Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μη σχηματισμένα κακά εδώ και ένα μήνα

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Αρχές του μήνα η μικρή (18 μηνών) είχε ένα κρυωματάκι και έκανε 2 ημέρες πυρετό...Από εκεί και μέχρι σήμερα τα κακά της δεν είναι σχηματισμένα, δεν τα λες διάρροια σε καμιά περίπτωση , αλλά δεν είναι νορμαλ.

Εκτός αυτού όλα είναι κανονικά, όρεξη, διάθεση κλπ....

Κάναμε καλλιέργεια κοπράνων η οποία δεν έδειξε τίποτα. Επίσης αλλάξαμε γάλα (από S26 Gold -> S26 χωρίς γλουτένη). Είναι η 4η ημέρα που το πίνει και δεν έχει αλλάξει τίποτα..

Περιμένω να μιλήσω με τον γιατρό αργότερα , αλλά ήθελα να ρωτήσω αν σε κάποιον θυμίζει κάτι αυτό.

Ηλίας

3260gr @ 20/4/2011 - female angel named...

Διαφημίσεις

ειχε περασει ο μεγαλος μου θυμαμαι μια αναλογη φαση για κανα 25ημερο. Ενας παιδιατρος μου ειχε πει οτι μπορει να το παθαινει λογω δοντιων (τραπεζιτες) και ενας αλλος οτι μετα απο ιωση και διαροια ισως παρει και μηνα να επανελθει....

Αφου εκανες και εξετασεις ομως νομιζω δεν πρεπει να ανησυχεις...

εχω να σου πω πολλα για αυτο το θεμα μα παρα πολλα

αλλα καποια αλλη στιγμη πνιγομαι τωρα

η ουσια ειναι οτι ο γιος μου μεγαλωνει τελεια αλλα εχει ευερεθιστο εντερο και δυσανεξια στη λακτοζη

δεν τρωει γαλακτοκομικα περαν τυριων και γαλατος ολυμπος χωρις λακτοζη, φρεσκο

τα πολλα λαχανικα και τα οσπρια του κανουν τα κακα νια νια

αμα κρυωσει στην κοιλια ψιλοαργει να στρωσει και του δινω ουλτρα λεβουρ που τον βοηθαει εξαιρετικα

εχει κανει εξετασεις ειναι θηριο απλα το εντερακι του ειναι γρηγορο να πω ευαισθητο,,,εμεις δεν ξερουμε τι παει να πει δυσκοιλια

ξερω απο συγγενικο προσωπο κολλητο του μητσοτακη οτι ηταν ετσι απο μωρο,,,μεχρι και αμερικη εχει παει να το ψαξει,,,δεν εχει απολυτως τιποτα απ οτι φαινεται

Τι εννοείς μη σχηματισμενα. Είναι πολύ νερουλα; γιατί ο δικός μου είναι 27 μηνών κ τα κακά του μονο οταν κάποιες φορές είναι δυσκοιλιος είναι σαν ενηλικου. Τις άλλες φορές είναι κρέμα.ρωτησα την παιδίατρο κ μου πε είναι φυσιολογικό.

@nanana: τι να σου πω τώρα, κοίτα δεν είναι νερουλά. Οταν ήταν κανονικά είναι ομοιόμορφα αλλά "δεμένα" σαν ζύμη ασ πούμε..τώρα είναι σαν αραιωμένος πουρές, όχι όμως νερό...

@jackrussel: Ευχαριστώ για τα hint, θα τα έχω υπόψιν μου...

@Λαιδα: Ελπίζω να είμαστε σε αυτήν την περίπτωση :wink:

Ηλίας

Διαφημίσεις

Να προσεχετε και πως μυριζουν. Του μικρου μου τα κακα ετσι ηταν απο 3 μηνων που επαθε ουρολοιμωξη και πηρε αντιβιωση και ξεκινησαν τα ντραβαλα. Πρασινες κενωσεις, διαρροιες, εκοψα τα γαλακτοκομικα και εφυγε η πρασιναδα αλλα τα κακα εμεναν ασχηματιστα. Αλλοτε σαν λασπη, σε χρωμα τσιρλι η καφε και βρωμουσαν απιστευτη ξυνιλα. Και οι παιδιατροι δεν εδιναν καμμια σημασια, δεν το εβρισκαν περιεργο.

Χρειαστηκε να ασχοληθω εγω και να το ψαξω για να διαπιστωσω οτι δεν ηταν καθολου φυσιολογικο. Ειχε προβλημα το εντερο. Κοψαμε δημητριακα, αμυλο και ζαχαρη και η μποχα σταματησε αλλα τα κακα εξακολουθουσαν να βγαινουν το ιδιο χαλια. Ξεκινησαμε την διατροφη gaps για τα καλα και ειχε διαστηματα που εβγαζε και πιο σφιχτα κακα αλλα δεν ηταν μονιμα τα αποτελεσματα. Τωρα που κανουμε εδω και μηνα την θεραπευτικη ιντρο της gaps (που θεραπευει το εντερο) ειχαμε θεαματικα αποτελεσματα. Τα κακα μυριζουν φυσιολογικα και βγαινουν οπως πρεπει.

