Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΜΟΥ

melina_m

Recommended Posts

θα ηθελα να ρωτήσω αν ξέρετε κανενα σύμβολο γάμου, στην περιοχή της Πρέβεζας.

και επίσης ο σύμβουλος γάμου γενικά φέρνει αποτέλεσμα στην σχέση??

αν θελετε μπορείται να μου στειλετε στοιχεία σε πμ.

σας ευχαριστώ παρα πολύ.

Διαφημίσεις

Αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία από σύμβουλο γάμου, από ότι έχω ακόυσει τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά, ακόμα κι αν κάποιες φορές ο ένας από τους 2 συντρόφους δεν είναι και πολύ δεκτικός ή πάει σχεδόν αναγκαστικά σε κάποια συνεδρία.

Κατά τη γνώμη μου, αν τα ζευγάρια που είχαν προβλήματα απευθυνόταν σε συμβούλους γάμων, τα ποσοστά των διαζυγίων δεν θα είχαν αυξηθεί τόσο δραματικά.

Ελπίζω να βρείς κάποιον και να βοηθηθείτε και οι δύο.

Σου προτείνω δύο βιβλία που έχω διαβάσει και πραγματικά με βοηθησαν πολύ, μια που είναι γραμμένα από ψυχολόγους-συμβούλους γάμων, με την πολύχρονη εμπειρία τους από συνεδρίες με ζευγάρια.

1)Πώς να κάνεις τον γάμο σου να πετύχει (Δρ. Ρόμπιν Σμιθ) (κορυφαίο για συμβουλές περί γάμου. Η συγκεκριμένη ψυχολόγος σύμβουλων έχει συμμετάσχει και ως σύμβουλος στην εκπομπή της Όπρα)

2) Θαύματα επικοινωνίας για ζευγάρια του Jonathan Robinson. Επίσης κορυφαίος στο είδος του!!!

Ανεξάρτητα, από το αν πάς ή όχι τελικά σε σύμβουλο, από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι τα βιβλία αυτά είναι γραμμένο με πολύ όμορφο τρόπο και σε βοηθούνε και στο να δεις΄το πρόβλημα από άλλη οπτική γωνία, αλλά και σου προσφέρουν λύσεις!

Εύχομαι ότι καλύτερο! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Η καλύτερη για μένα λύση είναι να διαβάσεις τα βιβλία της Μάτας. Το ότι κάποιος δηλώνει σύμβουλος γάμου, δεν σημαίνει πως είναι καλός στην δουλειά του ή ότι θα σε βοηθήσει ουσιαστικά, ειδικά άμα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα (π.χ. ξυλοδαρμοί, χαρτοπαιξία, αλκοολισμός).

Grow up and get a life!

κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ ,

τα βιβλία της Μάτας θα τα διαβάσω σίγουρα.

εχουν γίνει διάσημα τα βιβλία!!!!!!!

Τον σύμβουλο τον θέλει μια φίλη μου ,(θα της κανω δώρο και τα βιβλία)

Αλλα και σε μένα σίγουρα θα μου είναι χρήσιμα .

Επειδή πρεβεζα ειναι δεν υπαρχουν σύμβουλοι γαμου .

Μηπως ξέρεται κανέναν στην εδώ στην Αθήνα????

melina, εύχομαι το καλύτερο για τη φίλη σου!!!

Τα βιβλία είναι όντως υπέροχα, κι αυτό που τα κάνει αξιόλογα είναι ότι έχουν γραφτεί από ανθρώπους με εμπειρία βγαλμένη από τα περιστατικά που έχουν συναντησει και τις λύσεις που έδωσαν, σώζοντας γάμους. Γιατί αν ήταν μόνο θεωρία, νομίζω δεν θα ήταν το ίδιο αποδοτικά!!!!!

