Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

γονείς με 3 αγοράκια...

Recommended Posts

περιμένω το τριτο μας παιδακι και ειναι και αυτο αγορακι.σε οποιον το λεω φρικάρει.ειναι τοσο δυσκολα τελικα;αν αυτο ηταν κοριτσι θα ηταν αλλιως τα πραγματα;πειτε μου οι πεπειραμενοι παρακαλώ!!!!!!!

wCzlp2.png

Διαφημίσεις

περιμένω το τριτο μας παιδακι και ειναι και αυτο αγορακι.σε οποιον το λεω φρικάρει.ειναι τοσο δυσκολα τελικα;αν αυτο ηταν κοριτσι θα ηταν αλλιως τα πραγματα;πειτε μου οι πεπειραμενοι παρακαλώ!!!!!!!

μαλλον φρικαρουν γιατι σκεφτονται πως ολες οι δουλειες και τωρα και αργοτερα θα πεσουν πανω σου

παντως και εγω που εχω τρια κοριτσια στο ακουσμα πως και το τριτο ειναι κοριτσι παλι με δουλευαν

γερο να ειναι πρωτα ο Θεος!!!!!δεν πειραζει....εγω εχω 2 αγορακια κ η αδερφη μου 3.....απο εσενα εξαρταται πως θα τα μεγαλωσεις κ τι νουθεσια θα τους δωσεις.....στο χερι μας ειναι εαν (που λεει ο λογος )μας δωσουν ενα ποτηρι νερο.....αυτο ισχυει κ για τα κοριτσια.......απλα τα αγορακια ειναι λιγο πιο ζωηρα-γεματα ενεργεια......

με το καλο κ ολα καλα να πανε......

Γεια σου ιωαννα...

Οχι, καθολου δυσκολο δεν ειναι..!!

Εγω εχω ενα γιο 15 ετων και γεννησα πριν 2 μηνες διδυμα αγορακια..και εμενα μου λενε συνεχεια, αχ, δε σου ετυχε ενα κοριτσακι, να σε βοηθα και σενα αργοτερα...

Σε πληροφορω οτι ο μεγαλος μου, που παει 1η λυκειου, με βοηθα αφανταστα...Και πριν κανω τα μωρα, αλλα και τωρα..Τα φροντιζει, τα παιρνει αγκαλια οταν κλαινε, βαζει τις πιπιλες και τα ταιζει αμα χρειαστει...Τα εχει κρατησει για να παω σουπεερ μαρκετ και λαικη..Τους φτιαχνει τσαγακι οταν πονα η κοιλιτσα τους..Βλεπει ποσο παιδευομαι τωρα που αρχισα τη δουλεια και με καταλαβαινει...Αυτο βεβαια οφειλεται τοσο στο χαρακτηρα του, οσο και στο τροπο που τον μεγαλωσαμε...

Παρολο που ηταν μεχρι τωρα μοναχοπαιδι, δεν φανηκε να τον ενοχλει που μοιραζεται τον χρονο μας με τα αδερφια του..Ισα ισα που μου λεει ποσο χαρουμενος ειναι που απεκτησε τελικα αδερφια, που τοσο το λαχταρουσε...

Να μεγαλωσεις τα παιδακια σου με ολη σου την αγαπη, που σιγουρα το κανεις, και να μην ακους κανεναν..:P

1DqRp3.png

EFmCp3.png

http://www.mama365.gr/4308/agoria-vs-koritsia-poia-einai-pio-dyskola-sto.html

Αυτό διάβασα τις προάλλες :-)

Εγώ είμαι μαμά ενός μόνο αγοριού, αλλά αν με ρωτούσες τι θα ήθελα για δεύτερο - πέρα από το αυτονόητο, να είναι γερό - δεν θα με πείραζε καθόλου μα καθόλου ακόμη ένα αγόρι :-D Ο λόγος; Ε, αρκεί μια υστερική στην οικογένεια (η αφεντιά μου), δεύτερη πώς να την αντέξω! χαχα :-D

Νομίζω πάντως ότι συμφωνώ με το άρθρο, ότι τα κορίτσια είναι κι αυτά δύσκολα στο μεγάλωμα, αλλά πιο ετεροχρονισμένα, γι' αυτό ίσως έχει επικρατήσει αυτό το στερεότυπο..Και τουλάχιστον αν κρίνω από το φιλικό μας περιβάλλον, τα κοριτσάκια μου φαίνονται πιο δύσκολα, γκρινιάζουν περισσότερο κτλ..

