Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια!

μου εχουν κανει δωρο τον συγκεκριμενο μαρσιπο αλλα δεν εχω καταφερει ακομα να καταλαβω πως να τοποθετησω σωστα το μωρο! (ο γιος μου ειναι 3 εβδομαδων).Μου αρεσει πολυ η ιδεα του μαρσιπου για να τον εχω πανω μου αλλα να εχω κι ενα χερι ελευθερο :)

Μηπως καποια εχει τον ιδιο μαρσιπο? σας εχει βολεψει εσας? κοιταξα στο babywearing.gr αλλα δεν ειναι το ιδιο πραγμα.

Οποια μπορει ας με βοηθησει :shock:

Ευχαριστω πολυ

Διαφημίσεις

να σε ρωτησω κατι?

βλεπω οτι εισαστε 3 μηνων!!! Ποτε καταλαβατε μια διαφορα στο παιδι? Ποτε μπηκε ενα προγραμμα στον θηλασμο και ποτε ηρεμησαν τα πολλα κλαματα(αν ειχατε)???

Ανυπομονουμε να μεγαλωσουμε λιγακι :D

Διαφημίσεις

κατερινα μου για το θηλασμο δεν μπορω να σου απαντησω γιατι θηλασα μονο ενα μηνα κλαματα ειχαμε για εναμιση μηνα περιπου που μας ταλαιπορησαν οι κολικοι διαφορα στο παιδι ειδα ομως μετα το δευτερο μηνα που αρχιζει να ψιλοκαταλαβαινει να γελαει οταν του μιλας τωρα ειναι ακομα καλυτερα οσο μεγαλωνει τοσο τρελενεσαι μ'αυτα που κανει!!!!

QnFwm8.png

VyFvm8.png

• 3 weeks later...

Κατερίνα μου εμείς έχουμε τον συγκεκριμένο μάρσιπο και η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν βολευόταν καθόλου το κεφαλάκι του μπέμπη μας. Τώρα που κλείσαμε τους 2 μήνες στέκεται πολύ καλύτερα και πιστεύω ότι κάθε μέρα που περνάει θα βολεύεται περισσότερο. Πάντως όσες φορές τον βγάλαμε με τον μάρσιπο έδειγνε να το απολαμβάνει και έπερνε τον υπνάκο του.

Στην τελευταία συνάντηση που κάναμε συζητήσαμε ακριβώς αυτόν τον μάρσιππο (και άλλους παρόμοιους).

Αντιγράφω από άλλο topic σ' αυτό το forum:

Μετά υπάρχουν slings με ουρά, η οποία όμως είναι ραμμένη, "κλειστή".

όπως αυτό:

uncomfortable%20slings%20007.jpguncomfortable%20slings%20011.jpg

Σ' αυτό, δεν μπορείς να προσαρμόσεις κάθε άκρη ξεχωριστά. Έτσι αν το μωρό είναι μακριά σου και θα ήθελες να το φέρεις πιο κοντά στο σώμα σου, δεν μπορείς, αναγκάζεσαι να το κρατάς με ένα χέρι τουλάχιστον.

uncomfortable%20slings%20008.jpg

Σε όλα αυτά, η επένδυση "μαξιλαράκι" στις άκρες, εμποδίζει την ελεύθερη προσαρμογή τους. Ο στόχος είναι να μπορείς να έχεις το παιδί όπως όταν είναι στην αγκαλιά σου.

Αλλά όπως έχω ξαναπεί, κατά τη γνώμη μου είναι χίλιες φορές καλύτερα να φοράει κανείς το μωρό του με "λάθος" μάρσιππο παρά να το αφήνει να κλαίει μόνο του! Ακόμα και το huggababy έχει τα "κόλπα" του! Το βασικότερο είναι να προσπαθήσεις να το χειριστείς σαν να ήταν με "ανοιχτή" ουρά. Να προσπαθήσεις δηλαδή να προσαρμόσεις ξεχωριστά την κάθε άκρη, ακόμα κι αν χρειάζεται να το κάνεις χωρίς το μωρό μέσα. (Γιατί η κλειστή ουρά δεν προσαρμόζεται εύκολα όταν το μωρό είναι ήδη στο sling).

Αν μένεις κάπου κοντά μου και δεν θέλεις να περιμένεις την επόμενη συνάντηση, πάρε το μωρό σου, πάρε και το huggababy σου και έλα να σου το δείξω από κοντά!

Στην τελευταία συνάντηση που κάναμε συζητήσαμε ακριβώς αυτόν τον μάρσιππο (και άλλους παρόμοιους).

