Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω έντονη τριχόπτωση μετά τη διακοπή του θηλασμού. Υπάρχει περίπτωση να μου πέσουν όλα τα μαλλιά? Έκανα εξετάσεις σιδήρου και περιμένω τα αποτελέσματα. Το αντιμετωπίσατε αυτό το πρόβλημα? Τι κάνατε??

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Έχω έντονη τριχόπτωση μετά τη διακοπή του θηλασμού. Υπάρχει περίπτωση να μου πέσουν όλα τα μαλλιά? Έκανα εξετάσεις σιδήρου και περιμένω τα αποτελέσματα. Το αντιμετωπίσατε αυτό το πρόβλημα? Τι κάνατε??

Ευχαριστώ

Αποκλείεται να σου πέσουν όλα τα μαλλιά. Δεν θα το αφήσει ο γιατρός να συμβεί. Σε δερματολόγο πήγες?

όχι απλά τριχόπτωση, τρελλή τριχόπτωση! Λογικό είναι γιατί λόγω σιδήρου και ασβεστίου που παίρνεις στην εγκυμοσύνη και στον θηλασμό δεν πέφτουν, οπότε μετά πέφτουν μαζεμένα! Μην ανησυχείς δεν πρόκειται να σου πέσουν όλα, αφού έκανες και εξετάσεις θα δεις και το πολύ πολύ να σου δώσει ο γιατρός κανένα συμπλήρωμα. Εμένα μου είχαν πέσει πάαααρα πολλά μαλλιά, αλλά μετά έβγαλα νέα οπότε dont worry νομίζω είναι απόλτα φυσιολογικό!

πραγματικά!τρελλή τριχόπτωση!!!!!!!!!!!

εγώ δεν έχω ακόμη διακόψει το θηλασμό!δεν παίρνω σίδηρο απ'όταν η μικρή έκλεισε το 2ο μήνα κι αυτό κατόπιν οδηγίας του γιατρού μου!

ήξερα από τα μαθήματα ανώδυνου που είχαμε κάνει ότι είναι φυσιολογικό;μέχρι πότε όμως;;;

πραγματικά έχεις την άισθηση ότι θα μείνεις φαλακρή!:P

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Στους 5 μήνες μετά τον τοκετό κι ενώ συνέχιζα το θηλασμό μου άρχισαν να έχω πολύ έντονη τριχόπτωση. Εφτασα στο σημείο να έχω μεγάλα κενά στο κεφάλι μου. Επαθα πανικό στην αρχή αλλά σιγά σιγά άρχισα να βγάζω φύτρες. Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα εντελώς μέσα σε περίπου 2-3 μήνες. Μάλιστα έβγαλα πολύ καλύτερης πιότητας μαλλιά. Υπομονή και ... ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ!!!!

και εγω ειχα το ιδιο προβλημα μετα την γεννα και σχεδον ως τα γενεθλια της μικρης μου!!

δεν εκανα τιιποτα απλα δεν το σκεφτομουν γιατι οσο το σκεφτεσαι τοσο πιο πολλα σου φαινονται οτι πεφτουν!!

YQzpp2.png

Το αγγελουδακι μας !!!!!!

aLLhp2.png

Τα μωρακια μου!!!

Κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν πέφτουν τα μαλλιά και βγαινουν πολλα καινουρια. Περίπου 3 μήνες μετα τον τοκετό, ασχέτως θηλασμου, αρχίζει η τριχοπτωση κι ειναι φυσιολογική. Επιπλεον το φθινόπωρο και την άνοιξη τα μαλλιά πέφτουν έτσι κι αλλιώς περισσότερο.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

καλησπέρα μανούλες. εγώ είμαι μόλις 21, όχι μανούλα και δεν είναι στα άμεσα σχεδιά μου. είμαι φοιτήτρια. τα μαλλιά μου πεφτουν πολύυυυυυυυυ. έχω στίγμα και ποτέ δεν μου δωσε κανένας γιατρός κάτι γι' αυτό. το πρόβλημα μου είναι τεράστιο... τώρα μια παθολόγος, μετά πό τους τόσους γιατρούς που γύρισα μου έδωσε σημασία, και μου έδωσε για 3 μήνες το gyno-tardyferon. ειναι συμπλήρωμα σιδήρου και φυλλικού οξέως, για την αναιμία μου. το παίρνω 3 μέρε τωρα.τι λέτε??? θα βγάλω μαλλάκια?? προς το παρον δεν έχω φύτρες και γι' αυτο εχω πανικοβληθεί τόσο. γιατί μόνο πεφτουν , δίχως να φυτρώνουν. ειδικά με το λουσιμο και το χτένισμα μετά απ αυτό χάνω τούφες ολόκληρες σε σημείο που κάθε φορά κλαίω...