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Διαφημίσεις

τρια αγορια κ γω!ελεγα οτι ηθελα κοριτσι αλλα δεν αλλαζω τους αντρες μου!νομιζω επειδη ηδη γνωριζεις τι κανεις με τα αγορια θα εισαι πιο ηρεμη.ασε που γλυτωνεις εξοδα απο ρουχα κ παιχνιδια.παιζουν μεταξυ τους ακομα κ ας εχουν διαφορα ηλικιας.το κοριτσι ισως να δυσκολευε τα πραγματα.θα πεφτατε κ ολοι πανω της σαν κατι το διαφορετικο.υπομονη!μονο την εφηβεια σκεφτομαι που θα εχω τεσσερις μαντραχαλους να τους κυνηγαω να πλυθουν να αλλαζουν ρουχα κ καλτσες!!(βαζω κ τον αντρα μου μεσα εννοειται).να σου πω την αληθεια νιωθω πολυ περηφανη που εχω αγορια.δεν ξερω γιατι.κοροιδευα τους παλαιοτερους γι αυτο αλλα να που το αισθανομαι κ γω.οχι για καποιο συγκεγκριμενο λογο απλα να,εχω 3 αγορια!!!αυτο.χαζο αλλα το νιωθω.

θα δεις οτι ολα ειναι πολυ πιο απλα απο τι φανταζεσαι.με το καλο να γεννησεις τον μπομπιρα!

Με ο,τι παιδια-αγορια ή κοριτσια- σου χαρισει ο Θεος, για εκεινα υπαρχεις και ζεις,

πραγματικα δεν ειναι ωραιο να σου λενε οι τριτοι :'' τι ωραια να χες ενα κοριτσακι/αγορακι........'', μα καλα δεν τους καταλαβαινω καθολου...............

Απ την μια οτι μας τυχει...απ την αλλη θεωρω πιο ωραιο τα παιδια σε μια οικογενεια να ειναι του ιδιου φυλου... το να εχουμε ενα κι ενα...ειναι μα επιθυμια πιο πολυ εγωιστικη..γιατι για τους γονεις το τι ειναι το παιδι του ...δεν εχει καμια απολυτως σημασια .

Εγω εχω 3 κοριτσια...κι εχω ακουσει διαφορα κατα καιρους... εμενα ομως μ αρεσει που εχουν μονο 2 χρονια διαφορα η μεγαλη απ τα διδυμα και τα βρισκους και παιζουν και ανταλασουν διαφορα... απλα τα καμαρωνω

Για μενα να χαιρεσαι που ειναι το ιδιο φυλο

βιλλυ

Χίλια μπράβο στον μεγάλο σου γιο!!!!

έχεις μεγάλη βοήθεια όντως (όπως τα λες)!!!!!!!

Μπράβο!!!

Να σου ζήσουν όλα σου τα παιδάκια!!!!!

το αστεράκι μου (3/5/2007)

τα αγοράκια μου (23/12/2009)

iwanna81

να πω και εγώ την ταπεινή μου εμπειρία έχοντας και εγώ 3 αγοράκια...

με μια λέξη... χαμός!!

θα σου πω μόνο τα υπέρ:

- εάν είναι κοντά σε ηλικία παίζουν μαζί τα ίδια παιχνίδια

- βλέπουν τα ίδια στην τηλεόραση

- δεν έχεις πρόβλημα με τα ρούχα, παπούτσια, μπουφάν, παιχνίδια κ.λπ.

γιατί τα παίρνουν και οι επόμενοι (αν είναι σε καλή κατάσταση)

- τα έχεις ξαναπεράσει με τους 2 προηγούμενους γιους οπότε ξέρεις πολύ καλά τι σε περιμένει

- μπορούν να κοιμούνται μαζί στο ίδιο δωμάτιο χωρίς πρόβλημα

(φαντάζεσαι να είχες 2 αγόρια και 1 κορίτσι?!!!)

αυτά μου έρχονται στο μυαλό....

σου εύχομαι με το καλό το νέο αγοράκι σου!!!!!!

τα 2 άλλα παιδάκια σου πιστεύω θα χαρούν πολύ!!!

το αστεράκι μου (3/5/2007)

τα αγοράκια μου (23/12/2009)

Διαφημίσεις

΄Κι' εμένα όταν ανακοίνωνα ότι έχω δεύτερο αγοράκι η κλασσική απάντηση "ε, δεν πειράζει" τώρα έχουν ξεκινήσει "άντε και με μία κόρη".

Προς το παρόν είμαι υπερκαλυμένη με τα αγοράκια μου δεν έχω σκεφτεί ούτε μία στιγμή ότι καλύτερα να τα είχα "ζευγαράκι". Είναι τα παιδιά μου και τα λατρεύω!!!!