Εχουν σημασια οι κενωσεις των παιδιων και θελουν προσοχη. Κοιταμε αν επιμενουν αυτες οι φασεις και οταν συμβαινουν δινουμε στα παιδια προβιοτικα, καψουλες ειτε τροφες που περιεχουν προβιοτικα για να φτιαξουμε την χλωριδα του εντερου. Τουρσια, κεφιρ, γιαουρτι χειροποιητο κλπ. Επισης δινουμε στο παιδι να πινει ζωμους απο κρεας και κοκκαλα που δρουν θερπαευτικα στο εντερακι του.

Ολη η υγεια ξεκιναει απο το εντερο. Οταν αρρωσταινουμε υπαρχει περιπτωση να εχει χαλασει η ισορροπια της χλωριδας στο εντερο με αποτελελσμα τα παθογονα να αυξανονται και να μην επιτρεπουν στο εντερο να λειτουργησει σωστα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Τα κακα μυριζουν φυσιολογικα και βγαινουν οπως πρεπει.

πως ειναι αυτο το "πρεπει??" μπορεις να το περιγραψεις πιο λεπτομερως??

πχ του γιου μου,32 μηνων αλλοτε ειναι σφιχτα σαν των ενηλικων και αλλοτε κρεμωδεις...εχω εικονα καθοτι ειμαστε ακομα με πανες...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Aπό ότι είδα το gaps δεν είναι κάτι σοβαρό, όμως καμιά εξέταση δεν δείχνει τίποτα για να σε κάνει να ψαχτείς προς τα εκεί; Εννοώ μπορεί να διακιολογείται από την εικόνα της μικρής μου;

Διαβάζοντας λίγο παραπάνω βλέπω ότι πρέπει το σύνδρομο να υποστηρίζεται και από αλλαγή στην συμπεριφορά του σε αρκετά σημεία..Δεν είναι έτσι;

Ηλίας

Καπου υπαρχει ενας πινακας που δειχνει πως πρεπει να ειναι τα κακα, αν τον βρω θα βαλω λινκ.

Βασικα μπορει και να ειναι σοβαρο το gaps, ειναι πολυπλοκο και καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Μπορει να επηρρεασει συμπεριφορα μπορει και οχι. Αναλογως και τι τρωει το παιδι.

Εσας τωρα που σας παρουσιαστηκε ξαφνικα μετα απο ιωση θα προτεινα να βαλεις προβιοτικα στο παιδι και σε καψουλες αλλα να τα καθιερωσεις και ως τροφες και να δεις πως θα παει. αΠΕΦΥΓΕ ΕΠΙΣΗς για ενα διαστημα ΤΡΟΦΕς ΠΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ, ΟΠΩς ΖΑΧΑΡΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ και αμυλα. Και δες πως θα επηρρεαστουν οι κενωσεις του. Θελει παρατηρηση.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Eμενα η μικρη μου τωρα που ειναι τριων αρχισε να εχει κενωσεις σχηματισμενες. Μεχρι τωρα ηταν σαν ζυμη καποιες λιγες φορες σχηματισμενα κυριως οταν ηταν δυσκοιλια και εβγαιναν σαν της κατσικας. Ποτε δεν με ανησυχησε αλλα βεβαια εμεις θηλαζαμε μεχρι τα 2,5.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

@vera: biogea μας είπε ο γιατρός να παίρνει 5 σταγόνες πριν το μεσημεριανό κάθε μέρα και επίσης όχι λακτόζη (αλλάξαμε γάλα και κρέμες). Για δημητρικά δεν είπε τίποτα, ζάχαρη δεν τρώει έτσι και αλλιώς, ψωμάκι όμως και χυλοπιτίτσες τρελένεται :)...

Βρήκα αυτό το Link με φωτό (μην τις δείτε αν τρώτε έτσι;) : http://www.babycenter.com/baby-poop-photos

Ηλίας

Και η δυσκοιλιοτητα μας ανησυχει και σχετιζεται επισης με gaps. Eνιοτε θεωρειται χειροτερη καθοτι οταν μενουν τα κακα καιρο στο εντερο δηλητηριαζεται ο οργανισμος.

Καλησπέρα,

Αρχές του μήνα η μικρή (18 μηνών) είχε ένα κρυωματάκι και έκανε 2 ημέρες πυρετό...Από εκεί και μέχρι σήμερα τα κακά της δεν είναι σχηματισμένα, δεν τα λες διάρροια σε καμιά περίπτωση , αλλά δεν είναι νορμαλ.

Εκτός αυτού όλα είναι κανονικά, όρεξη, διάθεση κλπ....

Κάναμε καλλιέργεια κοπράνων η οποία δεν έδειξε τίποτα. Επίσης αλλάξαμε γάλα (από S26 Gold -> S26 χωρίς γλουτένη). Είναι η 4η ημέρα που το πίνει και δεν έχει αλλάξει τίποτα..

Περιμένω να μιλήσω με τον γιατρό αργότερα , αλλά ήθελα να ρωτήσω αν σε κάποιον θυμίζει κάτι αυτό.

Χωρίς γλουτένη;;Χωρίς λακτόζη εννοείς;

Κάνει πολλές φορές την μέρα ή μόνο μία;Ο γιατρός ανησυχεί ή αδιάφορο του είναι;νομίζω πως αυτά τα περίεργα τα κάνουμε όλοι μέχρι να συνέρθουμε.Αν δεν την πολυφορτώνατε φυτικές ίνες και φρούτα,λαχανικά κ.λ.π. θα βοήθαγε;Λίγο σκέτο κοτόπουλο με καμιά πατάτα ξερω γω.

NVVvp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...