Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γεννάω αύριο,φοβερό άγχος κ φόβος!!

Recommended Posts

Γεια σας..έφτασε λοιπόν κ η δική μας ώρα μετα απο μια πολυ δύσκολη κ αγχωτική εγκυμοσύνη..αύριο πρώτα ο Θεος 38η εβδομάδα πάω πρωί πρωί στην κλινικη για καισαρικη..ήξερα απο την αρχή ότι θα γεννήσω με καισαρικη λόγω του ότι κ η προηγούμενη γέννα κατέληξε σε καισαρικη έπειτα απο ώρες προσπΑθειας για φυσιολογικό όμως δεν μπορω να σας περιγράψω το άγχος κ την αγωνία μου!!φοβάμαι για όλα!!!!πρώτα απο όλα για την υγεία του μωρού κ μετα για ένα σωρό άλλα

Πράγματα..αυτο που με Έχει αγχώσει περισσότερο είναι το εξής..Επειδή θα γεννηθεί με προγραμματισμένη καισαρικη αυξάνονται οι πιθανότητες για αναπνευστικά προβλήματα;η είναι άσχετο;εσείς που πήγατε προγραμματισμένα είχατε τόσο άγχος;;;;

Διαφημίσεις

Γεια σας..έφτασε λοιπόν κ η δική μας ώρα μετα απο μια πολυ δύσκολη κ αγχωτική εγκυμοσύνη..αύριο πρώτα ο Θεος 38η εβδομάδα πάω πρωί πρωί στην κλινικη για καισαρικη..ήξερα απο την αρχή ότι θα γεννήσω με καισαρικη λόγω του ότι κ η προηγούμενη γέννα κατέληξε σε καισαρικη έπειτα απο ώρες προσπΑθειας για φυσιολογικό όμως δεν μπορω να σας περιγράψω το άγχος κ την αγωνία μου!!φοβάμαι για όλα!!!!πρώτα απο όλα για την υγεία του μωρού κ μετα για ένα σωρό άλλα

Πράγματα..αυτο που με Έχει αγχώσει περισσότερο είναι το εξής..Επειδή θα γεννηθεί με προγραμματισμένη καισαρικη αυξάνονται οι πιθανότητες για αναπνευστικά προβλήματα;η είναι άσχετο;εσείς που πήγατε προγραμματισμένα είχατε τόσο άγχος;;;;

καλησπερα παπακι....χαχα!!!!με το καλο αυριοα να υποδεχτεις στην ζωη και στην αγκαλια σου το δευτερο μωρακι σου....να μην ανχωνεσαι καθολου...και εγω προγραμματισμενα πηγα....ειχα ανχος αλλα την προηγουμενη μερα εφτιαξα τα μαλλια μου..κοκετα πηγα. τακτοποιησα την βαλιτσα μου χωρις ανχος μην ξεχασω κατι..πηγα βολτα με τον αντρα μου γως τελευταια μερα ανεξαρτητοι και αλλα ,,αλλα το ανχος-ανχος....σηκωθηκα το πρωι πρωι γιανα παω στο μεαιυτηριο και εβαλα λιγο ρουζ γιανα ανεβω λιγο...ολα τελεια θα ειναι απολαυσετο!!!!με το καλο!!!!!!

Otan ta παιδια γεννιουνται με καισαρικη ειναι καλο αν υπαρχει η δυνατοτητα, η μητερα να το κρατησει πανω της (σε γυμνο δερμα) ωστε το μωρο να μπορεσει να παρει τα μικροβια της μαμας και οχι του νοσοκομειου. Αυτα τα μικροβια που παιρνει το μωρο κατα τη γεννα διερχομενο απο τον κολπο της μαμας ειναι εκεινα που θα εποικισουν τον οργανισμο του. Αν δεν μπορει η μαμα τοτε ο μπαμπας, Παντα σε γυμνο δερμα. Και προσπαθησε να το θηλασεις οσο πιο συντομα μπορεις γιατι το μητρικο γαλα ενθαρρυνει την καλη χλωριδα στον οργανισμο.

Ολα να σου πανε καλα και να μη φοβασαι.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Και εγω ειχα φοβερο αγχος οποτε σε καταλαβαινω. Αλλα τωρα γελαω με τον εαυτο μου!