Τώρα ειδικά που έχουν ξεκινήσει και παίζουν μαζί, μοιράζονται ρούχα παιχνίδια, τα πάντα.

Μα πάνω απ΄όλα γερά να είναι!!!

αχ ο κόσμος πάντα κάτι θα βρει να πει! μη μασάς! σε εμένα να δεις τί λέγανε μερικές και μερικοί - λυπάμαι που θα το πω: κακιασμένοι! θα δεις και γονείς με τρία παιδάκια που θα λάμψει το πρόσωπό τους όταν τους πεις ότι περιμένεις και τρίτο αγοράκι και θα σου περάσει!

Ναι δύσκολα είναι, αλλά η ευτυχία δεν περιγράφεται. Και δεν είναι πάντα δυσκολότερα, πολλές φορές είναι ευκολότερα. Αυτά που λένε οι μαμάδες με τα αγόρια, μου φαίνονται πολύ σωστά.

Εύχομαι ό,τι καλύτερο! με το καλό να υποδεχτείτε και το νέο σας μέλος! και ετοιμάσου για απίθανα γλυκές στιγμές!

eNortjKzUjI0NDQ2slCyBlwwFVcCzQ,,48.pngeNortjKzUjI0NDQ2slSyBlwwFVoCzg,,98.png

iwanna81

να πω και εγώ την ταπεινή μου εμπειρία έχοντας και εγώ 3 αγοράκια...

με μια λέξη... χαμός!!

θα σου πω μόνο τα υπέρ:

- εάν είναι κοντά σε ηλικία παίζουν μαζί τα ίδια παιχνίδια

- βλέπουν τα ίδια στην τηλεόραση

- δεν έχεις πρόβλημα με τα ρούχα, παπούτσια, μπουφάν, παιχνίδια κ.λπ.

γιατί τα παίρνουν και οι επόμενοι (αν είναι σε καλή κατάσταση)

- τα έχεις ξαναπεράσει με τους 2 προηγούμενους γιους οπότε ξέρεις πολύ καλά τι σε περιμένει

- μπορούν να κοιμούνται μαζί στο ίδιο δωμάτιο χωρίς πρόβλημα

(φαντάζεσαι να είχες 2 αγόρια και 1 κορίτσι?!!!)

αυτά μου έρχονται στο μυαλό....

σου εύχομαι με το καλό το νέο αγοράκι σου!!!!!!

τα 2 άλλα παιδάκια σου πιστεύω θα χαρούν πολύ!!!

θα συμφωβνησω απολυτα με τη συνονοματη και συμπασχουσα :) συμφορουμιτισα!

W7hT.jpg

βιλλυ

Χίλια μπράβο στον μεγάλο σου γιο!!!!

έχεις μεγάλη βοήθεια όντως (όπως τα λες)!!!!!!!

Μπράβο!!!

Να σου ζήσουν όλα σου τα παιδάκια!!!!!

Σε ευχαριστω πολυ..!!:P

Και σε σενα ευχομαι να εισαι παντα καλα και να χαιρεσαι τα αγγελουδια σου..!!

1DqRp3.png

EFmCp3.png

• 3 weeks later...

Και μονο που περιμενεις παιδι πανω απο ενα θα σου την ελεγαν.

Και μονο διδυμα να περιμενες θα σου τη λεγανε.Ποσο μαλλον τριδυμα και μαλιστα αγορια!

Με λιγα λογια οτι και να ειχες θα σου την ελεγαν οπως με εκαναν και εμενα να κλαιω απο απελπισια με το τι με περιμενει οταν γεννιοντουσαν τα διδυμα κοριτσια μου. Τελειως ΑΔΙΚΑ!!!Υποθετουν...

Εμεις που εχουμε πολλα παδια, θα σου πουμε οτι οπως σε ειπαν και οι αλλες, ακομη και τα αγορια βοηθανε αν τα καθοδηγησεις. Ακομη και τα αγορια ειναι γλυκα. Η αδελφη μου εχει διδυμα αγορια και ειναι γλυκα, να τα φας! Ακομη και τα αγορια ειναι ησυχα.Ξερω μητερα με τριδυμα αγορακια που κουραζεται μεν σωματικα τωρα γιατι ακομη ειναι μικρα και εχουν τη ζωηραδα των τριχρονων, αλλα ειναι με το χαμογελο στα χειλη και δε δεχεται να ακουσει απο αλλους οτι δυσκολευεται.Εχει τη δυναμη, τη βρισκει και ειναι τοσο δυνατη που τιποτε δεν της φαινεται δυσκολο.

