Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

escherichia coli (e.coli)

Recommended Posts

ο σύζηγος μου είχε e.coli πήρε 21 μέρες αντιβίωση ενώ εγώ είχα ταυτόχρονα αλλό μικρόβιο Gardnerella vaginalis.

Αφού τελείωσαμε την θεραπεία, εγώ ξαναέκανα καλιέργια κολπικού υγρού κι βρέθηκαν στην αερόβια αποικίες e-coli. Διαπυστώνω σήμερα λοιπόν ότι παρόλο που πήρε αντιβίωση δεν έφυγε το μικρόβιο...!! πάλι αντιβίωση θα πάρουμε?τόσο δύσκολο μικρόβιο είναι που θέλει περισσότερες από 21 μέρες θεραπεία? ξέρει κανείς πως καταπολεμάτε?

Διαφημίσεις

ο σύζηγος μου είχε e.coli πήρε 21 μέρες αντιβίωση ενώ εγώ είχα ταυτόχρονα αλλό μικρόβιο Gardnerella vaginalis.

Αφού τελείωσαμε την θεραπεία, εγώ ξαναέκανα καλιέργια κολπικού υγρού κι βρέθηκαν στην αερόβια αποικίες e-coli. Διαπυστώνω σήμερα λοιπόν ότι παρόλο που πήρε αντιβίωση δεν έφυγε το μικρόβιο...!! πάλι αντιβίωση θα πάρουμε?τόσο δύσκολο μικρόβιο είναι που θέλει περισσότερες από 21 μέρες θεραπεία? ξέρει κανείς πως καταπολεμάτε?

Καλημέρα!Αντιβιόγραμμα είχατε κάνει;

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Είχε και εμένα ο συζυγός μου και πήρε τη ciproxin για 30 ημέρες και έφυγε.

Καλημέρα

Να σου πω την αλήθεια οι 21 μέρες είναι αρκετές για να μη ''φύγει'' το κολοβακτηρίδιο(Ε.C.)

Φαντάζομαι ότι κάνατε αντιβιόγραμμα...

Θα σου πρότεινα να κάνεις μία επαναληπτική καλλιέργεια σε άλλο εργαστήριο

Διαφημίσεις

Φυσικά κάναμε αντιβιόγραμμα, κι εκείνος πήρε ciproxin 1000mg για 21 μερες

Ενώ εγώ clartin ki climycen για 7 μέρες για την Gardnerella vaginalis.

Είχα αμφιβολίες γιατί δεν είχα e-colli , να που το κόλλησα τώρα….

Καλλιέργεια ουρών το δείχνει για εκείνον ? πάλι σπερματοδιάγραμμα πρέπει να κάνουμε?

αχ δεν αντέχω άλλη αντιβίωση πάλι.Θα πάω στο γιατρό αύριο να δω τι θα μου πει.

Καλλιέργεια ουρών το δείχνει για εκείνον ? πάλι σπερματοδιάγραμμα πρέπει να κάνουμε?

Καλλιέργεια σπέρματος να κάνει. Αλλά πρώτα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Aν το μικροβιο το ειχε στο σπερμα θελει απλα μια κ/α σπερματος, δε χρειαζεται παλι σπερμοδιαγραμμα(αν και η διαδικασια γι'αυτους δυστυχως δεν αλλαζει). μην ξεχνας οτι ειναι πολυ σημαντικο οταν κανεις ληψη αντιβιωσης να τρως και καθημερινά αν μπορείς γιαούρτι, γιατί η αντιβίωση αλλάζει το ph και τη θερμοκρασια στα γεννητικα οργανα κι ευνοούνται οι συνθηκες για αναπτυξη μυκήτων

Aν το μικροβιο το ειχε στο σπερμα θελει απλα μια κ/α σπερματος, δε χρειαζεται παλι σπερμοδιαγραμμα(αν και η διαδικασια γι'αυτους δυστυχως δεν αλλαζει). μην ξεχνας οτι ειναι πολυ σημαντικο οταν κανεις ληψη αντιβιωσης να τρως και καθημερινά αν μπορείς γιαούρτι, γιατί η αντιβίωση αλλάζει το ph και τη θερμοκρασια στα γεννητικα οργανα κι ευνοούνται οι συνθηκες για αναπτυξη μυκήτων

ευχαριστώ. νόμιζα ότι πρέπει πάλι σπερμοδιάγραμμα.