Αντιγράφω από άλλο topic σ' αυτό το forum:

Αλλά όπως έχω ξαναπεί, κατά τη γνώμη μου είναι χίλιες φορές καλύτερα να φοράει κανείς το μωρό του με "λάθος" μάρσιππο παρά να το αφήνει να κλαίει μόνο του! Ακόμα και το huggababy έχει τα "κόλπα" του! Το βασικότερο είναι να προσπαθήσεις να το χειριστείς σαν να ήταν με "ανοιχτή" ουρά. Να προσπαθήσεις δηλαδή να προσαρμόσεις ξεχωριστά την κάθε άκρη, ακόμα κι αν χρειάζεται να το κάνεις χωρίς το μωρό μέσα. (Γιατί η κλειστή ουρά δεν προσαρμόζεται εύκολα όταν το μωρό είναι ήδη στο sling).

Αν μένεις κάπου κοντά μου και δεν θέλεις να περιμένεις την επόμενη συνάντηση, πάρε το μωρό σου, πάρε και το huggababy σου και έλα να σου το δείξω από κοντά!

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο μάρσιππο ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό το concept του μάρσιππου αγκαλιάς και διαφοροποιείται αρκετά από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά, που είναι κατά κύριο λόγο μάρσιπποι για να κάθεται το παιδί όρθιο. Το μαξιλαράκι μου φάνηκε καλύτερο από το να ήταν ένα τμήμα του υφάσματος απλώς γιατί νομίζω ότι είναι πιο μαλακό για το παιδάκι. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι κρίκοι γιατί μου φαίνεται ότι δεν είναι μεταλλικοί αλλά πλαστικοί (άρα και πιο επιρρεπείς σε σπάσιμο).

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο μάρσιππο ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό το concept του μάρσιππου αγκαλιάς και διαφοροποιείται αρκετά από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά, που είναι κατά κύριο λόγο μάρσιπποι για να κάθεται το παιδί όρθιο. Το μαξιλαράκι μου φάνηκε καλύτερο από το να ήταν ένα τμήμα του υφάσματος απλώς γιατί νομίζω ότι είναι πιο μαλακό για το παιδάκι. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι κρίκοι γιατί μου φαίνεται ότι δεν είναι μεταλλικοί αλλά πλαστικοί (άρα και πιο επιρρεπείς σε σπάσιμο).

Έχεις δίκιο: διαφέρει απ' τους κάθετους μάρσιππους σε πολλά. Και έχεις δίκιο: ανήκει φυσικά στους μάρσιππους αγκαλιάς (slings). Και μάλιστα δεν είναι απ' τις πιο λάθος επιλογές που θα μπορούσε να κάνει κανείς, το αντίθετο. (Έχεις διαβάσει αυτό; http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=280769&highlight=#280769)

Ωστόσο δε συμφωνώ για το μαξιλαράκι. Δεν προσφέρει καθόλου σε άνεση. Όταν το φοράς σωστά και αν το sling έχει φτιαχτεί με ένα άνετο στυλ ώμου (ανοιχτό στον ώμο), δεν χρειάζεσαι μαξιλαράκι για να είσαι άνετα. Ακόμα περισσότερο δεν χρειάζεται το μαξιλαράκι στις άκρες (πλευρές), που υποτίθεται ότι είναι για την άνεση του μωρού. Και αν στον ώμο είναι απλώς περιττό, στις άκρες είναι "εμπόδιο": φτάνει στους κρίκους και δεν μπορείς να περάσεις άλλο ύφασμα με αποτέλεσμα να μην μπορείς να προσαρμόσεις το sling απεριόριστα.

Επίσης δεν συμφωνώ για τους κρίκους. Είναι πράγματι πλαστικοί, αλλά είναι ασφαλέστατοι. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σπάσουν γιατί είναι χοντροί και ειδικά κατασκευασμένοι και ελεγμένοι γι' αυτό το σκοπό.

Αντίθετα έχω δει μεταλλικούς κρίκους που χρησιμοποιούνται σε κάποια slings ενώ κατασκευάστηκαν για άλλη χρήση (π.χ. κουρτίνες) και αυτοί είναι πραγματικά επικίνδυνοι! Σε κάποιους φαίνεται η "ένωση" (οξυγονοκόλληση), κάποιοι είναι πολύ λεπτοί, κάποιοι έχουν "εξογκώματα" που μπορεί να σκίσουν το ύφασμα, κλπ.

Διαφημίσεις

Για να εξηγήσω τι εννοώ σχετικά με τους κρίκους, βάζω μερικές φωτογραφίες παρακάτω από τη "μεταμόρφωση" ενός ring sling.

