Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 14-15 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Recommended Posts

Γεια σας, κορίτσια!Μόλις έκλεισα τη 14η εβδομαδα και αύριο μπαίνω στη 15η.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής : 1) Για τις εβδομάδες, που διανύω, είναι φυσιολογικό που δεν βλέπω να έχω κάνει κοιλίτσα εγκυμοσύνης;Μπερδεύομαι λίγο, γιατί έχω πάρει περίπου 4 κιλά από τότε που έμεινα έγκυος, αλλά νομίζω ότι είναι πάχος και φούσκωμα, δε βλέπω να έχω κάνει κοιλίτσα στρογγυλή εγκυμοσύνης. Έχω δει άλλες κοπέλες, που σε αυτές τις εβδομάδες έχουν κανονική κοιλιά εγκυμοσύνης. Είναι φυσιολογικό αυτό που μου συμβαίνει ή να αρχίσω να ανησυχώ;Από πότε να περιμένω να δω κοιλίτσα;:oops:

2) Μπορεί κάποια κοπέλα να περιγράψει πώς μπορώ να ενεργοποιήσω στα μηνύματά μου το ticker που μετρά αντίστροφα για τον τοκετό;;;;:?::shock:

Ευχαριστώ πολύ!

Με το καλό τα μωράκια μας!!

su52p2.png

Διαφημίσεις

Καλωσήρθες, καταρχάς να σου πω πως το ότι έμεινες έγγυος δεν δικαιολογεί το να βάζεις κιλά.

Στην αρχή οι ανάγκες του εμβρύου σε θρεπτικά συστατικά είναι ελάχιστες, είναι μια κουκκίδα όλο κιόλο σε μέγεθος. Οπότε μην τρώς παραπάνω, αλλά φάε κάνοντας καλύτερες επιλογές τροφής, πιο υγιεινά.

Επίσης με τα κιλά θα φανεί και δύσκολα η κοιλιά, ειδικά αν το βάρος που βάζεις το βάζεις στην κοιλιά.

Πάντως είναι θέμα σωματότυπου το αν θα φανεί από νωρίς η κύηση ή όχι, επίσης το φαίνεσθαι να μησε νοιάζει όταν όλα πηγαίνουν καλά μέσα.

Εμεινα έγγυος πολύ παχυά, κι όμως εξαρχής είχα κοιλιά. Αλλά όχι από το μωρό, από τα φουσκώματα, κι ας μην είχα πάρει κιλά.

Στην αυχενική ναι είχα κοιλιάααααα :lol: φορούσα όμως και κολλητά ρούχα στην περιοχή της κοιλιάς και κολλητά ρούχα γενικότερα, αλλιώς θα έμοιαζα με τσουβάλι :cool:. Ετσι διαγραφόταν η κοιλίτσα!

α όσο για το τικερ πατα πανω στο δικό μου και φτιάξε, ή αν θες μισό να σου βρώ ένα τέλειο σαιτ που δείχνει και το μωρό!

Τελικά έχει άπειρα, αν θες γράψε στο google pregnancy ticker ή δες εδώ στο φόρουμ στο αντίστοιχο θέμα για τα τικερ!

Καλή συνέχεια στην κύηση σου!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Γεια σου και απο εμένα:D

Λοιπόν, όσο αφορά την κοιλίτσα σου,στην εβδομάδα που είσαι είναι λογικό που δε φαίνεται ακόμη,διότι η μήτρα σου είναι ένα με δύο δάχτυλα κάτω απο τον ομφαλό σου για να το καταλάβεις πάνω κάτω πως ειναι!θα αρχίσει να φαίνεται όταν θα είσαι στην 20η με 24η εβδομάδα όταν πια η μήτα σου θα βρίσκεται στο επίπεδο του ομφαλού σου και δυο δάχτυλα πιο πάνω απο αυτό!αλλό απ' όσα είπε και η φίλη μας πιο κάτω για τα κιλά έχει δίκαιο,δίοτι αν τα βάζεις και στην κοιλίτσα σου δε θα φαίνεται η διαφόρα!επίσης, τα κιλά της εγκυμοσύνης που είναι πάνω κάτω 12κιλά συνολικά που πρέπει να πάρεις μέχρι το τέλος της κύησης,καλό θα ήταν να τα πάρεις σταδιακά και όχι απότομα(δηλαδή τα 4κιλά να τα πάρεις το πρώτο τρίμηνο της κύησης,τα άλλα 4 κιλά στο δεύτερο τρίμηνο και τα αλλα 4κιλά στο τελευταίο τρίμηνο)!!!καλή συνέχεια με την εγκυμοσύνη σου!!!!:lol:

Δεν υπάρχει ασχήμια στην εγκυμοσύνη διότι, δεν υπάρχει ασχήμια στη μητρότητα.!

