Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αχίλλειος τένοντας


Recommended Posts

αυτή την εβδομάδα επισκευτήκαμε παιδοορθοπεδικο και δίέγνωσε βράχυνση αχιλείου τένοντα στο δεξί πόδι. Συνέστησε φυσιοθεραπείες και άφησε να εννοηθεί το ενδεχόμενο μελλοντικού χειρουργείου. Ο μικρός το δεξί πόδι όταν τρέχει το πατάει μόνο στις μύτες

έχετε ανάλογη περίπτωση;

wWPdp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα!μιας γνωστής μου το κοριτσάκι είχε αχιλείου τένοντα και περπατούσε στις μύτες και με τα δυο πόδια όμως!η μικρή το είχε αρχίσει στην αρχή ως παιχνίδι γιατί ήθελε να κάνει την μπαλαρίνα, η μητέρα της όμως δεν το πρόσεξε ότι το έκανε,μέχρι που η μικρή αρχισε να περνατάει με τις μύτες συνέχεια!!αρχίσανε φυσικοθεραπείες αλλα δε ξέρω αν κατέληξαν σε χειρουργείο!νομίζω πως πρέπει να αντιμετωπισθεί όσο ειναι μικρός!εύχομαι όλα να πάνε καλά!

Δεν υπάρχει ασχήμια στην εγκυμοσύνη διότι, δεν υπάρχει ασχήμια στη μητρότητα.!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα τέτοιο πράγμα.....

 

Το κατάλαβαν (μάλιστα ο παππούς μου πρώτος) όταν άρχισα να περπατάω. Το αριστερό πόδι μόνο στη μύτη. ΌΤαν μου λέγανε πάτα το κανονικά, το έκανα, αλλά μάλλον γιατί δεν με βόλευε το πατούσα ξανά στη μύτη.

Στην πόλη μου οι γιατροί λέγανε για εγχείρηση και μάλιστα όχι στον αχίλλειο αλλά και στη λεκάνη!!!!

Άρον άρον με πήγαν σε έναν ορθοπεδικό στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα μεγάλο "κεφάλι" που τότε ήταν μεγάλος σε ηλικία, άρα δεν νομίζω ότι εργάζεται ακόμα. Αυτό με έβαλε να περπατήσω πάνω σε ένα τραπέζι και είπε στους (φυσιολογικά και λογικά) πανικόβλητους γονείς μου, ότι είμαι μια χαρά. Δεν χρειαζόταν εγχείρηση στον αχίλλειο και φυσικά ούτε στη λεκάνη.

Έδειξε στη μαμά μου κάποιες ασκήσεις να μου κάνει στο πόδι (σαν φυσικοθεραπεία, μιας και τότε δεν υπήρχαν φυσικοθεραπευτές), μου έβαζαν ένα νάρθηκα στο πόδι όταν κοιμόμουν που το κρατούσε σαν τσαρούχι για να τεντώνεται ο τένοντας και μου φορούσαν ορθοπεδικά παπούτσια, πολύ σκληρά για να μην μπορώ να πατάω στη μύτη.

Προφανώς έχει σχέση και η ηλικία. Εγώ ήμουν περίπου 1 έτους όταν έγιναν αυτά. Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι έγιναν και 30+ χρόνια πίσω...από τότε πολλά έχουν αλλάξει.....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...