Με προγραμματισμενη καισαρικη και εγω στο δευτερο παιδι και στα υπολοιπα, στο πρωτο ηταν εντελως ξαφνικο, πηγα για εξεταση και μετα με ανεβασε πανω ο γιατρος για καισαρικη, την ιδια μερα. Φοβος, αγχος, ετρεμα σαν το ψαρι εξω απο το νερο.Στα διδυμα που ηταν πιο επικινδυνα, ειχα μαθει και ημουν πιο χαλαρη, ελεγα ποτε να γεννησω, τετοιο βαρος ειχα στην κοιλια. Και ολα με καισαρικη γεννηθηκαν και χωρις αναπνευστικα προβληματα και μαλιστα πιο αφρατα και ροδαλα γιατι τα αλλα στο φυσιολογικο, ζοριζονται πιο πολυ.

Εστιασου στο γεγονος οτι θα φυγει απο μεσα σου το μωρο και θα ελευθερωθειτε και οι δυο. Οτι θα δεις το μωρο σου συντομα και θα το χαιρεσαι. Κανε θετικες σκεψεις πως θα εισαι μετα τον τοκετο.Τι βιβλιο θα διαβασει εκει; Ξεκινα το απο τωρ να ξεχαστεις.

Ετοιμασε με κεφι τα πραγματα του μωρου,καλεσε και καμια φιλη για παρεα. Κανε καποια βολτα. Δες ταινια, χαλαρωσε. Προσευχησου αν αυτο σε βοηθα.

Γιατι να πανε ασχημα τα πραγματα; Καλα θα πανε, να εισαι σιγουρη, αυριο πρωτα ο Θεος θα κρατας το μωρουλι σου και θα μας γραψεις παλι για να σε ευχηθουμε. Με το καλο!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Παιδί μου το προγραμματισμένο δεν αλλάζει κάτι, το απρογραμμάτιστο να φοβάσαι που δε ξέρεις από που θα σου έρθει! Ολα καλά θα σας πάνε και αύριο θα γελάς!

Καταρχάς κοιμήσου το βράδυ, σκέψου ότι έχεις γεννήσει και το μωρό σου κι συ είστε καλά κι έπεσες να ξεκουραστείς. Ξύπνα με κέφι το πρωί, μην αφήσεις κανένα να σε αγχώσει, πιές φάε ό,τι σου επιτρέπει ο γιατρός και εάν επιτρέπει (εμείς πηγαίναμε για ΦΤ και έφαγα κανονικά, άσχετα που σε καισαρική καταλήξαμε), ντύσου, βαψου, φτιάξε και μαλλι και πήγαινε σινάμενη κουνάμενη να συναντήσεις το μωράκι σου!

Τσακα τσάκα θα το έχεις αγγαλίτσα!

Κι αν τίποτε από αυτά δε δουλέψει, απλά κάνε υπομονή! Μένουν λίγες ώρες μόνο και θα είσαι η πιο ευτυχισμένη διπλομαμά!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

ολες ειχαμε αγχος...εγω και για το μωρο, και για το αλλο στο σπιτι, και για εμενα...Αλλα ολα πηγαν παραπανω απο καλα! Το ιδιο ευχομαι και σε εσενα (δεν βρισκω λογο για το αντιθετο!!!) Με το καλο!!!

Επ, δεν τρωμε στην καισαρικη, τουλαχιστον ο γιατρος μου δε με επετρεψε σε καμια να εχω φαει, δε νομιζω οτι μονο εμενα ηθελε να βασανισει!!Αλλα οπωσδηποτε μπολικο νερο το βραδυ, γιατι θα σου λειψει τις πρωτες ωρες.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Με το καλό! Κι εγώ προγραμματισμένα 39 συν μια χωρίς αναπνευστικά προβλήματα! Κοιμήθηκα κάποιες ώρες το προηγούμενο βράδυ και προσπάθησε το κι εσύ οπωσδήποτε! Το πρωί δεν με θάφησε ούτε νερό να πιω! Αύριο τέτοια ώρα θα ΄εχεις το μωρό σου και θα είσαι πιο άνετη και χαλαρή αλλά εξίσου ευτυχισμένη με την πρώτη φορά!