Κατέληξα στο συμπέρασμα μήπως έκανε λάθος η euromedica

και αντί το e-coli μου έγραψε Gardnerella vaginaliς γιατί όταν περίμενα τα αποτελέσματα με πέρνουν τηλ και μου λένε θα καθιστερίσουμε μια μέρα γιατί δεν έχουμε αντιδραστήρια. όταν τα πήρα το μικρόβιο δεν το είχαν πάνω στο χαρτί απλά το είδα σπίτι και μου είπαν με το ζόρι τηλεφωνικός το αποτέλεσμα. τι να πώ.

θα επισκεφτώ έναν γιατρό αύριο και θα δω....

πολύ μπέρδεμα πάντος χωρίς λόγο. είναι περίεργο δυο διαφορετικά μικρόβια σε δύο άτομα. :oops:

ευχαριστώ. νόμιζα ότι πρέπει πάλι σπερμοδιάγραμμα.

Κατέληξα στο συμπέρασμα μήπως έκανε λάθος η euromedica

και αντί το e-coli μου έγραψε Gardnerella vaginaliς γιατί όταν περίμενα τα αποτελέσματα με πέρνουν τηλ και μου λένε θα καθιστερίσουμε μια μέρα γιατί δεν έχουμε αντιδραστήρια. όταν τα πήρα το μικρόβιο δεν το είχαν πάνω στο χαρτί απλά το είδα σπίτι και μου είπαν με το ζόρι τηλεφωνικός το αποτέλεσμα. τι να πώ.

θα επισκεφτώ έναν γιατρό αύριο και θα δω....

πολύ μπέρδεμα πάντος χωρίς λόγο. είναι περίεργο δυο διαφορετικά μικρόβια σε δύο άτομα. :oops:

θα σου συνεστηνα να πας σε κανα ιδιωτη μικροβιολογο, ειναι πιο αμεση η επαφη, και για σπερμοδιαγραμμα αν ξαναχρειαστειτε θα σου ελεγα να πηγαινατε σε ειδικο κεντρο για εξετασεις σπερματος, γιατι σε διαγνωστικα, κλινικες κι οπου αλλου μην εισαι σιγουρη οτι παντα ελεγχεται το σπερμα τις ωρες που απαιτειται, δυστυχως συμβαινει...! δεν ειναι απιθανο να εχετε διαφορετικο μικροβιο, γιατι ειναι στο σπερμα κι οχι στην ουρηθρα...

και κατι αλλο...αν θυμασαι το ουρα ή τα κολπικα υγρά μυριζαν ψαρίλα?...ειναι χαρακτηριστικη μυρωδια της Gardnerella V.!

Διαφημίσεις

θα σου συνεστηνα να πας σε κανα ιδιωτη μικροβιολογο, ειναι πιο αμεση η επαφη, και για σπερμοδιαγραμμα αν ξαναχρειαστειτε θα σου ελεγα να πηγαινατε σε ειδικο κεντρο για εξετασεις σπερματος, γιατι σε διαγνωστικα, κλινικες κι οπου αλλου μην εισαι σιγουρη οτι παντα ελεγχεται το σπερμα τις ωρες που απαιτειται, δυστυχως συμβαινει...! δεν ειναι απιθανο να εχετε διαφορετικο μικροβιο, γιατι ειναι στο σπερμα κι οχι στην ουρηθρα...