Μια από τα ίδια:( Είναι σχεδόν τρεις μήνες που γέννησα, θηλάζω αλλά συνεχίζω όλες τις βιταμίνες, σίδηρο κτλ που έπαιρνα στην εγκυμοσύνη. Τίποτα όμως:( Τις τελευταίες 20 μέρες τα μαλλιά μου πέφτουν σε σημείο να ντρέπομαι γιατί αφήνω τρίχες παντού! Παντού όμως! Μέχρι και στα σεντονάκια του μωρού ανακαλύπτω τρίχες μου:(

Το΄κακό είναι ότι είχα πάντα πρόβλημα τριχόπτωσης όπως η little princess. Στα 20 μου φοβόμουν ότι μέχρι τα 23 θα είμαι καραφλή. Πράγμα που ευτυχώς δεν έγινε little princess οπότε μην ανησυχείς για σένα;) Είμαι 33 τώρα και έχω μαλλιά;) Μέχρι πότε όμως δεν ξέρω γιατί ειλικρινά αυτή τη φορά φοβάμαι ότι θα αρχίσω να βλέπω καραφλά σημεία:(:(:(

Τι να κάνω;;; Όλες οι εξετάσεις είναι καλές. Έχω πολυκυστικές και εκεί το απέδιδαν πάντα όλοι οι γιατροί.

Όταν σταματήσω τον θηλασμό θα χειροτερεύσει άραγε; Μπορώ να πάρω τίποτα εξιδεικευμένο τώρα που θηλάζω; Να συμπληρώσω μόνο ότι έχω κόψει εντελώς γαλακτοκομικά-βοδινό-αυγά γιατί παρουσίασε αλλεργία το μωρό. Και από ό,τι ξέρω το βοδινό και το αυγό είναι βασική πηγή σιδήρου.

Διαφημίσεις

Μια από τα ίδια:( Είναι σχεδόν τρεις μήνες που γέννησα, θηλάζω αλλά συνεχίζω όλες τις βιταμίνες, σίδηρο κτλ που έπαιρνα στην εγκυμοσύνη. Τίποτα όμως:( Τις τελευταίες 20 μέρες τα μαλλιά μου πέφτουν σε σημείο να ντρέπομαι γιατί αφήνω τρίχες παντού! Παντού όμως! Μέχρι και στα σεντονάκια του μωρού ανακαλύπτω τρίχες μου:(

Το΄κακό είναι ότι είχα πάντα πρόβλημα τριχόπτωσης όπως η little princess. Στα 20 μου φοβόμουν ότι μέχρι τα 23 θα είμαι καραφλή. Πράγμα που ευτυχώς δεν έγινε little princess οπότε μην ανησυχείς για σένα;) Είμαι 33 τώρα και έχω μαλλιά;) Μέχρι πότε όμως δεν ξέρω γιατί ειλικρινά αυτή τη φορά φοβάμαι ότι θα αρχίσω να βλέπω καραφλά σημεία:(:(:(

Τι να κάνω;;; Όλες οι εξετάσεις είναι καλές. Έχω πολυκυστικές και εκεί το απέδιδαν πάντα όλοι οι γιατροί.

Όταν σταματήσω τον θηλασμό θα χειροτερεύσει άραγε; Μπορώ να πάρω τίποτα εξιδεικευμένο τώρα που θηλάζω; Να συμπληρώσω μόνο ότι έχω κόψει εντελώς γαλακτοκομικά-βοδινό-αυγά γιατί παρουσίασε αλλεργία το μωρό. Και από ό,τι ξέρω το βοδινό και το αυγό είναι βασική πηγή σιδήρου.

και γω έχω πολυκυστυστικές... και ο γυναικολόγος Νικος Παπανικολάου(κορυφή) και η παθολόγος μου που μου έδωσε το συμπλήρωμα σιδήρου μου είπαν ότι οι πολυκυστικές δεν ευθύνονται για τη τριχόπτωση..ναι μεν έχουμε υψηλά ανδρογόνα λόγω των πολυκυστικών αλλά δεν είναι ικανα να προκαλέσουν τριχόπτωση. τα ανδρογόνα προκαλούν τριχόπτωση μόνο όταν δίνουν στις γυναικες ανδρικά χαρακτηριστικά.. (γυναικες που δεν ειναι απόλυτα θηλυκες)και τότε η απώλεια τριχών γίνεται σε όλο το κορμι και στο κεφάλι δημιουργείται καραφλα, όπως αυτη που εχουν οι άνδρες, σαν ένα μεγάλο φωτοστέφανο πάνω ψηλα( δεν ξέρω αν έγινα κατανοητή)

• 3 weeks later...

ειχα περασει κι εγω απο αυτο το σταδιο... πολύ τριχα παντου ατο σπιτι!!!!!!!!! τελικά φιλη μου κατάλαβα ότι μόνο ΄΄οταν ακολούθησα ολοκληρωμένη αγωγη για ενα 3μηνο είδα αποτελεσματα... δες λοιπον τι εκανα εγω. αρχικα αλλαξα το σαμπουαν μου. ΜΟΝΟ ειδικα για τριχοπτωση. επειτα αρχισα να πέρνω βιταμινες για την καλή υγεια των ακρων. πολυ καλη ειναι η μαγια μπυρας. και τελος βρήκα ενα εξαιρετικο λαδι το οποιο το κανω ακομα και τωρα σας μασκα 2 φορες τη βδομαδα... μετα απο ολα αυτα μπορω να πω οτι ειδα ακομα και φυτρες!!! WOW!!!αν θες μπορω να σου πω για το λαδακι σε πμ

Καλησπέρα και εγώ μια μερίδα από τα ίδια,έπεφταν βροχή.Πήγα στον

δερματολόγο και έφυγα με μία σακκούλα φάρμακα.Βιταμίνες,ιχνοστοιχεία

λοσίον,σαμπουάν.Δύο μήνες,γύρω στα εκατό ευρώ συμμέτοχη με το ικα.

Έβγαλα μαλλία,αντάυγειες ακόμα δεν κάνω.Τώρα έχω πιο πολλά μαλλία

από πρίν.

Καλησπέρα και εγώ μια μερίδα από τα ίδια,έπεφταν βροχή.Πήγα στον

δερματολόγο και έφυγα με μία σακκούλα φάρμακα.Βιταμίνες,ιχνοστοιχεία

λοσίον,σαμπουάν.Δύο μήνες,γύρω στα εκατό ευρώ συμμέτοχη με το ικα.

Έβγαλα μαλλία,αντάυγειες ακόμα δεν κάνω.Τώρα έχω πιο πολλά μαλλία

από πρίν.

αχ ΚΑΝΑΡΙΝΙ δες τα μνμ σου..... θέλω να μου πεις για τον γιατρο σου

Καλησπερα κοριτσια κ εγω πριν 3 μηνες γεννησα κ μετα τον πρωτο 1.5 μηνα αρχισε τρελλη τριχοπτωση !!ολο το σπιτι ,τα ρουχα,τα σεντονια ειναι μεσ τη τριχα!ολο πανω τα εχω,με μια κοτσιδα συνεχως ειμαι και παρ'ολα αυτα ολο και φευγουν..Στο μπανιο δε ,βουλωνει η αποχετευση και μετα στο φορμαρισμα τρεμω να βαλω το πιστολακι γιατι πεταγονται παντου!!

Εγω παρατηρησα πως το προβλημα αρχισε οταν εδραιωθηκε ο θηλασμος και οσο εξακολουθω και θηλαζω δεν βλεπω προοδο..Ηθελα να ρωτησω λοιπον,ξερει καμια αν επιτρεπονται στον θηλασμο βιταμινες τυπου priorin κλπ ή διαφορα αλλα συμπληρωματα που ειναι για μαλλια-νυχια κλπ απο τα φαρμακεια?

Δεν αντεχεται αλλο αυτη η κατασταση,μια γνωστη μου εκανε φαλακρα σ ενα σημειο μετα τη γεννα κ φοβαμαι μη φτασω κ εγω εκει!!

Διαφημίσεις

Η τριχόπτωση οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές. Μετά τον τοκετό πολλές τρίχες περνούν σε φάση "ανάπαυσης", με συνέπεια αρκετές γυναίκες να παρουσιάζουν έντονη τριχόπτωση, η οποία μπορεί να διαρκέσει ως και έξι μήνες.

Για τα συμπληρώματα διατροφής δεν υπάρχουν πολλές φορές σαφείς οδηγίες και αρκετά εμπεριστατωμένες έρευνες για τη λήψη ή μη κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Στην περίπτωση αυτή έτσι και αλλιώς λίγα πράγματα έχουν να προσφέρουν τα συμπληρώματα, αφού οι λόγοι είναι ορμονικοί και όχι έλλειψης κάποιων συστατικών όπως πρωτεινών, σιδήρου, ψευδαργύρου.

Υπομονή και η κατάσταση θα αναστραφεί