Πρόσφατα, μια μαμά που αγόρασε από κάπου ένα sling, ήρθε και μου ζήτησε να αλλάξουμε τον ώμο γιατί δεν τη βόλευε και ήθελε να τον φτιάξουμε με τις συμμετρικές πιέτες.

Το sling της είχε κατασκευαστεί με κρίκους που δεν ήταν φτιαγμένοι για slings.

Φαινόταν η ένωση:

redo%20shoulder%20style%202.jpgredo%20shoulder%20style%208.jpgredo%20shoulder%20style%206.jpg

Ήταν πολύ λεπτοί:

redo%20shoulder%20style%204.jpg (Κάτω ο κρίκος απ' το εν λόγω sling, πάνω ματ κρίκος από το slingrings.com)

redo%20shoulder%20style%205.jpg (Στα αριστερά οι κρίκοι απ' το εν λόγω sling, στα δεξιά ματ κρίκοι από το slingrings.com)

Και το στυλ του ώμου ήταν accordion, μάλλον άβολο (ειδικά αν κάποιος θέλει να φοράει το sling του και στις δύο πλευρές!) και είχε αρχίσει να "κουράζεται":

redo%20shoulder%20style%209.jpgredo%20shoulder%20style%2010.jpgredo%20shoulder%20style%2011.jpg

Το αλλάξαμε, βάλαμε κρίκους απ' το slingrings.com και κάναμε τον ώμο με τις συμμετρικές πιέτες που έχουν όλα τα Αστεράκια:

redo%20shoulder%20style%2012.jpgredo%20shoulder%20style%203.jpg

Επίσης, μεταλλικούς (αλλά ακατάλληλους) κρίκους είχε και αυτό το sling (από αλλού):

broken%20sling%20rings.JPG

Φαίνεται το "άνοιγμα"!

Σημασία λοιπόν δεν έχει τόσο το υλικό, όσο η ποιότητα κατασκευής. Έχει σημασία οι κρίκοι να προορίζονται για slings, γιατί ελέγχονται προσεκτικά, αντέχουν το βάρος, δεν έχουν τοξικά χρώματα ή άλλα υλικά, είναι λείοι και δεν έχουν "αδύνατα" σημεία!

• 2 weeks later...

Καλημέρα σε όλες,

Είμαι μόλις 2 μηνών και 5 μερών μαμά σε ένα κοριτσάκι. Είναι το πρώτο μου!!!!!!!!!

Η παιδίατρος μου είπε ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω μάρσιπο είτε αγκαλιάς είτε τους κλασικούς. Πριν προλάβω λοιπόν να διαλέξω, μου χάρισαν τον μάρσιπο "you and me physio-comfort" της chicco.

Τον δοκίμασα και δε μ’ αρέσει πολύ ο τρόπος που κάθεται η μικρή μου, λόγω του ότι πιστεύω ότι καταπονείτε η σπονδυλική της στήλη και το σβέρκο της, αλλά μήπως είμαι υπερβολική? Έχει κανείς άποψη για τον συγκεκριμένο Μάρσιπο????????

shrek

Καλημέρα σε όλες,

Είμαι μόλις 2 μηνών και 5 μερών μαμά σε ένα κοριτσάκι. Είναι το πρώτο μου!!!!!!!!!

Η παιδίατρος μου είπε ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω μάρσιπο είτε αγκαλιάς είτε τους κλασικούς. Πριν προλάβω λοιπόν να διαλέξω, μου χάρισαν τον μάρσιπο "you and me physio-comfort" της chicco.

Τον δοκίμασα και δε μ’ αρέσει πολύ ο τρόπος που κάθεται η μικρή μου, λόγω του ότι πιστεύω ότι καταπονείτε η σπονδυλική της στήλη και το σβέρκο της, αλλά μήπως είμαι υπερβολική? Έχει κανείς άποψη για τον συγκεκριμένο Μάρσιπο????????

Θα σου πω τη δική μου γνώμη. Αυτός είναι ένα κλασσικός μάρσιπος του εμπορίου. Δεν θα σταθώ σε θέματα άνεσης, ευκολίας χρήσης, σχέσης αξίας προς τιμή, κλπ, (αυτά τα έχω ξαναγράψει και αλλού αρκετές φορές). Θα σου πω συγκεκριμένα γι' αυτά που ρωτάς, για τον τρόπο που κάθεται το μωρό σ' αυτό το μάρσιπο.