Καλό είναι βέβαια, αν υπάρχει και το περιθώριο, να επισκεφτεί και κάποιον σύμβουλο. Νομίζω πως όποια προσπάθεια κι αν κάνει κάποιος για να σώσει τον γάμο του, μόνο σε καλό του βγαίνει!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Καλαρρύτη Γιώργο.Ειναι top!

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1961. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Έκανε βασικές σπουδές Ψυχολογίας στο North College της Θεσσαλονίκης (1980–84) και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις συνέχισε σπουδές Κλινικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Sheffield στην Αγγλία από τον Φεβρουάριο του 1986 έως τον Σεπτέμβριο του 1989 οπότε και πήρε το Master Ιατρικής Επιστήμης (MMedSci). Από το 1989 έως το 1993 ειδικεύτηκε στην Συστημική Ψυχοθεραπεία και τη Θεραπεία Οικογένειας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Από το 1998 είναι εκπαιδευτής και κλινικός επόπτης στο 4ετές πρόγραμμα ειδίκευσης στην Συστημική Ψυχοθεραπεία του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και από το 2006 είναι υπεύθυνος του συγκεκριμένου προγράμματος. Για πάνω από δώδεκα χρόνια ασχολείται επίσης με την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας, στελεχών θεραπείας και πρόληψης της ουσιοεξάρτησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι πιστοποιημένος Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής Ομάδας (CGP), Θεραπευτής Οικογένειας (CFT) και Σύμβουλος Τοξικοεξαρτήσεων (CAC). Είναι ιδρυτικό μέλος του Board of Directors του Certification Board for Addiction Counselors of Greece, Cyprus, Malta and Bulgaria (ICRC/AODA), μέλος του European Family Therapy Association (EFTA), του International Family Therapy Association (IFTA), του Association for Family Therapy and Systemic Practice in the U.K. (AFT), του American Group Psychotherapy Association (AGPA) (clinical member), του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ), του Society for the Study of Addiction to Alcohol and other Drugs (SSA) (UK) και του Ελληνικού Τμήματος του Σωματείου Ευρωπαίων Επαγγελματιών – Λειτουργών για την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης ΙTACA.

κοριτσια σας ευχαριστώ πολύ !!!!

Αθηνά μπορείς να μου στείλεις το τηλέφωνο για να ερθουμε σε εποικοινωνία μαζί του???

Μήπως ξέρεις και την χρέωση ???

αν θες μπορείς να μου τα στείλεις σε πμ.

και παλι σας ευχαριστώ.

Υ.Γ. θα διαβάσω και τα βιβλία και θα ανοίξω ΝΕΟ θέμα συζήτησεων

με θέμα : τα βιβλία της Μάτας και πως βοήθησαν!!!!!! :lol::lol:

και παλι σας ευχαριστώ.

Υ.Γ. θα διαβάσω και τα βιβλία και θα ανοίξω ΝΕΟ θέμα συζήτησεων

με θέμα : τα βιβλία της Μάτας και πως βοήθησαν!!!!!! :lol::lol:

:lol::lol: Χμμ δεν είναι άσχημη ιδέα!!! :wink: Εμένα πάντως με βοήθησαν περισσότερο από όσο θα περίμενα!!!Και πολλές φίλες μου, επίσης μου είπαν το ίδιο!!! :wink: Καλό διάβασμα!!! :wink::D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

• 3 weeks later...

Καλησπέρα Μάτα

Μήπως μπορείς να μου πεις στα βιβλία που πρότεινες τον τίτλο στην αγγλική έκδοση γιατί δεν διαβάζω τα μεταφρασμένα. Βρήκα στο amazon όσον αφορά την Robin L. Smith το "Lies at the Altar: the truth about great marriages", είναι το ίδιο;

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Ειρήνη, αυτό είναι από όσο κατάλαβα στο google που έψαξα. Η εικόνα στο εξώφυλλο δεν είναι ίδια αλλά η περιγραφή ταιριάζει με το βιβλίο που διάβασα. Πάντως στην μετάφραση υπάρχει καλή απόδοση.

Καλό διάβασμα! :wink::D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις