Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ζητειται πανευκολη συνταγη γλυκου για πρωταρα

nanana

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Απλοποιημένο Μωσαϊκό ή Σαλάμι

To πιο εύκολο γλυκό ever -αν και λίγο καλοκαιρινό- ένα κουτί μπισκότα Πτι-μπερ σπασμένα σε μικρά κομματάκια, ένα κουτί ζαχαρούχο και κακάο κατά βούληση. Τα ανακατέυεις μαζί σε ένα μπωλ και μετά αδειάζεις το περιεχόμενο σε αλουμινόχαρτο το τυλίγεις σαν μπαστουνάκι και το βάζεις στην κατάψυξη για περίπου 3-4 ώρες. Ξετυλίγεις κι απολαμβάνεις!

δε με νοιαζει να ναι γκλαμουρατο..για οικογενειακη χρηση ειναι :P το μωσαικο τωρα που το λες το χα δοκιμασει παλια αλλα με βουτυρο ηταν η συνταγη. ετσι οπως το γραφεις εσυ δεν το χω δοκιμασει γινεται ωραιο???

Διαφημίσεις

Μ' αυτή είχα ξεκινήσει, κι αυτή κάνω ακόμα, παρότι κλείνω 7 χρόνια γάμου και 11 χρόνια συμβίωσης γενικότερα!

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1108&Itemid=49

it's never too late to start all over again

Μ' αυτή είχα ξεκινήσει, κι αυτή κάνω ακόμα, παρότι κλείνω 7 χρόνια γάμου και 11 χρόνια συμβίωσης γενικότερα!

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1108&Itemid=49

xaxaxax εμ όχι κυρία μου αυτό δε το λες κι εύκολο, έχει και μπεν μαρί! Πριτς!

Αντίθετα το ψευτομωσαικό αποπάνω είναι όντως πανέυκολο! Θα το κάνω σίγουρα, υπολογίζονται κι εύκολα οι θερμίδες του! Ευχαριστώ Ιζακι! :)

nananan είμαι εξίσου άσχετη με σένα (αν θεωρείς το μπεν μαρί εύκολο τότε είμαι ακόμα πιο άσχετη :lol:)

κι έχω να σου προτίνω μια συνταγή για σοκολατένιες μπαλίτσες.

Τις είχα κάνει τα πρώτα Χριστούγεννα που παντρεύτηκα, δυστηχώς τα πήγα στης μαμάς μου, από τότε παίρνω έτοιμα γλυκά :lol: Της μανούλας μου φυσικά της άρεσαν, και στα ανήψια μου, μάλλον όμως σε κανέναν άλλο :lol:

Είναι όμως γελοία πραγματικά, ανακατεύεις ξηρούς καρπούς με βούτυρο και διάφορα άλλα που δε θυμάμαι και το μίγμα το κάνεις μπαλάκια που τα κυλάς σε κακάο! :cool:

Αν σε ενδιαφέρει να το ψάξω! Νομίζω κι εμένα από το greek masa ήταν!

Γενικά έκει έχει και εύκολες συνταγές.

Α και για να μη με λέτε ασχετούρα, κάνω τέλεια φαγητά! Ο,τι επιθυμήσετε! Εϊμαι του αλμυρού!:oops: Και δεν έχω μίξερ!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Ωχ...μου τρέχουν τα σάλια με τη μους. Είμαι πολύ γλυκατζου τα χουμε πλουτίσει τα Ζαχαροπλαστεία. Κάποια είπε για τζικεικ...για ρίχτε το κι αυτό κι αν δεν πετύχει θα παω να τα πετάξω στη Μέρκελ μαζί με τα ποτηράκια χαχα.

xaxaxax εμ όχι κυρία μου αυτό δε το λες κι εύκολο, έχει και μπεν μαρί! Πριτς!

Παιδί μου, ποιο μπεν μαρί, σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μόνα τους γίνονται!!!

Ωχ...μου τρέχουν τα σάλια με τη μους.

Καλή επιτυχία ό,τι κι αν φτιάξεις!

δε με νοιαζει να ναι γκλαμουρατο..για οικογενειακη χρηση ειναι :P το μωσαικο τωρα που το λες το χα δοκιμασει παλια αλλα με βουτυρο ηταν η συνταγη. ετσι οπως το γραφεις εσυ δεν το χω δοκιμασει γινεται ωραιο???

Γίνεται τέλειο! Όσοι το έχουν δοκιμάσει έχουν ξετρελαθεί! Άσε που φτιάχνεται σε 5'. Κάντο κι πες μου εντυπώσεις!:)

Διαφημίσεις

Τώρα που λέτε για τσίζκέικ έχω κι άλλη συνταγή (μη νομίζετε φτιάχνω και κανονικά γλυκά όχι μόνο φτηνές απομιμήσεις ;))

Τρίβεις μπισκότα Digesive και τα ανακατεύεις με λίγο λιωμένο βούτυρο,τα βάζεις σε μπωλάκια, χτυπάς ζάχαρη με τυρί τύπου Φιλαδέλφια κι το απλώνεις από πάνω. Προσθέτεις μαρμελάδα της αρεσκειας σου και τα βάζεις στο ψυγείο.

ΜΙΛΚ ΦΕΙΓ:

1 πακέτο φύλλο μιλκφειγ (στα σουπερ μαρκετ, το πακέτο έχει τρία κομμάτια μέσα)

1 σαντιγι μορφατ

1 ζαχαρούχο

λίγη άχνη

Χτυπάς μορφατ να αφρατέψει και μετά βάζεις και το ζαχαρούχο να γίνουν ένα μείγμα.

Στρώνεις σε ένα μπολ 1 φύλλο μιλκφειγ, από πάνω βάζεις μία καλή στρώση κρέμας, μετά αλλο φύλλο μιλκφειγ και άλλη μία στρώση κρέμας και μέτα το 3 φύλλο το θρυματίζεις και το βάζεις από πάνω. Πασπαλίζεις και με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμο.

(αντι για φύλλα μιλκφειγ μπορείς να βάλλεις και σφολιατίνια).

Τώρα που πήρα φόρα έχω και ψευτομούς αλλά θέλει μίξερ:

Χτυπάς 500γρ κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί (ή παίρνεις έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο), βράζεις 250μλ γάλα και το ρίχνεις πάνω σε 500γρ σταγόνες κουβερτούρας και ανακτεύεις (σε άλλο μπωλ όχι πάνω στη φωτιά γιατί θα κολλήσει). Προσθέτεις τη σαντιγί και ανακτεύεις! Έτοιμη! Αν θέλεις αγοράζεις και σουδάκια από το ζαχαροπλαστείο και κάνεις τη μους προφιτερόλ!:-D

Γίνεται τέλειο! Όσοι το έχουν δοκιμάσει έχουν ξετρελαθεί! Άσε που φτιάχνεται σε 5'. Κάντο κι πες μου εντυπώσεις!:)

Ναι! Αλλα το μωσαικο βγαινει χωρις βουτυρο? Στεκεται?

Εαν ναι, ειναι καλη περιπτωση γιατι θα εχει λιγες σχετικα θερμιδες..

συμφωνώ! Γιατί τα θέλουμε όλα, και εύκολα και διαιτητικά, αμ πως χαχαχα κορίτσια τέλεις ιδέες, δεν είχα ιδέα πως κιγ ω η ανίδεη μπορώ να φτιάξω γλυκό. Καλά του σουπερμαρκετ καλύτερα είναι? :mad::confused:

Θα δω ποιά θα δοκιμάσει η θεματοθέτρια και θα ακολουθήσω!

Skybeam και η σαντυγί πως ? Νομίζεις ξέρω πως τη χτυπάμε? Δεν έχω εξοπλισμό :oops: Και είμαι και ανίδεη στο είπα!

Σήμερα αρχίζει φρουτόκρεμα το μωρό και θα ξεθάψω ένα μπλέντερ!

Διαφημίσεις

Skybeam και η σαντυγί πως ? Νομίζεις ξέρω πως τη χτυπάμε? Δεν έχω εξοπλισμό :oops: Και είμαι και ανίδεη στο είπα!

Σήμερα αρχίζει φρουτόκρεμα το μωρό και θα ξεθάψω ένα μπλέντερ!

Άντε καλέ! Δεν κάνεις τίποτα, μόνο χτυπάς!

Καλή αρχή με τις φρουτόκρεμες, ελπίζω να του αρέσουν του νεαρού!

Ναι γιατί μπαίνοντας στην κατάψυξη σφίγει και μετά δεν τρέχει!

Άντε καλέ! Δεν κάνεις τίποτα, μόνο χτυπάς!

Καλή αρχή με τις φρουτόκρεμες, ελπίζω να του αρέσουν του νεαρού!

πως σαν αυγολέμονο? Σου είπα ασχετούρα :lol: ευχαριστούμε για να δούμε! Ελπίζω τουλάχιστο όσες κρέμες τρώει το μωρό να τις κάνω ωραίες :cool: αν δε το φάει θα του βάλω και λίγη σαντυγί :shock::-D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...