Αλλα οτι και να ειναι, αταχτα ή ησυχα, ζορικα ή οχι,για να σου τα στειλει ο Θεος, σημαινει οτι ΣΙΓΟΥΡΑ μπορεις να τα καταφερεις, να ανταπεξελθεις, θα βρεις τη δυναμη και την αισιοδοξια. Και θα τα βλεπεις και θα γελας μαζι τους, θα δεις οτι η παρεα μεταξυ τους και η συναναναστροφη τους θα σε φερει μεγαλες χαρες. Να εισαι σιγουρη και ασε τους αλλους. Οι δυσκολιες ωχριουν μπροστα στις αλλες χαρες που θα σε χαρισουν.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Διαφημίσεις

Να πω κι εγώ την γνώμη μου, όχι ως πατέρας, αλλά ως μέλος οικογένειας με 3 αγόρια (εγώ ο 3ος γιος) με διαφορά 1 χρόνο ο δεύτερος από τον πρώτο και 3 εγώ από τον 2ο. Γενικά, επειδή οι δραστηριότητες των αγοριών είναι πιο <<ταραχώδης>> από αυτές των κοριτσιών, αλλά είναι θέμα γονέων να μπορείς να αντεπεξέλθεις. Μέχρι και που αρχίσαμε να φεύγουμε ο καθένας από το σπίτι βοηθούσαμε στις καθαριότητες του σπιτιού, στο να μαζέψουμε ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ από τα παιχνίδια μετά την ώρα του παιχνιδοπόλεμου κτλ. Εμάς μα είχε βάλει η μάνα μας και συγκεκριμένες αρμοδιότητες στον καθένα, π.χ. εγώ σφουγγάριζα την κρεβατοκάμαρα των γονέων μου και το μπάνιο. Αυτά τα κάναμε καθημερινά, και θυμάμαι εγώ πρέπει να άρχισα να βοηθάω στο καθάρισμα από τα 5-6 χρόνια μου. Ακόμα και τώρα, αν πάμε στους γονείς μου (εγώ πλέον σπάνια καθότι έχω μεταναστεύσει) δεν τους αφήνουμε να κάνουν τίποτα. Μαγειρεύουμε και μετά καθαρίζουμε και το σπίτι (που έγινε χάλια από την επίσκεψή μας).

79uWp8.png

Και εγω το ιδιο προβλημα ειχα με τους αλλους οταν ανακοινωνα οτι περιμενω το τεταρτο αγορακι μου. Τιποτα δεν ειναι δυσκολο αλλα ουτε και ευκολο οταν εχεις παιδια σε μικρες και κοντινες ηλικιες. Ειτε κοριτσι ειτε αγορι , και θα σε κουρασει και θα σε τσατισει και θα σε τσακισει:( . Εγω εχω τεσσερα τερατακια και δεν θα τα αλλαζα με κανενα κοριτσι του κοσμου.

• 3 months later...

Καταρχάς, με το καλό το αγοράκι σου!Τρίτεκνη με τρία αγόρια κι εγώ...

Εντάξει, είναι ζόρικα, τι να λέμε...Αλλά τρία παιδιά είναι μες στο σπίτι, αγόρια ή κορίτσια, και πάλι είναι αρκετά για να έχεις πάντα με κάτι να ασχολείσαι. Κι εγώ ήθελα κορίτσι (από το πρώτο, αλλά δεν έτυχε) έτσι για ποικιλία.

Λοιπόν, ο μικρούλης μας όπως και ο δεύτερος είναι τόσο μα τόσο τρυφερά πλασματάκια όσο δε φαντάζεσαι (ο μεγάλος είναι στον κόσμο του, χαχα!).

Εντάξει, είναι ώρες ώρες δύσκολα, εμένα είναι και σχετικά κοντά κοντά στην ηλικία οπότε έχουμε καβγάδες ανά δύο συνέχεια!

Αλλά όταν βγαίνω βόλτα και έχω αυτά τα τρία παληκαράκια δίπλα μου....τι να σου πω...Κι όταν βλέπω την ποδοσφαιρική ομάδα με τα 16χρονα και λέω σε λίγα χρόνια κι εμένα έτσι θα είναι τα παιδάκια μου και καμαρώνω και φουσκώνω...δεν το αλλάζω με τίποτα!

Αν και πάλι δεν ηρέμησες...υπάρχει και το τέταρτο για την κόρη!!:lol::lol::lol:

Και πάλι με το καλό!!

H μάνα του λόχου: 2006-2008-2011-2015

39177juaehpmaxa.gif