευχομε ολα να πανε καλα...Παω καθε βδομαδα και με βλεπει ο γιατρος...αλλα αυξανοντε και οι παλμοι και το μεγεθος καθε βδομαδα...και εξαλοθ απο εξωσωματικη εμεινα και οταν βαλαμε τα εμβρυα ητανε 3.Ενα 2 κυτταρων ,ενα 3 και ενα 5...Οτι και να γινει προσπαθω να σκεφτομαι θετικα και την Πεμπτη θα ξαναπαω για υπερηχο...Μου απαγορεψε μπανια...ετσι ητανε και εσας?Ισως φοβατε...

Εμένα η γιατρός μου μου είχε απαγορεύσει πολλά, ούτε θάλασσα,ούτε δουλειά, ούτε δουλειές στο σπίτι και κυρίως σφουγγαρισμα, μόνο τα πολύ ελαφριά, πιάτα, φαγητό κανένα σίδερο και τέτοια. Εμένα για την θάλασσα δε φοβόταν τόσο το θέμα των μικροβίων αλλά σε περίπτωση που πέτυχε να κρύο νερό μη μου προκαλούσε καμία συσπαση. Δύο μπάνια έκανα όλα κι όλα και αυτά ήμουν μαζί με τα παιδάκια στα ρηχά που ηταν το νερό ζεστό :D

Voula81 γενικα ο γιατρος μου δεν ειναι πολυ του μη....απλα ειπε οχι επαφες και οχι θαλασσα,ισως λογω συσπασεων...Να φανταστεις χθες ειχα καφε αιματακι και τρομαξα...τον πηρα τηλ.και το μονο που ειπε...μην φοβασαι δεν ειναι τπτ....Ναι???Να μην φοβαμαι...και τι ειναι???Απλα ειπα να προσεξω μια δυο μερες μηπως και ειναι καμια αποκολληση...Αυτα..

Γεια σας κοριτσια...δυστυχως το μικρο μου εμβρυακι σταματησε να προχωρα...δεν ακουσαμε καρδουλλα σημερα....Το αλλο προχωραει κανονικα...Ισως ειχε καποια χρωματοσωμιακη ανωμαλια ....

Γεια σας κοριτσια...δυστυχως το μικρο μου εμβρυακι σταματησε να προχωρα...δεν ακουσαμε καρδουλλα σημερα....Το αλλο προχωραει κανονικα...Ισως ειχε καποια χρωματοσωμιακη ανωμαλια ....

Κοριτσάκι μου να ξέρεις πως όλα γίνονται για καλό και πως η φύση φροντίζει. Το μωρά κι σου θα σε προσέχει απο ψηλά και όταν θα γινει δυνατό θα ξανάρθει. Στο λέω εγω που εχω δυο αγγελακια στον ουρανό να μας προσέχουν και αλλά δυο στην αγκαλιά μου.