και κατι αλλο...αν θυμασαι το ουρα ή τα κολπικα υγρά μυριζαν ψαρίλα?...ειναι χαρακτηριστικη μυρωδια της Gardnerella V.!

τώρα εγώ την έκανα στο ιασώ. και ο άντρας μου την κάνει στο λυμπερόπουλο αλλά είναι τσούζει πολύ.:-P

τώρα εγώ την έκανα στο ιασώ. και ο άντρας μου την κάνει στο λυμπερόπουλο αλλά είναι τσούζει πολύ.:-P

Για τα εργαστηρια του ιασω δε γνωριζω κατι συγκεκριμενο αλλα ο λυμπεροπουλος ειναι απο τους καλους!

πήγα στο γυναικολόγο του ίκα ( γιατί δεν έχω βρει κανέναν που να εμπιστεύομαι)

κι μου έδωσε θεραπεία για 7 μέρες αντιβίωση και κολπικό υπόθετο.

είπε οτί κολήσα από το σύζηγο μου και είπε να το πούμε στο ουρολόγο μας. έλα ομώς πως ο ουρολόγο μας λείπει στο εξωτερικό.οκ να παριμένω να γυρίσει αλλά.....

κανέναν ουρόλογο καλό?!

Niki μην τρελαινεσαι, κι ο ουρολογος σας λογικα το ιδιο θα σας ελεγε...παρε την αγωγη που σου εδωσε (που ακουγεται πολυ λογικη!) ο γυναικολογος του ικα. σου ειπε μετα απο 2-3 μερες μετα την αντιβιωση να κανεις καμια επαναληπτικη καλλιεργεια ή αν εχεις ακομα συμπτωματα τότε να την κανεις?

κοριτσια καλησπερα ειμαι καινουρια στο φορουμ.καναμε σπερμοδιαγραμμα αριθμοσ 10,000,000 ο ογκοσ ηταν 6,2 μλ

ph 9

π=7-8'

ε=0-2

στην κινιτικοτητα ταχεια εχει - (παυλες)την πρωτη την δευτερη και την 4 ωρα

στην καλη και τις αντιστοιχες ωρες 5

στα επιτοπια τις αντιστοιχες ωρεσ 10 10 5

στα ακινητα τισ αντιστοιχες ωρες 85 85 95

ανωμαλιεσ κεφαλης 30% αυχενος 8% ουρας 6%

μπορει να μου εξηγησετε βρε κοριτσια τι ειναι ολα αυτα????????

Διαφημίσεις

Niki μην τρελαινεσαι, κι ο ουρολογος σας λογικα το ιδιο θα σας ελεγε...παρε την αγωγη που σου εδωσε (που ακουγεται πολυ λογικη!) ο γυναικολογος του ικα. σου ειπε μετα απο 2-3 μερες μετα την αντιβιωση να κανεις καμια επαναληπτικη καλλιεργεια ή αν εχεις ακομα συμπτωματα τότε να την κανεις?

Μου είπε να πάω ξανά μόλις τελειώσει η αντιβιώση. ε, λογικό θα μου πεί να κάνω καλλιέργια πάλι.Ευτυχώς δεν έχω κανένα σύμπτωμα.

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα..πριν 2 μήνες σχεδόν έκανα κολπική καλλιέργεια και βρέθηκε e. coli... από το αντιβιόγραμμα πήρα κατόπιν συνομιλίας με το γιατρό augmentin 1000 στην οποία ήταν ευαίσθητο το μικρόβιο για 12 μέρες (2 κουτιά, πρωί-βράδυ) και μετά επειδή ένιωθα κάτι ενοχλήσεις κυρίως φαγούρα πήρα κι ένα κουτί ciproxin 500 για 5 μέρες πρωί-βράδυ.... υπάρχει πιθανότητα να ζει ακόμη??? οο ενοχλήσεις που έχω είναι πραγματικές ή στο κεφάλι μου??? ο γιατρός υποστηρίζει ένθερμα πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχω κάτι...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...