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις!infant ήσουν πολυ κατατοπιστική και ευτυχώς έχω ηρεμήσει τώρα που μου είπες ότι φαίνεται στην 20-24 εβδομάδα και ότι είναι φυσιολογική η κατάστασή μου. Σίγουρα εξαρτάται από το σωματότυπο βέβαια, αλλά μου έδωσες μία κατεύθυνση. Όσο για τα κιλά προσπαθώ να μην πάρω, αλλά έχω λιγούρες κάποιες φορές, τις οποίες δεν μπορώ να καταπολεμήσω, σε συνδυασμό με το ότι δεν κινούμαι μας κάνει το αποτέλεσμα των 4 κιλών. Είμαι όμως ψιλή και δε μου φαίνεται τόσο...

Dimmi το tickeraki δεν το έχω καταφέρει ακόμη να το βάλω... πάτησα πάνω στο δικό σου έκανα τη διαδικασία (διάλεξα αυτά που ήθελα κλπ) έβαλα το email μου μου ήρθε επιβεβαίωση και μετά έχω το πρόβλημα δεν ξέρω τι να κάνω. Κάνω copy paste τον κωδικό και μου βγάζει μόνο νούμερα στο site του parents στα μηνύματα. Μπορείς να μου πεις από το σημείο αυτο και μετά τι κάνω;

Ευχαριστώ και πάλι;)

su52p2.png

Καλησπέρα σε όλες! Εμενα η κοιλιτσα μου αρχισε να φαινεται στισ 22 εβδομαδες και μετα!! Κανεις δεν καταλαβαινε οτι ειμαι εγκυος! Οταν μπηκα στον 7ο μηνα δεν κρυβοταν πια! Οποτε μη σε ανησυχει καθολου!!

V83Dp2.png

Διαφημίσεις

Για δες στο αντίστοιχο θέμα με τα τίκερ, εδώ είμααστε εκτός θέματος, αν δε βγάλεις άκρη εκεί πες να στα γράψω εκεί 1-1 τα βήματα, μωρού επιτρέποντος!

Μην αγχώνεσαι με την κοιλιά, άλλες πχ ανοίγουν στη λεκάνη άλλες στην κοιλιά. Εγώ είχα γίνει μια κινούμενη κοιλιά! Στη λεκάνη φορούσα τα ίδια παντελόνια σε όλη την κύηση και της εγγυμοσύνης μου έπεφταν, γιατί ήταν φαρδυά μου στη μέση!

Πήγα να γεννήσω με παντελόνι που φορούσα πρίν μείνω έγγυος, στην περιοχή της κοιλιά το είχα κόψει και είχε μείνει το ελαστικό κομμάτι.

τί να έκανα μόνο αυτό με βόλευε και οι φόρμες μου. Σου λέω σε εμπορικό κέντρο και να σηκώνω σα χαζό το παντελόνι εγγυμοσύνης! Και η κοιλιά τούρλα χαχαχχαχα Κι αποκάτω φαρδύ χάλι!

Είχα πάρει 4-5 όλα το ίδιο χάλι εκτός από 1, που πραγματικά με βόλεψε πολύ, κολλητό στυλ.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

καλησπερα κι απο μενα!!κι εγω ειμαι 14w 2d, κι ακομα δεν εχω κοιλια..απ'οτι θυμαμαι απτην πρωτη μου εγκυμοσυνη, που ετσι πιστευω θα ειναι κι η δευτερη.., η κοιλια μου ειχε αρχισει να φαινεται στον 6ο μηνα,λιγο βεβαια, γενικα δεν εκανα μεγαλη κοιλια, ειχα παρει 9 κιλα συνολικα και ειχα ξεκινησει κανονικη προς λεπτη,και γυμνασμενη. Τωρα ξεκινησα πιο λεπτη, 4 κιλα λιγοτερο απτην πρωτη,κι επισης γυμνασμενη..οποτε ελπιζω παλι να μην κανω μεγαλη κοιλια..

παντως εχει να κανει με το σωματοτυπο της καθε κοπελας ,τη διατροφη της και τη φυσικη της κατασταση..καλη εγκυμοσυνη σε ολες!!:P

4yPSp3.png?xZSDydLB

pUivp3.png?TlWRLC6L

• 1 χρόνο μετά...

"...επίσης, τα κιλά της εγκυμοσύνης που είναι πάνω κάτω 12κιλά συνολικά που πρέπει να πάρεις μέχρι το τέλος της κύησης,καλό θα ήταν να τα πάρεις σταδιακά και όχι απότομα(δηλαδή τα 4κιλά να τα πάρεις το πρώτο τρίμηνο της κύησης,τα άλλα 4 κιλά στο δεύτερο τρίμηνο και τα αλλα 4κιλά στο τελευταίο τρίμηνο)!!!καλή συνέχεια με την εγκυμοσύνη σου!!!!:lol:"

Συμφωνώ ότι πρέπει να παίρνεις σταδιακά τα κιλά αλλά δεν μοιράζονται έτσι, τα περισσότερα θα πρέπει να τα πάρεις τους τελευταίους μήνες που μεγαλώνει και το παιδί. Μέχρι τον πέμπτο μήνα το έμβρυο σχηματίζει όργανα κυρίως, δεν μεγαλώνει πολύ σε μέγεθος.

0pA7p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...