για ποιο λογο να εχει προβλημα με το αναπνευστικο το παιδι;και εγω με καισαρικη γεννησα απο επιλογη αλλα αυτο δεν το σκεφτηκα καθολου,ειχα λιγο ανχος και τωρα που το σκεφτομαι γελαω αλλα απο το ανχος νομιζα οτι δεν με ειχε πιασει η ναρκωση:P και τους εβαλα να μου κανουν 7 δοσεις χα χα χα !!!

ολα καλα θα πανε και το μωρο και εσυ θα ειστε μια χαρα καλη λευτερια να εχεις και με το καλο να κρατησεις το μωρακι σου αγκαλια και τοτε θα καταλαβεις..

N2dVp2.png

Διαφημίσεις

Μην ανησυχεις και μην αγχώνεσαι, τα πνευμονάκια πρεπει να είναι μια χαρά τώρα. Εγώ δηλαδή που πήγα για προγραμματισμένο και ήμουν 36+2 θα έπρεπε να έχω ψοφήσει απ' το άγχος. Να σκεφτεσαι θετικά και αυριο θα έχεις αγκαλιά το μωρούλι σου. Ολα καλά να πάνε σου εύχομαι!!

MOPDp3.png?EvtKw4ir

Σας ευχαριστω για το κουράγιο κ τις ευχές που μου δώσατε!γέννησα προχθές κ Δοξα το Θεο πήγαν όλα καλα!!!! Σας εύχομαι τα καλύτερα για τα παιδάκια σας κ εσάς!

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Αυριο γεννάω ........ Καισαρική μιας κ η προηγούμενη ηταν καισαρική.

Κορίτσια δεν με τρομάζει το χειρουργείο, ούτε οι πόνοι μετά. Ξέρω οτι όλα θα περάσουν!!!! Εχω ένα άλλο πρόβλημα που δεν με αφήνει να χαρώ.

Το πρώτο μου παιδάκι ειναι προσκολλημένο πάνω μου. Δεν θέλει κανέναν , μα κανέναν!!! Σταμάτησα την δουλειά για να τον μεγαλώσω κ εχει μάθει σε μια συγκεκριμένη ρουτίνα. Πχ θέλει να τον ταίζω κ να τον κοιμίζω μόνο εγώ. Με τον μπαμπά του κάνει μόνο παιχνίδια, αλλα όσο κι αν προσπαθούμε να απεγκλωβιστεί από εμένα, δεν γίνεται τίποτα. Φανταστείτε οτι πάω τουαλέτα κ ουρλιαζει, κλαίει, χτυπιέται απλά κ μόνο επειδή δεν με βλέπει.

Πως θα τον αφήσω;;; Κάθε μέρα κλαίω κ στεναχωριέμαι γιατι ξέρω πως θα ειναι χάλια κ αυτός.αυριο θα πάω στο Ιασω στις 6 το πρωί... Θα ξυπνήσει κ δεν θα μαι εκεί...

Να πω οτι η μητέρα μου μου λέει να μην αγχώνομαι... Θα κλάψει μια, δυο, τρεις, δέκα κ θα του περάσει. Ειναι όντως έτσι; Θα συνηθίσει; Ειχε κάποια άλλη ανάλογη εμπειρία;;;

Καταρχας προσπαθησε να ηρεμησεις...

Σιγουρα η 1η φορα που αποχωριζεται το παιδακι τη μαμα του δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα εχει δικιο η μαμα σου..!!

Θα κλαψει λιγακι αλλα μετα θα τον απασχολησουν με διαφορα παιχνιδακια ο μπαμπας και η γιαγια και θα ξεχαστει...Το πιο δυσκολο κομματι ειναι του υπνου, ειδικα αν κοιμαται μονο με σενα..Ομως ο μπαμπας θα ειναι σπιτι υποθετω εκεινη την ωρα και να εισαι σιγουρη πως αν και προτιμα εσενα, εφοσον λειπεις, θα στραφει στο αμεσως επομενο οικειο προσωπο, που ειναι ο μπαμπας...