Σε αυτόν λοιπόν, όπως και στους περισσότερους μάρσιπους του εμπορίου, το μωρό "κρεμιέται" ανάμεσα στα πόδια και τα πόδια αφήνονται ελεύθερα να κρέμονται κάτω. Αυτό βάζει όλο το βάρος στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης και στα γεννητικά όργανα και δεν είναι καθόλου άνετο για το μωρό. Τα μωρά σ' αυτή την ηλικία (και αργότερα φυσικά) πρέπει όσο γίνεται να κάνουν "ανοίγματα". (Έχεις προσέξει όταν πηγαίνεις το μωρό στον παιδίατρο πως ανοίγει τα πόδια της ν' ακουμπούν τα γόνατα αριστερά και δεξιά;)

Στα slings τα πόδια είναι ανοιχτά ή το μωρό είναι ξαπλωμένο σαν σε αιώρα.

Αυτό που λέω συνήθως είναι ότι γενικά σωστοί μάρσιπποι είναι εκείνοι που "μιμούνται" τον τρόπο που θα κρατούσαμε το παιδί μας αγκαλιά, μπροστά ή στο πλάι. Φανταστείτε πού θα νιώθατε εσείς πιο άνετα: ξαπλωμένοι σε μια αιώρα (sling) ή "κρεμασμένοι" από τον καβάλο σε ένα αερόστατο (κάθετος μάρσιππος);

Επίσης, σ' αυτόν το μάρσιπο, όπως σε κάθε κλασσικό μάρσιπο του εμπορίου, η πλάτη είναι "σκληρή" και ίσια, τεντωμένη. Αυτό δεν είναι καλό για την ανάπτυξη του μωρού, γιατί ενώ οι ενήλικες έχουμε 4 καμπύλες στη σπονδυλική μας στήλη, (ψηλά στον αυχένα, στο ύψος της πλάτης που κάνει μια μικρή καμπύλη σαν καμπούρα, χαμηλά στη μέση που μπαίνει μέσα και ακόμα πιο χαμηλά στον κόκκυγα που βγαίνει προς τα έξω), τα μωρά δε γεννιούνται με αυτές τις καμπύλες και τις αναπτύσσουν σταδιακά (όταν αρχίζουν να στηρίζουν το κεφάλι, αργότερα όταν κάθονται και αργότερα όταν στηρίζονται στα πόδια τους και περπατάνε). Για να μπορέσουν να αναπτυχθούν σωστά οι καμπύλες αυτές, η πλάτη του μωρού πρέπει να είναι στη φυσική στάση (ελαφρώς καμπουριαστή) και όχι άκαμπτη ίσια. (Στο sling το ύφασμα "αγκαλιάζει" την πλάτη του παιδιού, όπως και στο mei tai χωρίς να την "περιορίζει").

Και φυσικά, όλα τα slings (τουλάχιστον τα Αστεράκι Slings :cool: ) είναι από φυσικά υφάσματα 100% βαμβακερά, λινά ή μεταξωτά και πλένονται άφοβα στο πλυντήριο, ενώ αυτός ο μάρσιπος, όπως και οι περισσότεροι μάρσιποι που κυκλοφορούν είναι από νάυλον (πολύ ζεστό, πολύ ανθυγιεινό, ειδικά για νεογέννητα).

Θα ήθελα την βοήθεια και την πείρα σας στην επιλογη μαρσιππου. Έχοντας αγοράσει της chicco ένα που είναι για μεχρι 9 κιλών μωρό, τον οποίο και δεν εχω χρησιμοποιήσει καθολου καθώς ο μπέμπης μας είναι 1,5 μηνών και 5800 κιλά, οποτε βαζοντας μπουφαν για να βγουμε εξω ή εστω χοντρα ρουχαλακια, δεν χωράει..δεν βολεύεται, θα ήθελα να καταφύγω στην λύση των άλλων τυπων μάρσιππου που αναφέρονται στο forum..της αγκαλιάς..αν κατάλαβα καλά... Πρόκειται για αυτοσχέδιους μάρσιππους; Φτιάχνει κανείς ώστε να αγοράσω; Πουλάνε στο εμπόριο; Ποιον απο όλους τους τύπους να διαλέξω; Sling, punch..κλπ.... Σημειωτέον οτι του μπέμπη του αρεσει ως επι το πλείστον, στην παρουσα φάση που διανύουμε και έχοντας και κολικους, να τον έχω αγκαλιτσα στα πλάγια, με κλίση περίπου 70 μοιρών. Τώρα με τους κολικους και την όλη γκρινια θα μου ήταν πολύ απαραιτητος καθώς και για έξω για ψωνια, κλπ...

Διαφημίσεις