Εγω δε το βιωσα προσωπικα, γιατι τωρα που γεννησα τα διδυμα, ο γιος μου ειναι 15 ετων και μαλλον παρτυ εκανε που ελειπα 4 μερες:lol:...Πιο πολυ στεναχωριομουν για το μικρο μου αγαπημενο και κολλημενο πανω μου μαλτεζακι, το σκυλακι μου, παρα για τον γιο μου..:lol:

Οταν αδερφη μου γεννησε το 2ο γιο της ειχα παρει στο σπιτι τον μεγαλυτερο και θυμαμαι πως παρολο που η αδερφη μου αγχωθηκε, μια χαρα εφαγε και μια χαρα καθοταν..Το βραδυ οπως σου ειπα ειχαμε λιγη γκρινια, αλλα ο μπαμπας του δεν υπηρχε οποτε τον κοιμησα στο κρεβατι

μαζι μου και το 2ο βραδυ μου λεει: Θεια, παλι μαζι νανι σημερα ε?...

Σου ευχομαι απο τα βαθη της καρδιας μου να πανε ολα καλα αυριο και να δεχτεις το καινουριο σου μωρακι χωρις αγχος...!!!

1DqRp3.png

EFmCp3.png

Να πω οτι η μητέρα μου μου λέει να μην αγχώνομαι... Θα κλάψει μια, δυο, τρεις, δέκα κ θα του περάσει. Ειναι όντως έτσι; Θα συνηθίσει; Ειχε κάποια άλλη ανάλογη εμπειρία;;;

Πόσο χρονών είναι; Δεν έχει μείνει ποτέ με τη γιαγιά του;

Τον έχεις προετοιμάσει; Πες του απόψε, ότι αύριο θα μείνει στη γιαγιά, γιατί εσύ θα πας να του φέρεις το αδερφάκι του. Πες του να πάρει μαζί του τα αγαπημένα του παιχνίδια.

Όταν γυρίσει το αδερφάκι σπίτι, φρόντισε να έχεις και ένα δώρο για τον "μεγάλο" (ότι και καλά του το φέρνει το αδερφάκι του το δώρο).

Αν είναι δυνατόν να στον φέρνουν στο μαιευτήριο να σε βλέπει (μπορείς να κατεβαίνεις εσύ κάτω στην είσοδο).

Εγώ είχα κάνει όλα τα παραπάνω και όλα κύλησαν ομαλά. Βέβαια δεν είχα θέμα προσκόλλησης...

Η μαμά σου έχει δίκιο. Θα κλάψει λίγο και μετά θα σταματήσει. Έξω πχ από την τουαλέτα κλαίει γιατί ξέρει ότι είσαι μέσα και τον ακούς. Δεν θα κάνει το ίδιο 5 μέρες στη γιαγιά. Μην φαντάζεσαι ότι επί 5 μέρες θα σπαράζει στο κλάμα...

Με το καλό και μην αγχώνεσαι!!!

Ολες οι δευτερομαμαδες εχουμε ερθει στη θεση σου. Πιστευω οτι ουτε καν θα κλαψει. Οταν εισαι εκει σιγουρα δειχνει και την προσκολληση του περισσοτερο. Οταν θα λειπεις θα ειναι πιο 'ανεχτικος'.

Μην ανησυχεις...θα περασει ο καιρος πολυ πιο γρηγορα απο οσο νομιζεις.

Οταν με το καλο παρεις αγκαλια και το δευτερο, θα νιωσεις οτι δεν υπαρχει τιποτα για να αγχωνεσαι!

Με ενα πόνο!!!! Να σου πάνε όλα καλά!!!

Βρε συ επικεντρώσου στο μωράκι που ερχεται.... είναι η στιγμή του, πως να το κάνουμε! Οσο για το μεγαλύτερο παιδάκι σου θα το ξεπεράσει μην ανησυχεις, άλλωστε μπαμπα έχει!!!!

• 2 weeks later...

Κορίτσια γεννησαμε κ είμαστε σπίτι. Ο ΄΄μεγάλος΄΄ ειναι 1,5 χρόνων οπότε δεν εχει αντίληψη του οτι θα αποκτήσει αδερφουλα. Οντως δεν έκλαψε καθόλου. Πέρασε τέλεια με την γιαγιά που τον απασχολούσε συνέχεια με παιχνίδια, παιδική χαρά κτλ. Τώρα που είμαι σπίτι κ τους βλέπω πραγματικά διαπιστώνω πως άδικα ανησυχούσα. Περνάνε τέλεια...

Σας ευχαριστώ όλες... Φάση ήταν κ πέρασε...